Jan2503 Objavljeno November 16, 2007 Opozori Objavljeno November 16, 2007 Pozdravljeni ! Ze nekaj casa premlevam po mozganih dogodke iz pretekle zgodovine. Vendar me spomin na zalost pusca na cedilu. Enostavno sem bil premlad in sem si zapomnil premalo. V letih 1970 do 1974 v Sloveniji, v Kranju je bilo moc opaziti nekaj Italijanskih mini motociklov. Mulci smo jih enostavno imenovali Mini Bike. Imeli so (po spominu) 10 ali 12 colska kolesa, dokaj siroke gume, visoka zakrivljena krmila, sedez z naslonom, v glavnem sila atraktivne oblike. Spominjali so na choperje....Nora zadeva za takrat otroske oziroma mladinske oci. Bili so 50 ccm, niti ne zelo hitri (Tomos 15 je bil dalec hitrejsi) ampak prav po Italijansko nacickani. Pri nas v Kranju jih je bilo hm...enih 5. Je bil proizvajalec Moto Morini ? Ve mogoce kdo o tem kaj vec ? Kam so izginili vsi ti hm..mopedi. Najbrz zaradi slabe kvalitete ni ostalo veliko od njih ampak, da bi kar izginili tako fizicno kot iz spomina pa tudi ni mogoce. Lahko kdo napise o tem kaj vec :) ? Ve sploh kdo o tem kaj vec ? Lp Jani
solo Objavljeno November 16, 2007 Opozori Objavljeno November 16, 2007 Pozdravljeni ! Ze nekaj casa premlevam po mozganih dogodke iz pretekle zgodovine. Vendar me spomin na zalost pusca na cedilu. Enostavno sem bil premlad in sem si zapomnil premalo. V letih 1970 do 1974 v Sloveniji, v Kranju je bilo moc opaziti nekaj Italijanskih mini motociklov. Mulci smo jih enostavno imenovali Mini Bike. Imeli so (po spominu) 10 ali 12 colska kolesa, dokaj siroke gume, visoka zakrivljena krmila, sedez z naslonom, v glavnem sila atraktivne oblike. Spominjali so na choperje....Nora zadeva za takrat otroske oziroma mladinske oci. Bili so 50 ccm, niti ne zelo hitri (Tomos 15 je bil dalec hitrejsi) ampak prav po Italijansko nacickani. Pri nas v Kranju jih je bilo hm...enih 5. Je bil proizvajalec Moto Morini ? Ve mogoce kdo o tem kaj vec ? Kam so izginili vsi ti hm..mopedi. Najbrz zaradi slabe kvalitete ni ostalo veliko od njih ampak, da bi kar izginili tako fizicno kot iz spomina pa tudi ni mogoce. Lahko kdo napise o tem kaj vec :) ? Ve sploh kdo o tem kaj vec ? Lp Jani To bi bilo kakšnega Gustinčiča za vprašat, k je bolj v letih :whistle:
Brdaus Objavljeno November 16, 2007 Opozori Objavljeno November 16, 2007 :hmm: Kokr se jest spomnim, so imeli mulci bolj bogatih staršev Torije....
simonsi Objavljeno November 16, 2007 Opozori Objavljeno November 16, 2007 Mogoče nekaj takega kot Honda Monkey ?
Jan2503 Objavljeno November 17, 2007 Avtor Opozori Objavljeno November 17, 2007 Mogoče nekaj takega kot Honda Monkey ? Ja, Honda Monkey ima zelo podoben izgled. Mini Bajki, katere imam jaz v spominu, so se malce razlikovali od Honde. Okvir je bil dvojni cevast, spodaj zaprt, motor je bil v okvir vstavljen, pri Hondi je obicajno obesen. Avspuhi so bili speljani v zrak pod kotom 45 stopinj (kako se je to obneslo v tistih casih pri dvotaktnem motorju lahko samo ugibam). Dvojni sedez je imel visok pokoncen naslon. :) Toriji so prisli precej kasneje. Monkey pa bi znal bit iz tega obdobja...(par let gor ali dol) Lp Jani
Demon Objavljeno November 17, 2007 Opozori Objavljeno November 17, 2007 Mogoče nekaj takega kot Honda Monkey ? Joooooooooooooooooooooooooooj, teh Hond se jaz tudi spomnim, ko sem bil mali sem jih vedno občudoval, sploh na morju kake Nemce ali Italijane, ki so se lepo vozili s temi mini mopedi, ki bi takrat meni bolj pasali! :kva2:
Noiser69 Objavljeno November 17, 2007 Opozori Objavljeno November 17, 2007 Joooooooooooooooooooooooooooj, teh Hond se jaz tudi spomnim, ko sem bil mali sem jih vedno občudoval, sploh na morju kake Nemce ali Italijane, ki so se lepo vozili s temi mini mopedi, ki bi takrat meni bolj pasali! :kva2: hvala enako :trance_33_sleep: :)
charizardster Objavljeno Maj 30, 2012 Opozori Objavljeno Maj 30, 2012 Novejša vrsta od Honde Monkey je semizdi Honda Dax za katero se zanimam, vendar na internetu ne najdem nobene trgovine ki bi jih prodajala, niti rabljenih ni.
Matori Hanzo Objavljeno Maj 30, 2012 Opozori Objavljeno Maj 30, 2012 Novejša vrsta od Honde Monkey je semizdi Honda Dax za katero se zanimam, vendar na internetu ne najdem nobene trgovine ki bi jih prodajala, niti rabljenih ni. KLIK
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se