Skoči na vsebino

koliko je vreden (moj) motor in zakaj toliko???

Priporočene objave

Objavljeno

No glih konkretno sm gledal in ZR7... Za motor, ki je koštal enmljondvesto hoče narod po sedmih letih po 800k bivših sit... Motorji seveda pripeljani iz tujine, kar bi moral pomenit 500 EUR nižjo zeno zaradi nepreverljivega porekla... Ti ljudje pa so zlatarji! :P

Pol pa še jamra, da je trg popolnoma zatrpan... Eni hočejo prodajat, eni pa prodat... :D

Objavljeno (popravljeno)

Nevem no, če to ni breze veze nakladanje v A ali D ob verziji Hornetke 600 letnik 2002 ni nikjer po 4500€ razen kake razsute, tako da si svojo res prodal po super ceni :lol1:

Neki so optimistične cene prodajalcev, ki jih napišejo v oglasu, drugo so pa €€€€, po katerih se moped proda.

Popravljeno . Popravil adil
Objavljeno (popravljeno)

Neki so optimistične cene prodajalcev, ki jih napišejo v oglasu, drugo so pa €€€€, po katerih se moped proda.

Mislim da v A ali D ravno ne gre za nek optimizem, saj tam trg že dolgo deluje, navedel sem pač en primer, če imaš srečo in nekdo pač prodaja iz neke nuje pol si zmagal, drugače pa vzemi ali pusti :grim

fantje preverite in komentirajte, verjetno ena od najbolj relevantnih strani!

http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp?suchen...untergruppe=161

http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp?suchen...untergruppe=162

lp

Popravljeno . Popravil royal
Objavljeno

Mislim da v A ali D ravno ne gre za nek optimizem, saj tam trg že dolgo deluje, navedel sem pač en primer, če imaš srečo in nekdo pač prodaja iz neke nuje pol si zmagal, drugače pa vzemi ali pusti :grim

fantje preverite in komentirajte, verjetno ena od najbolj relevantnih strani!

http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp?suchen...untergruppe=161

http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp?suchen...untergruppe=162

lp

za mojo hondo transalp letnik2005, mi je v TC-ju v ljubljani ponudil 4300 eur, na teh straneh pa je cena od 5600do 5990, jo bom kar v avstriji prodal, mogoče jih pa tud oni tam prodajajo :hmm: :hmm:

Objavljeno

za mojo hondo transalp letnik2005, mi je v TC-ju v ljubljani ponudil 4300 eur, na teh straneh pa je cena od 5600do 5990, jo bom kar v avstriji prodal, mogoče jih pa tud oni tam prodajajo :hmm: :hmm:

Kar pomeni, da jo bi prodajal vsaj za 4800-5000 eur (kar je nekje realna cena, mogoč kakega eura več)

Objavljeno

Ker vidim da modrujete o cenah, svetujte še meni..

Yamaha Xj 600, letnik 1999, 28000km brez servisne knjžice, nekaj lepotnih napak, potrošni material še za eno sezono..

Koliko?

Objavljeno

... , mogoče jih pa tud oni tam prodajajo :hmm: :hmm:

Čisto mogoče: Ko sem se pogovarjal z znanim sivim uvoznikom, da bi mojo rabljeno vzel v račun in sem ga vprašal, kako je potem prepis in ostalo sem dobil odgovor: "teden ali 14 dni jo prodajamo pri nas, potem pa jo peljemo ven; :eek: ..... ja, v Nemčijo " :eek: :eek: :eek:

Objavljeno

Ker vidim da modrujete o cenah, svetujte še meni..

Yamaha Xj 600, letnik 1999, 28000km brez servisne knjžice, nekaj lepotnih napak, potrošni material še za eno sezono..

Koliko?

če rečemo da trg določa cene in ne neki % minusa glede na leta ali celo euro-tax potem glede na cene na (Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com) med 530.000 (2200 €) do 630.000 sit (2600 €). v nemčiji se na mobile.de prodajajo taki med 2000 in 2500 €. na koncu pa moreš sam postavit ceno in se odločit koliko časa imaš da ga prodaš in če ga boš prodal za vsako ceno ali imaš mejo pod katero ga ne daš.

da ti bodo pa na MS in potem v živo kupci solili pamet kako noro drag si in kako so drugi cenejši, se pa kar pripravi. :headbang:

Čisto mogoče: Ko sem se pogovarjal z znanim sivim uvoznikom, da bi mojo rabljeno vzel v račun in sem ga vprašal, kako je potem prepis in ostalo sem dobil odgovor: "teden ali 14 dni jo prodajamo pri nas, potem pa jo peljemo ven; :eek: ..... ja, v Nemčijo " :eek: :eek: :eek:

je logično, določeni modeli so v nemčiji cenejši, določeni dražji. vem da si pred časom SuperTenere, ki je že pri nas rabljena imela relativno visoko ceno, v Nemčiji brez težav prodal še kar krepko dražje.

Objavljeno (popravljeno)

Ja, pervy, saj ti nihče ne soli pameti.......

Jaz čisto razumem, da bi rad svoj moped (tako, kot vsi drugi) prodal po čim višji ceni.

Sicer pa tema prvotno ni bila namenjena temu, da drug drugemu solimo pamet, da je predrag, ali pa obratno, da za burek nima, pa bi rad moped šenkan dobil.

Namen teme je bil, da vsi ki prodajajo, so prodajali, pa tudi motoristi ki nimajo namena prodati napišejo, koliko naj bi po njihovem bil vreden motor.

Vse ostalo pa je nepotrebno filozofiranje.

Kar se tiče kilometrov:

Poznam človeka, ki ima 6 let staro Yamaho virago 636, ki nima niti 10.000 kilometrov.

Lani se je z mano peljal enkrat iz domačega kraja (okolica Ptuja) do Ruš in enkrat v Slovensko Bistrico.

Pa dvakrat je šel z njim v domačem kraju na kavico. Motor pa ima še vedno samo zato, ker mu nihče ni pripravljen plačati cene, ki jo zahteva za motor, ki ga že dve leti prodaja.

En drug je že pred leti vozil Yamaho FZR, mislim, da je bila 750, pa mi je lani rekel, da je z njo v štirih letih naredil okoli 12.000 kilometrov. Zanj je bila ta kilometrina neverjetna, za marsikoga med vami pa to ni nič, saj naredite take kilometre v dveh do treh mesecih.

Prav tako je v Nemčiji ali kje drugje. Človek si kupi motor in se z njim vozi vedno manj, dokler po dveh sezonah ne ugotovi, da ga ga itaq več ne veseli, da bi se z njim prevažal, in ga proda. S 3000 kilometri.

Kar se tiče cen v tujini, je tudi neumestna primerjava, kajti na netu so cene pretirane in ne dosegajo cen, za katere se motorji dejansko prodajajo. Ko sem bil poleti v dojčelandu, mi je kolega rekel, da naj si kupim oglasnik v pisni obliki, ker so tam cene realno postavljene. Net ima namreč to prednost, da bo oglas videlo več ljudi in seveda je s tem večja možnost, da se med njimi najde nekdo, ki bo pripravljen plačati ceno, ki jo prodajalec zahteva.

Se mi je zgodilo pri nekem prodajalcu v Stuttgartu, ki ima na netu za okroglih 500€ višje cene motorjev, kot so tiste, ki so nalepljene na motorju v salonu. Povedal mi je tudi, da se da še tudi malo pogajati.

Sicer pa sem sedaj tudi začel razmišljati o novem mopedu.

Novo Hondo Hornet 900, model 2006 dobim za 7100€, nekatere cvetke pa za dve leti staro zahtevajo med 6 in 7400€. Model 2007 stane, tako za info 7700€.

Sicer pa je res, da se motorji, ki imajo postavljene realne cene, prodajo takoj.

Se mi je zgodilo pri dveh mopedih, da sta šla, še preden sem se odločil da ga grem pogledat na drugi konec Slovenije.

pa LP

Popravljeno . Popravil poln presenečenj
Objavljeno

Sicer pa je res, da se motorji, ki imajo postavljene realne cene, prodajo takoj.

Se mi je zgodilo pri dveh mopedih, da sta šla, še preden sem se odločil da ga grem pogledat na drugi konec Slovenije.

pa LP

no saj cela debata je nastala okoli tega kaj je, kot ti imenuješ - realna cena. za mene je realna cena tista po kateri bi se motor moral prodati, za tebe in še marsikoga pa tista po kateri ga prodaš brez težav.

odvisno od sezone (pomlad-jesen) se tudi pripravljenost ljudi nekaj kupit spreminja. spomladi je jasno motor lažje prodati kot jeseni in zato mogoče spomladi dobiš kak euro več kot jeseni. po drugi strani pa imaš lahko smolo da se odloči še 10 ljudi prodat isti motor ceneje ker rabijo denar. itd.....

kot rečeno vsak prodaja kakor sam misli da je OK, eni prodajo takoj, eni nikoli po taki ceni,...

Objavljeno

no saj cela debata je nastala okoli tega kaj je, kot ti imenuješ - realna cena. za mene je realna cena tista po kateri bi se motor moral prodati, za tebe in še marsikoga pa tista po kateri ga prodaš brez težav.

Realna cena je tista, po kateri se proda! S težavo ali brez... ;)

D.

Objavljeno

D.

ajajaj! :blink: torej če sedaj postavim neko ceno in mi vsi pravijo da sem nor imam nerealno ceno, če pa nekdo čez pol leta kupi motor po tej ceni postane cena realna ali kako?

glej realne cene po tvoje ni, ker imamo kupci preference na podlagi katerih se odločamo pri izbiri, da malo marketinško zabluzimo. nekomu ne bo pomenilo nič da je motor kupljen v SLO, nekdo noče niti slišati za motorje pripeljane iz tujine. nekomu več pomenijo kilometri na števcu, nekomu redni servisi. nekdo bo dal kak euro zraven za željeno barvo. nekomu bo individualni prodajalec sumljiv in bolj zaupa firmam ki prodajajo, spet drugi je prepričan da te firme nategujejo. skratka realna prodajna cena je tista, ki si jo kot tako določi kupec in če imaš 10 potencialnih kupcev imaš tudi 10 tvojih "realnih" cen! kot prodajalec pa lahko greš na minimum teh "realnih cen" in ga sigurno hitro prodaš ali pa postaviš svojo ceno in čakaš če bo prišel kdo mimo ki se mu bo ta cena zdela realna!

pač 2 strategiji prodaje, strategije hitre prodaje ali pač prodaje za višjo ceno. na koncu je vse odvisno od tega koliko prodajalec hoče zaslužiti oz koliko je pripravljen zgubit. se strinjaš?

Objavljeno

.......in spet pridemo do tega, da je realna cena tista, po kateri se proda !

sorry pervy, ampak iz zgornjega sestavka si potrdil, da ima danci1973 prav. To, da ti vsak bluzi, da imaš noro in nerealno ceno je pa zgolj njihova strategija nakupa (če so kupci) ali pa se tolažijo z obtožbami o tvoji blaznosti (če so prodali svoj motor za manj, kot ti to zahtevaš). Po drugi strani pa imaš tudi ti v tem stilu svojo strategijo :evilgrin:

BTK, če boš prodal boš, če ne boš, že sam veš zakaj. Motor ima vsekakor tako ceno, kot si jo postavil, če ne v očeh potencialnih kupcev, pa ima pri tebi, saj si ti postavil ceno.

Objavljeno

.......in spet pridemo do tega, da je realna cena tista, po kateri se proda !

sorry pervy, ampak iz zgornjega sestavka si potrdil, da ima danci1973 prav.

no preden pridemo v monthy pyton stil debate :lol1: , da povzamem. strinjamo se, da je realna cena tista po kateri se motor V KONČNI FAZI proda. ker ima vsak svoje preference in torej različne pojme kaj je za njega realna cena, ti tudi če postaviš ceno 334 mio € (kot sem jo jaz mel nekaj dni :slap: ) ne more nobeden rečt, da nimaš realne cene. lahko samo reče da se njemu osebno to zdi preveč :whistle:

opogumljen od te ugotovitve grem hitro dvignit ceno za 500 € in čakat komu se bo zdela realna :lol1:

Objavljeno

D.

Bo držalo.

Kot pri vsakem biznisu moramo domnevati, da sta obe strani resni v svojih namenih. Kibicerje zanemarimo. Seveda je marsikaj odvisno od položaja prodajalca, ki lahko stoji na stališču:

"BMK, če prodam danes ali čez x dni/tednov/mesecev…"

ali ravno obratno:

"Če ne prodam danes, sem v govnu…"

kakor tudi od tega, koliko si kupec želi ponujene zadeve.

Kakorkoli se obrneš, prava cena je vsota cekinov, ki jo kupec vrže na mizo, prodajalec pa mu seže v roko in reče "deal done". Vse ostalo je bulšit.

Po sklenjeni kupčiji nima več smisla modrovati na temo "koliko bi, če bi…" Prošo voz.

In bogvaruj podrobnosti kupčije zaupati komurkoli od znancev, prijateljev ali naključnih mimoidočih. Ker boš takoj spoznal, da je svet poln ljudi, ki bi zadevo opravili neprimerno bolje od tebe.

Objavljeno (popravljeno)

Sicer pa sem sedaj tudi začel razmišljati o novem mopedu.

Novo Hondo Hornet 900, model 2006 dobim za 7100€, nekatere cvetke pa za dve leti staro zahtevajo med 6 in 7400€. Model 2007 stane, tako za info 7700€.

Veš težko je določit ceno za moped :hmm:

Recimo moja Hornet 900, je bila na tleh (nič katastrofalnega vse zamenjano z novim), ima pa

Akrapoviča, Braking diske,kovinske zav. cevi, ščitnike motorja,belo LED luč, karbonsko mako(monster),

Stabilizator,Bug spoiler,Karbonske stranske pokrove,nižjo balanco, karbon zmigovce. Recimo da ponudim zraven kupcu še vse originalne kose :hmm: :hmm:

Približna cena dodatne opreme je 2000€ originalni kosi so tudi še vredni kakih 400-500€

In potem naj motor prodam za 5500€ :wacko: pač po moje je moj motor vreden vsaj 6800€ (l 05 kupljena konec sezone) 16.000km 1 lastnik

Se pa strinjam da imajo nekateri cene prenapihnjene, sej mogoče je moja tud sam mam saj argumente zakaj je tako.

lp

T

Popravljeno . Popravil thonda
Objavljeno (popravljeno)

Veš težko je določit ceno za moped :hmm:

Recimo moja Hornet 900, je bila na tleh (nič katastrofalnega vse zamenjano z novim), ima pa

Akrapoviča, Braking diske,kovinske zav. cevi, ščitnike motorja,belo LED luč, karbonsko mako(monster),

Stabilizator,Bug spoiler,Karbonske stranske pokrove,nižjo balanco, karbon zmigovce. Recimo da ponudim zraven kupcu še vse originalne kose :hmm: :hmm:

Približna cena dodatne opreme je 2000€ originalni kosi so tudi še vredni kakih 400-500€

In potem naj motor prodam za 5500€ :wacko: pač po moje je moj motor vreden vsaj 6800€ (l 05 kupljena konec sezone) 16.000km 1 lastnik

Se pa strinjam da imajo nekateri cene prenapihnjene, sej mogoče je moja tud sam mam saj argumente zakaj je tako.

lp

T

:wacko:

Isti dan ko is pripeljal moped iz trgovine je bil vreden 6800.

Popravljeno . Popravil Brihta
Objavljeno (popravljeno)

:wacko:

Isti dan ko is pripeljal moped iz trgovine je bil vreden 6800.

Ja sej men je jasn da je motor (originalen in lep...)) vreden okoli 5500€

Sam sem hotu napisat da pač lahko vsak postavi ceno motorju primerno, motorji v trgovini so

vsi isti.

Rabljen je pa čisto vsak svoja zgodba...

Sej če ga bom prodajal bom itak vse odmontiral dol in prodal čisto originalnega.

Razen če naletim na človeka, ki bi cenil dod, opremo sam v SLO :grrr

Ej Brihta a maš ti mojo VTR?? :hmm:

Črna, leovince,Hyper pro..

Popravljeno . Popravil thonda
Objavljeno (popravljeno)

Ej Brihta a maš ti mojo VTR?? :hmm:

Črna, leovince,Hyper pro..

Možno :)

Lahko ti jo prodam, če jo hočeš nazaj. Mi je sv bolj sedu :)

Popravljeno . Popravil Brihta
Objavljeno

Možno :)

Lahko ti jo prodam, če jo hočeš nazaj. Mi je sv bolj sedu :)

Hm kaj pa vem sej je huda sam majčken problem ima z EMŠO :devil:

Dej mi na PM za koliko jo daš (en kolega neki kupuje pa ne ve še točn kaj bi...)

Pa ko glih vem da ji nč ne fali.

Objavljeno

dejstvo pri večini "amaterskih" kupcev je, da vtipkajo eno tujo stran in pregledajo slikice in cene, dostikrat niti toliko nemško ne znajo da bi vredu prebrali opi ali ugotovili če je cena brez ali z davkom, pa jim je kaka nemška stran "oh in ah" merodajna.

kar pa pozabijo, je da če se nočeš nasrat, moreš it v nemčijo in motor isto pogledat kot to narediš pri nas. tudi če je vse OK in kupiš motor so že zaradi razdalje lahko stroški takoj 200-300 € plusa, da ne govorimo o tem da greš lahko kdaj tudi zastonj.

sam sem bil zraven pri nekaj nakupih avtov v tujini in skoraj nikoli ni bilo tako stanje kot je pisalo v oglasu pa čeprav smo klicarili kupca in mu povedali da naj se ne zajebava in naj raje prej pove kot da hodimo zastonj gor. namreč pri nekaterih straneh prodajalca lahko prijaviš če dejansko stanje ne ustreza oglasu in zahtevaš vračilo potnih stroškov, je pa postopek kompliciran.

skratka nakup v tujini se lahko splača, ampak jaz osebno nebi o njem razmišljal če ni cena vsaj 500 € manjša kot pri nas.

to da pa imajo motorji tako malo km je pa logično, skoraj vsi vrtijo kilometre nazaj, počasi mi postaja žal da tudi jaz nisem tega naredil, sedaj izpadem kot nek ultra-biker z totalno zjebanim motorjem ker ima po 8 sezonah skoraj 40.000 km :blink: :lol1:

Haaaaaaahaahaaaa:40 K kil ATO vsak kolo al po vsak stran leva + desna.NEPOZNAM motorista da bi letno naredil samo 5K kil. :eek: Ceno sem ti že napisal vsak EURO več je zate PREMIJA!!!!!!! :OK:

Objavljeno

Haaaaaaahaahaaaa:40 K kil ATO vsak kolo al po vsak stran leva + desna.NEPOZNAM motorista da bi letno naredil samo 5K kil. :eek: Ceno sem ti že napisal vsak EURO več je zate PREMIJA!!!!!!! :OK:

vsaj 50% je takih, ki ne naredijo 5k km, celo 3k km je za nekatere mnogo ...statistika govori tako...pač ni časa :yes: sam nisem uspel lani več prevozit kot 3.5k km ravno iz zadnjega dejstva :rolleyes:

Objavljeno

Poznam nekoga, ki ima Ducatija. V 2 letih je naredil 1000 km :blink:

Objavljeno

da ne? jaz jih poznam kar nekaj, ki jim je 5-6.000 km letno maksimum. pa ne da nebi hoteli, jim pač služba ne dopušča in tiste redke trenutke ki jih imajo fraj ne preživijo vedno na motorju. meni je lani recimo ratalo samo okoli 4000 km, pa kaj. pač ni šlo. drugače pa se ne sekiraj za moj motor, ima samo 40.000 ker je bil do lani (ko je itak bila slaba sezona za mene), vedno vožen kot drug motor. in kot rečeno, računam na premijo :lol1:

• 4 let pozneje...
Objavljeno

post-20343-0-63090100-1310507425_thumb.jpg

koliko bi bila vredna zgornja zadeva?

gsxr 1100 w 1996 predelava streetfighter

PREDELAVA:

-zadek-HardCoreFighter (Z TUV)

-maska-Copkiller-Fighter (potrdilo o materialih) + sirius luč

-stop in zadnja luč-led

-ogledala z integriranimi led smerniki

-zdnji smerniki (navadni)

-G.P.T. instrumenti (števec, obratomer, temperatura, prikaz prestav, ura, števci kilometrov, itd.)

-tokico 6 batne zavorne čeljusti (2007 Hayabusa)

-opletene zavorne cevi (sprednje spiegler, zadnje hell)

- spiegler superbike kit (križi, rajzerji + krmilo) (TUV)

-custom sedež (3mm alu plošča-za softiče se ga lahko obleče tongue.gif )

- custom izpušni lonci + nosilci (dodam originale)

-custom subframe, nosilec akumulatorja, nosilec tablice

-custom ekspanzijska posoda (flaška ob boku-ne ni NOS :) )

-custom sprednji blatnik

-v ceni naj bodo custom crash padi v obliki bobnčka za revolver z vprešanimi vinchester 9mm tulci

-grifi slabši, potrebni menjave,...

-ogromno dokumentacije o vgrajenih delih, za praktično vse imam papirje, ni pa homologacije, servisna knjiga oz. delavniški priročnik

DRUGO:

nov akumulator, zračni filter, pred kratkim nastavljeni ventili, menjana zavorna, hladilna tekočina, nastavljeni in sinhronizirani vplinjači, odpravljena serijska napaka teh motorjev na alternatorju,...

Približno opis..čeprav sm pomoje še kup stvari pozabu.

No čist informativno-kakšna bi bila približna cena zadeve.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!