Skoči na vsebino

ODVZEM IZPITA

Priporočene objave

Objavljeno

lp,

danes sem dobil odločbo o prenehanju veljavnosti vozniškega izpita v vseh katergorijah A,B,G in H. Kot mladi voznik sem s avtom presegel 7 točk, natačno sem pristal na 8 točk. Res mi ni jasno kaj ima to veze s A kategorijo. Po vsem tem bom moral ponovno delati izpit za B kat. in A. Prokleta banda... Ma kdo podobne izkušnje, se da kaj narediti,...

hvala

Objavljeno (popravljeno)

ko narediš izpit z B, dobiš nazaj tudi ostale kategorije.......

drugače je pa o tem že ogromno napisange v ostalih temah, uporabi isklanik

drugače pa jebat ga, tak je zakon :doze: , nisi prwi in sigurno ne zadnji ki se mu je to pripetilo .)

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Objavljeno

dobiš ostale izpite nazaj? nisem vedu! Hm, nimam kej, cpp, zdravstveni, ter 10 ur zvozit, ter paziti za v naprej - to mi je bila šola, drugič moram pametneje.

Kakšno pritožba, gotovo ne bo pomagala, ne? Sam mal bom podaljšal vse skupaj, pa še sodne stroške na koncu plačal?

AJA, a potem dobim še kakšno odločbo o dejanskem odvzemu izpita, al to kr prične veljati od datum xxx. Ker mi v odločbi piše: VOZNIŠKO DOVOLJENJE PRENEHA VELJATI S PRAVNOMOČNOSTJO TE ODLOČBE. Kdaj je to?

thx

Objavljeno

Imas rok za pritozbo, ce se v njem ne pritozis je odlocba pravnomocna, ko ta rok (najbrz 15 dni) potece.

Objavljeno

ostale izpite dobiš nazaj :yes: ...samo za B kategorijo naredi.Kdaj začne pa to veljati...pojma nimam...

Objavljeno

A ni še neka caka. Da, če ti odvzamejo izpit, ga ne moreš it takoj delat, ampak moraš počakat 2 leti ? :hmm:

Evo našel

148. člen

(1) Oseba, ki ji je v postopku za prekršek izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, mora na poziv upravne enote oddati vozniško dovoljenje. Če oseba ne odda vozniškega dovoljenja v roku, določenem v pozivu, ji ga odvzamejo policisti na njene stroške. Novo vozniško dovoljenje lahko pridobi po prvem izrečenem prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja po šestih mesecih, po drugem prenehanju po enem letu, po nadaljnjih izrečenih prenehanjih pa po dveh letih od dneva oddaje vozniškega dovoljenja. Pogoj za pridobitev novega vozniškega dovoljenja je, da taka oseba ponovno opravi vozniški izpit.

(2) Če je imela oseba iz prejšnjega odstavka v vozniškem dovoljenju, za katerega ji je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti, vpisanih več kategorij motornih vozil, se ji v vozniško dovoljenje vpišejo vse te kategorije, če opravi vozniški izpit za motorna vozila tiste oziroma tistih kategorij, s katerimi je storila prekršek ali prekrške, za katere so ji bile izrečene kazenske točke in izpolni druge pogoje za izdajo vozniškega dovoljenja, določene v prvem odstavku tega člena

Objavljeno

to pa vem, da velja takrat ko še nikoli nisi opravljal izpita in so te npr. ustavili

Objavljeno

Naj bi dobil tudi odločbo v kateri piše za koliko časa imaš prepoved delanja izpita oz. prepoved vožnje.

Pritozba ne upočasni oz. prestavi datuma pričetka prepovedi.

Upam da sem kaj pomagal

LP

Objavljeno

Probaj se na njih obrnet:

http://www.kzvd.si/

lahko, da ti bodo uspešno pomagali, kot so že mnogim.

Lp, Vulcan

p.s. drugič pa bolj pametno vozi :nono: .

Objavljeno

dobrodošel v klubu!

Izpit lahko narediš takoj, dobiš pa ga po 6 mesecih. Moraš vse znova razen RK.

Pri pametni avtošoli zvoziš nekaj ur pa izpit. Malo se pozanimaj kje se da najlažje naredit in najmanj komplicirajo. V večjih mestih MB , LJ delajo vse po reglcih, torej 20 ur vožnje...

Objavljeno

Dejan, kako si pa naklepal tko hitro teh 7 točk? Mal me firbc matra.

Objavljeno

pozdrav

heheh, hec sam v tem odkar sem se prvič vsedel v avto, mi non stop policaji skačejo po glavi. Do sedaj sem dobu 4 prekrške in vsi so usodni. "ovo mi je škola i drugi put ču pametnije".

Ma hec je v tem, da ne smeš gledat v preteklost, kot JOJ - kaj se mi je zgodilo. Ampak glejte naprej, ter razmišljajte o tem kako boste zadevo popravili. Pa to ne velja samo v tem primeru, ampak na vseh področjih vašega, mojega, našega življenja. Evo ena taka modra, ki me kr dostikrat drži pokonci.

Sosedu so tud vzeli že izpit. Odvoziš 10 ur vožnje, 11 je glavna. Pr nas v kranju pride 5300 sit ali ? eur, cpp 17000 (to je sedaj zakon da moraš imeti ure tečaja), 7700 občinski testi in glavna.

Ma, čez 7 dni bo odločba pravnomočna, potem bom poslal izpit na občino in takoj začeti delat izpit.

Men je važno, da jest dobim nazaj A kategorijo, pa da se v miru vozim s motorjem. UPAM DA MI BO ZA A KAT. TAKOJ ZAČEL VELJATI. Vsaj tako je napisal SNOPPY.

Čez poletje, tudi lansko leto, nisem skoraj nič potreboval avto, razen za deževne dni, tko da mi potem ravno prav pride izpit nazaj, jeseni, ko se bo končala motoristnična sezona.

kot pravijo MLADA GLAVA, LUDA GLAVA.

bom sporoču, kako je blo na izpitu.

Objavljeno

148. člen

Novo vozniško dovoljenje lahko pridobi po prvem izrečenem prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja po šestih mesecih, po drugem ...

Ne vem no, tukaj piše drugače :?

Objavljeno

Dejan, kako si pa naklepal tko hitro teh 7 točk? Mal me firbc matra.

v prvo sem pihnu 0,45. takrat je zakon še dovoljeval to mero alkohola, vendar ne za mlade voznike, 5 KT. v drugo pa sem v naselju, v črnučah vozil 23 km preveč , 3 KT.

banda ušiva

Objavljeno (popravljeno)

Ne vem no, tukaj piše drugače :?

mislim, upam, da je tako v praksi - naredim izpit in grem dvignit novo izkaznico, ostale kategorije naj bi bile v redu, B kat. pa naj bi bila vpisana pod opombami za 6 mes prepovedi.

mam prav? če ne, naj me nekdo popravi

[

jah, res je. nimam pripomb. Ne odobravam vožnje pod alkoholom, še posebej če se nekdo ne zna obvlada

sem pa 2 leti voznik motorja in za enkrat, da potrkam v les, še nisem okusil kapljice alkohola pri motorju

Popravljeno . Popravil dejanc
Objavljeno

Pomoje pa 6 mesecev ne boš sploh smel jit delat izpita :hmm:

Se pravi-6 mesecev brez vsega, potem greš delat izpit in dobiš tut ostale kategorije nazaj.

Objavljeno
mislim, upam, da je tako v praksi - naredim izpit in grem dvignit novo izkaznico, ostale kategorije naj bi bile v redu, B kat. pa naj bi bila vpisana pod opombami za 6 mes prepovedi.

mam prav? če ne, naj me nekdo popravi

Hola!

Te morm razočarat. Neseš ta roza na občino, greš opravljat izpit in ko se izteče šest mesecev dobiš izpit nazaj. Do takrat pa si pešec. Ponovno boš moral opraviti izpit za tisto kategorijo s katero si nabiral točke. Vkolikor sta oba opisana prekrška bila narejena z avtom, boš opravljal samo B kategorijo. Če pa si en prekršek naredil naredil z avtom drugi pa z motorjem .... se zna zadeva zakomplicirati.

lp g.

p.s. vesel bodi da nimas A,B,C,D in E kategorij?! :cry:

Objavljeno

.... Če pa si en prekršek naredil naredil z avtom drugi pa z motorjem .... se zna zadeva zakomplicirati.

Sej res....kaj pa v takem primeru pravi zakon? :hmm:

Objavljeno

pa jebemu mater, kva ma A kat. veze s avtom. pa kva je s to državo.

jah, potem bom poslal pritožbo...a mislite da bom prestavil vsaj za pol leta odločbo?, pa da se bom vsaj s motorjem v miru vozil poleti!!!!!!!!

Objavljeno

Sej res....kaj pa v takem primeru pravi zakon? :hmm:

Hola!

Frips dej si se1x poglej tvoj prvi prispevek v tej temi, celi poudaril si :D :D

lp g.

p.s. v takih primerih se isče pravno pomoč takoj ko je prekšek storjen in ne šele ko pride odločba že na dom!

Objavljeno

pa jebemu mater, kva ma A kat. veze s avtom. pa kva je s to državo.

jah, potem bom poslal pritožbo...a mislite da bom prestavil vsaj za pol leta odločbo?, pa da se bom vsaj s motorjem v miru vozil poleti!!!!!!!!

Imel boš samo več stroškov če napišeš pritožbo lahko k kazni dodaš še +200eur

Objavljeno (popravljeno)

Hola!

Frips dej si se1x poglej tvoj prvi prispevek v tej temi, celi poudaril si :D :D

:slap: Pi*** mal sem zmešan, delam xy poslov na enkrat,pol pa pišem bedarije :D

Dejanc potem takem, upam, da so te samo z avtom dobili..Drugače :blink:

Popravljeno . Popravil Frips
Objavljeno

jaaaa, samo avto..

s motorjem sem čist ko solza....

Imel boš samo več stroškov če napišeš pritožbo lahko k kazni dodaš še +200eur

ma kazen je bla takoj plačana oz. obe kazni. to odločbo sem dobil šele po 1 letu in pol

a niso sodni stroški 50 eur oz. prej 10.000 sit ???

Objavljeno

Pomoje pritožba ne zadrži izvršbe.

Samo dodatni stroški. Zakon je pač zakon, ki ne velja samo zate, ampak za vse take prekrškarje enako.

Objavljeno

ma kazen je bla takoj plačana oz. obe kazni. to odločbo sem dobil šele po 1 letu in pol

Hola

S tem ko si plačal kazen si tudi priznal svoj prekršek! In sedaj bi se pritozeval??? In s šim bi utemeljil svoj ugovor?? Je že prepozno. Pritožbe se pišejo TAKOJ ko je storjen prekršek.

lp g.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!