Skoči na vsebino

Kawasaki ER6n vs Yamaha FZ6n

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Zanima me primerjava teh dveh motociklov, za katerega bi se vi raje odločili in zakaj??

LP

Aleš

Popravljeno . Popravil Hasky
Objavljeno

Uporabi iskalnik. O Obeh motorjih je v njim namenjenih temah ogromno napisanega.

Objavljeno (popravljeno)

:yawn:

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Objavljeno (popravljeno)

Kratko in jedernato. Vzami tistega, ki ti je bolj všeč, na katerem se bolje počutiš, ko se vsedeš.

PS.: Če te zanima kaj več, me kontaktiraj na PM. Imel oba v garaži.

Popravljeno . Popravil Frips
Objavljeno
Zanima me primerjava teh dveh motociklov, za katerega bi se vi raje odločili in zakaj??

LP

Aleš

Nevem koliko si kaj star,če si malo starejši si kupi vsaj 1000 ccm ,kajti 600 ccm ti bo po parih mesecih prešvoh!!!

Objavljeno

kawasaki!!!!

zakaj? ker ni yamaha - drugi slovenski tomos :evilgrin:

Objavljeno
Nevem koliko si kaj star,če si malo starejši si kupi vsaj 1000 ccm ,kajti 600 ccm ti bo po parih mesecih prešvoh!!!

Dokler si mlad, lahko brez večjega napora večkrat prestaviš v nižjo in obrneš gas... Je pa res, da ko si starejši, težko prenašaš hrup motorja na 12.000 obratih...

Objavljeno

To vem da bo hmal prešvoh, sam za začetek za eno sezono bo zihr zadost.

Na kawasakiju sa lepši sedi in se mi zdi tud manjši od yamahe in stem tudi bol vodljiv, sam to pa nevem, ker ga v trgovini ne dajo za probat. Zato me zanima s katerim ste bili bol zadovolni ko ste jih, če ste jih vozili.

LP

Objavljeno

Imel FZ6-n. Letos kupil čisto novo.V manj kot enem mesecu naredil 6100km (potem sem ga prodal, ker to ni bil motor mojega življenja :D .

Drugače je motor zelo vodljiv in zelo primeren za začetnika kar se tiče vodljivosti.

Glede agregata je drugače vsaj iz mojih izkušenj ti lahko povem da v spodnjih obratih ni nič od njega( tema čista) ko pride na 9k obrati se dogaja,

če preizkušaš meje včasih tudi veliko nepredvidljivega. Si pa z motorjem skozi ovinke lahko zelo hiter, če ga obvladaš lahko kakemu malo manj

izkušenemu vozniku na cestaku brez problemov delaš preglavice. Kawasakija nisem vozil vendar kar se tiče navora obljublja veliko več

in bi ti v tem primeru bolj priporočal slednjega.Kar se samih komponent tiče pa si poglej sam. Meni se Yamaha zdi velio več motorja.

Tudi oblika je bolj izpiljena.

LP Rok

Objavljeno

odvisno kaj si zelis... pri 2 cilindrih bos imel vec navora v spodnjem obmocju, pri 4 vec v zgornjem pa mal bl bo letel... v osnovi mislim da sta oba morja zelo dobra, vendar bi sam na tvojem mestu izbral yamaho (voziti 2 cilindra je kot bi vozil dizla :lol1: - vsaj zame osebno) splohcemasuhosklopkopress :D.

Pa dober nakup!

Objavljeno

:trance_33_sleep: Tudi sam sem bil poleti pred podobno dilemo, ...in res je tako, da je odvisno od tega kake vrste voznik si...Oba motorja sta krasno vodljiva... Sam sem se brez pomislekov odločil za er-6F ABS... Razlog: predvsem stroj! :worship: Sam imam 35 let in Yamaha me ni prepričala predvsem iz dveh razlogov: Položaj za krmilom - sedenje (neprijetno žuljenje v jajca) in v najbolj uporabnem območju, v primerjavi s Kawo, neodziven agregat... Skratka, šaltat, šaltat, šaltat, :krneki: v visokih obratih pa eksplozija moči...To pa nekako za moj stil bolj ležerne vožnje ni bilo...Aja, pa slaba vetrna zaščita, ...žal jo jaz rabim... ER-6F, prijetnejši položaj za krmilom, :rolleyes: boljša vetrna zaščita, in res odziven dvovaljnik: od 60 km/h naprej - 6 prestava tudi pri prehitevanju, :winkiss: ...in res enakomeren vlek vse do 12000... Je pa res, da se v visokih obratih nič brutalnega več ne zgodi (za razliko od Yamahe, kjer se tam šele začne dogajat)... odvisno tudi kaj in kako boš vozil: FZ je definitivno bolj za "dirke", ER pa za "izlete"(sploh F varianta)... Kar se pa porabe tiče, pri Yamahi nisem imel prilike izmerit, pri ER pa jo redno spremljam in se mi giblje od 3,71 min, do 4,5 max... Od avgusta do danes pa sem naklepal 3600 km...in dosegel po števcu max 210 km/h, :evilgrin: skrit za oklepom... No, sicer sta pa oba odlična motorja, da ne bo kdo rekel, da pljuvam po Yamahi - za sproščanje adrenalina je sigurno boljša... :closedeyes:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!