savo Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Ko smo predzadnjič z motorji v kombiju šli na Grobnik, se je zvečer en hrvaški carinik na Starodu napičil v kante (atestirane), v katerih smo imeli bencin in nam prepovedal vstop z njimi na Hrvaško. Nikoli prej nismo imeli tega problema, niti potem novembra. Dejal nam je, da je bencin lahko samo v rezervoarju motorja. Na naši meji sem izvedel, da so jih že več vrnili. Nič, smo šli poiskusiti na Ilirsko Bistrico in tam je šlo vse v redu, le zoprno je zvečer delati še toliko kilometrov več. Kaj pa če bi imeli kakšen specialen bencin, ki ga tam nimajo? Ve kdo kaj več o tem?
Zdrawc Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Ve kdo kaj več o tem? nič drugega kot to, da se en carinik pač strogo drži regule in jebe narod.... (boljpapežkiodpapežapress)
Jure007 Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Mi s hrvati smo mel malkrat probleme, če pa so že bili, smo imeli vedno kak suvenirček: kapce, plakate,... pa je vedno pomagalo. Ne vem pa, če to še deluje :D
Cartman Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 nam je to nardila onaCarinik na Jelšanah. 10l bencina smo pol zlili slovenskemu cariniku u avto in šli s prazno kanto čez. Slovenski cariniki pravijo, da s seboj lahko neseš 10l bencina, in da to nebi smel bit problem. Če je vse ostalo okej, lahko s cariniki o tem malo podebatiraš...
Provokator Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Eno kanto goriva za rervo lahko imaš s sabo. Pa ni važno če je atestirana ali ne.
savo Objavljeno December 18, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 18, 2007 Hja, pustil nam ni niti ene! Vsak sva imela eno od 20l, kovinsko....
action man 62 Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Hja, pustil nam ni niti ene! Vsak sva imela eno od 20l, kovinsko.... Problem je verjetno v materijalu,mi smo imeli 4 plastične 10l kante,pa je bilo dovolj da sem eno zlil v rezervoar mojega mopeda,ostale tri potem niso bile več zanimive za "tuđmana".Verjetno ni znal šteti do tri.... :grim No,pa saj ti to tako ali tako veš,saj smo bili v istem konvoju..... ;) Za prihodnjo sezono bomo pač morali pogruntati nekaj bolj izvirnega :hmm:
Larsen Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 (popravljeno) Men so enkrat na Bregani hotl 2000 kun carine za en stari pisalni stroj. Bol sem mu govoru da stroj nima nobene vrednosti, ker pisalcev nihče več ne uporabla, bol je težiu. Šele ko je resno vidu, da ga bom razbiu in vrgu v kontejner me je spustu. Jebi ga, tut naši cariniki niso nič boljši. Enkrat so me zezal zarad 20 dek salame v vrečki z malco ker je takrat kao razsajala prašičja kuga na hrvaškem. Salama ni bla kaka domača ampak čisto navadna boh ve kokrat prevreta posebna. :headbang: :headbang: :headbang: Pa pred leti sem z avtom prišu iz italije, parkiru in šu v duty po flaškon viskija in šteko cigaret. Kreten mi je hotu zaračunat carino ker kao nisem biu čez mejo. Peš sem odkoraku do italijanov in se vrnu nazaj... pa je pol šlo skoz.... V Grčiji sem pa skor nasanku, ker mi ob prihodu niso dal štempla v pasoš. Nisem imel dokaza, da sem biu manj kot 3 mesce pri njih... Dokaz da je pousod pouno kretenov zaposlenih na mejah Popravljeno December 18, 2007. Popravil Larsen
Moby Objavljeno December 18, 2007 Opozori Objavljeno December 18, 2007 Ma zajebavali bodo kot to že počnejo cel čas.... neevropsko iz fušije.... ma za vsako rit rate šiba....
600rrc Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 Ma zajebavali bodo kot to že počnejo cel čas.... neevropsko iz fušije.... ma za vsako rit rate šiba.... Zakon na hrvaškem je kakršen je,ta pa pravi,da je prepovedano prevažati vnetljive stvari v avtomobilu,jaz sem ga dal na prikolico,pa je bil mir.
Izo Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 Ma ja, ne ga bixat! Prevažati gorivo v kantah je bil vedno in na vseh mejnih prehodih problem. Pa ne samo tam, tudi če te je ustavila policija na cest in vtaknila nos v prtljažnik, je bilo lahko hudo. Vsaka država ima zakon, ki govori koliko goriva se dodatno lahko prevaža v vozilu. To, da ste že vozili gorivo brez problema sem in tja še ne pomeni, da je vse ok... Hrvati niso krivi, če vi želite prišparati par centov...natočite gorivo pred ali na dirkališču in je...al kaj?! :krneki:
Frips Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 To je pa tudi res. Če daš tolk pa tolk $$$ za gume,dele,štartnino pa ni vrag da propadeš zarad 5$$$ razlike na kanto bencina. Tifon ima baje najbolš bencin na hrvaškem :)
Pervy Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 V Grčiji sem pa skor nasanku, ker mi ob prihodu niso dal štempla v pasoš. Nisem imel dokaza, da sem biu manj kot 3 mesce pri njih...Dokaz da je pousod pouno kretenov zaposlenih na mejah enako, ob prihodu mi ga niso dali, ob odhodu pa me skoraj niso ven spustili ko da sem ilegalec :headbang:
fp4492 Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 To je pa tudi res. Če daš tolk pa tolk $$$ za gume,dele,štartnino pa ni vrag da propadeš zarad 5$$$ razlike na kanto bencina. Tifon ima baje najbolš bencin na hrvaškem :) Pa sej ni problem toliko v ceni bencina. Kaj pa če imaš poseben dirkalni bencin? Tisti na pisti je bol župca se mi zdi ...
savo Objavljeno December 19, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 19, 2007 Pa sej ni problem toliko v ceni bencina. Kaj pa če imaš poseben dirkalni bencin? Tisti na pisti je bol župca se mi zdi ... Tudi meni ne gre zaradi denarja. Hrvaškemu bencinu zaupam manj kot slovenskemu.
motofrik Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 Če se ne motim, mora biti vozilo, ki prevaža nevarne in vnetljive snovi, posebej označeno (oranžna pravokotna tabla, bla-bla-bla...). Dokument za prevoz benza dobiš na vsaki pumpi, ko natankaš v kante. Samo kako je za ven vozit, pa ne vem, mogoče rabiš kakšno deklaracijo, ali kaj. Ne vem. Vem pa, da naši kombiji, ko peljejo kam, imajo vedno zraven ohoho kant z nafto... S cariniki na mejah je pač tako, kot s policaji,- eni se držijo pravil, kot pijanec plota, drugi so pa malo bolj tolerantni. Jim pa tudi ne gre zamerit, predpis je predpis. Lepa beseda pa tudi lepo mesto najde. In vsak zakon ima luknjo, samo najti jo je treba. V tem primeru benz v atestiranih kantah, pa na prikolico, zraven mopija....
Izo Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 Tudi meni ne gre zaradi denarja. Hrvaškemu bencinu zaupam manj kot slovenskemu. Dvomim, da kakšnega uniformiranca ganejo tvoje (naše) skrbi.... :hmm:
Frips Objavljeno December 19, 2007 Opozori Objavljeno December 19, 2007 Tudi meni ne gre zaradi denarja. Hrvaškemu bencinu zaupam manj kot slovenskemu. Dokazano je bilo, da je bencin na INI slabši. Na Petrolu, OMV, Tifon je pa primerljiv z našim, je pa tudi dražji kot na INI.
helmut Objavljeno November 5, 2008 Opozori Objavljeno November 5, 2008 men je tudi delal probleme zadnjič,me je vprašal če nimamo mi hrvatje bencina :headbang: ampak potem me je spustil,imel sem ga 10 l. kaj pa avti ki imajo original kanto za bencin npr,jeep al pa bmw e30 če se ne motim
Desert Soul Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 (popravljeno) Če se ne motim, mora biti vozilo, ki prevaža nevarne in vnetljive snovi, posebej označeno (oranžna pravokotna tabla, bla-bla-bla...). Govoriš o ATR prevozu - več kot 1.000 l nevarne snovi. Težave na meji so lahko zaradi prevelike količine rezervnega goriva (vsaka država ima zakonsko določeno količino, ki jo lahko kot rezervo pelješ izven rezervoarja) ali zaradi neustrezne embalaže (NI vseeno ali voziš nevarno snov v neatestirani oz. neustrezni embalaži, težavi BI MORAL imeti z inšpekcijo ali policijo KJERKOLI, ne le na meji). Verjamem pa, da je v omenjenem primeru šlo le za "nekompatibilnost" carinika in pisca te objave. Kakor sem bil tudi sam nekompatibilen z enim na Bregani. Stegnil sem jezik, postavil me je na stran, pregledal avto in ko ni našel ničesar, je zahteval 100EUR na dan bivanja na HR gotovine v žepu, nič ni pomagala hotelska kartica in ključ zagrebškega hotela, kjer sem imel službene gotovine za nekaj tednov (v Slovenijo skočil le za nekaj ur), tudi EC/MC ni bil dovolj. Pa sem moral nazaj na bankomat po gotovino. "Ako želiš, ćemo te jebati! Do kraja!" Potem je ta zavrnitev vstopa v RH bila v vseh njihovih računalnikih še nekj let... juhu! Je fantom pač dolgčas in si dan popestrijo, pa če nisi dovolj spoštljiv do oblasti te po desetih urah službe pač malo drka v glavo. So menda naši do Hrvatov enaki. Doživel na lastni koži, ko prišel na našo mejo s HR avtobusom. Dobro, da se oni več ne meče v Dragonjo. Bo morda končno mir. Popravljeno November 9, 2008. Popravil Desert Soul
rude Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 Govoriš o ATR prevozu ... Verjetno si mislil na ADR? Sam nisem nikoli imel problemov na meji zaradi bencina. Mogoče zato, ker ga postavim na takšno mesto, da ne izstopa iz ostale krame, ki se prevaža na kombiju.
Desert Soul Objavljeno November 20, 2008 Opozori Objavljeno November 20, 2008 Verjetno si mislil na ADR? kombiju. :blush: Res je. Če se sploh lahko reče, da sem sploh mislil. :whistle: Lep dan! DS Alla 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se