Skoči na vsebino

Hvar 22.06.-25.06.2007 kaj priporočate


ghibli

Priporočene objave

Z mojo greva ta termin dol z mopedom. Kaj priporočate ker kemp, oštarijo, konobo, klub...

Popravljeno . Popravil ghibli
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsekakor moraš pogledat Zavalo, saj meni in moji je blo tam neznansko všeč. Je na južnem delu otoka, proti Korčuli kontra od Jelse. Dostop je mal scary. gre se namreč skozi star tunel skopan v živo skalo brez osvetljave in prezračevanja. Je sicer znak da je prepovedano za motoriste, ampak se vsi vozijo. Skratka če maš rad mir in tišino je Zavala res idealna. Maš pa par kilometrov tudi gostilno znanega vinarja Plenkoviča, je sicer mal dražji ampak se splača...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... oštarijo, konobo.....

DUGA - pri Bogomolju, ob cesti iz Sučuraja (trajekt Drvenik) - vzhod.

Zarače (po šodru) in Milna (čisto na koncu campa 2 kom.) blizu mesta Hvar.

Svirče pri Sun Riders ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisi povedal, kje se boš izkrcal, da bi ti svetoval turo. Vsekakor obiščita mesto Hvar, peljita se na trdnjavo nad mestom, cesta do Jelse je lepa in zanimiva, sedaj bo tudi dišalo po sivki, ki jo gojijo v velikih količinah (suvenir). Po otoku je nekaj dobrih restavracij, najboljše so v Hvaru.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še vse je res. Lani je limonada bila 25 kn :slap: (sicer sam še nisem bil na Hvaru, ker se ga na veliko izogibam, sem pa račun od limonade videl :unsure: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dostop je mal scary. gre se namreč skozi star tunel skopan v živo skalo brez osvetljave in prezračevanja. Je sicer znak da je prepovedano za motoriste, ampak se vsi vozijo.

Ko greš prvič je res malo strašljivo, pol se pa navadiš. Bolj strašljivi so avtomobilisti, zavzamejo celo že tako ozko cesto. Znak prepovedano za motoriste je po pripovedi domačina od nekaj let nazaj, ko je neka Avstrijka baje mal zaružila v tunelu z motorjem ( too much wine ) in uspela iztržiti precej denarja od hrvaških cestarjev. Zdaj je tam pač znak in če se ti kaj zgodi v tunelu, si sam kriv, te pa ne bo noben ganjov, če se pelješ skozi.

V restavracije ne hodi v mestu Hvar, ker je drugod po Hvaru ceneje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Med prvomajskim potepanjem naju je pot zanesla tudi na Hvar v mesto Hvar. Spanje sva dobila se kar ugodno, 100 HRK po glavi, soba plus TWC. Do centra mesta 3 min huje, ob prihodu v mesto pa šok ob pogledu na cenike in spoznanju da bova tukaj "stradala". Vajena odlične hrane in normalnih cen z začetka poti, ko naju je pot vodila po bivši jugi. Dva sva dni preživela ob pici in sendvičih. Dve pici in dva :beer1: 160 HRK :headbang: Na kako restavracijo pa tudi pomislila nisva. Hvala lepa in se vidimo ..... nikoli več.

Tudi jaz ti priporočam ogled preostalega dela otoka, v mesto Hvar pa vzemi vodo s seboj in se tam ne zadžuj preveč. Vkolikor ti makedami ne delajo težav se do Zavale lahko pripelješ tudi po vrhu hriba od koder je lep razgled na vse strani. Cesta je široka in lepo vzdževana, saj jo redno uporabljajo tovorna vozila katera ne morejo skozi tunel. Tunel si moraš ogledati oz. se peljati skozi, vendar previdno DRSI kot bi vozil po ledu.

lp g.

Popravljeno . Popravil skiper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko prideš s trajekta, če boš šel proti mestu Hvar, obvezno po stari cesti je dosti bolj panoramska.

Pa še ena slikca "groznega" tunela...

post-9095-1181898981_thumb.jpg

post-9095-1181899108_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pojdi v mesto Stari Grad. Ko se pripelješ do pristanišča se drži leve(zaviješ dol iz glavne ceste). Parkiraš na trgu zraven morja in za vogalom levo je ena majhna gostilnica, kjer si naroči ''hišno ploščo''. Nasproti tiste gostilne je ena druga gostilna, kateri in strehe terase visijo zastavice raznoraznih držav(slovenske ni med njimi... ) ... Po tem se orientiraj. Opis se zdi malo čuden ampak boš 100% našel!! Tam imajo res hudo dobro plato-vse spečeno v krušni pšeči pred tvojimi očmi, ambijent pa tak, da te sezuje(vse v lesu in malo temnejše-lepo hladno)!! Vsakič, ko sem na Hvaru grem tja jest :worship:

Drugače pa priporočam še kakšen skok ali dva v vodo iz ''pomolčka'' v Sv. Nedelji :evilgrin: Če boš pa hotel obiskat še najvišji vrh otoka, na katerem je sezidana cerkvica pa ne smeš imet cestaka, ker je nekaj makadama-je pa zelo lepo! :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

emm-mislu sem unega, ki je na desno in se ne vidi... Tam dol skačejo samo :devil: z onega na sliki se pa mečemo tut ''normalni''

post-4329-1182028545_thumb.jpg

Priporočam tudi sprehod po zapuščenem Beograjskem hotelu zraven Jelse

post-4329-1182028662_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kateri in strehe terase visijo zastavice raznoraznih držav(slovenske ni med njimi... )

Bojo pa letos dobili eno! :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Bil, videl, užival... Hvala vsem :worship: za priporočila, fotografije, informacije... Zdaj lahko še jaz dam kakšen koristen nasvet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!