Skoči na vsebino

WSBK, WSS, AMA Superbike...2008

Priporočene objave

Objavljeno

čestitke Baylissticu za osvojen naslov :worship: :worship: :worship: respect

zdele sm gledou dirko 1 in 2, na eurosportu.. sedaj so pa še SS :)

fajn sta zaklučla drugo dirko Haga & Bayliss :) :worship:

Objavljeno
Baylis je res car :worship: , tudi Haga, če bo fural naslednje leto ga bo težko nadomestil, vendar bo

pa lepo videti Nitro na Ducati-ju :naughty: . Škoda k Troy B. ne ostane vsaj še en let v SBK, ker leto 2009 bo

prava mineštra z novimi znamkami in piloti :rolleyes: .

Haga je že vozil ducatija, 4 leta nazaj biu tretji v prvenstvu, za Toselandom in Laconijem. Verjamem, da bo naslednjo sezono Haga v igri za naslov, saj taljani nanj računajo. dvomim da bi se lahko za naslov udaril Fabrizio. zelo me zanima, kaj bo s tem vzmetenjem, k ga vozita corser in Haga. al ga bodo prepovedali, al pa ga bodo morali vsi namontirat, ker očitno stvar funkcionira odlično.

Objavljeno

@cartman - v čem je fora yamahinega vzmetenja. Ali je to samo v senzorju gps, ki glede na pozicijo motorja na progi določi optimalno delovanje ali imajo še kakšno skrivnost :hmm:.

Objavljeno

če sem prav razumel komentatorja naj bi elektronika nadzirala in kontrolirala posedanje prednjih vilic pri zaviranju

Objavljeno

in če sem jaz prav razumel komentatorja, bi naj bila zadeva drugo leto (ali pa že letos) na seznamu prepovedanih napravc.

Objavljeno (popravljeno)
in če sem jaz prav razumel komentatorja, bi naj bila zadeva drugo leto (ali pa že letos) na seznamu prepovedanih napravc.

...tudi to sem slišal :D

čudi pa me da niso s to zadevo začeli v motogp-ju, drugače pa upam da bodo zadevo prpovedali na vseh frontah :)

Popravljeno . Popravil P182
Objavljeno
@cartman - v čem je fora yamahinega vzmetenja. Ali je to samo v senzorju gps, ki glede na pozicijo motorja na progi določi optimalno delovanje ali imajo še kakšno skrivnost :hmm:.

elektronika nadizra delovanje amortizerja. kot sm zastopil, je podoben sistem uporablja ta velik BMW k1200rs al nek podobnega. brumer bi znal to več povedat. jez sm ta motor mal vozil, in razlika na cesti je očitna. če Yamah+ohlins to delata na pisti med dirko v real-time, more bit to ludnica. Lepo je blo videt, kako ducati Yamahi na zavitranju ni pršu niti blizu, kar je blo nedolgo nazaj težko verjetno

če sem prav razumel komentatorja naj bi elektronika nadzirala in kontrolirala posedanje prednjih vilic pri zaviranju

na worldsbk strani je biu prispevek o tem, ampak ga ne najdem več :( servomotorji nadzirajo kompresijo in raztezanje amortizerjev. spredaj in zadaj.

upam da ne, kr ta sistem je zelo fajn tud za na cesto. morda ne tako aktiven kot je na dirkalniku, ampak prednastavljen, kot je na BMWjih. zadeva res spremeni motor, in je zelo zelo uporabna. če bi se v dirkalnikih spopoularizitral, kot se recimo zdrsna sklopka, bi sistem prej zaživel tudi na cesti. . . .

Objavljeno

Zadevo furajo že kar nekaj časa tudi v MotoGP, le da se tam sproti nastavlja tudi program delovanja motorja glede na progo, prav tako tudi traction control.

Težko, da bi tole delovalo na cesti-proga mora biti prej zelo dobro ''popisana'', da elektronika ve kako spreminjat nastavitve oziroma da se jo prej sprogramira.

Objavljeno

to je to

post-427-1223441334_thumb.jpg

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Evo ravnokar zaključena prva dirka v Portimau.

1.Bayliss

2.Checa

3.Corser

Najbolj od vsega me je pa na rit vrglo, kakšno pisto so Portugalci uspel zgradit v 8 mesecih. Zgleda noro dobra za letet, prehitevanj v eni dirki pa tok k v celem letu MotoGp-ja.

Objavljeno
Evo ravnokar zaključena prva dirka v Portimau.

1.Bayliss

2.Checa

3.Corser

Najbolj od vsega me je pa na rit vrglo, kakšno pisto so Portugalci uspel zgradit v 8 mesecih ...

Stala pa naj bi 200 milijonov EUR.

Objavljeno (popravljeno)

Tudi v drugo Bayliss, drugi Fabrizio, tretji Haslam.

Bayliss v zasluženi pokoj, upam pa da Haga naslednje leto nadaljuje zmagoviti niz Dučeja.

Nasljednje leto pa bo Ducati naredil 500 komadov replik motocikla v barvah, z katerimi je Bayliss nastopal v Portimau.

Popravljeno . Popravil BIZIXXX
Objavljeno

mene pa zanika kako je točkovanje v wsbk tekmovanju..vem da sta 2 dirki, vendar na razumem v čem je finta? pa kako se štarta na 2 dirki, če tako kot si zaključil dirko, ali kot na kvalifikacijah, kolk točk dobi prvi itd ( vem ja hitro sem se spomnil :whistle: )

Objavljeno
Bayliss v zasluženi pokoj, upam pa da Haga naslednje leto nadaljuje zmagoviti niz Dučeja.

Nasljednje leto pa bo Ducati naredil 500 komadov replik motocikla v barvah, z katerimi je Bayliss nastopal v Portimau.

Baylisa se ta trenutek ne da nadomestiti s kakim drugim , zato bo drugo leto še zanimivo.

še slikce replike:

post-13652-1225747591_thumb.jpg

post-13652-1225747643_thumb.jpg

post-13652-1225747771_thumb.jpg

Objavljeno

še en Duče za zbiratelje ,...mmmmmmmm :) :wub:

ampak se bojim, da Haga nikol ne bo tolk priljubljen in uspešen kot Bayliss , špagetarji ga imajo za boga, videl na lastne oči lani na WDW-ju v Misanu

Objavljeno

Ben Spies je z novo R1 močno podkuril konkurenco že kar na prvem testu, ko je nizal odlične čase. Bayliss je v dirki vozil 1:43.7, Nori Haga 1:43.9, Ben Spies pa 1:44.1.Zgleda, da je Yamaha dobro na poti, če seveda prva lastovka.....kot pravi naš pregovor.

Nova R1 pa zgleda zlo agresivna:

post-1102-1225867639_thumb.jpg

Objavljeno
Ben Spies je z novo R1 močno podkuril konkurenco že kar na prvem testu, ko je nizal odlične čase. Bayliss je v dirki vozil 1:43.7, Nori Haga 1:43.9, Ben Spies pa 1:44.1.Zgleda, da je Yamaha dobro na poti, če seveda prva lastovka.....kot pravi naš pregovor.

Nova R1 pa zgleda zlo agresivna:

jez ne nenajdem nobenih rezultatov. Nakano in Biaggi sta že vozila?

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

34 voznikov plus wildcard šoferji. Pestro bo :grupni:

Ducati Xerox

Noriyuki Haga

Michel Fabrizio

Yamaha Italia

Ben Spies

Tom Sykes

Ten Kate Honda

Carlos Checa

Ryuichi Kiyonari

Jonathan Rea

Alstare Suzuki

Max Neukirchner

Yukio Kagayama

Paul Bird Kawasaki

Makoto Tamada

Broc Parkes

BMW

Troy Corser

Ruben Xaus

Aprilia

Max Biaggi

Shinya Nakano

Team Sterilgarda Ducati

Shane Byrne

Alessandro Polita

Stiggy Motorsport Honda

Leon Haslam

Roberto Rolfo

Althea Honda

Tommy Hill

Pro Ride Racing Honda

Gregorio Lavilla

Celani Suzuki

Karl Muggeridge

GMT Yamaha

David Checa

YZF Yamaha

Katsuyuki Nakasuga

DFX Corse Honda

Regis Laconi

Lorenzo Lanzi

Matej Smrz

PSG-1 Corse Ducati

Ayrton Badovini

Guandalini Ducati

Jakub Smrz

Pedercini Kawasaki

Sheridan Morais

Boulder Motorsport Ducati

Jake Zemke

Celani Suzuki - 2nd bike unconfirmed

Xavier Simeon

Chris Seaton

Alstare Suzuki unconfirmed

Fonsi Nieto

Objavljeno (popravljeno)

In za povrhu vsega še +2 znamki....

Tale R1 na zgonji sliki si je pa zlo mal podobna :unsure: :hmm: :hmm: :hmm: Je bolj malo od serijske ostalo...

Popravljeno . Popravil bladzo
Objavljeno

KTM bo pa še eno sezono v Superstocku. :hmm: No, glede na to, da je sezona bila bolj ali manj neuspešna, je tudi bolj logično tako.

Objavljeno
34 voznikov plus wildcard šoferji. Pestro bo :grupni:

YZF Yamaha

Katsuyuki Nakasuga

kaj pa je to zaena kompozicijia? ex-japonsko državno, al mogoče Yamahin fabriški projekt?

Objavljeno

To je francoski MG competition ali ex Yamaha Motor France z pokojnim Abejem in kasneje Nakatomijem v sedlu.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!