Skoči na vsebino

WSBK, WSS, AMA Superbike...2008

Priporočene objave

Objavljeno

R.I.P. Craig :cry: :cry:

sploh nevem kaj napisat...

kot je cartman reku... mogoč bi reku samo še to, da tisti ki pravjo proč s TC-jem v motoGP... s TCjem se to ne dogaja... in mislm da je prau da se uporablja TC, pa četud je mal manj zanimivo, je pa varneje...

cartman jst za oba navijam enako, ampak na prejšnji dirki je bil marko vpleten v neki na štartu in je bil že takoj pou minute zadi, medtem ko na tej dirki je kolkr vem prevozu prvi krog kot zadnji...

skratka jure voz vedno bolš in 20 mesto je odličen rezultat, upam da bo do konca sezone vsaj 1x pršu med 15... čeprou marko bi bil pa lahko mislm da že v točkah če nebi mel take smole na štartih...

Objavljeno

kot je cartman reku... mogoč bi reku samo še to, da tisti ki pravjo proč s TC-jem v motoGP... s TCjem se to ne dogaja... in mislm da je prau da se uporablja TC, pa četud je mal manj zanimivo, je pa varneje...

Yeah, right. Horhe je pa rožice nabiru na Kitajskem.

Objavljeno

Yeah, right. Horhe je pa rožice nabiru na Kitajskem.

pa v laguni tut, samo ne vrjamem če je kej nabrau sredi puščave....

samo nemore se ti pa s TC-jem zgodit to, pri powerslidanju, kot se je to craigu... to kar se je jorjegu nardil je lažje prežvet, to je blo pa pr veliki hitrosti, tut če te noben ne zbije z motorjem al pa povoz, šezmer lahk nabiješ kak zid itd...

Objavljeno

Saj je že Julian na Eurosportu ničkolikokrat povedu, da TC won't stop you from crashing. :unsure:

Objavljeno
Saj je že Julian na Eurosportu ničkolikokrat povedu, da TC won't stop you from crashing. :unsure:

jah to itak da ne.. samo taki padci pri powerslidu pri hitrosti okrog 200km/h se pa s TC-jem ne dogajajo...

Objavljeno (popravljeno)
...

mogoč bi reku samo še to, da tisti ki pravjo proč s TC-jem v motoGP... s TCjem se to ne dogaja... in mislm da je prau da se uporablja TC, pa četud je mal manj zanimivo, je pa varneje

...

Hola mojster,

o, kakšen krasen novi svet se nam obeta, izumili bomo naprave ki nas bodo varovale pred vsemi nesrečami, tudi pred našo lastno neumnostjo... lahko bomo delali karkoli bomo hoteli, saj bodo te čudežne naprave bdele nad nami, tudi če se bomo vrgli z vrha stolpnice, za šalo ali iz neumnosti, nas bodo ujele v svoje mehko kovinsko naročje... zakaj bi moral znati speljat ali zavirati, zakaj bi moral paziti koliko gasa dam pri speljevanju??? ma kaki, dam ful gas, bodo že naše čudovite naprave poskrbele zame in za mojo varnost :unsure:

zakaj bi se matrali in razbijali glave kako narediti motor ki bo actually vozen?? bv, rajši mu nabijmo 1000 iskrih konjičev, zraven pa goro varnostnih sistemov da se bo tak motor sploh dalo peljat - in da ga bo lahko peljal vsak butl, tud jst!!! naj živi in se razvija Chicken Mode!!! hej, pravzaprav zakaj bi se sploh še vozili z motorji, naredimo napravo ki se bo šla pelat namesto nas in nam potem povedala kako fajn je bilo na furci, ali pa kdo je zmagal na dirki, medtem ko smo mi varno ležali v jekleni kletki globoko pod zemljo, kjer na nas noč in dan pazijo vsi mogoči varnostni sistemi da se nam ne bi kaj zgodilo :rolleyes:

se opravičujem za sarkazem, ampak verjamem v izzive, v premagovanje ovir, v znanje in spretnost, kri in znoj... verjamem v človeka, v dirke ljudi, ne strojev... jst ne bom nikoli odpeljal kroga tako kot ga zna npr Vale... in kaj zdaj?? bomo izumili napravo ki mi bo to omogočila :headbang: to slepo klanjanje boginji Elektroniki je (zame) tu mač :rolleyes: hvalabogu na pisti ne uživam nič manj kot Vale, kljub 20 ali 30 sekundam zaostanka... komur je to premalo, bolje pa ne zna in hoče napravo, si lahko že danes kupi Xbox ali Play Station in z napravo že danes prehiti vso svetovno motoelito :)

RIP, Craig... upam da ne igraš lire na enem od oblačkov, ampak počenjaš to kar si najrajši v lajfu - treniraš na nori pisti za nedeljsko dirko :OK:

Popravljeno . Popravil suzuki
Objavljeno

no pa naj bo po vaše... vem da nism še zdaeč tolk pametn kot vi in verjamem da mate bol prau kot jst...

tut jst sm proti vsem pomagalom itd..., ker pač tut jst sm za voznika in ne tehniko, predvsm bi rad vidu da bi meu voznik še večjo vlogo, kot jo ma zdej...

sj bi blo super če bi dirkal brez TC-ja, sam sj so že zj vsi dost polomleni...

Objavljeno (popravljeno)
Hola mojster,

o, kakšen krasen novi svet se nam obeta, izumili bomo naprave ki nas bodo varovale pred vsemi nesrečami, tudi pred našo lastno neumnostjo... lahko bomo delali karkoli bomo hoteli, saj bodo te čudežne naprave bdele nad nami, tudi če se bomo vrgli z vrha stolpnice, za šalo ali iz neumnosti, nas bodo ujele v svoje mehko kovinsko naročje... zakaj bi moral znati speljat ali zavirati, zakaj bi moral paziti koliko gasa dam pri speljevanju??? ma kaki, dam ful gas, bodo že naše čudovite naprave poskrbele zame in za mojo varnost :unsure:

zakaj bi se matrali in razbijali glave kako narediti motor ki bo actually vozen?? bv, rajši mu nabijmo 1000 iskrih konjičev, zraven pa goro varnostnih sistemov da se bo tak motor sploh dalo peljat - in da ga bo lahko peljal vsak butl, tud jst!!! naj živi in se razvija Chicken Mode!!! hej, pravzaprav zakaj bi se sploh še vozili z motorji, naredimo napravo ki se bo šla pelat namesto nas in nam potem povedala kako fajn je bilo na furci, ali pa kdo je zmagal na dirki, medtem ko smo mi varno ležali v jekleni kletki globoko pod zemljo, kjer na nas noč in dan pazijo vsi mogoči varnostni sistemi da se nam ne bi kaj zgodilo :rolleyes:

se opravičujem za sarkazem, ampak verjamem v izzive, v premagovanje ovir, v znanje in spretnost, kri in znoj... verjamem v človeka, v dirke ljudi, ne strojev... jst ne bom nikoli odpeljal kroga tako kot ga zna npr Vale... in kaj zdaj?? bomo izumili napravo ki mi bo to omogočila :headbang: to slepo klanjanje boginji Elektroniki je (zame) tu mač :rolleyes: hvalabogu na pisti ne uživam nič manj kot Vale, kljub 20 ali 30 sekundam zaostanka... komur je to premalo, bolje pa ne zna in hoče napravo, si lahko že danes kupi Xbox ali Play Station in z napravo že danes prehiti vso svetovno motoelito :)

RIP, Craig... upam da ne igraš lire na enem od oblačkov, ampak počenjaš to kar si najrajši v lajfu - treniraš na nori pisti za nedeljsko dirko :OK:

hja. se delno strinjam s tem, da bi blo fino, če bi meli bolj organsko dirkanje. analog not didjital. ampak, če pogledamo dirke, vidmo, da ne glede na orodje so rezultari različni. v strojih ki jih vozijo, je za večino pilotov še prostora. stroja ne izkoristijo. recimo Bayliss-Fabrizio, Checa-Sufoglu, Neukirchner-Nieto. Najlepše je blo videt F1. ko je bil Schumacher najboljši ne glede na pravila. z vso elektroniko in dva metra širokim avtom na slick gumah in 3.5l motorjem z ožjim avtom 3,0l in pomagali, pol pa še brez elektronike in 2,8 motorjem. . . enako je z Rossijem v MotoGP in Baylisom v WSBK. eni iz svojega stroja dobijo več kot ostali. S pomagali ali brez. Stoner in Rossi sta Vermuelnu zbežala za 30? sekund? ona dva sta v dirko vložila veš sebe, in rezultat je tak kot je. a class on their own. Podobno kot v WRC. na finskem sta Loeb in Hirvonen tri brzince odpeljala z identičnim časom merjenim na tri decimalke!!!!!! Se pravi, da se leta 2008 po tisti cesti ne da peljati hitreje. to je meja fizike in človeka. Vsi ostali so zaostajali. vsem (enakim) pomagalom navkljub.

Popravljeno . Popravil Cartman
Objavljeno

Hola mojster Cartman,

tud jst se deloma strinjam s tabo :) želim poudariti le to, da nekateriv MotoGP (pustimo imena da ne bo hude krvi) danes ne bi bili tam kjer so, če ne bi imeli elektronskih bergel... sem pa en tak čuden tip da mi ni dovolj raznolikosti v dirki samo v tem, kako dobro se kdo znajde s svojimi berglami, ampak bi rad čim bolj "pure human racing" - čimbolj dirko voznikov... zato da je na koncu sezone svetovni prvak najboljši voznik, ne najboljši uporabnik bergel

ali pa če naredimo še eno svetovno prvenstvo, za najboljši motor... kjer bo dovoljeno vse (v smislu bergel za voznika), in bo na koncu sezone svetovni prvak motor te in te tovarne :)

Objavljeno
no pa naj bo po vaše... vem da nism še zdaeč tolk pametn kot vi in verjamem da mate bol prau kot jst...

tut jst sm proti vsem pomagalom itd..., ker pač tut jst sm za voznika in ne tehniko, predvsm bi rad vidu da bi meu voznik še večjo vlogo, kot jo ma zdej...

sj bi blo super če bi dirkal brez TC-ja, sam sj so že zj vsi dost polomleni...

Morda tudi zaradi TC in ostalih elektronskih pomagal, na katera se zanašajo, vendar pozabijo, da niso vsemogočna?

D.

Objavljeno

R.I.P. Jones

Škoda ga je :( Bil je pa res grd padec. Powersliding is hard to master =/

PS: Ker je ob prekinitvi dirke bil drugi, se je v skupnem seštevku povzpel na 5. mesto

Objavljeno
Hola mojster Cartman,

tud jst se deloma strinjam s tabo :) želim poudariti le to, da nekateriv MotoGP (pustimo imena da ne bo hude krvi) danes ne bi bili tam kjer so, če ne bi imeli elektronskih bergel... sem pa en tak čuden tip da mi ni dovolj raznolikosti v dirki samo v tem, kako dobro se kdo znajde s svojimi berglami, ampak bi rad čim bolj "pure human racing" - čimbolj dirko voznikov... zato da je na koncu sezone svetovni prvak najboljši voznik, ne najboljši uporabnik bergel

ali pa če naredimo še eno svetovno prvenstvo, za najboljši motor... kjer bo dovoljeno vse (v smislu bergel za voznika), in bo na koncu sezone svetovni prvak motor te in te tovarne :)

:lol1: Cripple fight!!!!

"pure human racing" - čimbolj dirko voznikov.= kot da govoriš o stock 1000?

Objavljeno

Hola mojster Cartman,

ne, ne mislim na stock 1000, ampak na vse dirke svetovnega ranga, na vse vrhunske dirkače... ker še vedno ne bi rad da se začne prenos prve dirke MotoGP sezone 2013 v veliko stekleni sobi, polni kamer, z orjaškim LCD monitorjem, pred katerim v udobnih naslanjačih sedijo dirkači v na treningu doseženih pozicijah, v sponzorskih usnjenih 3/4 hlačah s sliderji in T-shirtu z grbo, vsak s svojimi komandami Play Stationa v roki...

matr mava čas nabijat, se vidi da je čas kislih kumaric... baje danes ne bo dežja, a se dobiva po službi na limonadi v Idriji? al rajši na ridah :naughty: ?

Objavljeno
Hola mojster Cartman,

ne, ne mislim na stock 1000, ampak na vse dirke svetovnega ranga, na vse vrhunske dirkače... ker še vedno ne bi rad da se začne prenos prve dirke MotoGP sezone 2013 v veliko stekleni sobi, polni kamer, z orjaškim LCD monitorjem, pred katerim v udobnih naslanjačih sedijo dirkači v na treningu doseženih pozicijah, v sponzorskih usnjenih 3/4 hlačah s sliderji in T-shirtu z grbo, vsak s svojimi komandami Play Stationa v roki...

matr mava čas nabijat, se vidi da je čas kislih kumaric... baje danes ne bo dežja, a se dobiva po službi na limonadi v Idriji? al rajši na ridah :naughty: ?

nope. jaz se z motoristi ne družim. nimam motorja. in me sploh boli q za usee kar je z motorji povezano!

resnica je taka, de je moj oldie odpovedal sodelovanje, in gem lahko kvečjem na štop al pa s fjesto. . ne eno ne drugo mi ne diši . . :cry:

hvala za povabilo, ko bo spet kej zdravega v garaži, pa dam za plato limonade!!!! qrc paleto, eno cisterno na ridah!

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

A komu jasno zakaj je bil Biaggi na stopničkah? :unsure:

Njemu tut ne :grrr - je Xaus reko, da ga bo razbil :lol:

Objavljeno
A komu jasno zakaj je bil Biaggi na stopničkah? :unsure:

Njemu tut ne :grrr - je Xaus reko, da ga bo razbil :lol:

sploh nevem da je bil na stopničkah.. sem po končani dirki prestavil na F1 :D

Biaggi ftw :D haha

Objavljeno

tud men ni čist jasno zakva je tko blo...ker zadnji krog ki se je še štel za regularnega je bil Xaus še v dirki, razbil se je v krogu, ki je bil prekinjen :hmm:

no ja Bayliss in Sykes sta pokazala izjemni vožnji, Sykes pred prekinitvijo, Bayliss po njej :) :worship:

Objavljeno

predvsem domačini so full dobr dirkal, poleg sykesa tut haslam pa ellison, pa še kdo...

škoda za haslama, v obeh dirkah je bil visoko, pa v nobeni ni uspel končat brez padca...

Objavljeno

S tem, da je Xaus glih za dve glavi večji od Maxa. Rubens je bil dobro razkurjen, še lastno babo je nazjal (seveda mu ni ostala dolžna).

Nekaj so omenjali, da bo Haga drugo leto zamenjal Baylissa pri Ducatiju. Drži?

Objavljeno
S tem, da je Xaus glih za dve glavi večji od Maxa. Rubens je bil dobro razkurjen, še lastno babo je nazjal (seveda mu ni ostala dolžna).

:D

Nekaj so omenjali, da bo Haga drugo leto zamenjal Baylissa pri Ducatiju. Drži?

Ja, pravijo, da je all but done...

Kr malo presenečenje.

Objavljeno
:D

Ja, pravijo, da je all but done...

Kr malo presenečenje.

Se mi ne zdi presenečenje. Ker Ducati za drugo leto potrebuje voznika prve klase, kar pa Haga vsekakor je. Ostali na ducatiju so le povprečni (tudi Biaggi :whistle: ). Upajmo, da se Fabrizio prebudi.

Drugače pa naslednje leto bo v WSBK noro z vstopom treh evropskih moštev :worship:

Objavljeno
Se mi ne zdi presenečenje. Ker Ducati za drugo leto potrebuje voznika prve klase, kar pa Haga vsekakor je. Ostali na ducatiju so le povprečni (tudi Biaggi :whistle: ). Upajmo, da se Fabrizio prebudi.

Drugače pa naslednje leto bo v WSBK noro z vstopom treh evropskih moštev :worship:

jez sm kr pošteno navdušen nad Hago, še iz časov ko je vozil YZF 750, on in pokojni Yatsu Nangai, in iz srca bi mu prvošču naslov, se mi pa zdi, da ni tako vrhunski kot Bayliss. U bistvu se mi zdi podobno poprečen, če temu lahko tako rečemo, kot Biaggi. oba imata eno in isto "napako". njuna forma je preveč odvistna od položaja zvezd in trenutnega počutja. eno dirko lahk razturata drugo pa se borita za 10 mesto?!!? naslednjo sezono bi i stavil na Neukirchnerja in Biaggija. Glede treh evropskih ekip...hja, KTM se mi zdi out. BMW je projekt zastavil zelo resno, in pilota sta oba težkokategornika. aprilia? dirkalni pedigre iz razreda 250 ni dovolj, kar so dokazali z RSV1000 in projektom CUBE v motoGp. prepričan sm de bo grid lepo poln, in dirke boljše, dvomim pa, da se bodo novinci kar vozili med prvih šest. . .

Objavljeno

Rsv je bila v superbiku zelo uspešna, motogp pa je bil polomija. Pa če pogledaš da so delali motor za GP, pa ker so bli že tko daleč pri razvoju 1000cc agregata, da se jim ni splačal še enkrat začet za 800cc, ko so spremenil pravila, bi znal met kar hud stroj. Sam še šoferje rabjo taprave :)

Objavljeno (popravljeno)

Mobebitne možnosti za prestope v sezoni 2009 (vir: moto.it).

Noriyuki Haga: Ducati Xerox 95% - Yamaha 5%

Max Biaggi: Aprilia 60% - Yamaha 20% - Honda Althea 20%

Corser: 70% Yamaha - 30% BMW

Alessandro Polita e Brendan Roberts: Ducati Sterilgarda 100%

Fabrizio: Ducati Xerox 100%

Carlos Checa: Ten Kate Honda 50% - Yamaha 30% - BMW 10% - Kawasaki 10%

Rolfo: Honda Althea 50% - Aprilia 30% - Kawasaki 20%

Ayrton Badovini: Kawasaki PSG1 100%

Fonsi Nieto: Suzuki 60% - BMW 20% - Aprilia 20%

Anthony West: Yamaha 50% - BMW 30% - Aprilia 20%

Popravljeno . Popravil Balistični

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!