Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

Priporočene objave

Objavljeno

Ja kva pa ce je od dedka hiso dobil, pa jo prodal in se vozi okoli.... Kva pa ves :)

• Haha 3
Objavljeno

Po 3 sezonah voznje z Vstromom 650 pocasi razmisljam o menjavi motorja. Strom je sicer supr motorcek, sam saj veste, firbec je mocnejsi. 

Razmisljam malo o kakem 4-cilendrasu, eventuelno tut 3 (yamaha). 

Kaj bi priporocal? Z stromom sem bil zadovoljen, razen veter mi je delal preglavice, ker je nabijal tocno v celo. To sem potem resil nekako z mra vizirjem. 

Sedaj pa gledam kako yamaho fazer fz1 ali fz8. Tracer mt07 ali 09 ali nekaj v tem smislu. Vsec mi je tudi novi strom jurja ali kawasaki versys 1000, sam je se vse predrago. Budget tam do okoli 6k€. 

Predlogi, mnenja?

hvala

Objavljeno

Kdo bo vedel, ce ne ti? :)

• Všeč mi je 1
Objavljeno
5 minutes ago, JamesTheMan said:

@romanno odvisno od tvoje višine. Tudi sam sem v podobni dilemi, le da sem zaradi višine dokaj omejen pri izbiri. Tracerke 900 ne boš dobil za 6k. Mogoče Honda CBF 1000. Za tak denar dobiš letnik 2012.

Npr.: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12853230&display=Honda cbf

Visok sem 185. Bom mal pogledal tudi cbf. Do sedaj si je nisem ogledoval. 

1 hour ago, DinDiin said:

Kdo bo vedel, ce ne ti? :)

Verjamem, da bom moral vse to sam dognat, ampak z kakim nasvetom bo to vsekakor lazje. :)

Objavljeno
pred 12 minutami, romanno pravi:

Visok sem 185. Bom mal pogledal tudi cbf. Do sedaj si je nisem ogledoval. 

Verjamem, da bom moral vse to sam dognat, ampak z kakim nasvetom bo to vsekakor lazje. :)

Sam bi med nakedi do 6eu izbral...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12855549&show=2

Objavljeno

Če si imel že pri Vstromu probleme zaradi vetra, potem bi se nakedov na tvojem mestu izogibal. 

Objavljeno (popravljeno)

Sm lih hotu napisat.. primerjas dva razlicna segmenta. Pri nakedu te bo nad 130 odpihnl(malo heca :)) v primerjavi z vstromom. 

Mogoce dobis za ta denar kaksnega bavarca k1200/1300? 

Aja kar se pa visine tice.. ne sikeri se. Ce lahko jaz presedim 10 ur v kosu na letalu.. ti tudi na vecjih motorjih nebos imel problema.

Popravljeno . Popravil ukica
Objavljeno
pred 18 minutami, JamesTheMan pravi:

Če si imel že pri Vstromu probleme zaradi vetra, potem bi se nakedov na tvojem mestu izogibal. 

Nekedi imajo zračni upor čez celo telo, je kar razlika z drugimi motorji(od občutka mraza, pritiska v telo, trpljenja pri višjih hitrostih) , a ker zračni piš lepše zaobjame telo je praviloma manj vrtinčenja zraka in manj bobnenja v čeladi.

Objavljeno

Točno tako! Laže je prenašati veter na nakedu, kot usmerjen šus direktno v glavo, ramena ali prsi. Pri tvoji višini boš na cbf dobil direkt v glavo.

Pri tvoji višini boš sploh težko našel vizir, ki te bo popolnoma zaščitil. Morda poštarskega.....

Objavljeno
pred 4 minutami, KARMEN1 pravi:

Točno tako! Laže je prenašati veter na nakedu, kot usmerjen šus direktno v glavo, ramena ali prsi. Pri tvoji višini boš na cbf dobil direkt v glavo.

Pri tvoji višini boš sploh težko našel vizir, ki te bo popolnoma zaščitil. Morda poštarskega.....

velikokrat se fali, ko se montira višji vizir, namesto da bi nižjega in s tem izboljšali aerodinamiko in piš okoli čelade.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno (popravljeno)
4 hours ago, sesir said:

Sam bi med nakedi do 6eu izbral...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12855549&show=2

CB.... CBF.. je precej razlike, ne vem če on išče nakeda. Gre pa tudi s tem zlahka do 500 km na dan (predlagam 1 zob na sprednjem zobniku več od serijskega pa je dober tudi za daljše vožnje). Do 140 km/h ni nobenih težav z vetrom.  

Za 6k€ bi dobil še kakšno Hondo Crossrunner.

Popravljeno . Popravil XTR
Objavljeno
pred 12 urami, romanno pravi:

Budget tam do okoli 6k€. 

Predlogi, mnenja?

hvala

Sam sem pri enaki višini in za enak znesek nabavil gs-a pa mi kar odgovarja. Iskal sem tudi Tenere 1.2 pa so bile dražje takrat. Zame se tudi motor nad 100 kkm pelje enako kot tisti, ki imajo zbite km :P

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)
37 minutes ago, skalar36 said:

Zanima me, če je kdo imel izkušnje že z tema dvema preprodajalcema.

Prilimal bom kar link motorjev, ki si ju ogledujem:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12958334

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12957679

A niso imeli zlate vilce letniki 2006-2008(BAJE problematicni ventili). Osebno bi rajs uzel letnik 2011. 

Ce se mene uprasa bi mogu prvi za tako ceno imeti abs :)  

Ce bi za slabe 7k dobu z1000sx, bi bla pa zmaga! 

Popravljeno . Popravil ukica
Objavljeno
pred 12 minutami, ukica pravi:

A niso imeli zlate vilce letniki 2006-2008(BAJE problematicni ventili). Osebno bi rajs uzel letnik 2011. 

Ce se mene uprasa bi mogu prvi za tako ceno imeti abs :)  

Ce bi za slabe 7k dobu z1000sx, bi bla pa zmaga! 

Za vilice ne vem. Za ventile sem pa slišal. Do 2009 so bili problematični.

Ja, SX za 7-8 k. Res bi bil fajn. Sam ni neke pametne ponudbe. Nekako sem se ogrel za Yamaho, ker mi je od nekdaj všeč. Kadarkoli sem jo hotel kupiti jih ni bilo, pa sem se potem odločil za kaj drugega. Mislim, da jo moram imet za eno leto v garaži, da bom potem "lažje spal".

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob 3/17/2018 ob 10:13, skalar36 pravi:

Zanima me, če je kdo imel izkušnje že z tema dvema preprodajalcema.

Prilimal bom kar link motorjev, ki si ju ogledujem:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12958334

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12957679

Za prvega prodajalca probaj pobrskat po forumu, se mi zdi (nisem siguren!!!), da je enkrat tekla beseda, da ni svetnik.

• Hvala 2
Objavljeno

Kolikor ga spremljam redno uvaža motorje iz tujine, predvsem iz Italije. Pri večini motorjev ima sumljive kilometre, kar je stalna praksa pri motorjih iz uvoza. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

ah saj tudi domači prodajalci prikrivajo napake in zbijajo km,.....

vsak bi rad dobro prodal,to je normalno

Objavljeno

jmš prow

sodstvo.jpg

Objavljeno
Ob 18. 3. 2018 ob 10:14, dlicen pravi:

Za prvega prodajalca probaj pobrskat po forumu, se mi zdi (nisem siguren!!!), da je enkrat tekla beseda, da ni svetnik.

Tudi meni se zdi. A ni imel en Hrvat z njim probleme? Sem iskal pa nisem našel.

Objavljeno (popravljeno)
2 hours ago, Scarabeo 500 said:

Tudi meni se zdi. A ni imel en Hrvat z njim probleme? Sem iskal pa nisem našel.

Tisto je bil Avto moto Celje.. uporabnik  bubba_gump (vsebina je v tej temi). Njegova prva objava je bila verjetno izbrisana, ker je ne najdem (ostali so le citati).

Popravljeno . Popravil XTR
Objavljeno
pred 4 minutami, XTR pravi:

Tisto je bil Avto moto Celje.. uporabnik  bubba_gump (vsebina je v tej temi). Njegova prva objava je bila verjetno izbrisana, ker je ne najdem (ostali so le citati).

Hvala, da ne obtožujemo po nepotrebnem. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!