Skoči na vsebino

Si zbil motor? Ti pa si cel?


jny007

Priporočene objave

Nisem še zasledil podobne teme...če obstaja me dajte za ušesa :)

Skratka...Danes se peljem proti Litiji. Rdeča luč na semaforju pred delom na cesti. Opazim pesek in vse kar zraven paše na cesti in si rečem aha počasi pa previdno..peljem v koloni in kar naenkrat začne voznik os. avtomobila pred mano zavirati kot, da se mu je prikazala ... hm ne najdem izraza... in lepo ustavi. (hmm brez razloga) pred njim pa v bistvu prazna cesta oz. par 10m naprej vozila v koloni(aha pelajli smo se nekje 35 km/h). Bil sem kakih 10m za njim in tudi jaz sem začel zavirati. Zaradi peska (in verjetno moje neizkušenosti). Mi je zablokiralo prvo kolo, mi ga je spodneslo in naslednji trenutek sem si že lahko pobližje ogledal lep rdeč odbijač 4 cm od mojega vizirja! NORO ja motor sem pobral, kot da tehta 3kg...Meni na srečo nič, moja lubica (yamaha) pa je žal ni odnesla brez parih prask :( sicer pa ni neke hujše škode! Štala je bila edino to ker je senzor zaradi padca izklopil črpalko za gorivo in kaj ti jaz vem kaj še vse.. pa še varovalka je crknila! Tako, da je bilo treba motor naložit :( No saj če bi bil nek ta hood maher, bi verjetno to lahko popedenal tudi sam...Moped je vozen :D

Zdaj pa se začnem razhudovat!!!!! Ker Kret... u piiii.. mu...mat...zaj...jeb....adijo pamet. In kaj tip "IZJAVI" (bil je namreč gluhonem(kar sicer ne igra vloge, le komunikacija je potekala oteženo oz. ni potekala)) in to pred organi.. da je bila na cesti skala!!! WTF pa kje je tip skalo vidu ijjoooj (tudi organom ni bilo čisto jasno kaj se je zgodilo, postopek še poteka)......sej verjetno sem itak jaz kriv za prometno nezgodo (itak je vedno kriv tisti, ki je zadaj, prevelika hitrost, premajhna varnostna razdalja, itd)...ane če bi pa mogoče ata peljal normalno naprej, ker RES(ponavadi gledam tudi kaj se dogaja pred vozlom za katerim vozim dogaja) ni imel nobenega razloga da naglo ustavi svoje prelepo rdeče vozilo in če bi naši vrli cestarji kdaj kaj pometli za sabo, ko tako pridno gradijo, bi bilo pa tud vse skupaj malo drugače..JEZEN SEM KO PES...zato sem načel novo temo, ker verjamem, da se je komu izmed vas zgodila kaka podobna neželjena situacija, pa niste vedeli ali bi jo podelili z nami ali ne oz. kje bi se lahko malo razhudili!!! Kakršni koli komentarji izkušenih motoristov zelo dobrodošli... Ne vem na koga naj bom bolj nasikan na sebe ali na njega.... :cry: :nono: :slap: :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

upam da se tole reši v tvojo korist! drgač pa naglušen foter sploh nima kej počet na cesti, še bolj pa ker ma privide :slap: uglavnem srečno!

PS.: važn da si ti ceu! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

hehe cel cel..hvala bogu....mam ta hoodo opremo če bi bil pa v kavbojkah in supergah bi jo verjetno skupil... :) kar se tiče pa naglušnosti, pa sploh ne bi komentiral, saj se mi smilijo taki ljudje, ampak ne vem če sodijo v prometni vrvež.... :huh:

Popravljeno . Popravil Brrrm
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jny007, zelo podobna situacija se je zgodila meni. na cesti iz čez kamnik proti ljubljani se tip v avtu pred mano spomne sredi ravne prazne ceste se ustavit. kar tako, brez očitnega razloga, nenadoma :headbang: . jaz sem se komaj pravočasno ustavil, nek avstrijc v avtu za meno pa ne in bum, me nagazi od zadaj. samo sem imel srečo da je že skoraj ustavil ko me je zadel, tako da nisem niti padel, na motorju pa tudi brez škode, zadel je namreč gumo :)

upam da se ti bo razrešilo ugodno, ker takšni ateki ki sredi ceste vidijo skale pomoje niso več za v promet :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja full kul kok ste vsi friendlly ... najprej sem študiral a čem sploh kaj pisat...sem si mislil ziher se bo najdu nekdo, ki me bo totalno spljuval(hehe sej mogoče se pa še kdo najde)..HVALA za vso spodbudo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej, ful bad...ma glavno da teb ni nič.

Drugače pa se je tud men kar ene parkrat to zgodilo. Z avtom seveda. Največkrat pa pred mano italijani. Za njih jaz na naših cestah res ne najdem besed.

Drži se, pa fajn uštimaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz mel podoben primer.

to je že daavno nazaj, ko sem se lepo peljal z APN, pa še en "znanec"(tako na videz ga poznam) zadaj s 125. slučajno sma pač bila takrat namenjena na isto lokacijo in sma pač bila na istem mestu.

no, pred mano neka ženska cinca z avtom, pa vidi naenkrat na levi strani ceste neke znance in dobesedno v sekundi: BUM po bremzi. jaz sem zadnji cm ustavil (takrat sem mel prvo zavoro le za hude primere), oni za mano pa ne, in se zabil v mene, jaz pa odletel v avto. oni frajer se je odpeljal lepo dalje (brez čelade, izpita, z nereg. motorjem poverh vsega še neizpravnim), jaz sem ostal tam. na avtu je bila majhna luknja v pleh, cca 2cm2 velika. ona baba pa čeprav me zelo dobro pozna gre klicat policijo :headbang: :angry: . na koncu je zneslo da je bil kriv oni, ker je pobegnil s kraja "nesreče".

skratka mene osebno FUL motijo vozniki, ki kar nenadoma nekaj zavirajo, čeprav bi bil jaz kriv, če se zadaj zapičim v njega. še bolj me moti "izletniško cincanje" po prehitevalnem pasu.

imam pa prijatelja, ki je popolnoma gluh, ima izpit za avto in vozi zelo dobro, nimam kaj rečt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... naglušen foter sploh nima kej počet na cesti, ...

Zamisli si naslednji scenarij: greš v gozd, nabašeš na klopa, ki ti podari meningitis in posledično postaneš "naglušni foter"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Mogoče pa tisto zavijanje in zaviranje med stozci, katero lahko izvajaš pr Maksiju le ni tako neumno. :hmm:

lp g.

Popravljeno . Popravil skiper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Mogoče pa tisto zavijanje in zaviranje med stozci, katero lahko izvajaš pr Maksiju le ni tako neumno. :hmm:

lp g.

Pri maxi-ju vadijo zaviranje v sili in izogib oviri na pesku?

Pač ob nepravem času na nepravem mestu za nepravim voznikom, ko se enkrat vse to pokopi, si lahko samo jezen na celi svet, in hvalabogu da preživiš, lahko bi padu po tleh na drugo stran, mimo pa kamion ki pravkar z gradbišča pelje material....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja full kul kok ste vsi friendlly ... najprej sem študiral a čem sploh kaj pisat...sem si mislil ziher se bo najdu nekdo, ki me bo totalno spljuval(hehe sej mogoče se pa še kdo najde)..HVALA za vso spodbudo :)

te bom pa jaz popljuval...

No, malce zares. Kot prvo si lep primer zakaj imeti vedno polno bojno opremo. Motor je motor, plastike se dajo zašvasat, vilce poravnat (oboje seveda zamenjat). Telo je pa nekaj drugega.

Kakor je razvidno te je situacija presenetila. Ne bom pametoval, da nisi dobro opazoval, upošteval situacijo na cestah... Glede na to, da ti je zablokirala prednja guma je očitno, da si se preveč obesil nanjo namesto, da bi jo "ožel". V takšnih okoliščinah (pesek na cesti, mokro cestišče) pride prav tudi zmerna uporaba zadnje gume.

Seveda pa je potrebno to vse povaditi!

Glede na to, da si z Ljubljane imaš kar lepo izbiro velikih parkirišč in celo poligon AMZS, kjer lahko z vadbo odkriješ mejo blokade prednje in zadnje gume ter seveda pravilno reakcijo kaj v tem primeru.

Kot drugo ti pa priporočam obisk kakšnega dirkališča. Pri višjih hitrostih se boš določenih veščin (zaviranje, reakcija na okoliščine) naučil v tej meri, da boš pri normalni, cestni vožnji, pametneje reagiral.

Glede tipa v avtu se pa ne sekiraj. Na cesti je neprevidnih voznikov ogromno. Ampak zanimivost: ni važno koliko veliko jih srečaš, vedno bo vsaj ena oseba zraven, ki jo poznaš....TI.

Nauči se zaupati sebi in prevzeti odgovornost nase (ne glede na okoliščine). Če boš vadil, bil pozoren na cesti boš v nekaj letih takšnega voznika prepoznal že po ščemenju na nosu, špikanju v levem kolenu...

Pa srečno vožnjo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil sem kakih 10m za njim in tudi jaz sem začel zavirati.

Si že slišal za mal daljšo varnostno razdaljo na cesti s peskom??Itaq bo sledila kazen zaradi prekratke varnostne razdalje, to je vse kar boš iztržil..Imel tak primer in hvalabogu ni blo policije saj meni ni blo nič in sem tako prišparal nekaj cekinov, s tem da je bla pr men res mal večja hitrost in asfalt brez peska..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jny007, nisi edini... :grrr

Pri meni je bilo se bolj butasto. Midva z mojo sva se en popoldan na easy odpravila na malo turco in ze na izhodu izpred bloka pocakava, da se mimo odpelje avto na prednostni cesti, ki naj bi naju videl ( vse v naselju, tabla cona za pesce). Se voziva pocasi ene 300 metrov za njim, na primerni razdalji, pocasi...V naselju imamo na vsakem kriziscu lezece policaje, ki so taki, da dvignejo celo krizisce za 15 cm...

Tip je gledal levo in desno, vozil po sredini( ni crte na cestiscu) in zato ga nisem sel prehitevat, pa se moja je bila drugic na motorju in sem si rekel, cimbolj na easy, da se ji kaj ne zameri :D .

Tip se ustavi na zadnjem dvignjenem kriziscu, midva ga dohitiva in pocakava kake dva do tri metre za njim. Bil je brez zmigavcev zato sem cakal zadaj, da me ne zbije :grim , ce bi slucajno zacel zavijati na eno ali drugo stran...

Tip je naenkrat opalil vzvratno in z vso silo nazaj :kva1: Na desni je namrec med hisami videl svoje frende in ker je bil pregloboko v kriziscu je pac hotel malo nazaj, da bi lazje zavil na desno.

Sicer sem se nekaj trudil s porivanjem motorja nazaj in iskanjem hupe + vpitje, a ni pomagalo :whistle:

Vse se je zgodilo v trenutku.

Podrajsana sprednja feltna, guma, sprednja strehca pocena, razbita luc in maska...Motor je bil v bistvu samo polozen na tla, na zalost ga nisem mogel zadrzati - je bil pa ze v naslednjem trenutku, ko sva z mojo nehala skakat od jeze ( moje sem se takrat kr mal ustrasu :ninja: :grim ) pokonci in tudi vzgal je brez problema.

Dolgo sem se sekiral, zakaj ga nisem takoj prehitel, zakaj se nisem postavil bolj levo ali desno, zakaj nisem preventivno ze prej pohupal, ko je stal na kriziscu, zakaj...Pa na koncu ugotovis, da je vse samo pleh in plastika in da moras drugic pricakovati tudi nepricakovano...

Pa k sreci nama nic, motorju pa v bistvu tudi ne( vsaj kar se vitalnih delov tice).

Lp!

Flight

Popravljeno . Popravil flight69
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot je že bilo rečeno, glavno, da ni tebi nič, tudi še tako nedolžne nesreče kot je ta tvoja, se lahko končajo tragično :( .

No, zdaj vsaj veš, da denar za opremo ni šel v nič .)

Glede peska, varnostne razdalje,...., na napakah se učimo, dokler jo odneseš s par praskami na motorju, je vse OK, trpi samo denarnica...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si že slišal za mal daljšo varnostno razdaljo na cesti s peskom??Itaq bo sledila kazen zaradi prekratke varnostne razdalje, to je vse kar boš iztržil..Imel tak primer in hvalabogu ni blo policije saj meni ni blo nič in sem tako prišparal nekaj cekinov, s tem da je bla pr men res mal večja hitrost in asfalt brez peska..

ja no sej..narobe sem ocenil..da bi mogla bit varnostna razdalja pri hitrosti 30-35kmh 10m v koloni dovolj..pa očitno ni bila :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

upam da se tole reši v tvojo korist! drgač pa naglušen foter sploh nima kej počet na cesti, še bolj pa ker ma privide :slap: uglavnem srečno!

...

Po čem pa ti to sklepaš? Buče bučaste again?

Po tej logiki tudi vsa mularija, ki ji v glavo štanca muzka, nima kaj iskati na cesti! :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne bom te popljuval, vsakemu se lahko zgodi.

Naj ti bo zgolj v razmišljanje in poduk.

Če sta se ti in motor po padcu ustavila pred avtomobilom, bi se brez padca tudi. 10 metrov je za to hitrost IMO dovolj, če le gledaš naprej in odreagiraš. Tudi avto pred tabo ne ustavi kar na mestu, res pa je da je njegova zavorna pot v takih razmerah dosti krajša. Vendar to itak že veš, veš tudi da ti je kolo zablokiralo zaradi neizkušenosti. Torej - delavnice in morda kak obisk manjše piste. Odvisno koliko hitro voziš in koliko bi se rad natreniral.

Je pa morda zaradi zavarovalnice bolje da si padel na pesku in se ustavil brez dotika avtomobila, kot pa da bi počil v njega. Kontaktiraj kakega odvetnika ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne bom te popljuval, vsakemu se lahko zgodi.

Naj ti bo zgolj v razmišljanje in poduk.

Če sta se ti in motor po padcu ustavila pred avtomobilom, bi se brez padca tudi. 10 metrov je za to hitrost IMO dovolj, če le gledaš naprej in odreagiraš. Tudi avto pred tabo ne ustavi kar na mestu, res pa je da je njegova zavorna pot v takih razmerah dosti krajša. Vendar to itak že veš, veš tudi da ti je kolo zablokiralo zaradi neizkušenosti. Torej - delavnice in morda kak obisk manjše piste. Odvisno koliko hitro voziš in koliko bi se rad natreniral.

Je pa morda zaradi zavarovalnice bolje da si padel na pesku in se ustavil brez dotika avtomobila, kot pa da bi počil v njega. Kontaktiraj kakega odvetnika ;)

misty....počil sem v avto...:( ki je "kao" brez zaviranja peljal po vozišču... LOL (to je namreč njegova hčerka napisal v izjavo na policiji)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Narobe sem te razumel torej, sem mislil da si se ustavil 4 cm pred odbijačem.

V prvem postu si napisal da je pred organi izjavil da je bremzal zaradi skale na cesti. Torej nima hčerka kaj praskat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

podobna situacija se je pripetila meni nekaj dni nazaj,

glih tako sem se ustavil 4 cm pred odbijačem vendar cel in brez padca

in kaj je bilo, na relativno ravni cesti vidim daleč pred sabo avtomobil ki bo zavijal levo,

skratka kontroliram situacijo, zmanjšam hitrost in opazujem avto še vedno stoji na cesti,

pripeljem že toliko blizu, da vidim da je cesta prazna in da komot avto komot zavije

in nato se naenkrat znajdem za ritjo avtomobila, nevem kaj sem razmišljal ampak avto bi že zdavnaj moral odpeljati levo z vozišča, in takrat refleks bremzanja samo s sprednjo, moja nova Pilot road II cvili, ustavim se 4 cm pred odbijačem in v avtomobilu vidim žensko ki me gleda v retrovizor z izrazom ja kaj pa divjaš in lepo počasi odpelje levo

pičko materno pa babo normalen šofer bi že zdavnaj sto krat izprazno vozišče, ta pa ne vem kaj je sanjala in pol še poklonila ubitačni pogled.

hvala bogu da je guma odlično opravila oprijem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zamisli si naslednji scenarij: greš v gozd, nabašeš na klopa, ki ti podari meningitis in posledično postaneš "naglušni foter"

:OK: PEPE ti si CAR :worship: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po čem pa ti to sklepaš? Buče bučaste again?

Po tej logiki tudi vsa mularija, ki ji v glavo štanca muzka, nima kaj iskati na cesti! :grim

To je res!!!

Ne vem,zakaj ne bi smel voziti avta,če je naglušen. Saj ni slep!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Joj zgleda ,da je tisti plaz v Hotiču zaklet. Tam sem se tudi jaz zaletel v nekega terenca. Vendar z motorjem vse v redu sam pa sem zaslužu 7 šivov na bradi. Ampak sem se pa nekaj naučil, čeprav na boleč in zelo stresen način.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče zato ker ne sliši zvočnih opozorilnih znakov, kot so sirene, žvižg miličarja, hupe, ...

Pri zdravniškem pregledu za motorno vozilo namreč preverjajo tudi sluh :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!