Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

Priporočene objave

Objavljeno
pred 13 minutami, Ciko86 pravi:

S skirojem je težje polagat kot z mopedom :D

Pa še nevaren je ker nima ABS-a :D 

Kar ljudje pogosto spregledajo pri Vulcan S-u je to, da ti motor ob nakupu tudi prilagodijo. Nevem pa kako točno je s tem pri nas

Link do članka

Citiraj

Ergo-Fit is the ability to custom fit the motorcycle to your body type and preference, and do it before you take delivery and at no extra charge. To accomplish this feat, Kawasaki makes the Vulcan S easily adjustable. This includes an option of three seats, three footpeg positions, and two handlebar choices.

• 2 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

spet jaz :)

ok mogoče le počasi napredujem in ne bo le skiro :)

gledam pa trenutno rabljeno Yamaha fazer FZ600-s l 2007 s 26 000 prevoženimi kilometri (jutri grem na ogled), pa me zanima kak nasvet bolj izkušenih, kako lahko presodim če je bil motor karamboliran (zvit), na kaj naj bom pozorna (in ne ne poznam nikogar, ki bi mi lahko pomagal oz. sem dobila vljuden ne).

Objavljeno
pred 42 minutami, NordiX pravi:

spet jaz :)

ok mogoče le počasi napredujem in ne bo le skiro :)

gledam pa trenutno rabljeno Yamaha fazer FZ600-s l 2007 s 26 000 prevoženimi kilometri (jutri grem na ogled), pa me zanima kak nasvet bolj izkušenih, kako lahko presodim če je bil motor karamboliran (zvit), na kaj naj bom pozorna (in ne ne poznam nikogar, ki bi mi lahko pomagal oz. sem dobila vljuden ne).

Mogoče se ti pa kdo oglasi, ampak povej bolj natančno od kje pa kam. Ker vsekakor, razen če dobiš garancijo rabiš vsaj mal izurjenega gledalca. Načeloma pa, servisna potrjena, motor lep, nič rijav čuden, pa da ma lep zvok in je. Če ima servisno (brez ne bi kupil, razn če poznam) se mirno lahko pokliče tudi na servis in povpraša o dotičnem motorju.

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Mogoče se ti pa kdo oglasi, ampak povej bolj natančno od kje pa kam. Ker vsekakor, razen če dobiš garancijo rabiš vsaj mal izurjenega gledalca. Načeloma pa, servisna potrjena, motor lep, nič rijav čuden, pa da ma lep zvok in je. Če ima servisno (brez ne bi kupil, razn če poznam) se mirno lahko pokliče tudi na servis in povpraša o dotičnem motorju.

tale oglas:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=13194914&show=1

Objavljeno

11 let star motor, brez servisne knjižice oziroma ostalih potrdil, samo 25k km!?Pismo, jest k se malo vozim sem jih naredu v 3 mescih 3k. Da jih pa nekdo samo po cca 2.5k na leto.  Jest ne verjamem. S tem, da je še iz obmocja kjer se preprodajajo motorji sumljive kvalitete oziroma, imas vec moznosti, da podatki v oglasu niso resnicni. Ne vem no. Sicer tele Yamahe, ce je imela olje v mašini nima nobenih serijskih težav zvozit precej kilometrov, pa zelo trpezne so. Sem imel 3. 

Objavljeno

Pol se precej voziš, jaz sem lani skupaj naredil v celem letu cca 2000, od tega je bila deležna 250ka le 400km. Tako da če si je nekdo kupil motor za do vaške gostilne je 1000km letno čisto možno.

Objavljeno
pred 8 urami, skalar36 pravi:

11 let star motor, brez servisne knjižice oziroma ostalih potrdil, samo 25k km!?Pismo, jest k se malo vozim sem jih naredu v 3 mescih 3k. Da jih pa nekdo samo po cca 2.5k na leto.  Jest ne verjamem. S tem, da je še iz obmocja kjer se preprodajajo motorji sumljive kvalitete oziroma, imas vec moznosti, da podatki v oglasu niso resnicni. Ne vem no. Sicer tele Yamahe, ce je imela olje v mašini nima nobenih serijskih težav zvozit precej kilometrov, pa zelo trpezne so. Sem imel 3. 

Hvala za informacijo oz opozorilo na km, ker je res majhna številka glede na leta, če malo poracunas (včasih so oči in želja hitrejše od razuma). 

Objavljeno
pred 8 urami, skalar36 pravi:

jaz sem letos naredil 1900km

saj je napisal, da ima zdr težave, da se ne vozi

nekateri se na leto zelo malo vozijo, motor stoji ipd. takšna kilometraža je povsem možna

glede cene pa, več kot 3 jurje ni vredno

Objavljeno

Pa smo spet pri drugi najbolj pogosti debati okrog motorjev (takoj za tisto - o tem, katere gume gor dat, oz. al so Mitaske za kej, al prov ne :D ) - kolk km na leto je "normalno". Sej razumem stališča s tega vidika, da, ko smo v fazi iskanja, vsi hočmo kupit čimboljše... Pa naučil smo se že vsi, da se prodaja res veliko sranja s prevrtenimi km pa pretiranimi cenami, zato logični dvomi.. Ampak, da pa ni možno? Pismo, jst ne bom mogu nikol več motorja prodat očitno, ker ma premalo kilometrov!? :huh:

Nismo vsi več mulci brez obveznosti, ki smo bli vsak (drugi) dan na motorju... Takrat so se km kar vrtel.. (Ajde, pa da ne bom diskriminatoren - al pa v penziji, al pa fajn privatniki z dost cajta...) Zdej sem lahko še vesel, da mi rata enkrat na 100 let se vsest na motor, pa 150km odpeljat...

Objavljeno

Ce ima motor malo km, imajo ponavadi lastniki dokazila. Racune, al pa servisno. Čeprav servisna brez računov zame ni vredna nic. Se najbolj so zame, lastni zapiski.  

Kot sem že napisal, najvec preprodajalcev je iz tega območja kjer se to doticno vozilo nahaja. Pa velika večina motorjev iz tega konca, kljub letom,  nima več kot 30K km. Zato sam dvomim o resničnosti navedb v oglasu. 

Tle okoli mene je kr znano kam se ne gre po motor. 

Objavljeno

@NordiX

Če se znimaš za ta model motorja, potem išči S2 model. Po letu 2007 so bli rahlo izboljšani, malo prenovljeni. Agregat je pa dobil nov računalnik, da je v nizkih obratih lepše vlekel. Ker prejšni model je v nizkih obratih slabše vlekel, na višjih se mu je "zmešalo". To so potem malo polikali. XJ6 je imela to še bolje urejeno. Je pa XJ6 konstrukcijsko malo manjši od FZ6. 

Dva oglasa, na katera bi jaz šel na ogled. Kar je ostalega na AN, trenutno, samo obvoz.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12981706- Tukaj si kamot še izboriš kako garancijo.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13157511

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno
pred 8 urami, Rogerg pravi:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13270832

mogoce kdo tole pozna? mislim da se je taka prodajala v bs centru pred tednom dni za 6.100€  isti km in letnik... je kaj narobe da jo zdej spet prodaja al gre za drugo jamahco. hmmm

ocitno je en motosvetovc k je ze zbrisu :D

Objavljeno
pred 7 minutami, Rogerg pravi:

ocitno je en motosvetovc k je ze zbrisu :D

...ali pa jo je prodal :)

Objavljeno
pred eno uro, vandrovec pravi:

...ali pa jo je prodal :)

u 2 urah ja :D

Objavljeno
pred 8 urami, Rogerg pravi:

u 2 urah ja :D

Če je cena prava gre v nekaj minutah :P

Objavljeno

Dejansko, od kolega GSXR... 3 minute po objavi je nekdo klical, čez pol ure prišel z aro. Pa ni v ničemer izstopal motor.

Objavljeno

Kupim kak sport tourer 2000-4000€, če kdo koga pozna.

Objavljeno

Moja Tracer se je lani prodala v 1h.

Objavljeno

Jaz sem fz6 prodala na fb, v nekaj dneh........

Objavljeno

KTM obesu samo na fb .....v parih urah je bil prodan .

Če nisi zlatar in dodatno opremo oceniš z 1/3 cene nove, normalna cena za motor in dokazila o vzdrževanju gre motor zelo hitro.....

Al pa prodajaš GSA 10 let star za 13k€ 10 let......

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, Kmet2 pravi:

KTM obesu samo na fb .....v parih urah je bil prodan .

Če nisi zlatar in dodatno opremo oceniš z 1/3 cene nove, normalna cena za motor in dokazila o vzdrževanju gre motor zelo hitro.....

Al pa prodajaš GSA 10 let star za 13k€ 10 let......

Hm... Zal ni vedno tako.. jest mam za suzukija vse racune dokazila....... cena zelo nizka pa mi ga noben noce kupt.... bomo vidl kako bo s KTM ko ga bom obesu na net.... 

Objavljeno
pred 18 minutami, gasperX pravi:

Hm... Zal ni vedno tako.. jest mam za suzukija vse racune dokazila....... cena zelo nizka pa mi ga noben noce kupt.... bomo vidl kako bo s KTM ko ga bom obesu na net.... 

Kupil bi ga jaz. Suzukija. Seveda je odvisno od cene, ter če ga uvoziš v SLO. Pa avspuh mora bit homologiran, al pa original.

ZS.

Objavljeno

za tako ceno k jo mam postavljeno... se lohka vsak sam ukvarja z uvozom... originalni auspuh je itak zravn..... jest sam ga pa tako nemorem v slovenijo uvazat ker nimam nobenega prebivalisca prijavljenega v sloveniji 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!