Provokator Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 To temo odpiram zato, ker trenutno iščem motor. Nakeda, z več kot 600 ccm, starega do max. 4 leta. Pa se prebijam skozi oglase in se ne morem načuditi, koliko denarja nekateri zahtevajo za motorje. Konkreten primer: Motor, ki spada v to kategorijo, nov, iz trgovine pooblaščenega trgovca v SLO, 6400€, iz kleti sivega uvoznika, še kakšen ojro ceneje. Tri leta star, s kakimi 15000 km, pa stane med 5200 in celo 5900 €. Ker jih je med vami kar nekaj takih, ki ste prodajali ali kupovali rabljene mopede, me zanima, kako ste postavili ceno, in koliko je po vaše vreden moped, ki ga trenutno vozite in zakaj. pa LP
Zx_R Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 To ni samo rpi motorjih ampak vsepovsod, dejstvo je da je neka cena pač postavljena, vprašanje kolika je prava tržna vrednost izdelka in kar je najpomembneje za koliko se končno potem tudi proda.
Port Folio Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 Vsi motorji so gledani čez Euro-Tax !!! Preveri tudi za svojega izbranega koliko je tam vreden !
Čamac Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 Cene tak vsi napišejo velike, pol par stvari odbiješ pa je to to. Če dovolj spusti kupiš, če ne iščeš dalje.
lavit Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 Isto sm js opazil lansk let, ko so bile cene 1-2let starih motorjev od 85%-95% :blink: cene novega. Ma sm kr novga pol kupu, se mi sploh ni dal zajebavat z rablenimi... :doze:
misty Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 po drugi strani je pa zanimivo koliko robe je že na trgu rabljenih motorjev, pa nekateri še vedno nabijajo cene v nebo, potem pa jamrajo da se motorja ne da prodat. No ja, kdor je resen in postavi realno ceno (recimo cena v tujini + kak € več za stroške ki bi jih imel z eventuelnim uvozom) bo še vedno komot prodal. Vsaj jaz sem hondo lani, pa se je že poznala "zasičenost" trga.
adil Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 (popravljeno) Jst dam pri vsaki stvari par procentu nižjo ceno od ostalih, pa zmeri vsako stvar dost hitr prodam(za teh par tolarjev (ups, ojru)se mi ne da čakat nekaj mescu in ne vem kok ogledu) .) Popravljeno Februar 10, 2007. Popravil adil
Frips Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Kot sem že nekje napisal...vsaka stvar ima svojega kupca. Ceno postavim koliko se da realno,seveda za kakšen ojro več (minimalno), ker se zavedam, da mi bo bodoči kupec hotel ceno zbijat. Če pa stvar prodajam nujno, potem je pa cena toliko nižja in fiksna. Kdo ve kaj kupuje, bo že v štartu vedel realno ceno na tržišču in na oglase z previsoko ceno, z namenom ne vem kakšnega velikega zbijanja, ne bo niti klical. Me pa jezi, ker raznorazni sivi uvozniki, zbijajo ceno motorjem (seveda so še drugi faktorji, kot razširjeno tržišče inp.), apmak to je že za drugo temo. PS.:še zmeraj sem dobil toliko kot sem želel :grim
SiR Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 ko Slovenec motor kupuje, ta motor ni praktično nič vreden (beri - najraje bi imel vsak, da mu ga da prodajalec po nabavni ali še malo nižji ceni); ko Slovenec motor prodaja, pa ima motor od vseh silnih kilometrov zlati sedež...
Frips Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Popolnoma se strinjam z zgoraj napisanim :glare:
vulcan Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Moja dve leti stara Vara je skoraj toliko vredna kot nova :P . Če mi jo bi pa ratalo za toliko prodati :? , ne verjamem :D . Vsak prodajalec skuš za svoj motor iztržiti čim več, neumen bi bil, če ne bi. Je pa veliko odvisno koliko se prodajalcu mudi motor prodati, če je nuja je ponavadi tudi cena nižja. Veliko sreče pri nakupu nagca .) .
janih Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 se strinjam s tistimi, ki pravijo, da če češ motor prodat, moraš biti mal popustljiv, če pa imaš čas za prodajo, potem pa lahko držiš ceno, mogoče bo kdo naletu, al pa ko bodo že vsi z nižjo ceno prodali svoje mopetke, potem pa uletiš ti, z višjo ceno :D janih
royal Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Malo poglejte cene v Avstriji in Nemčiji, cene so identične kot pri nas, čeprav je tam trg že dolgo zasičen -bil mogoče pred letom 2004 ,sicer pa motorja ne moreš primerjat z avtomobilom, kjer slednji mnogo hitreje zgublja na vrednosti .)
Leteči Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Cene v tujini so še vedno malce nižje kot v SLO, je pa tudi precej večja izbira. Nekoč je ICE tukaj gor napisal, da v Avstriji in Nemčiji sistem ponudba-povpraševanje resnično deluje, pri nas pa še vedno prevladujejo blodnje posameznikov o vrednosti vozila. In s tem sem se že takrat popolnoma strinjal.
royal Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Cene v tujini so še vedno malce nižje kot v SLO, je pa tudi precej večja izbira. Nekoč je ICE tukaj gor napisal, da v Avstriji in Nemčiji sistem ponudba-povpraševanje resnično deluje, pri nas pa še vedno prevladujejo blodnje posameznikov o vrednosti vozila. In s tem sem se že takrat popolnoma strinjal. Pa poglejte če še to drži danes :nono: http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp
janih Objavljeno Februar 10, 2007 Opozori Objavljeno Februar 10, 2007 Pa poglejte če še to drži danes :nono: http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp cene honde transalp L.2005, se nič kaj dosti ne razlikujejo, z cenami v SLO janih
Frips Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 (popravljeno) Kolk stari pa so kaj oglasi na tej strani :hmm: Če za svojega dobim toliko, kot piše tam, ga takoj prodam, še za kosilo dam :grim Popravljeno Februar 11, 2007. Popravil Frips
royal Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 Kolk stari pa so kaj oglasi na tej strani :hmm: Če za svojega dobim toliko, kot piše tam, ga takoj prodam, še za kosilo dam :grim Sem imel namen kupit motor v Nemčiji ali Avstriji, pa nisem našel nič bolj ugodne ponudbe, pa še dodatnih živcev nisem zgubljal z homologacijo in z vsem kar spada zraven. Zraven oglasa maš datum, kdaj je bil oddan, lahko pišeš na mail ali pokličeš :yes:
djmoto Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 Kot (skoraj) obupan prodajalec rabljene Honde CBF 600 SA ugotavljam, da se na tem mini SLO tržišču lahko še tako trudiš postaviti normalno ceno, pa celo za tako univerzalno uporaben motor kupca enostavno ni. Za izhodišče sem vzel ceno v D, odštel od cene nove v SLO 1/3 za slaba tri leta, rezultat je bil podoben, se uskladil z izkušenim posrednikom (ki je predlagal celo nekaj takratnih SIT več) in optimistično začel s prodajo pri posredniku (pred pol leta!!!). NIČ! Še znižam ceno. Spet NIČ! Pa čeprav je na njej za več kot 1000 EUR koristne dodatne opreme, za katero itak ne bom dobil ničesar. Moj zaključek na temo "rabljeni" je zato: čim (seveda, če sploh) prodam to zadevo, kupim bike "for life" in ga vozim, dokler bo (ali bom) sploh šel.
Denny Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 djmoto: daj napsii podatke in ceno, da vidimo te, kako je bilo Jaz sem lansko leto prodal Hornetko S, letnik 2002, kupljen leta 2003 za 885.000SIT s cisto novimi gumami D220. MOtor super ohranjen in realnih 16.000 plus nekaj dodoatne opreme. In sem ga komaj prodal. Imas pa cvetke po oglasih. Motor par let star, prevozenih XXXXX km za 100-200 jurjev ceneje od novega. Ponavadi moras en velik servis naredit in si skoraj pri ceni novega. primer, en sodelavec prodaja fazerja, 1. lastnik, 2004, cca. 30.000km, gume se par mm, veriga in zobniki prvi, zadnja cena je 1.250.000SIT. Zdaj pa racunaj: nove gume, kmalu zobniki in veriga, morebiti zav. ploščice in še druge stvari. Nov tak je 1.45 mio SIT, mogoce se da kaj se shandlat. Za smejat. Najvecji hec so coperji. Nov Virago 535 je bil cca. 1.2 mio, 7 leti stari se prodajajo po 0.9 mio SIT, ali pa virago 250, kateri se prodaja 7 let star po 600kSIT. Eh da dol pades.
MiNa Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 :hmm: tudi pri nas se je trg počasi zapolnil, pa še zelo majhen je. To je treba imet v glavi ko kupuješ nov motor. Tudi za nove jih malo baše v trgovihah ne gredo več kot vroče žemljice. Drugače pa še vedno drži, da ima vsak motor svojega kupca.
moto rider Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 (popravljeno) To temo odpiram zato, ker trenutno iščem motor. Nakeda, z več kot 600 ccm, starega do max. 4 leta. Pa se prebijam skozi oglase in se ne morem načuditi, koliko denarja nekateri zahtevajo za motorje... ...Ker jih je med vami kar nekaj takih, ki ste prodajali ali kupovali rabljene mopede, me zanima, kako ste postavili ceno, in koliko je po vaše vreden moped, ki ga trenutno vozite in zakaj. pa LP Če boš malo pobrskal po temah, je to že lepo in podrobno napisano!!! LP Pa veliko sreče! Popravljeno Februar 11, 2007. Popravil moto rider
Čamac Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 A lahko poveste približno koliko bi bila kaj okvirna cena tega motorja: Yamaha XVS 1100 DragStar (nov je menda nekaj čez 2 mio starih SIT) letnik: 2001 (prva reg. 2002) , 15 000 prevoženih km, brez praske, nikoli poškodovan, dodatna oprema (vetrobran (šajba), torbe ob straneh in spredaj pod lučjo, naslonjalo zadnjega sedeža, pa še tisti krom okvir kot nekakšna zaščia motorja pri padcu, delana po naročilu - ne vem kako se pač temu reče pri čoperih (beri: nisem čoperist) spredaj pri mašini). Je pa motor res lepo ohranjen, redno vzdrževan, pa z novimi gumami je narejenih zelo malo kilometrov. Še slika: [attachmentid=91654] Sprašujem pa zato, ker ata razmišlja, da bi prodal in prešel na kakšen športno-potovalen motor.
Provokator Objavljeno Februar 11, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 djmoto: daj napsii podatke in ceno, da vidimo te, kako je bilo Jaz sem lansko leto prodal Hornetko S, letnik 2002, kupljen leta 2003 za 885.000SIT s cisto novimi gumami D220. MOtor super ohranjen in realnih 16.000 plus nekaj dodoatne opreme. In sem ga komaj prodal. Za moje pojme je bila ta hornetka šenkana. Če boš malo pobrskal po temah, je to že lepo in podrobno napisano!!! LP Pa veliko sreče! Da ne bo nesporazuma, mene ne zanima kjuč, da ocenim vrednost mopeda. Zanima me samo, koliko mislite, da je vreden vaš moped in zakaj je mislite da je toliko vreden. Pa kake zanimive številke, kot je nekdo omenil zgoraj. Ta tema je mišljena bolj kot provokacija nekaterim prodajalcem, ampak se noben ni oglasil tukaj. Meni npr. je naprimer tisti, ki prodaja 4 leta star Z750 za 5800€, rekel, da je motor vreden toliko, ker je jeseni nanj dal nove gume. Ko sem mu rekel, da ima novi vse novo, ne samo gume, pa je odložil telefon.......
Guest Brumer Objavljeno Februar 11, 2007 Opozori Objavljeno Februar 11, 2007 A lahko poveste približno koliko bi bila kaj okvirna cena tega motorja: Yamaha XVS 1100 DragStar (nov je menda nekaj čez 2 mio starih SIT) letnik: 2001 (prva reg. 2002) , 15 000 prevoženih km, brez praske, nikoli poškodovan, dodatna oprema (vetrobran (šajba), torbe ob straneh in spredaj pod lučjo, naslonjalo zadnjega sedeža, pa še tisti krom okvir kot nekakšna zaščia motorja pri padcu, delana po naročilu - ne vem kako se pač temu reče pri čoperih (beri: nisem čoperist) spredaj pri mašini). Je pa motor res lepo ohranjen, redno vzdrževan, pa z novimi gumami je narejenih zelo malo kilometrov. Za ta motor bo dobil Naveč 5500 EUR in to privat,če bo menjal staro za novo,pa še kakšnega Kovača manj. Za dodatno opremo bo nekaj+ odvisno od kupca.Za kilomere je sam kriv ,da se ni vozil ampak samo šminkal.TO TUDI STANE. :OK: Sam sem prodal avgusta leta 2005 motor za 5000 EUR :OK: v firmi avtoval Lj so mi ga ocenili na 2500 EUR. :hmm: :eek:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se