king Objavljeno April 17, 2009 Deli Objavljeno April 17, 2009 serbus! za prvomajske se odpravljamo v Toscano, in sicer 1. dan do gardskega jezera kjer bi prespal, drug dan prek Genove do nekje Pise, tretji dan prek Firenz, Riminija do Benedk, in četrti - zadnji dan domov. zanima me če ima kdo kaka priporočila za prenočišča v krajih Gardsko Jezero, Pisa (z okolico), Benedke..... ni pa nobene potrebe po hotelih 5 zvezdic,.. le tolk da je tuš, pojstla in varen parkplac za motor. Hvala LP, King Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonystx Objavljeno April 17, 2009 Deli Objavljeno April 17, 2009 serbus! za prvomajske se odpravljamo v Toscano, in sicer 1. dan do gardskega jezera kjer bi prespal, drug dan prek Genove do nekje Pise, tretji dan prek Firenz, Riminija do Benedk, in četrti - zadnji dan domov. zanima me če ima kdo kaka priporočila za prenočišča v krajih Gardsko Jezero, Pisa (z okolico), Benedke..... ni pa nobene potrebe po hotelih 5 zvezdic,.. le tolk da je tuš, pojstla in varen parkplac za motor. Hvala LP, King Uffff ! To si pa s ta velko žlico zajel........ Tudi če se voziš samo po avtocestah ne boš imel nič od Toscane......žal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JANI_S Objavljeno Junij 23, 2009 Deli Objavljeno Junij 23, 2009 (popravljeno) Živjo, v sredini julija se odpravlamo na dopust in kot možna destinacija je tudi Toskana. Zanima me ali je obvezna rezervacija apartmajev, hišic... za dva ali majšo skupino oziroma kaj priporočate? Hvala! Popravljeno Junij 23, 2009. Popravil JANI_S Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
brotherr6 Objavljeno Junij 24, 2009 Deli Objavljeno Junij 24, 2009 Uffff ! To si pa s ta velko žlico zajel........ Tudi če se voziš samo po avtocestah ne boš imel nič od Toscane......žal d To ni tak problem sam spremeni načrt moj predlog Rimini ,San Marino, Sangimanio,Firence, Pisa pa domov 2-leti nazaj 3.dni z cestakom 2.osebi plus kamp oprema :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bass Objavljeno Julij 2, 2009 Deli Objavljeno Julij 2, 2009 Živjo, v sredini julija se odpravlamo na dopust in kot možna destinacija je tudi Toskana. Zanima me ali je obvezna rezervacija apartmajev, hišic... za dva ali majšo skupino oziroma kaj priporočate? Hvala! Mi gremo 1.avgusta, pa mamo že rezerviran apartma malo nižje od Firenc. Ponudbe na netu je OGROMNO. Samo odločit se moraš kje boš, pa koliko bi zapravil. Mi bomo dali 25€ po osebi za apartma z zajtrkom, kar je za par € dražje od kampa...kdor išče, ta najde. Če bosta dva, se vama še najbolj splača iskat Bed&Breakfast, če vas bo več je lahko tudi apartma ugodna rešitev. Če vas ne moti deljenje sobe je v Firencah kar nekaj hostlov, a glede na to da boste cele dneve na motorju, bo dober spanec dobrodošel ter potencialni glasni pijani študenti izredno moteči. Še en dober site za iskanje nočitev: http://www.yourwaytotuscany.com/ Pa še link do enega ponudnika, ki se je lepo potrudil in naredil seznam toskanskih znamenitosti: http://www.podereilpoggetto.com/luoghi_eng.htm Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JANI_S Objavljeno Julij 3, 2009 Deli Objavljeno Julij 3, 2009 Mi gremo 1.avgusta, pa mamo že rezerviran apartma malo nižje od Firenc. Ponudbe na netu je OGROMNO. Samo odločit se moraš kje boš, pa koliko bi zapravil. Mi bomo dali 25€ po osebi za apartma z zajtrkom, kar je za par € dražje od kampa...kdor išče, ta najde. Če bosta dva, se vama še najbolj splača iskat Bed&Breakfast, če vas bo več je lahko tudi apartma ugodna rešitev. Če vas ne moti deljenje sobe je v Firencah kar nekaj hostlov, a glede na to da boste cele dneve na motorju, bo dober spanec dobrodošel ter potencialni glasni pijani študenti izredno moteči. Še en dober site za iskanje nočitev: http://www.yourwaytotuscany.com/ Pa še link do enega ponudnika, ki se je lepo potrudil in naredil seznam toskanskih znamenitosti: http://www.podereilpoggetto.com/luoghi_eng.htm Hvala za odgovor. Ta čas sem tudi jaz iskal in našel http://www.bbplanet.it/ . Tukaj dobiš tudi okvirne cene, kar mislim da je precej koristo. Poslal sem povpraševanje po mailu in v par urah dobil odgovor. Zdaj se moram samo odločiti kam in za koliko. Cene so okrog 25-35 EUR na osebo (bed and breakfast) lokacija pa Chianti oziroma Proggibonsi z okolico. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Julij 3, 2009 Deli Objavljeno Julij 3, 2009 Na tem naslovu: http://www.homelidays.com/montelopio-di-pe...ismo8909es1.htm sva bivala za lanske prvomajske praznike. Odlična lokacija za ogled Toskane! Malo si poglej link. Cene so napisane, kot jih ponujajo preko agencije, vendar, če je prostor in lastnika kontaktiraš osebno veljajo čisto druge tarife! Za 10 dni sva odštela 380 eur in se bohotila v apertmaju za 6 oseb. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Julij 11, 2009 Deli Objavljeno Julij 11, 2009 Tudi jaz imam namen it okoli 1. avgusta v Toskano. Zaradi službe mam časa 4 dni, no ja v bistvu 4 dni in pol . Prvi dan bi štartal ob dveh popoldne, pa direkt do Firenc, to nej bi bilo okrog 5 ur vožnje. Sicer zdej ne vem, ali je pametno it po avtocesti (je sicer ne maram, ampak ok, radi bi čimprej prišli do tja, za nazaj pa potem po stranskih cestah, kolikor se le da), ali je preveč mora. Ker smo mislili potem tri dni po Toskani, zadnji dan pa potem nazaj. Je že kdo šel direktno do Firenc? Po avtocesti? Zdej pač zbiram mal informacije, da vidim kaj in kako naj bi bilo sploh izvedljivo, potem bom pa plan naredila. To je bila prva ideja, da bi šli direktno do Firenc prvi dan. Hvala za vsak nasvet. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Julij 11, 2009 Deli Objavljeno Julij 11, 2009 Tudi jaz imam namen it okoli 1. avgusta v Toskano. Zaradi službe mam časa 4 dni, no ja v bistvu 4 dni in pol . Prvi dan bi štartal ob dveh popoldne, pa direkt do Firenc, to nej bi bilo okrog 5 ur vožnje. Sicer zdej ne vem, ali je pametno it po avtocesti (je sicer ne maram, ampak ok, radi bi čimprej prišli do tja, za nazaj pa potem po stranskih cestah, kolikor se le da), ali je preveč mora. Ker smo mislili potem tri dni po Toskani, zadnji dan pa potem nazaj. Je že kdo šel direktno do Firenc? Po avtocesti? Zdej pač zbiram mal informacije, da vidim kaj in kako naj bi bilo sploh izvedljivo, potem bom pa plan naredila. To je bila prva ideja, da bi šli direktno do Firenc prvi dan. Hvala za vsak nasvet. Če nimaš dovolj časa, jo po stranskih cestah nima smisla obirat! Ne prideš nikamor. Že po AC je ob konicah kriza, sploh na vpadnicah v večja mesta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mutika Objavljeno Julij 11, 2009 Deli Objavljeno Julij 11, 2009 Poglejte čisto na začetek te téme, pa boste našli kup uporabnih linkov, slikic, mnenj, nasvetov, razpravljanj, pomislekov, ugotovitev, mnenj, podatkov ... za vsakega nekaj. Toskana je biser, kjer še takšen izbirčnež najde nekaj zase, brez skrbi. Pot do tja pa je pač po okusu vsakega posameznika. Midva sva izbrala dvodnevno varianto, ker je po AC takšen dolgčas, da ubija. Nazaj pa preko Dolomitov v Slovenijo. Zakon! Vsekakor bo mene Toskana ponovno videla. Teden dni smo bili tam, pa se mi je zdelo absolutno premalo. Obilo užitkanja! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Julij 27, 2009 Deli Objavljeno Julij 27, 2009 Samo eno vprašanje še glede Toskane, glede na to, da mam frej od prvega avgusta, se mi mal nesmiselno zdi it v Italijo, ker bo po mojem na cestah noro... pa me zanima, kako je oktobra v Toskani (takrat si namreč tudi lahko frej vzamem, prej pa ne), ali se splača it oktobra, ali je bolje da gremo zdej, avgusta? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bass Objavljeno Julij 27, 2009 Deli Objavljeno Julij 27, 2009 Gužve nekaj bo, pa itak se gre prvega zgodajzgodajzjutraj Če misliš pa it ob dveh popoldan, bo gužva tud decembra... Tja grede po autostradi (čepki pa gasa), vračava se pa preko Hrvaške (trajekt iz ITA pa še na morje za en teden). Že odštevamo dneve in puščamo brke :grim http://www.youtube.com/watch?v=9JhuOicPFZY Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alex67 Objavljeno Julij 27, 2009 Deli Objavljeno Julij 27, 2009 Pred tremi dnevi sem se vrnil iz Toscane. Gužva fenomenalna, kampi nabito polni, drugače pa smo se imeli super. Res je da smo bili z avtodomom, naredili v 10 dneh 3000 km, ampak tako lahko nekaj vidiš in doživiš! Alex Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alex67 Objavljeno Julij 27, 2009 Deli Objavljeno Julij 27, 2009 Tudi jaz imam namen it okoli 1. avgusta v Toskano. Zaradi službe mam časa 4 dni, no ja v bistvu 4 dni in pol . Prvi dan bi štartal ob dveh popoldne, pa direkt do Firenc, to nej bi bilo okrog 5 ur vožnje. Sicer zdej ne vem, ali je pametno it po avtocesti (je sicer ne maram, ampak ok, radi bi čimprej prišli do tja, za nazaj pa potem po stranskih cestah, kolikor se le da), ali je preveč mora. Ker smo mislili potem tri dni po Toskani, zadnji dan pa potem nazaj. Je že kdo šel direktno do Firenc? Po avtocesti? Zdej pač zbiram mal informacije, da vidim kaj in kako naj bi bilo sploh izvedljivo, potem bom pa plan naredila. To je bila prva ideja, da bi šli direktno do Firenc prvi dan. Hvala za vsak nasvet. Pred tremi dnevi sem se vrnil iz Toscane. Bili smo z avtodomom, 10 dni. Prvi dan smo šli direkt do Firenc (avtocesta Bologna Firence je katastrofa). Firence so super, kamp je za avtodom in dve osebi 35 eur. Če te še kaj zanima vprašaj??? Drugače pa je Toscana lepa, malo draga ampak se splača! LP Alex Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bass Objavljeno Julij 27, 2009 Deli Objavljeno Julij 27, 2009 V kakšnem smislu je autostrada Bologna-Firenze katastrofa? Kakovost asvalta, gužva, preozka za avtodom...kaj je bil problem? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Julij 28, 2009 Deli Objavljeno Julij 28, 2009 Samo eno vprašanje še glede Toskane, glede na to, da mam frej od prvega avgusta, se mi mal nesmiselno zdi it v Italijo, ker bo po mojem na cestah noro... pa me zanima, kako je oktobra v Toskani (takrat si namreč tudi lahko frej vzamem, prej pa ne), ali se splača it oktobra, ali je bolje da gremo zdej, avgusta? Če ujameš suh teden je oktober čista zmaga. Poceni, brez gužve in s prijetnimi temperaturami okoli 20 st. če se lahko preseravaš in čakaš do zadnjega, ti vsekakor priporočam oktober. avgusta so cene x3 in to brez pretiravanja. za kakršne koli info. ti kar vprašaj. g. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Julij 28, 2009 Deli Objavljeno Julij 28, 2009 V kakšnem smislu je autostrada Bologna-Firenze katastrofa? Kakovost asvalta, gužva, preozka za avtodom...kaj je bil problem? italijani delajo novo 6 pasovnico od bologne do firenc in malo se voziš po novi, malo pa po stari 4 pasovnici, ki pa je zelo zavita in poteka po samih viaduktih in skozi tunele. sploh dilatacije so poglavje zase, saj te kar pošteno premetava. leta 2005 sem tu izgubil tablico in se ves dopust po sardiniji vozil z narisano . pravi rollercoaster. enkrat moraš probat, ni kaj! g. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alex67 Objavljeno Julij 29, 2009 Deli Objavljeno Julij 29, 2009 V kakšnem smislu je autostrada Bologna-Firenze katastrofa? Kakovost asvalta, gužva, preozka za avtodom...kaj je bil problem? Ja cesta je ozka, ovinkasta, vseskozi se vzpenjaš, pa še delovišča so pogosta, pa ogromno je tovornjakov. Sej se da peljat, samo ne nekoliko neugodno z avtodomom.. LP Alex Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yack_ass Objavljeno Julij 30, 2009 Deli Objavljeno Julij 30, 2009 A kdo ve kakšno je "tipično" vreme v sredini septembra? S prijateljem se pogovarjava da bi šla tam nekje med 10. in 16. septembrom (odvisno od izpitov) za nekako 7-10 dni. Base camp je zaenkrat določen v Cecini iz kjer bi pa nato delal izlete okoli. Kolikor sem na hitro pogledal po via michelin so vsi znani kraj več ali manj na dosegu roke. Spremenljivk je dosti, največja je pa vreme. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Julij 30, 2009 Deli Objavljeno Julij 30, 2009 A kdo ve kakšno je "tipično" vreme v sredini septembra? S prijateljem se pogovarjava da bi šla tam nekje med 10. in 16. septembrom (odvisno od izpitov) za nekako 7-10 dni. Base camp je zaenkrat določen v Cecini iz kjer bi pa nato delal izlete okoli. Kolikor sem na hitro pogledal po via michelin so vsi znani kraj več ali manj na dosegu roke. Spremenljivk je dosti, največja je pa vreme. Base kamp - camping michelangelo v firencah. kamorkoli bos prisel, bos v ledru in s celado pod roko okrog hodil pri +30. tako pa lepo prides nazaj v firence, se sleces in se po hribcku spustis v center mesta kjer se marsikaj dogaja kar se pa vremena tice: septembra je vse mozno. spomni se kako je bilo lani pri nas: prva polovica +30, druga pa +10. v toskani bi moralo biti med 20 in 30 plusa. g Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yack_ass Objavljeno Julij 30, 2009 Deli Objavljeno Julij 30, 2009 septembra je vse mozno. spomni se kako je bilo lani pri nas: prva polovica +30, druga pa +10. v toskani bi moralo biti med 20 in 30 plusa. g To me je zanimalo, tististih 20 do 30 plusa (če bi moralo biti je že dovolj ^_^ da plan steče, kaj pa bo, je pa druga zgodba :krneki: ) Vsekakor hvala! p.s.: zato pa so kufri, da no3 v njih kaj daš DESIM 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yack_ass Objavljeno Julij 30, 2009 Deli Objavljeno Julij 30, 2009 Varianta B: pri Bologni pičiš desno v Modeno in greš čez Abetone po čudovitih "maroni" gozdovih. (zahodni prelazi) Varanta C: za hardcorerje čez Forli (vzhodni prelazi), vendar pozor za vse, ki imate majhne tanke za gorivo - medvedi ne prodajajo bencina. Pozna kdo številke teh cest? varianta B--> S12 ? varianta C --> ? DESIM 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bass Objavljeno Avgust 18, 2009 Deli Objavljeno Avgust 18, 2009 Srečno nazaj. Je bilo pa cca 3000km, s tem da sva en teden lenarila na Korčuli. Probal Shell V-Power, fenomenalno gorivo, skoraj prozorno, pa vonj po alkoholu/acetonu. Motorju se je strgalo v visokih obratih, izredno mirno je tekel na nizkih, pri 2000rpm sem se čudil kako naju vleče oba v klanec brez kančka potresavanja. Edino en problemček je s temle gorivom... Firence so polne vrveža in dogajanja Fascinantna Siena Najbolj dih-jemajoča mi je bila pokrajina okoli Volterre, tisto je taka idila da ne veš a bi vozil al bi se ustavil pa z odprtimi usti buljil. Žal nimam kaj prida fotk, edino en sončni zahod na razgledni točki. Najboljši izlet mi je bil pa definitivno, ko smo šli od Poggibonsi v Arezzo. Tista cesta je neverjetna. Brez prometa, le sem pa tja kak avto, par motoristov. Če bi jo risal po svojih željah je nebi mogel bolje narisat. Tam sem tako užival, da sem vriskal v čelado. Sem si rekel, kakšna Planina neki, nimamo Slovenci pojma... biker77, DESIM, blu in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bass Objavljeno Avgust 18, 2009 Deli Objavljeno Avgust 18, 2009 Stolpičasti San Gimignano Veličastna Pisa Arezzo Montereggioni Za vzorec je, fotke pa niti niso švoh, glede na to da so z Nokie Pejte v Toskano, hitr! DESIM, a79 in biker77 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gianni Objavljeno Februar 9, 2010 Deli Objavljeno Februar 9, 2010 (popravljeno) Plan za April 2010, Toskana...veliko je sicer že napisanega, pa imam kljub temu nekaj vprašanj. Kako je z varnostjo motorjev pred krajo, ste jih imeli v garažah, bodisi za ograjami.?..in kako je s tem ko pustiš motorja, pri ogledu mesta, kje ste jih parkirali? Toskano bi kombiniral z Elbo, se splača tja zapeljat..ali bi bilo bolje si več ogledati na celini? Ste večinoma..imeli sistem...čimpreje do Bologne, potem se stacionirati v enem izmed toskanskih mest, rezervacija 3,4 nočitve..in izleti naokoli iz ene točke?..ali ste delali krožno turo, z vmesnimi postanki? Prednosti, slabosti..ene in druge opcije? Plan je okrog sedem dni, pri čemer, se ne bi delalo več kot 300 do 400 km dnevno (v premiku do Bologne) in potem ne več kot 100 km dnevno, po izletih...bo to zneslo v sedmih dneh...ali bo treba odpeljati večjo kilometrino dnevno? V naprej hvala za info. in lep pozdrav. Popravljeno Februar 9, 2010. Popravil Gianni Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se