Skoči na vsebino

Motoriranje v ZDA

Priporočene objave

Objavljeno

Trenutno so novi tukaj relativno poceni (model 2006 tam 9 jurjev in 2007 10 jurjev $ seveda, davek je 6.5%, reg+ zavarovanje kasnih $500/leto). Vsi izgleda cakajo na 2008 model Hayabuse, ki naj bi prisla ven to jesen... Do takrat pa je treba ja nekaj vozit...?

LP iz Chicaga!

malo :topic:

ampak očitno pravi naslov, da mi pojasniš moje začudenje oz nekaj kar mi ni jasno. zakaj je hayabusa tako popularna v ZDA v primerjevi z npr. ninjo 12 ali sedaj ninjo 14??? izgled je sicer stvar debate ampak ninja 12 je močnejša, hitrejša in predvsem bolj okretna - zakaj torej v ZDA taka norija okoli hayabuse, medtem ko v evropi ne?

PS: glede na stroge omejitve, kje se sploh vozite z temi motorji, da nimate težav?

lp

pervy

Objavljeno

malo :topic:

ampak očitno pravi naslov, da mi pojasniš moje začudenje oz nekaj kar mi ni jasno. zakaj je hayabusa tako popularna v ZDA v primerjevi z npr. ninjo 12 ali sedaj ninjo 14??? izgled je sicer stvar debate ampak ninja 12 je močnejša, hitrejša in predvsem bolj okretna - zakaj torej v ZDA taka norija okoli hayabuse, medtem ko v evropi ne?

PS: glede na stroge omejitve, kje se sploh vozite z temi motorji, da nimate težav?

lp

pervy

Kawasaki tukaj ne ponuja vec ZX-12 (nove) ampak samo se zx-14, zx-10 in zx-6. Ce hoces novo Kawi masino, potem ni prav veliko izbire, kaj bos vzel...

Tukaj je Busa ZAKON, nasploh Suzuki. Zato ZX-14 vidis res bolj malo, sam ga imam predvsem za nocne obhode po mestu in neskoncne avtocestne obvoznice tam okoli 1-2 ure zjutraj.... Cez dan se v zabasanem prometu tako ne mores dosti vozit pa se precej nevarno je.

Omejitve: niti niso tako nizke, kot is vecina ljudi predstavlja. Avtoceste v mestu in neposredni okolici imajo omejtve 55 mph, ze malo iz mesta pa je ze 65 mph. Policija tolerira tam nekje 15 milj cez omejitev, za vec pa si ze v riziku, da te postavijo na stran in oglobijo za kaksnih 100 zelencev. Bolj kot gres proti zahodu, visje so dovoljene hitrosti: Iowa, Nebraska ze 75 mph , Montana 85-90 mph oz ponekod sploh ne! Za preracunavanje: 1 mph = 1.65 kmh

LP iz Chicaga!

Objavljeno

A se davek kaj bistveno razlikuje po zveznih državah?

Objavljeno

A se davek kaj bistveno razlikuje po zveznih državah?

Ne, se ne. Ene ga sploh nimajo kao Delaware :OK:

LP!

Objavljeno

Kako je pa z raznoraznimi homologacijami :hmm: ? So sploh potrebne za karkoli?

Kot vidim po slikah in po videih se tam vozi marsikaj, od popolnoma predelanih Harley-ev (ki pri nas tudi pod razno ne bi šli čez tehničnega), do sportakov s totalno odprtimi rori...

Nekje sem celo slišal, da tudi luči ne rabiš, samo zavorne (vendar se lahko s tem voziš samo podnevi, imaš samo dnevni tehnični) ?!

Noro...če res drži...

Objavljeno
Nekje sem celo slišal, da tudi luči ne rabiš, samo zavorne (vendar se lahko s tem voziš samo podnevi, imaš samo dnevni tehnični) ?!

Noro...če res drži...

lahko se tudi brez kacige furaš, samo potem sam plačuješ zdravljenje sesute buče... .)

noro...............................ameriško

Objavljeno
lahko se tudi brez kacige furaš, samo potem sam plačuješ zdravljenje sesute buče... .)

noro...............................ameriško

Samo špegle si pozabil B) ,sicer pa od države do države :wacko:

Objavljeno

V kaliforniji recimo pri hitrostih nad 100 mph greš neposredno v zapor.

Res je, da mogoče omejitve niso tako nizke, kot se zdi na prvi pogled. So pa kazni nekoliko bolj drakonske. Še posebaj za sportake, ki se počasi pač ne znajo voziti.

Objavljeno

Res je, da mogoče omejitve niso tako nizke, kot se zdi na prvi pogled. So pa kazni nekoliko bolj drakonske. Še posebaj za sportake, ki se počasi pač ne znajo voziti.

No ja. Sem vozil okrog na 105, 5-ki in podobnih okrog L.A. in so ga vsi tiščali kakih 100... pa na avtocesti LA-Barstow tudi... vključno s tovornjaki in policaji... se mi zdi, da je bolj okrog "tekoče" vožnje vse skupaj naštimano... se pravi če vsi tiščijo lahko tudi ti, če pa ti tiščiš bolj kot ostali, pa ni good... :D

Objavljeno

Ko te policaj ustavi je povsem NJEGOVA presoja ali te bo aretiral al pa ne! Obicajno aretirajo, ce je kaj narobe: ce nimas obveznega zavarovanja, ce sumi, da si pod vplivom alkohola/mamil itd. Ne tolerirajo tud jezikanja nazaj, prepiranja, zmerjanja itd. Takrat bos sel noter, ni kaj. Aretaciji na licu mesta se lahko izognes, ce imas tkzv. BOND CARD - to lahko kupis oz. ze kar clanska izkaznica AAA velja kot bond (do $1,000) za manjse prekrske.

Resnici na ljubo, se tudi tukaj kaze rasizem/selekcionizem v vseh oblikah: urejenega belca, z novim, dobrim avtom / motorjem, ki stanuje v dobrem (beri bogatem) okolisu (kar se vidi iz naslova v vozniski) bodo bolj redko vtaknil za zapahe, kakega crnca al pa hispanota v krntiji iz revnege predela pa ze zato, ker je na pogled sumljiv... Tudi to je Amerika!

LP iz Chicaga!

Objavljeno
No ja. Sem vozil okrog na 105, 5-ki in podobnih okrog L.A. in so ga vsi tiščali kakih 100... pa na avtocesti LA-Barstow tudi... vključno s tovornjaki in policaji... se mi zdi, da je bolj okrog "tekoče" vožnje vse skupaj naštimano... se pravi če vsi tiščijo lahko tudi ti, če pa ti tiščiš bolj kot ostali, pa ni good... :D

Pol si imel pa res sreco... al pa jaz nesreco! Kadarkli sem sel po tej route gor proti Vegasu je bilo zabasano - no, sem sel vecinom ob vikendih. A ti to 100 govoris v miljah?

LP iz Chicaga!

Objavljeno
Samo špegle si pozabil B) ,sicer pa od države do države :wacko:

Torej takole je s celado v ZDA: trenutno NI OBVEZNA samo v zveznih drzavah Colorado, Illinois, Iowa in New Hampshire.

V tehle pa je obvezna samo za MLAJSE od 18 let: Alaska, Arizona, Connecticut, Delaware, Hawaii, Idaho, Indiana, Kansas, Maine, Minnesota, Montana, New Mexico, North Dakota, Ohio, Oklahoma, South Dakota, Utah, Wisconsin in Wyoming.

Obvezna za MLAJSE od 20: Arkansas , Florida, Kentucky, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Texas.

Obvezna za VSE: Alabama, California, Georgia, Louisiana, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, Nebraska, Nevada, New Jersey, New York, North Carolina, Oregon, Tennessee, Vermont, Virginia, Washington in West Virginia.

LP iz Chicaga!

Objavljeno
Pol si imel pa res sreco... al pa jaz nesreco! Kadarkli sem sel po tej route gor proti Vegasu je bilo zabasano - no, sem sel vecinom ob vikendih. A ti to 100 govoris v miljah?

LP iz Chicaga!

V miljah, ja, v miljah. Sem pa šel v nedeljo ali ponedeljek zjutraj, tako, da res ni bilo nobene gužve tja grede :D :D :D

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

Amerika :worship:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!