Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

Priporočene objave

Objavljeno
pred 42 minutami, KARMEN1 pravi:

Mislim, da je med Yamaho fz6s in Hondo nc750s bistvena razlika :cool:

Na boljš:P

Objavljeno

Ampak res, se pridružujem KARMEN1. NC 700S/750S je res primeren motor za začetnike in tudi za bolj izkušene motoriste.

Krasi ga zelo nizko težišče in s tem zelo lahkotno upravljanje pri nizkih in visokih hitrostih. Zelo uravnotežen motor, kjer vse komponente delujejo v sozvočju in nobena stvar ne istopa. Pri nas imamo sicer 35kw - tnega in ima dovolj moči in navora za potovanje okoli sveta. Zanimivo, da se vozi v dvoje enako kot solo, o kakšni neudobnosti za sopotnika in pomankanju moči sploh ni govora.

Objavljeno

Na tole naletu ravnokar na Fejsu.  Mogoče za prvo predstavo o velikosti motorja in "udobnosti" sedenja na njem

http://cycle-ergo.com/

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Prosim dajte se skoncentrirat na postavljeno vprašanje:

@Raavije že postavil nekaj omejitev:

-motor do cca 4000, jurja gor al dol

-naked

-pa kolikor toliko udoben za 2 osebi

Jaz ne vem, vsekakor bi mu predlagal KTM superduke GT, ampak a se vam ne zdi da zadeva uhaja malce ven iz povpraševanih parametrov?

Hvala

Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

lej .. ampak resno ... ljudje mu hočjo kaj boljšega ponudit in predlagat, saj sam očitno ne ve ... mogoče ne ve, da mu nejket pri vožnji po AC sploh ne bo ugajal, še posebi, če je malo večji ...

pa ni navedel kaj bi meu za 4000 € ... kok star .. s kolkimi kilometri, saj je tudi od tega cena odvisna ... 

:huh: 

Objavljeno

Tudi jaz sem kupoval motor, z začetnimi nekje 2500€, potem sem gledal nekje 4000€ na koncu sem kupil za 5500€

Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

lej .. ampak resno ... ljudje mu hočjo kaj boljšega ponudit in predlagat, saj sam očitno ne ve ... mogoče ne ve, da mu nejket pri vožnji po AC sploh ne bo ugajal, še posebi, če je malo večji ...

pa ni navedel kaj bi meu za 4000 € ... kok star .. s kolkimi kilometri, saj je tudi od tega cena odvisna ... 

:huh: 

vsi se učimo na lastnih napakah a ne...drugč pa je navedel kaj bi, mislim, da je celo 2 modela izpostavil

Objavljeno (popravljeno)
pred 18 minutami, DAMI34 pravi:

vsi se učimo na lastnih napakah a ne...drugč pa je navedel kaj bi, mislim, da je celo 2 modela izpostavil

zakaj bi pa on napako naredu, če jih je že toliko drugih ... mogoče je navedel samo ta dva modela, ker samo ta dva modela pozna :huh:

mogoče, res je vse mogoče al pa nemogoče ... ni povedal kok je punca visoka pa težka, da bi lepo sedela (vsaj jaz nisem zasledil :huh: )

še vedno ni navedel letnik in število prevoženih kilometrov, ki ju je pripravljen plačat, za enga od naštetih modelov,  maximalno 4.000 € :huh:

lej ... sam dobr mu hočm in želim pomagat nevednemu :huh: 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

zakaj bi pa on napako naredu, če jih je že toliko drugih ... mogoče je navedel samo ta dva modela, ker samo ta dva modela pozna :huh:

mogoče, res je vse mogoče al pa nemogoče ... ni povedal kok je punca visoka pa težka, da bi lepo sedela (vsaj jaz nisem zasledil :huh: )

še vedno ni navedel letnik in število prevoženih kilometrov, ki ju je pripravljen plačat, za enga od naštetih modelov,  maximalno 4.000 € :huh:

lej ... sam dobr mu hočm in želim pomagat nevednemu :huh: 

čedalje bolj se mi zdi, da bi mu ti najraj okrog punce pomagal :ras:

Lej, všeč so mu nekjedi, pa rad bi se kdaj s punco kam peljal. Ti povem če vzame Z900, ga bo bejba kmalu pustila, ker bo dobila hemoroide. Zato mu ga ne priporočam. Pa še predrag je za njegov budget :P

Objavljeno
7 hours ago, DAMI34 said:

-naked

R1

Objavljeno
pred 6 minutami, SMX17 pravi:

R1

pa oklep dol, a ne :P

• Haha 2
Objavljeno
Ob 15. 1. 2018 ob 10:06, KARMEN1 pravi:

... le teža je ostala enaka.

:lol1: a motorja

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 22 urami, DAMI34 pravi:

-naked

Jaz ne vem, vsekakor bi mu predlagal KTM superduke GT, ampak a se vam ne zdi da zadeva uhaja malce ven iz povpraševanih parametrov?

Hvala

Mi ga prodaš za 4 jurje...bi resno začel sanjat o tako lepem pogledu ob pitju kavice...

Uf bi bil ta požirek kavice še boljšega okusa...:panic:

Popravljeno . Popravil sesir
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno

B - king in k 1300 r.. Kaj bi izbrali izmed teh dveh mopedkov ce bi kupovali? Plusi minusi obeh motorjev? 

Objavljeno
pred 32 minutami, stankolovski pravi:

B - king in k 1300 r.. Kaj bi izbrali izmed teh dveh mopedkov ce bi kupovali? Plusi minusi obeh motorjev? 

K1300r. Veliko več dodatne opreme,ciklistika,zavore so servo(brutalno dobre)

Poraba je manjša in etc etc etc...

Objavljeno
pred 2 urami, Kmet2 pravi:

K1300r. Veliko več dodatne opreme,ciklistika,zavore so servo(brutalno dobre)

Poraba je manjša in etc etc etc...

se strinjam:grupni:

Objavljeno

Mam eno vprasanje, kdaj se smatra da ma motor veliko prevozenih km? Pr avtu je vse jasno, ampak kako gre za motor? Je 50.000 kot pri avtu 200.000.? Verjamem da so razlike v potovalnih, nakedih itd. Al je vse odvisno samo od vzdrzevanja in kako se je vozil motor? Kaj pa znamke? Katera se obnese dobro po 100k prevozenih? Bolj kot ne me zanima za nakede kdaj se smatra.. Enlighten me. 

Ps: nism znau kam bi objavu.. zdelo se mi primerno. :)

Objavljeno
30 minutes ago, Raavi said:

Mam eno vprasanje, kdaj se smatra da ma motor veliko prevozenih km? Pr avtu je vse jasno, ampak kako gre za motor? Je 50.000 kot pri avtu 200.000.? Verjamem da so razlike v potovalnih, nakedih itd. Al je vse odvisno samo od vzdrzevanja in kako se je vozil motor? Kaj pa znamke? Katera se obnese dobro po 100k prevozenih? Bolj kot ne me zanima za nakede kdaj se smatra.. Enlighten me. 

Isto kot pri avtu.. za 55hp polota je ze 150k nekaj, za kombi je pa 200k lih zacetek. Da ne govorimo o 6 cilinderskih bavarcih ter mercedezih. 

Bolj kot kilometri naj te skrbi vzdrzevanje, servisna knjiga(racuni..). Da ima 10 let star motor 20k km je utopija(nebom pa rekel da ne obstaja, ampak ga ti kot zacetnik nebos nasel.. taki ponavad sploh ne pridejo na net).

Kateri naked te pa zanima? 

Sicer pa js mislm tko(moje osebno mnenje), da slabega motorja ni, ce je temu primerna cena(pustmo razbite/sesvasane skp). 

Drugace pa kar racunaj na cca 500e stroska ko bos kotor pripeljal domov..

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, Raavi pravi:

Preveč posplošeno vprašanje si dal. En 1300 ccm suzuki bandit, ki je bil super servisiran 100k ni nič, komaj ogret. En neservisiran er5 je pa lahko že 30k preveč. Oziroma obratno. 

Povej za modele katere te zanima. Zdej se že precej ve za 5, 10, 15 ... let stare motorje kakšne težave so jih pestile, napenjalci, alternatorji, ventili...

Ne verjamem, da je kak Hyosung imel 100k km. Za 2 TDM-ki vem da jih imata preko 150k. Za 2 hondi 900 cb vem, da jih imata okoli 200k. Itd...

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno

Bom kar brez teoretiziranja odgovoril:

TOČNO TA Yamaha FJ 1100 ima na števcu 2.500.000 kilometrov. Ne, nisem se zmotil, res jih ima toliko. Darko jo je kupil, ko jih je imela okrog 135.000 Ti to kaj pove?

Samo v Sloveniji obstaja neka fama, da je motor s 100.000km za na odpad.

ČE JE MOTOR REDNO SERVISIRAN, če je servisiran kot mora bit, potem omejitve kilometrov ni.

Labas3.jpg.2173924ea9adbf92a6d561c44b01e5ff.jpg

Objavljeno
pred 3 urami, Raavi pravi:

Mam eno vprasanje, kdaj se smatra da ma motor veliko prevozenih km? Pr avtu je vse jasno, ampak kako gre za motor? 

lahko zaupas koliko km pri avtu si imel v mislih k ti je tolk vse jasno.... me res zanima.......

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
2 hours ago, Raavi said:

Koliko je po tvoje veliko km za avto? Pravi stroji so pri 200kkm šele dobro utečeni, če le niso večinoma voženi na kratke razdalje.  Pri motorjih pa je druga štorija. Nekako na splošno velja, da je nekje do 30kkm dober nakup, kar je več pa je že krš, če verjameš :slap:. Kakšno hudo navijanje hladnega motorja ni ravno blagodejno, ogretemu pa visoki visoki vrtljaji ne škodijo. Vprašaj kakšnega mehanika, bolj kot tiščijo motorje, manj je težav. Tak odgovor sem jaz dobil.

Reden servis, pa ne samo menjava olja in fitrov, pod to štejem še menjavo olja v vzmetenju, redno menjavo zavorne tekočine (marsikdo spusti, ker se mu zdi nepotrebno), kontrolo ventilov... To je to, voziš brez skrbi do 100 kkm.  Se najdejo kakšne hibe pri določenih modelih (rergler, stator, ležaji... kakšna loputa..), kar pa še ne pomeni da je motor za odpis. Konkretno ti lahko povem za moj motor... pri 27kkm-ih ga je mehanik razdrl na prafaktorje, kakšnih sledi obrabe nismo zazanali, še celo stator je bil v odličnem stanju pa je šibka točka teh motorjev. Zame je pri avtu visoka kilometrina 300kkm+, pri motorjih pa 150kkm+, pri teh kilometrinah se sprašujem ali menjam za novejšega ali pa poservisiram in vozim naprej (se prej naveličam motorja in menjam :) )

Še en zanimiv zapis na to temo  http://www.carman-motosport.si/blog/lastnik-honde-z-dvesto-tisoc-kilometri-tece-kot-urca.html

Aja, glede znamk....Honda, potem pa doooooooooooolgo nič. :ras:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!