RSTDRIVER Objavljeno Avgust 22, 2010 Deli Objavljeno Avgust 22, 2010 ..je pa res, da sem od Villacha do Gmuenda srecala vsaj 5 policijskih zased, radarji in kontrole :wacko: z leti pride tudi to, da veš, zakaj se stare ceste vilach-spital ne splača uporabljati.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Avgust 22, 2010 Deli Objavljeno Avgust 22, 2010 Ravnokar sem prišel od tam. Super, priporočam vsem. Vreme je bilo naravnost fantastično. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
morfej Objavljeno Avgust 23, 2010 Deli Objavljeno Avgust 23, 2010 V soboto naedil začrtato turco: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Ljubljana,+Slovenija&daddr=Kranjska+Gora,+Slovenija+to:Matschiedl+to:Starfach+to:Gm%C3%BCnd+to:Maltatal+to:kolnbrein+to:innerkrems+to:Ebene+Reichenau+to:wernberg+to:auen+to:Eisenkappel-Vellach,+%C3%96sterreich+to:Ljubljana,+Slovenija&geocode=FWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA%3BFd9RxQIdeGrSACn1ig-Y5Xx6RzHend-7guIQ3A%3BFZJ6xwIdLZXOACnL1QWlbXV6RzHzAXnCxAP--Q%3BFaq-yQIdghzQACkR4arJxZlwRzEgfHmgWZcACg%3BFTa-ywIdaYrOACn5xPlZzL5wRzFl64k1ISgZdA%3BFRDtzQIdwHfMAClfFmYdUslwRzH2u2-HUm5F6w%3BFZBjzgIdJkTLACkHQlfImMxwRzEgBkNkV5cAKg%3BFU-xzAIdy3PRACnNSpWLA-twRzHQCHqgWZcACg%3BFS_yygIdJwLUACkp2EEcOIxwRzH77KKM4Jx_cA%3BFe5pxwIdLa_UACkVXFmfDn9wRzE3lz4hr6Xs3w%3BFZtUxwIdri7XACnDcpVzynlwRzHQkHagWZcACg%3BFQlixAIdj_jdACm_Q0zQOqx6RzEd3GimS5KTpg%3BFWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA&hl=sl&mra=ls&dirflg=h&sll=46.646608,14.17717&sspn=0.29084,0.571289&ie=UTF8&t=h&z=9 Ena najlepših... robot, DXR16, mojamiska in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
morfej Objavljeno Avgust 23, 2010 Deli Objavljeno Avgust 23, 2010 še nekaj slik ... DXR16, robot, v3sn4 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
morfej Objavljeno Avgust 23, 2010 Deli Objavljeno Avgust 23, 2010 ... mojamiska, dotem, v3sn4 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Avgust 23, 2010 Deli Objavljeno Avgust 23, 2010 (popravljeno) Je bilo pa res lepo, tudi SLO tablic veliko opaženih. Zgleda, da sva ta spodnje jezero iz istega dela slikala. Popravljeno Avgust 23, 2010. Popravil jakATV Nikii, DXR16, v3sn4 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava 3nity Objavljeno Julij 24, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 24, 2016 (popravljeno) V info… včeraj sva z mojim doživela na poti na Maltatal hladen tuš s strani avstrijskega policista. Dva ovinka pred prvim semaforjem po cestninski se je zgodila moto. nesreča, sicer nič hudega, on pa je hitel na nesrečo kot edini policist. Ko sva peljala skozi Gmund, naju je preletel helikopter, malo za tem pa je mimo naju šel še rešilec na nujni vožnji. Do tega trenutka sva vozila za zelo dolgim švedskim kamperjem in hitrost vožnje je bila posledično pod omejitvami. Da je šel rešilec mimo, se je kamperist umaknil na stran, zato sva izkoristila situacijo in šla tudi midva mimo kamperja. Za nama je bil še avstrijski motorist na transalpu, ki naju je po hitrem postopku prehitel, saj sva šla midva zelo lagano. Konec naselja Malta, kjer se nahaja slap, sem želela, da se moj ustavi (ne zaradi slapu, ampak zato da nekaj spijem ), vendar v istem trenutku, ko je želel pribremzati in zaviti na makadamsko pot, se je za nama pojavil policijski avto, zato je opustil plane in se samo umaknil k strani ter peljal naprej, da ne bi ovirali policista. Ta naju je po nekaj trenutkih tudi prehitel, zapovrhu je v trenutku, ko je pričel s prehitevanjem, vklopil sireno, da naju je skoraj z motorja vrglo od strahu Od tu naprej je cesta omejena na 60km/h. Čez ovinek ali dva vidimo, da je taisti policist ustavil motorista na transalpu, naju pa, ko sva se mimo peljala, ni niti ošvrknil s pogledom. Peljemo naprej in ne prevozimo treh ovinkov, ko je taisti policaj ponovno za nama Peljali smo 60km/h (to vem, ker je gps v tistem trenutku tako kazal, jaz pa sem namenoma pogledala hitrost zaradi policista). Na enak način kot prej, je sireno vklopil, ko je bil vštric ampak tokrat ni peljal mimo - tudi naju se je lotil ustavljati in to tako, da nama je zaprl pot in naju potisnil na travnik ob bodečo žico! Najbrž ne rabim omenjati, da se na mojih hlačah to pozna?! Ok, nima veze, saj najbrž ne ve, da je tam bodeča žica. Motor je bil še prižgan, ko je policist skočil iz avta – mislila sva, da se je kaj res hudega zgodilo in nama samo želi povedati naj obrneva, ker bo cesta zaprta. Vendar on, rdeč v obraz, prične kričati na naju, če sva normalna, fu**jena, zmešana, bolna, zabita v glavo (najbrž ne rabim ponoviti vsega kar je izrekel, ne?) da voziva čez naselje 120, 120, 120 in nadaljuje po tem, ko mu moj razloži, da ga on nemško ne razume, »you bayerische motorradfahrers (?!?) fakin' crazy, you think you can do everything, one hundred tventi, one hundred tventi?!! one hundred tventi!!?!" (vmes naju je popljuval, z dvema prstoma pa se je ves čas tepel po senci. Jasno je povedal, da se mi, tujci, moramo zavedati, da moramo upoštevati njihovo zakonodajo in če je on presodil, da sva peljala prehitro, je to tako. Zabičal nama je tudi, da bo on v svoji državi govoril nemško in če nama kaj ni prav, naj ne hodiva k njim. (Vse to je seveda govoril v nemščini.) Nakar ga preleti ideja, da se mu mudi na nesrečo (ma nemoj?!?), spuli ključe iz motorja (?!?!) skoči v avto in gre. Najbrž ne rabim napisat kakšne face sva imela?! Konec koncev, v tistem trenutku mi je še bilo smešno, ker sem pričakovala, da je kje skrita kamera……. Se pripelje mimo mož na transalpu, jaz ga ustavim in vprašam kaj dogaja. Odgovori, da je njega tudi ustavil, da je policist nor, da mu je pobral vse dokumente in da zdaj mora do brata, ker ne ve kaj bo. Po eni uri na soncu sem že prekleto pogrešala ključe (v zaklenjenem kufru je bila vodaaaa). Ko se pripelje policist nazaj, ni izgledalo ravno prepričljivo, da se bo ustavil… Najbrž se je na koncu le tako odločil, ker je videl mene klečati na sredi travnika (cela situacija je bila že too much za mojo dušo ). Pride iz avta, se še malo dere, naju zmerja, nama pove, da bomo itaq vsi motoristi umrli, ker nismo normalni, ker divjamo, ker ne spoštujemo nobenega, itd. Nadaljuje, da vozimo za en drek, da se bomo razbili vsak čas – pa ga moj prekine in reče: »V zadnjih 150k nisem imel nesreče, to najbrž pomeni, da nisem tako zanič voznik, kot me hočete prepričati?« Pa mu tipo ustreli nazaj: »To še ne pomeni, da se ne boš zdaj ubil!« Mojemu je bilo počasi dovolj pa mu reče »Ok, imaš prav, sem divjal, povej kaj zdaj.« Policist odgovori, da ne sme vrniti ključev, da mora vzeti vozniško itd. ampak da ok, da je vse temeljito preveril in da sva šla pri omejitvi 90 - 100 in pri omejitvi 50 - 60 in zato naj bo tokrat 70€, da naj še gor pustimo na cestninski denar in da naj potem zginemo domov. Pa ga moj vpraša »Če vam dam 70€, mi boste dali ključe nazaj?" Pa pravi policist, da bo. Zbrskamo denar in preden mu izročimo 70€, ga moj še vpraša: »Mi boste izročili tudi kakšen listek, da sem vam to plačal?« No, listek smo dobili, pod priimek je zapisal Mr. BMW, škoda da ni pri imenu dodal še Oldie but a goldie Naj omenim še to, da na tisti cesti ni omejitev 50 in 90km/h, ampak 70, 60 in 30km/h Mamma mia, še danes ne verjamem.. in čakam, da me kdo uščipne za lica, da se nasmejem tej zgodbi… Ne gre za 70€, gre za to, da sem imela že do sedaj o Avstrijcih porazno mnenje, zdaj me je pa še uradna oseba tako razočarala, da sploh ne znam povedati. To sem pa spisala v vednost ostalim, da v okrožju Spittala dela policist na robu živčnega zloma, ki iz dna duše sovraži motoriste. Previdno pa po omejitvah (itaq vam slednje ne bo pomagalo, če ga srečate ). Popravljeno Julij 24, 2016. Popravil BolhA^ NumLock, SuNa, Joker in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Julij 24, 2016 Deli Objavljeno Julij 24, 2016 (popravljeno) Svašta ... Popravljeno Julij 24, 2016. Popravil Rogerg Zivnorc in 3nity 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaca1 Objavljeno Julij 24, 2016 Deli Objavljeno Julij 24, 2016 pred 29 minutami, BolhA^ pravi: V info… razočarala, da sploh ne znam povedati. ... To sem pa spisala v vednost ostalim, da v okrožju Spittala dela policist na robu živčnega zloma, ki iz dna duše sovraži motoriste. Previdno pa po omejitvah (itaq vam slednje ne bo pomagalo, če ga srečate ). pred 19 minutami, Rogerg pravi: Svašta ... Ja, svašta! Zanimivo, jaz imam pa z avstrjskimi pokemoni čisto drugačne izkušnje - korektne, prijazne..., ki, sicer niso zastonj!!!, ampak v primerjavi z našimi..... Ampak, nikoli ne veš.....!, a ne Bolha^ Scarabeo 500 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Julij 24, 2016 Deli Objavljeno Julij 24, 2016 Jah, nikoli ne veš, zato pa pravim, da se ga pazite Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ciciban Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 Ta policaj pa že doooolg ni dubu doma. kaca1, Matej207 in 3nity 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Andrejcer Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 Jaz samo upam, da si po uradni poti naslovil to zgodbo tudi na njihovo upravo. Jaz sigurno bi. 3nity, Matej207 in C eagle 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ciciban Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 Mah... z budalam se ne splača kregat. Te spravijo na svoj nivo in pokopljejo z izkušnjami. Škoda cajta in živcev. Kmet2, 3nity in vuk76 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
siks Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 ...sam mam s severnimi žandarji oz. njihovim odnosom vedno dobre izkušnje...no, razn to, da morn plačat kazen...zato me takšno obnašanje čudi...morala bi se pritožit njegovim nadrejenim...saj vem, čas, denar,... Nikii 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 Velik problem je ta, da nas velika večina primorcev ne zna nemško Jaz sicer osnove razumem, ne znam pa sestaviti enega samega stavka. Žal so Avstrijci po mojih dosedanjih izkušnjah veliki patrioti in imamo najbrž iz tega razloga velike težave pri medsebojnem sporazumevanju, saj večina noče z nami govoriti v angleščini. Če bi zgoraj omenjeni policaj govoril v angleščini, bi se mi vsekakor še bolj potrudili in vztrajali pri 'svojem', vendar ni imelo smisla. 'Moji' nadrejeni (tudi Avstrijci) radi rečejo: "You stupid Slovenians!" Ta stavek sem si predvčerajšnjem tudi večkrat ponovila v svoji glavi Predvsem zato, ker se tudi tukaj, na forumu, prebere stavke tipa: "Raje dam njim 45€, kot pa našim tolko in toliko". Jaz našim, ko merijo v naselju, ne rabim nič dati, ker spoštujem omejitve. Tudi v drugih državah nimam težav.. Samo v Avstriji me dobijo in še to ravno, ko sem na samomorilskem pohodu Izgleda mi kot bi nagruntali, da Slovenci nosimo v povprečju 30-40€ s seboj v denarnici, torej če padeta dve glavi gre formula tako: 35×2=70€ En mail bom spisala, ampak ne mislim vključevat svojih podatkov, ker z omenjenim policajem se ni za hecati. RES nima koles na mestu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 Policaj je policaj...sori Borutt...kasirajo Hrvati, Srbi, Bosanci, Črnogorci (v svoj žep), pr nam te pa država odira, vsi se najraje na tujce spravijo, itak logika. Našim ko merijo v naselju res nič ne daš, boš pa mogoče kdaj kaj drugega, recimo pretečeno prvo pomoč pa bo več kot si dala v Avstriji. Seveda se ne strinjam s tem kar je idiot od policaja počel, se pa ve, lahko se začneš kregat (se tudi ustrašijo in popustijo) lahko se mirno pogovoriš, verjemi, to kasiranje je cenkanje, on te lepo ocenjuje poskuša razne pristope, glede na tvoj odgovor/odnos/moped/starost, pa prilagaja svojo taktiko. Ni 2x za rečt, da jim kot pri nas, predpišejo koliko je potrebno kasirat (Borutt, ne ber tega stavka ) Poleg tega dajmo mace izračunat koliko nas Avstrija skasira, že če 2 dni malce skačeš po GGju, Maltatalu, krimmlu, pa še mace tam okrog, 1x prespiš, in eno večerjo poješ. Moja cifra je pokazala da v romuniji v 6 dneh nisem porabil toliko kot v Avstriji v 2 dneh. Na koncu si rečeš, ko jih jebe, tiste dva hribčka in ledenika, pa slapek sem videl in to je to. dondule, Kmet2, mladench in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
siks Objavljeno Julij 25, 2016 Deli Objavljeno Julij 25, 2016 majo avstrijci veliko za pokazat...pa na dohvat ruke so...lep asfalt, poceni gorivo...so atributi, zaradi katerih 80% svojih km naredim po avstriji...in izkušenj z brezobraznim obnašanjem policajev nimam..večinoma profesionalno...korektno... 3nity, Fazer03, vuk76 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 26, 2016 Deli Objavljeno Julij 26, 2016 jim je treba spet pokazat, da so dve vojni zgubl dve - tri pleskavice pa ćewl 3nity, DAMI34, dore in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Julij 26, 2016 Deli Objavljeno Julij 26, 2016 On 25. 7. 2016 at 6:58 PM, DAMI34 said: Poleg tega dajmo mace izračunat koliko nas Avstrija skasira, že če 2 dni malce skačeš po GGju, Maltatalu, krimmlu, pa še mace tam okrog, 1x prespiš, in eno večerjo poješ. Moja cifra je pokazala da v romuniji v 6 dneh nisem porabil toliko kot v Avstriji v 2 dneh. Na koncu si rečeš, ko jih jebe, tiste dva hribčka in ledenika, pa slapek sem videl in to je to. Jaz pa ne rabim biti v Avstriji več dni za tromestno štvilko In to je tudi razlog zakaj se tam tako malo vozimo, čeprav je čudovita Da ne bom OT še ena fotka - če dobro pogledate naš prijatelj policaj ni imel dosti izbire komu morit Pa še vprašanje - ali se po gramozni cesti, ki pelje okoli jezera sme peljati? Sem želela do razgledne točke (glej spodnjo sliko) pa potem itaq ni bilo časa Maus, ti se čvičiš, ma sigurno bi za ključe dal letečmanu še mančo zraven domina, maus, DXR16 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 27, 2016 Deli Objavljeno Julij 27, 2016 pred 6 urami, BolhA^ pravi: Maus, ti se čvičiš, ma sigurno bi za ključe dal letečmanu še mančo zraven če to pomen ćelna .. pol ja (ne poznam izrazov, ki so boldani) ponavad nimam nobenih težav s policaji v tujini (ne doma), ker vozim po predpisih DAMI34 in 3nity 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Julij 27, 2016 Deli Objavljeno Julij 27, 2016 Pardon Manča=napitnina. Ta prvo bi pa lahko vedel... miši se čvičite, cvilite, na koncu pa ni nič iz tega smasher in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 27, 2016 Deli Objavljeno Julij 27, 2016 pred 4 minutami, BolhA^ pravi: Pardon Manča=napitnina. Ta prvo bi pa lahko vedel... miši se čvičite, cvilite, na koncu pa ni nič iz tega hvala za pojasnilo 3nity in smasher 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno Julij 27, 2016 Deli Objavljeno Julij 27, 2016 Sem prebrala celo zgodbo in se čudim 15 let se že voziva po Avstriji. Nikoli in res nikoli nisva imela slabih izkušenj. Tudi ko smo imeli prometno nesrečo so bili korektni in prijazni.Mi je pa zanimivo, da sta meni nič tebi nič čakala , da se je vrnil. Jaz bi obvestila njihovo policijsko postajo, da se je njihovemu uslužbencu malo zmešalo. tomash, Dark, maus in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Julij 28, 2016 Deli Objavljeno Julij 28, 2016 Jaz sem tudi hotela poklicati, pa je bil moj telefon skupaj z vodo zakljenjen v kufru (vem, da bi ga morala imeti pri sebi). Moj pa drugače razmišlja - glede na to, da je cesta slepa in se je na njej zgodila nesreča, je potrebno prvo rešiti nesrečo, nato pa pridemo na vrsto mi. Glede na to, da so na moto. nesrečo poslali enega samega policaja, dvomim da so imeli na voljo še koga, ki bi reševal naše "probleme". Če bi se policaj odpeljal naprej, bi najbrž klicali kamjon in naredili malo večjo štalo Drugače pa ne rabi dvomiti v mojo resnico. Imam tracke s podatki o hitrosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 28, 2016 Deli Objavljeno Julij 28, 2016 Hudičevo dvomim, da ti policaj lahko zakonito odvzame ključe (omejevanje svobode, nezakonito pridržanje ipd) . Če nebi hotela sodelovati v postopku, bi to še šlo. To, da pa nima časa je pa njegov in ne tvoj problem. lp 3nity in dr.looney 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se