builder Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ne zavajam, vi bedarije pišete, v zakonu nobeden ne govori o 70kw, ampak o 2x večji moči od 35kw, to pa je 115kw, Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 2x35=115? Je že z razlogom omejitev, vidim... maxxa, nxyz, cikadina in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ne zavajam, vi bedarije pišete, v zakonu nobeden ne govori o 70kw, ampak o 2x večji moči od 35kw, to pa je 115kw, Hvala ker si s tem postom povedal tisto, kar sem ti jaz želel, pa sem se raje zadržal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) 2x35=115? Je že z razlogom omejitev, vidim... sedi ena 1x večja od 35=35? hahaha, sedi ena, sej zato po mamo tak, osnovne stvari ne razumete, oziroma ne znate, če je neka stvar 1 x večja od tebe, je, kot da sta DVA omejena Popravljeno December 16, 2014. Popravil builder Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) Daj ti meni po kmečko razloži, kako si ti iz dvakrat 35 na 115 prišel? Sem malenkot zaostal in mi matematika ne leži najbolje, verjamem pa da se ti niti slučajno ne motiš, zato te prosim za pomoč. tudi 2x 70 ni 115, tudi 3x35 ni 115. "moč motorja/masa vozila ne presega 0,2 kW/kg ter ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo motorja." kaj je tu nerazumljivega? V A2 spadajo vozila ki izpolnjujejo OBA pogoja, torej 0.2 kw/kg ter dvakratna dovoljena moč motorja. Dovoljena moč je 35, dvokratna dovoljena je 70. Sportaki so 70kw+, torej se jih ne da blokirati. Js ne vem kaj se tu nad zakon spravljate. osnovne stvari ne razumete, oziroma ne znate Eni se radi delamo, da ne znamo, zato da ko nas policaji primejo se lahko izgovarjamo, da pač tega nismo vedli in je zakon slabo napisan. Popravljeno December 16, 2014. Popravil Aynach Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Vidim, da brez mene ne morete. Se ni potrebno zahvaljevati, raje kakšen evro nakažite na moj TRR. (4) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z enkrat večjo močjo. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, A1 in G. Kdor pa ne verjame v napisano, pa naj si prebere 56. člen Zakona o voznikih. cikadina 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) Vidim, da brez mene ne morete. Se ni potrebno zahvaljevati, raje kakšen evro nakažite na moj TRR. (4) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z enkrat večjo močjo. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, A1 in G. Kdor pa ne verjame v napisano, pa naj si prebere 56. člen Zakona o voznikih. zakaj tukaj piše z dvakrat večjo močjo http://www.avp-rs.si/vozniki/pridobitev-vozniskega-dovoljenja/kategorije-vozil Popravljeno December 16, 2014. Popravil builder Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 zakon točno določa in piše 2 x večja moč od 35kw, če bi bila moč 1 x večja bi to bilo 70kw, je pa DVA krat VEČJA in je to 105kw in ne, kot sm zmoteno pisal, zato so lahko 600 ss motorji komot blokirani in spadajo v to kategorijo in so zakaj tukaj piše z dvakrat večjo močjo http://www.avp-rs.si/vozniki/pridobitev-vozniskega-dovoljenja/kategorije-vozil V Uradnem listu se objavi zakon in ne na neki strani, kjer lahko vsakdo po svoje piše in riše. Ker pa boš verjetno še vedno trdil svoje, ti predlagam, da na tej strani, katero omenjaš, klikneš na napis zakonodaja in poiščeš Zakon o voznikih. Tam poglej 56. člen. Če bo tudi tam pisalo, kot ti trdiš, potem pa ne vem, kaj naj ti odgovorim. Bom ostal brez besed. Poskusi takoj, da ne bom prej zaspal. builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 zakaj tukaj piše z dvakrat večjo močjo http://www.avp-rs.si/vozniki/pridobitev-vozniskega-dovoljenja/kategorije-vozil Zato ker enkrat ni nobenkrat in je to edina prava formulacija. Če je tisto, kar je napisal Borutt, citat iz zakona ni čudno, da odvetniki dobro živijo... builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cikadina Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 velja zgolj kar pise v zakonu in to je kar je borutt napisal. tako da res ni potrebe po se dodatnem smetenju te teme. builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Zato ker je to sinonim v slovenskem jeziku? Spotikaš se ob retoriko, čeprav te v 4 razredu osnovne šole naučijo da ENKRAT višja cena v trgovini ne pomeni, da boš za izdelek plačal isto ceno, temveč stara + 1x več. Pa ja nisi RESNO mislil, da zakon predvideva, da lahko voziš nekaj matematično 1x več? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 V Uradnem listu se objavi zakon in ne na neki strani, kjer lahko vsakdo po svoje piše in riše. Ker pa boš verjetno še vedno trdil svoje, ti predlagam, da na tej strani, katero omenjaš, klikneš na napis zakonodaja in poiščeš Zakon o voznikih. Tam poglej 56. člen. Če bo tudi tam pisalo, kot ti trdiš, potem pa ne vem, kaj naj ti odgovorim. Bom ostal brez besed. Poskusi takoj, da ne bom prej zaspal. ne bom trdil, zgleda da se nisem informiral na relevantni strani, pa bi morala bit: JAVNA AGENCIJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARNOST PROMETA Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Res tako piše v zakonu kot pravi Borut. In tako oglašuje naša Slo agencija. In povsod so tako razlagali. http://www.avp-rs.si/vozniki/pridobitev-vozniskega-dovoljenja/kategorije-vozil A2. V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ispadem bedak, ker Javna agencija trdi nekaj, kar ni res, takle mamo, saj ni čudno, da smo tam, kjer smo in hvala Borutt na opozorilu, ker bi se jest kregal do iznemoglosti :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Zato pa je slovenščina tako težek jezik https://slo-tech.com/forum/t230642 Scarabeo builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 ne bom trdil, zgleda da se nisem informiral na relevantni strani, pa bi morala bit: JAVNA AGENCIJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARNOST PROMETA Sem jim že poslal elektronsko pošto, da uredijo zadevo. Boš potem lahko zopet limal njihove veleume. builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 Povem berljivo iz konteksta, predvsem zato, ker zakon ni matematična enačba Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cikadina Objavljeno December 16, 2014 Deli Objavljeno December 16, 2014 (popravljeno) zakonadajalec bi moral napisat dvokratnik in teh jezikovnih tezav ne bi bilo. so pa na slotech forumu dobro definirali sploh kaj je dvakrat manjse :lol: pa se neki problem tega. ce recemo daj mi se enkrat toliko necesa kot imam sedaj bomo dobili x+x=2x necesa. prav tako pa velja ce na nekdo rece hocem dvakrat toliko kot imas, takrat to razumemo kot dvokratnik tega kar imamo torej x*2=2x. to je pac ene vrste pogovorni lapsus. mislim da nas vecina to tako razume. Popravljeno December 16, 2014. Popravil cikadina builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 (popravljeno) To je pač samo ena cvetka iz arboretuma, ki se mu reče slovenska zakonodaja. Matematika je eksaktna veda. Tudi zakonodaja bi morala biti eksaktna in nedvoumna. Vendar pa jo žal pišejo polpismeni analfabeti s petimi minutami šole in kupljenimi ali prepisanimi diplomami, ki le redko, za pomoč pri ustvarjanju svojih umotvorov, prosijo strokovnjake za konkretna področja. In potem imamo, kar pač imamo. Krmišče za odvetnike. Popravljeno December 17, 2014. Popravil Joker Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ada Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 zakonadajalec bi moral napisat dvokratnik in teh jezikovnih tezav ne bi bilo. so pa na slotech forumu dobro definirali sploh kaj je dvakrat manjse :lol: pa se neki problem tega. ce recemo daj mi se enkrat toliko necesa kot imam sedaj bomo dobili x+x=2x necesa. prav tako pa velja ce na nekdo rece hocem dvakrat toliko kot imas, takrat to razumemo kot dvokratnik tega kar imamo torej x*2=2x. to je pac ene vrste pogovorni lapsus. mislim da nas vecina to tako razume. besedica še pomeni seštevanje. vse je OK sam sem velikokrat presenečen, koliko modrosti imajo stari reki lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 če nekdo napiše enkrat več, ne pomeni, da ima potem 2 x toliko ... kajti 1*1=1 ... če pa napiše še enkrat toliko potem pa je 1+1=2 torej ima enkrat več motorjev ... ima samo enega, če ima pa še enkrat toliko, potem ima pa dva motorja... ufff ... raj se vozm, k pa matemotiko računam zverac, L3v in cikadina 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 (popravljeno) Ja ravno v tvojem (Builder) pisanju; mogoče vse skupaj malo nerodno napisano - hotel sem le povedati, da je polovica od 70 kW 35, če pa je izvorna moč večja od 70, potem pa tudi polovička ni več 35 kW .... Sedaj opazil, da ste že vse razčistili .... Popravljeno December 17, 2014. Popravil Fazer03 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ludiluka Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 A pol lahko kupim panigaleta in ga blokiram na 35kw da ga bom lahko z a2 izpitom vozu če sm prav zastopil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PrimozC Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 A pol lahko kupim panigaleta in ga blokiram na 35kw da ga bom lahko z a2 izpitom vozu če sm prav zastopil. Ne, imaš določeno omejitev oz. kar je več kot xx kW se ne da (ali ne sme) blokirat...vsaj tako so meni razlagali. Koliko je ta meja pa bo kdo drugi povedal....kaj pa rabis ti blokirat? Za brata? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ludiluka Objavljeno December 17, 2014 Deli Objavljeno December 17, 2014 Ne, imaš določeno omejitev oz. kar je več kot xx kW se ne da (ali ne sme) blokirat...vsaj tako so meni razlagali. Koliko je ta meja pa bo kdo drugi povedal....kaj pa rabis ti blokirat? Za brata? Eh ne sam že dolgo ni blo kake take cvetke pol se pa nisem mogel zadržat PrimozC, maxxa in cikadina 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se