Skoči na vsebino

Protestni zbor z zaprtjem ceste

Zaprtje ceste v protestne namene  

2 članov je glasovalo

1. 1. Zaprtje ceste v protestne namene

• Da
      37
    • Ne
      20
    • Vseeno
      5

Priporočene objave

Objavljeno

Prvič: Kar pišem ni samo moja zamisel in ne sprejmem nobene odgovornosti za posledice in dogodke v zvezi s to temo. Prav tako zadeva nima zveze z moto klubom Divji Petelini Šentjernej (za uradne organe, ki bi eventuelno brali mojo objavo)

Drugič: Zanima me, kolikšno podporo motoristov (motosvetovcev) bi imel, če bi organiziral protestno zaprtje ene od pomembnih cest, naprimer ceste Dvor - Kočevje. Namen bi bil protestne narave in zahtevanje pomoči države pri začetku gradnje dirkališča oziroma ureditev Mobi Kroga za motoriste ter možnost prirejanja treningov in eventuelnih dirk.

Možnih je več varjant, od uradno prijavljenega protestnega zborovanja, do povsem nenapovedanega zaprtja ceste z vozili, kjer bi nas moralo biti kar precej, da bi se nas kdo vsaj malo "bal" in nas nebi mogli takoj razterat. Pa transparenti, pa možnost vožnje po zaprtem odseku ceste, pa mogoče tut bolj javna prireditev (mogoče bi nas podprl tudi ne-motoristi in se nam pridružili).

Kdo ve, če bi se dalo kakšne novinarje prpelat, pa mal zadevo v medije spravt? Imate kaj zvez na tem področju?

Tolk zaenkrat, komentarji zaželjeni!

Moderatorji - mi lahko vključte anketo ZA/PROTI? Hvala.

Objavljeno

Meni se zdi to uredu,da motoristi opozorimo tudi,ostale udeležence v prometu da smo ogroženi in da nimamo kje drugje sprostiti svojih užitkov kot na cesti in da nujno potrebujemo eno dobro dirkaljišč.Premalo nas je da bi umirali na cesti.Kaj takega bi bilo dobro izpelat tudi na račun zavarovalnic

Objavljeno

Ko nekaj počneš, kar je proti zakonu, se ponavadi slabo konča!

Zadeva se da ispeljati čisto na legalen način, pa bi kljub temu lahko naredili "štalo".

Recimo: si predstavljate, da bi se npr. v petek popoldne zbrali cca 500 motoristov, ki bi se peljali od Brezovice proti Vrhniki, seveda po avtocesti (70 sit) in bi vsak motorist, ki bi prišel na cestninsko postajo na Brezovici, si vzel čas, počasi zložil listek, vprašal (vljudno) za ceno cestnine, prestavil v prvo, ups motor crkne, malo ogledoval motor, prižgal in počasi odpeljal proti Vrhniki. Turistom, željnim morja, bi se verjetno trgalo v neskončni koloni in ko bi zadnji motorist prepeljal cestnino, bi se lahko že prvi motoristi, ki bi se pripeljali po stari cesti z Vrhnike, ponovno zavil na AC proti Vrhniki, se zrinil v ospredje in neskončni krog bi se sklenil. Seveda bi s seboj imeli malico, da nam ne bi kakšen moto prijatel omagal.

Lahko pa bi zadevo naredili v nedeljo zvečer v nasprotni smeri.

:lol: :lol: :lol:

Objavljeno

Mene pa zanima če je namen protesta samo izgradnja dirkališča ali pa so tukaj še kakšni drugi interesi v igri?

Objavljeno

Mene pa zanima, če ne bi kakšen tovornjakar začel zamujat z dostavo, bi totalno pop*** in naredil palačinke iz vaših motorjev.

Pa nekoliko preveč skrita se mi zdi želja po dirkališču. :wink:

Objavljeno

Pišeš: zahtevanje pomoči države.

Kaj točno hočeš od države?

Objavljeno

Zadeva je zaenkrat samo hipotetična in še ne diši po izvedbi, zanima me samo koliko motoristov bi podprlo nekoga, ki bi se zavzel za interese motoristov, pa čeprav sam od tega (zaenkrat) mogoče nebi imeli veliko (nekdo s čoperjem se pač ne bo vozil po dirkališču).

Torej odpade vsako ugibanje o skritih interesih.

Država bi lahko pripomogla tako, da bi omogočila papirnato izvedbo graditve dirkališča (recimo).

Objavljeno

In zakaj potem protest?

Najprej izdelaj projektno dokumentacijo in uredi lastnška razmerja, potem pa vloži prošnjo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Če potem ne bo nič, potem protest.

Prej pa je protest le zaradi protesta.

Objavljeno

Pameten bi bil protest :twisted: :twisted: :twisted: za znižanje cene registracij motornih koles uz. vsaj ustavitev nadaljnih podražitev!!!

Objavljeno

Men gre pa na bruhanje, ko hoče kdo svoje "pravice" izsiliti z zapiranjem cest ali pa s kakimi drugimi "akcijami", ki pravilamo prizadenejo le tiste, ki niso nič krivi. Sploh pa mislim, da bi bila za motoriste to velika antireklama.

Nase lahko opozarjamo tudi drugače.

Objavljeno

Zviz, dobrodošel v peklu realnega življenja!

Zapore brez dovoljenja, ki ga verjemi ne boš dobil, so prekleto negativna publiciteta.

Bladzo, hmm sprejemljivejša ideja ampak potrebna piljenja preostrih robov.

Upam pa da se bo Easyrider oglasil na to temo in povedal dve tri svoje ideje, ki jih je meni vrgel kot kost za glodanje prejšnjo sredo v OLPu.

Fantje in dekleta, ... novo asociacijo, zvezo, karkoli je potrebno na noge postaviti. Spodoben program in strategijo, ki bo imel najširšo podporo v naših vrstah, dobiti pravnike, ki se poznajo tako na predpise in postopke kot tudi na tisto kar nekateri krvi željni tako navijajo, odškodninsko pravo.

Naslednje pa je najtežje, zadržati se od vseh neumnosti in nelegalnih ali neumnih provokacij in narediti nekaj kar ne bo samo na nacionalki povod za začetek prispevka "drhal s prekomernim hrupom in objestnim obnašanjem zaprla promet na YXX odcepu in ogrožala varnost XXX vozil, otrok, krav in jelenov!"

Kot rečeno, pozornost na Uporabniku-prijazen-način se da tudi drugače pridobiti in izkoristiti za agitacijo in promocijo ciljev. Easy javi se, da nebi jst tvojih idej okol pisal.

Dejmo se zavedat da nas itaQ gledajo kot izobčence, nebodisigatreba, ... hej počasi in brez neumnosti, drugače se bomo že v štartu sami sebe zaklali! Zato tudi trenutno moj ne v anketi, ker me preveč spominja na koncept "balvan revolucije" iz začetka 90ih let na Hrvaškem.

Zoolo The Horrible! :evil:

P.S.: Bivši čoperist, trenutno na nakedu, brez želje po dirkališču zase in namena voziti po progi, razen kakega treninga varne vožnje. AMPAK z željo po dirkališču za vse, ki si ga želite, zaradi varnosti in druženja z vami na varnem in našem kotičku zemlje (rezervatu, heh). Samo toliko o ljudeh, ki si želijo in ne želijo dirkališča ali ki ga podpirajo ali ne. Zdi se mi da nas je vsaj 95% takšnih, ki si ga želimo zase ali za druge, zato se mi zdi ločevanje med plemeni motoristov 200% nesprejemljivo.

Objavljeno

Predno začnete protestirati predlagam, da stopite v kontakt z občino Vransko, ki je že ugotovila, da je motociklizem dober posel in je že izdelala nekaj idejnih projektov za novo dirkališče.

Objavljeno

Jest bi tud rajš (če se že bi protestiral) za zmanjšanje zavarovanj in ne za dirkališče.

Moje skromno mnenje

Objavljeno

... le tako naprej ... boste z raznoraznimi takšnimi akcijami malo polnili proračun, pa povečevali nestrpnost ostalih udeležencev v prometu do motoristov, ... lahko bi še naštel nekaj stvari, pa jih ne bom ...

... sicer je Zoolo rekel, da naj omenim nekaj stvari, ki bi pomagale ... in to tako, da bi vsem zaprli usta, sami pa bi potegnili največ iz njih ... nekajkrat sem že napisal par idej, zadnjič sem celo naredil link na enega od starih topicov, pa vendar se nič ne spremeni ...

... tako kot je bila (in je še) ZMKS sama sebi cilj in namen, tako mi vsi skupaj govorimo in govorimo ... ničesar pa ne naredimo ...

... še sedaj čakam, kdaj se bomo vsedli skupaj ter rekli kakšno o "motorističnem društvu" ... zadnjič sem s tem namenom tudi prišel v OLP, pa ni bilo ničesar iz tega, razen da sva z Zoolo-tom malo "poklepetala" ... povejte kdaj in kje, pa pridem (ne jemljite tega kot moje prelaganje dela na druge - ne, več vas je "na kupu" v LJ in okolici kot pa kje drugje v SLO, zato bi bilo najbolje, da se vsaj prvič dobimo tam - kar pa "žal" pomeni, da boste morali vi poiskati prostor za pogovor in določiti čas - mimogrede, če me spomin ne vara, bi bila Livada v Trnovem kar primerna) ...

... do takrat pa dobro premislite ... po vsem tem, kar se je in se še dogaja, lahko vsaka nepremišljena poteza posameznika ali skupine povzroči več škode ... če že drugje ne, pa vsaj v denarnicah vseh sodelujočih ...

... naj bo zaenkrat dovolj ... v pričakovanju določitve ure, dneva in kraja srečanja za resnejši pogovor pa vam vsem skupaj želim veliko varnih kilometrov in čimmanj vroče krvi ...

Objavljeno

Vsak, ki razmišlja o protestnem zaprtju ceste, naj pomisli kako se je počutil, ko (če) je stal kje v koloni ob zaporah tovornjakarjev, kmetov in ne vem katerih ku**ev še - proti.

Objavljeno
Vsak, ki razmišlja o protestnem zaprtju ceste, naj pomisli kako se je počutil, ko (če) je stal kje v koloni ob zaporah tovornjakarjev, kmetov in ne vem katerih ku**ev še - proti.

Hja, ampak nekaj so pa le dosegli, a ne? Demokracija pač. Ampak mislim, da so se za te akcije odločili šele, ko so vsa druga sredstva odpovedala.

Objavljeno

z(nekdo s čoperjem se pač ne bo vozil po dirkališču).

Torej odpade vsako ugibanje o skritih interesih.

Država bi lahko pripomogla tako, da bi omogočila papirnato izvedbo graditve dirkališča (recimo).

Objavljeno

OK! Ste me prepričali z argumenti!

Sam upam tudi da veste, da tudi država (oziroma razne uprave) bremza graditev dirkališča. Povem samo za MobiKrog, kjer so mi stvari bolj znane kot drugje. Dovojlenja za izvedbo dirk (in seveda tudi treningov) avtomobilisti ne dobijo zato, ker bi pač zaslužek v celoti pokasirala občina Brežice... Ma sej je brez veze...

Jasno da se ne smemo deliti na klane, pol bomo itak sami sebe zjebal! Tut tisto o čoperjih nisem mislil tako kot sem napisal, oziroma sem narobe napisal - mislil sem pač, da tisti ki vozijo lepo počasi ne hrepenijo tako kot tisti ki se težko zadržujemo.

Sicer pa povdarjam, da je bistvo protest in zapora ceste, in ne zakaj protest. Itaq da lahko tut za, ne vem, nižjo cestnino, dolge luči, tangice (heh), motoristom manj nevarne varovalne ograje za cesto...

Vidim, da ste kar preudarni in ne usekate kar s prve, kao JA, IN TO TAKOJ, GREMO!!! al pa PA KOJI SI TI ZDEJ TLE KURA* DE BOŠ PROTESTIRAL. Pohvalno za vse nas!

Držte se, jst grem pa pakirat za v Brno (kjer čist slučajno, imajo dirkališče, pa čeprav jih mamo za Čehe).

Objavljeno

Dobro furo in dober divjanje divjega petelina po pisti!

Z.t.H.! :evil:

Objavljeno

Nerazumem ljudi ki naj bi imeli skupne iterese.In se naj bi podprli pa se ze v začetku jih polovica userje!!!!

Ideja 500 motorjev prek cestnine je full dobra.

Mogli bi izvest na cestninski postaji Dob pa na Biču vsi obrnit pa nazaj do Ivančne Vsak 2X.

Objavljeno

Men se tud tale s cestninskimi postajami dopade...ampak to sem samo jaz....;)

FLAYO

Objavljeno

Zapora ceste...........BUTASTO.........

Najebal bojo nedolžni ljudje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edina prava pot je to,kar se trenutno ustanavlja......lobiranje(ne boste verjel,sam tut kaki poslanec se fura z mopedom)........

Ma sej sta že ZdH,pa easy vse povedala

Objavljeno
Men se tud tale s cestninskimi postajami dopade...ampak to sem samo jaz....;)

FLAYO

Če ne druzga, DARS bi imel mal več profita....

Objavljeno

Zviz-sploh se ne strinjam s tvojim predlogom,ker je res prenagljen.

Samo pomisli do kdaj mislijo delat avtoceste ! ! ! ,pa misliš da ti bojo kar dirkališče naredil???

Tudi če bi ga hoteli narediti,celo pred tvojim domom,boš spet rekel ne to pa ne dovolim,pred nosom pa ne.

Kdo pa misliš da ga bo hotel imeti(pred nosom)?Nikjer in nikoli se nebi ljudje strinjali za dirkališče če bi se že odločili narediti ga.

Se spomniš kros steze v Črnučah?Bilo je na Pop TV,dnvniku.....

Pprivat lastnika so zjebali,pa čeprav je bilo v neki Črnuški gmajni in je moral zapreti.

Najbolje bo, da se ti in vsi ostali željni motodroma vozimo po avtocesti,zraven oviraš promet ko boš plačeval,pa tolk hitr vozi da te

ta plavi ne ulovijo.

Če pa že misliš zasesti cesto,jo daj pred vlado,in raznimi objekti najvišjih,ker tam nekje na dolenjskem njih sploh ne moti če ti frko zganjaš,sej te še opazili nebi....

Tudi kmetje iz prekmuraj so v Lj.prišli,mi bi šli pa ven iz Lj.??? :onfire:

Lahko se pa pridružimo kmetom,oni bojo gnojnico polival,mi pa pokal in ...

:2gunfire:

Sem pa za znižanje zavarovalnih premij,znižanje cestnin,pa motorje je treba poceniti ali subvencionirati,izdajat licence za prodajo motorjev najugodnejšim,...

LP.

Objavljeno

Če ne druzga, DARS bi imel mal več profita....

Lohk pa prletimo v ultra veliki skupini na cestninske postaje (mogoce bi nam s koordinacijo preko mobitelov uspelo naenkrat na vecih koncih Slovenije) in vsak ko pride na vrsto za placat potozi, da nima denarja s seboj....ZAKAJ?.... zato, ker mora potem usluzbenec/ka vzet osebne podatke voznika, katere mora napisat na poseben obrazec (ce ga nima, mora ponj v sosednjo kabino ali celo v pisarno, spustit te pa ne sme...).

Ce nas bo precej, si moramo res s seboj vzet kaj za pomalcat, ker se zna zadeva zavlect :) :twisted: :twisted:

FLAYO

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!