Darko moder Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 oj! kdo ve zakaj mi motor ko se peljem po cesti žvižga oz šumi v četrti in peti prestavi? ko ga dvignem in poskusim to na tačkah pa nič ne slišim-prav tako nič ne slišim če stisnem na kuplungo ko se peljem. sumim ležaje od prestav-samo ko v vseh prestavah to ne dela :?
Gizmo_ Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 oj! kdo ve zakaj mi motor ko se peljem po cesti žvižga oz šumi v četrti in peti prestavi? ko ga dvignem in poskusim to na tačkah pa nič ne slišim-prav tako nič ne slišim če stisnem na kuplungo ko se peljem. sumim ležaje od prestav-samo ko v vseh prestavah to ne dela :? am a to tut ko se počas pelješ...oz. hitr al vedno u 4 in 5i
Čamac Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 Mogoče pa imaš slabo čelado pa ti pri višjih hitrostih piska :D
Darko moder Objavljeno April 29, 2007 Avtor Objavljeno April 29, 2007 Mogoče pa imaš slabo čelado pa ti pri višjih hitrostih piska :D to se dogaja nad 70 km na uro- motor ima komaj 12 000. se pravi pri višjih hitrosti-sprav sem mislil da je guma-pa ni... :cry: to se dogaja nad 70 km na uro- motor ima komaj 12 000. se pravi pri višjih hitrosti-sprav sem mislil da je guma-pa ni... :cry: pa samo v četrti in peti
simonsi Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 A bolj žvižga pod obremenitvijo oz pri polnem gasu? Sumim na poškodovane ali odlomljene zobce v menjalniku. :naughty:
Darko moder Objavljeno April 29, 2007 Avtor Objavljeno April 29, 2007 A bolj žvižga pod obremenitvijo oz pri polnem gasu? Sumim na poškodovane ali odlomljene zobce v menjalniku. :naughty: žvižga kadar dam v četrto pri 70 zvok je enak zobnike ni možno odlomit na čoperju- prenosi niso tako veliki- to ni to
Stric Burek Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 žvižga kadar dam v četrto pri 70 zvok je enak zobnike ni možno odlomit na čoperju- prenosi niso tako veliki- to ni to Vprašaj na servis, če ima moped 12k km je verjetno še v garanciji...
Darko moder Objavljeno April 29, 2007 Avtor Objavljeno April 29, 2007 Vprašaj na servis, če ima moped 12k km je verjetno še v garanciji... servisiram sam sem teh motorjev popravil malo morje na tak problem še nisem naletel-ne da se mi raztavlat celotne mašine
Darko moder Objavljeno April 29, 2007 Avtor Objavljeno April 29, 2007 servisiram sam sem teh motorjev popravil malo morje na tak problem še nisem naletel-ne da se mi raztavlat celotne mašine rabim pametne odgovore .)
Stric Burek Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 rabim pametne odgovore .) Pameten odgovor je da če se ti ne da razšravfat mašine pelji na servis. Ali pa čakaj da ti res kaj odfuka in gre use v maloro...
NejcZ Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 Jah če sam servisiraš in ne znaš, pol ti še samo servis ostane (hočeš nočeš)
simonsi Objavljeno April 29, 2007 Objavljeno April 29, 2007 (popravljeno) žvižga kadar dam v četrto pri 70 zvok je enak zobnike ni možno odlomit na čoperju- prenosi niso tako veliki- to ni to Ni treba da se odlomi. Lahko je samo okrušen. Ali pa prestavne vilice nekam čohajo. Bo kar treba podret, preden še kaj zraven zamelje. Popravljeno April 29, 2007. Popravil simonsi
Darko moder Objavljeno April 30, 2007 Avtor Objavljeno April 30, 2007 Ni treba da se odlomi. Lahko je samo okrušen. Ali pa prestavne vilice nekam čohajo. Bo kar treba podret, preden še kaj zraven zamelje. če bi prestavne vilice kam čohale bi to delalo v vseh prestavah. prav zato je ta problem tak fenomen- saj sem že reko da ko motor postavim na noge in prestavim v vse prestave tega ne počne, samo ko je na kolesah-na cesti se to dogaja. ležaJI v kolah so pa brez napak, ker sem jih preveril!
zlabo Objavljeno April 30, 2007 Objavljeno April 30, 2007 jaz bi na tvojem mestu podrl in pregledal menjalnik sej kaj te pa košta? en dan dela in pa nova tesnila
simonsi Objavljeno April 30, 2007 Objavljeno April 30, 2007 če bi prestavne vilice kam čohale bi to delalo v vseh prestavah. Imaš dve ali pa tri prestavne vilice, ki se premikajo med prestavljanjem. :doze:
Guest Brumer Objavljeno April 30, 2007 Objavljeno April 30, 2007 (popravljeno) Kaj se tolk kujnštvate to je treba menjalnik(motor) razdret in zamenjat ležaj v menjalniku in stvar bo rešena.Predno razdreš,ko spustiš olje poglej če je kaj opilkov v olju (ali na magnetnem vijaku,če ga ima).Če so opilki potem ni dvoma sploh ne vozi več in nesprašuj ampak ŠRAUFAJ OK. Popravljeno April 30, 2007. Popravil Brumer
Darko moder Objavljeno Maj 1, 2007 Avtor Objavljeno Maj 1, 2007 Kaj se tolk kujnštvate to je treba menjalnik(motor) razdret in zamenjat ležaj v menjalniku in stvar bo rešena.Predno razdreš,ko spustiš olje poglej če je kaj opilkov v olju (ali na magnetnem vijaku,če ga ima).Če so opilki potem ni dvoma sploh ne vozi več in nesprašuj ampak ŠRAUFAJ OK. hvala- :OK:
MAČKON Objavljeno Maj 1, 2007 Objavljeno Maj 1, 2007 Po vsej verjetnosti bo kakšen ležaj.Ko motor postaviš na stojalo ne žvižga verjetno zaradi tega ker ni obremenjen.Ko se pa pelješ ga obremeniš in žvižga.Žvižganje je pač tipično za ležaj.Ampak vsseno nič ne razstavljaj motorja kar tako dokler ne boš res prepričan da je to to ,ker vidim da so ti tukaj dali same pametne nasvete.Meni je v diferencialu pokalo pa je bil ležaj na kolesu,ker se je zvok tako čudno prenašal. Lep pozdrav pa dobro porihtaj.
Darko moder Objavljeno Maj 1, 2007 Avtor Objavljeno Maj 1, 2007 Po vsej verjetnosti bo kakšen ležaj.Ko motor postaviš na stojalo ne žvižga verjetno zaradi tega ker ni obremenjen.Ko se pa pelješ ga obremeniš in žvižga.Žvižganje je pač tipično za ležaj.Ampak vsseno nič ne razstavljaj motorja kar tako dokler ne boš res prepričan da je to to ,ker vidim da so ti tukaj dali same pametne nasvete.Meni je v diferencialu pokalo pa je bil ležaj na kolesu,ker se je zvok tako čudno prenašal. Lep pozdrav pa dobro porihtaj. končno en pameten odgovor vsaj en razume kaj govorim!
Stric Burek Objavljeno Maj 1, 2007 Objavljeno Maj 1, 2007 Brumer, saj pri vsaki menjavi olja so opilki, le da niso ful veliki... Ampak nekej je zmeraj .)
Guest Brumer Objavljeno Maj 1, 2007 Objavljeno Maj 1, 2007 Brumer, saj pri vsaki menjavi olja so opilki, le da niso ful veliki... Ampak nekej je zmeraj .) Res malo finih opilkov je normalno,če je en ležaj zanič je teh opilkov precej več in tudi kakšen večji košček se najde npr.od kranca ležaja,ali kakšen košček okrušenega zobnika OK. :eek:
Darko moder Objavljeno Maj 2, 2007 Avtor Objavljeno Maj 2, 2007 Res malo finih opilkov je normalno,če je en ležaj zanič je teh opilkov precej več in tudi kakšen večji košček se najde npr.od kranca ležaja,ali kakšen košček okrušenega zobnika OK. :eek: nima veze z motorjem in menjalnikom! žvižga samo v peti prestavi-danes uvidel! ko motor dvignem in ga obremenim ne žvižga, ko se peljem pa-ne vem kaj je to.... zadevo bom pustil pri miru-premejhan napaka da bi ga celega razstavljal, mogoče pač to tako je :doze:
GrCaR Objavljeno Maj 2, 2007 Objavljeno Maj 2, 2007 nima veze z motorjem in menjalnikom! žvižga samo v peti prestavi-danes uvidel! ko motor dvignem in ga obremenim ne žvižga, ko se peljem pa-ne vem kaj je to.... zadevo bom pustil pri miru-premejhan napaka da bi ga celega razstavljal, mogoče pač to tako je :doze: men ni nč žvižgal, tko da no ni tko :)
Guest Brumer Objavljeno Maj 2, 2007 Objavljeno Maj 2, 2007 nima veze z motorjem in menjalnikom! žvižga samo v peti prestavi-danes uvidel! ko motor dvignem in ga obremenim ne žvižga, ko se peljem pa-ne vem kaj je to.... zadevo bom pustil pri miru-premejhan napaka da bi ga celega razstavljal, mogoče pač to tako je :doze: Zapelji se na Delim servis se bo mehanik malo zapeljal in ti bo takoj povedal kaj naj bi bilo to tvoje ŽVIŽGANJE ,namreč motor popravljati preko interneta ni tako enostavno kot mislite vi HOBI šrauferji. :hmm:
cation Objavljeno Maj 2, 2007 Objavljeno Maj 2, 2007 .Meni je v diferencialu pokalo pa je bil ležaj na kolesu,ker se je zvok tako čudno prenašal. diferencial na motociklu :blink: ? Zapelji se na Delim servis se bo mehanik malo zapeljal in ti bo takoj povedal kaj naj bi bilo to tvoje ŽVIŽGANJE , ali pa tudi NE .) sploh ni pravilo, da če je serviser pooblaščen za tvojo znamko, da sliši napako in postavi diagnozo .) PS: mam glede tega izkušnje, ki so me drago stale :BUA:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se