Vinko Objavljeno Junij 29, 2001 Deli Objavljeno Junij 29, 2001 Najprej pozdrav vsem forumcim! Zanima me vse o Crni Gori, saj se 20. julija nameravava z mojo boljšo polovico otpraviti tja. Zanima me vse. Pa še to, a gre še kdo drug v te kraje? Edited by - Vinko on 29/06/2001 10:14:03 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Julij 1, 2001 Deli Objavljeno Julij 1, 2001 Slisal sem, da je sedaj podobno kot v afriskih in azijskih drzavah: veliko ljudi ti poskusa prodati vse, kar ne rabis in so pri tem precej vztrajni. Sicer je to pac njihov nacin prezivetja, ampak najbrz turistom to kmalu zacne presedati. Torej se pripravi na cenkanje oz. odganjanje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Julij 2, 2001 Deli Objavljeno Julij 2, 2001 Ne vem ce je dobro sam se odpraviti tja. Po mojem bi bilo veliko bolje v skupini. Verjetnost, da ti ukradejo motor je pa ... no ja ko boš prispel dol poglej koliko novih Audijev A6, Mercedezov S, ... se vozi kljub povprecni placi 100 dem. Je pa CG zelo lepa in trenutno zelo ugodna. Mislim pa da s svojim prevoznim sredstvom ni pametno dol lazt. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Julij 2, 2001 Deli Objavljeno Julij 2, 2001 Aja pa še to sem slišal; da so policaji bolj kot privat - beri te nategnejo, je pa bolje nekaj placat gospodu policistu s kalašnikom. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Julij 2, 2001 Deli Objavljeno Julij 2, 2001 razmenjajte marke v bankovce po 5 in 10 DEM da boste meli za podkupnine policajev. drugace pa sem slisal da so ljudje zelo prijazni in da ni nekih vecjih problemov, razen ce mas smolo in naletes na barabe. previdnost glede motorja ni odvec ker so mojstrih hitrih "zginotij". SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VETER Objavljeno Julij 3, 2001 Deli Objavljeno Julij 3, 2001 quote: No zdaj ste me pa cisto prestrašli. Toda midva se ne dava in vseeno greva. Saj sem ravno danes zamenjal gume na moji Super teneretki Upam pa, da bova srecevala cimvec prijaznih ljudi! Baj By Vinko Vinko ko boš pa nazaj, se pa le malo spomni na forum in nam kaj napiši, kako je bilo. Pa veliko srece !! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vinko Objavljeno Julij 31, 2001 Avtor Deli Objavljeno Julij 31, 2001 Tako pa sva nazaj! Najino potepanje po Crni gori se je koncalo. Vse je bilo super (še posebej motor), razen dveh radarjev na katere sva naletela. Pa še to ni tako strašno, ce pomislim, da sva prevozila 2400 km. Pa še dogovorit se je dalo z policaji(25 dem). V Crni gori sva bila prvic in nama je bilo ful všec- super plaže od zacetka do konca na Adi Bojani. Bila sva tudi na Lovcenu, kjer sva si ogledala Njegošev grob. To naj bo dovolj zaenkrat, ce koga še kaj zanima pa naj kaj napiše. Bye by Vinko! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Avgust 1, 2001 Deli Objavljeno Avgust 1, 2001 Dej povej katero pot priporocaš, kakšne so cene tam dol, na kaj je treba pait, te radar "ulovi" ceprav voziš 40 itd??? Kaj je vredn videt + cene??? Lp, P //0iSe />aTa -=> //otos/et.co// Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alfonso Objavljeno Avgust 1, 2001 Deli Objavljeno Avgust 1, 2001 Kje si naletu na radar, a dvakrat v Crni Gori? Kakšna je cena bencina? LP Alfonso Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vinko Objavljeno Avgust 1, 2001 Avtor Deli Objavljeno Avgust 1, 2001 Midva sva se peljala iz Celja- Rogatec- Vel. Gorica- Sisajk- Sunja-(tukaj vidiš zapušcenein požgane vasi)-Kostajnica(tu so naju hrvati dobili na radar v naselju 107 km/h, dal sem jim 20 dem)-nato na mejni prehod Dvor (BIH)- Bos. Novi- Prijedor- Banja Luka- Jajce-Bugojno-cez planinedo Livno- nato spet prideš v Hrvaško na mejnem prehodu Aržano- Makarska- Dubrovnik- ter na prehod za C.g. Debeli Brijeg(tukaj se placa zavarovanje motorja 20 dem). V crni gori je uradna valuta DEM. Spala sva v avtokampu JAZ, to je 5 km pred Budvo (12 dem na dan za oba). Pivo okoli 2 dem, v trgovini od 0,70 -1,10 dem. Bencin 1,60 dem. Ce se normalno voziš ni nobenega problema z policaji (v naseljih je treba vozit po omejitvah, ce pa ne se da dogovorit z policaji (5 dem). Splaca se prevozit celo obalo, zelo lepo pa je bilo meni na Adi Bojani, to je cisto pri Albanski meji, kjer se reka Bojana izliva v morje, Lovcen 1800 n/m, tudi na kanjone reke Tare se splaca it, ceprav midva nisva vec utegnila. Bye by Vinko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Avgust 9, 2001 Deli Objavljeno Avgust 9, 2001 A ste ostali tud kej slišali -- glede CG je govora o tem, da folk množicno zapušca CG proti Hrvaški, ker je baje takšna štala tam dol v kempih (svinjsko umazano + OGROMNO folka) in okrog... A ima kdo kaj novih informacij ? Malo sta me ustrašila ta dva ki sta mi tole povedala (sta ravnokar zapustila CG in šla na Hrvaško)... //0iSe />aTa -=> //otos/et.co// Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VETER Objavljeno Avgust 12, 2002 Deli Objavljeno Avgust 12, 2002 od 17.08 imam dober teden časa za kakšno vožnjo :D :D oz. bolj za dopust. Nekako nameravam v Črno goro. Mogoče se mi kdo ali katera pridruži? 8) Možna tudi kakšna druga smer :) :angel: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno Avgust 12, 2002 Deli Objavljeno Avgust 12, 2002 Jaz sem bil lani deset dni v CG, tako da ti svetujem da si najdeš kakšno drugo destinacijo. Ljudje so sicer zelo prijazni in ustrežljivi, ceste in vozniki pa totalno neprijazni motoristom. Tudi cene še zdaleč niso tako ugodne kot se zdi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Avgust 12, 2002 Deli Objavljeno Avgust 12, 2002 Bil sem letos v črni gori povsod okoli morja in preko lovčena tudi v notranjosti............ cene so bile napram hrvaški izredno ugodne : -privat spanje v budvi in kotorju od 5-7 eur -cene v budvi na plaži -iste kot pri nas -ceste in asfalt solidne je pa res, da tam ni tišanja (omejitev je v glavnem 50km/h),pa še radarji so na vsakih 15km, zlasti ob morju ....drugače imajo pa zelo razvejano nočno življenje napram hrvaški... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.T. Objavljeno Avgust 13, 2002 Deli Objavljeno Avgust 13, 2002 Tudi cene še zdaleč niso tako ugodne kot se zdi. Moped a si ti videl na motosvetu (Kr neki - Dopust, morje, zur) poskenirani cenik iz ene gostilne iz Budve? Tiste cene so dvakrat nizje kot na Hrvaskem in se nekoliko nizje kot so pri nas. Primer domace pivo: Budva: pivo 0,5l Jelen ali Niksicko = 1 E (230 SIT) Bol: pivo 0,5 l Karlovacko = 15 kun (450 SIT) Ljubljana: pivo 0,5 l Lasko = 380 SIT in tako priblizno velja tudi za jedi! Nocno zivljenje v Budvi je pa zakon. Ceste so isto slabe kakor pri nas. Razen une na Lovcen, na katero vozijo gorske dirke. Tadej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VETER Objavljeno Avgust 13, 2002 Deli Objavljeno Avgust 13, 2002 Bil sem letos v črni gori povsod okoli morja in preko lovčena tudi v notranjosti............ cene so bile napram hrvaški izredno ugodne : -privat spanje v budvi in kotorju od 5-7 eur -cene v budvi na plaži -iste kot pri nas -ceste in asfalt solidne je pa res, da tam ni tišanja (omejitev je v glavnem 50km/h),pa še radarji so na vsakih 15km, zlasti ob morju ....drugače imajo pa zelo razvejano nočno življenje napram hrvaški... Hvala za info. Glede dirkanja je tako, da sem letos že bil v Dolomitih :), kar sicer ne pomeni, da še ne bi šel :D , še posebej ker sedaj nimam najboj turing gum gor! :? Toda sedaj je čas, da se malo namočim tudi v slani vodi :P :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Bil sem v predsezoni in dal za apartma za dve osebi 25 dem, v sezoni pa stane 50 dem. Cene v gostilnah me niso prevzele. Dopustoval sem že skoraj po vsej evropi, tako da lahko iz lastnih izkušenj ocenjujem razmerje ponudba/cena/kvaliteta. Kajti ne šteje le gola cena. Nisem dirkač, vozim se s sopotnico in tremi kovčki, vendar lahko mirni rečem da so ceste in vozniki za motoriste v CG naravnost nevarni. To sem v Ulcinju izkusil na lastni koži. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Treker Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Ce gres v notranjost so ceste super (bil dol z avtom pred 14 dnevi). Recimo cesta od Virpazarja do Ostrosa (ob Skadrskem jezeru proti Albanski meji) potem od Virpazarja do Reke Crnojevic in naprej do Cetinja. Ozka cesta za samo en avto, asfalt dober. Za endure pa cesta od Zabjaka preko Durmitorja (najvisji prelaz v bivsi Jugi). Na Lovcen je itak super. Ce ze gres dol ne smes zamudit Ade Bojane (blizu Albanske meje). Pescene plaze kot na Baliju :)) Al pa cesta od Podgorice do Niksica, obvezen ogled Ostroga (samostan). Radarjev nisem videl nic (se policaji so bili redki). Je pa potrebno bit zelo pozoren na voznike. Ce vozis po klancu navzdol in vidis iz ovinka pripeljati tovornjak, BREMZAJ!!! Sigurno par korenjakov prehiteva (pa kaj ce nic ne vidi...) Cene pa niti niso tako nizke... so pa nizje kot na Hrvaskem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.T. Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Dopustoval sem že skoraj po vsej evropi, tako da lahko iz lastnih izkušenj ocenjujem razmerje ponudba/cena/kvaliteta. Jaz sem imel bolj v mislih Hrvasko in Crno Goro. Valjda pa obeh ne mores primerjati z Grcijo ali pa Sicilijo..... Tadej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VETER Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Hvala za info. Vidim pa da ni nobenega prostovolca ali prostovolke za Črno goro. :?: :?: :roll: :| Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Dopustoval sem že skoraj po vsej evropi, tako da lahko iz lastnih izkušenj ocenjujem razmerje ponudba/cena/kvaliteta. Jaz sem imel bolj v mislih Hrvasko in Crno Goro. Valjda pa obeh ne mores primerjati z Grcijo ali pa Sicilijo..... Tadej Sicilija in Grčija sta definitivno cenejši od Hrvaške, ponudba in kvaliteta, in pa postrežba,.... Hrvaška na meni ne služi več, CG pa me tudi ne bo več videla. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno Avgust 14, 2002 Deli Objavljeno Avgust 14, 2002 Radarjev nisem videl nic (se policaji so bili redki). Je pa potrebno bit zelo pozoren na voznike. Ce vozis po klancu navzdol in vidis iz ovinka pripeljati tovornjak, BREMZAJ!!! Sigurno par korenjakov prehiteva (pa kaj ce nic ne vidi...) Cene pa niti niso tako nizke... so pa nizje kot na Hrvaskem. Jaz sem policaje videl vsakih nekaj km, tudi z radarjem. Nekajkrat so me tudi ustavili, vendar smo samo pokramljali. Prehitevajo pa res samo v ovinkih. Baje zato, ker jih na ravnini lahko dobi radar. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
onda Objavljeno Avgust 15, 2002 Deli Objavljeno Avgust 15, 2002 LP! Bil en moj prjatu v CG, ma zlo nizke kriterije, pa mi je v enem stavku vse povedou... :x "cganarija".... :drinking: Pa tud laško ni blo pocen 3 EUR! za ostalo......ne vem.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
twix Objavljeno Avgust 16, 2002 Deli Objavljeno Avgust 16, 2002 Kva pa klobasate o Crni gori. Jst pravim da so cene zelo ugodne (prenocisca, hrana), ceste zmerne, kar je pa najbolj vazen, pa lahko recem, da takih zensk ne vidis povsod. Ko se spomnim na tista visoka, postavna, zagorela telesca, bi se tud po zarjavci tja dol peljal. Pa ljudje so tud prijazni, zur je pa zagotovljen. Ko sem videl, kako ga tam zurajo (Slovenska plaza) sem ostal brez besed odprtih ust :shock: (al je blo to zarad dekelc :?: :P ) Veter ti sam let dol. Jst sem taval po dalmaciji sam, pa mi ni blo eno minute dolgcajt. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Avgust 16, 2002 Deli Objavljeno Avgust 16, 2002 Nasveti za na cesto: - vozi po omejitvi (vseeno ni izkljuceno, da te policist ne ustavi) :shock: - vecina casa vozi za vozilom domacina (ce vozis za tujcem oba ustavijo in ponavadi oba placata) :!: :!: :!: - ne pametnuj pred policistom, poskusi zmanjsat znesek, ce ne pa placaj in sibaj dalje; aja cez nekaj kilomterov te caka ze nov radar. :evil: :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se