Skoči na vsebino

napihal ko so me ustavili policisti

Priporočene objave

Objavljeno

samo v info:

ce te v AUT ustavijo, ti dajo za pihat in ti odklonis se to obravnava kot alkoholiziranost nad 1,6 promile z vsemi (denarnimi in kazenskimi) posledicami.

tudi ce nisi alkoholiziran ! ce odklonis pihanje si po crki zakona "nadevan ko aksa" in bos tako tudi obravnavan.

Objavljeno
Torej polovička velja tudi če si na sodišču obravnavan?

lp

Probaj in nam potem javi :evilgrin: :evilgrin:

Objavljeno
samo v info:

ce te v AUT ustavijo, ti dajo za pihat in ti odklonis se to obravnava kot alkoholiziranost nad 1,6 promile z vsemi (denarnimi in kazenskimi) posledicami.

tudi ce nisi alkoholiziran ! ce odklonis pihanje si po crki zakona "nadevan ko aksa" in bos tako tudi obravnavan.

Da, da, Avstrija že od Metternicha ven ne slovi kot najbolj ljudomila dežela.

Objavljeno
samo v info:

Pri nam tut :angry:

Objavljeno
Pri nam tut :angry:

:grim Maš res. Se je AJS mal opekel, zgleda.

:yea1:

Objavljeno
Torej polovička velja tudi če si na sodišču obravnavan?

lp

ko si enkrat na sodišču, mislim, da ni več polovičk, razen če si mladoletnik in te policaj pač ne more kaznovat na kraju, zaradi mladoletnosti. Ker sodišče ponavadi pomeni kakšen hujši prekršek + stransko sankcijo (npr. odvzem izpita....).

Nisem pa 100% - glede polovičk

• 11 mesecev pozneje...
Objavljeno

Evo hekerji, da mal prvlečemo iz naftalina:

Napaka v alkotestu

Schneier.com - V sodnem postopku proti državi, kjer se pritožujejo nad izidom testa alkoholiziranosti, je tožilec dosegel, da so na ogled dobili izvorno kodo alkotesta Draeger Alcotest 7110 MKIII-C. Proizvajalec se je sprva branil, da je koda odlična, razkritje le-te pa bi škodovalo njihovemu poslu (slednje se je izkazalo za resnično). Pridobljeno kodo je tožilec predal družbi Base One Technologies, ki jo je dodobra pregledala in našla nekaj zanimivh protez pri pisanju le-te. Izredno slaba struktura same kode, ki je posledica postopnega razvoja, žal ni edina težava, saj je polna potencialnih napak (bilo naj bi jih kar 19.400), samozaznavanje napak pa je obupno slabo, saj mora biti npr. pretok zraka previsok vsaj 32-krat zapored, da napako sploh javi.

Zaznava vsebnost alkohola v zraku je zmožna 4096 različnih vrednosti, koda pa to deli z 256, tako da ima končni rezultat le 16 različnih vrednosti, kar je seveda le del prvotne točnosti. Izredno čudno pa je tudi računanje povprečja različnih meritev, saj najprej izračuna povprečje iz prvih dveh, nato povprečje iz prejšnega povprečja in tretje meritve, ter tako naprej, namesto povprečja iz vseh meritev. Tako ima lahko prva meritev veliko večji vpliv od ostalih.

Podrobnejši opis in še več napak v kodi je na voljo tukaj.

vir: SloTech

http://www.policija.si/portal/vprasanjaodgovori/promet.php

Slovenska policija uporablja različne naprave za merjenje alkohola v izdihanem zraku, ki jih lahko delimo na:

* aparate, ki dopuščajo sklepanje na stanje pod vplivom alkohola, in

* aparate, ki vsebnost alkohola v izdihanem zraku merijo in ustrezno pokažejo.

V prvo skupino sodijo: elektronski alkotesti Drager 7410, 7410 Plus in 7410 RS, Envitec Alco Quant A 2030 idr.

V drugo skupino pa uvrščamo aparate, kot so: Breathalyser, Alcomat, Intoximeter 3000, alkotest Drager 7010, alkotest Drager 7110, Lion Intoxilyser 8000 idr. Vsi iz te skupine zaradi drugačne merilne tehnike in vrste tehničnih izboljšav podajajo pravilnejše in koncentraciji alkohola v krvi primerljivejše vrednosti.

Objavljeno

Če ne uživaš alkohola, ko voziš, nimaš teh skrbi... Če pa tudi sicer ne, pa jih sploh nimaš.

Aja, izgleda da nisem chopperist, ker ne pijem. Jebi ga, še en stereotip, ki je na trhlih nogah. Pa da ne bom off topic, še v času, ko so uporabljali znamenite balone za preizkus alkoholiziranosti, sem vedno napihal 0,0. Oziroma balonček ni niti malo pozelenel. Pa nisem bil angelček, smo ga kar cukali. A sem ''znal'' pihati, ali pa so bili vsi tisti indikatorji zanič... :wacko:

Objavljeno
Probaj in nam potem javi :evilgrin: :evilgrin:

Polovičke ni, kako bi pa zgledalo, da bi šel na sodišče potem pa imel še "popravni izpit" in plačal samo pol :)? Ali se sprijazniš in plačaš pol ali pa upaš na najboljše na sodišču :)

p.s. ne se norca delat sam iz sebe, če si pil si pil, ne pa izjavljat na sodišču, da nisi vedel za 5 min pa bonbone... ker take jaz na cesto več ne bi spustila!

Objavljeno
No, pa imam še jaz eno vprašanje- slišal sem že, da te lahko policaj ustavi tudi če si pijan na kolesu in ti izreče kazen. Ali je to res? Nemogoče se mi zdi predvsem zato ker smo velikokrat vsi nasmejani kolesarili mimo policajev in ko jim je kolega res dopizdil (N-krat je šel mimo njih slalom) so mu pobrali ventilčke iz gum :lol1: (kaznovali pa nič).

Že pred leti sva z kolegom opravila zaključne izpite in sma šla zvečer malo popivat. Pa da naju nebi zezali kopsi, sma šla z becikli in ne z skuterji. Ob 2 al 3 zjutraj, ko sma se kar nadevana pelala domov pa za nama plave lučke, oba sva napihala, dobila kazen zaradi neurejenih svetlobnih teles na kolesu. Šit je to. S čimer koli kolovratiš po cesti te lahko kaznujejo, če si zadet. Še peš.

lp

Objavljeno

Kaj a ko te ustavi peš ti da kazen ker nimaš zavezanih vezalk :lol:

Objavljeno
Kaj a ko te ustavi peš ti da kazen ker nimaš zavezanih vezalk :lol:

Tudi če greš peš po cesti, si udeleženec v prometu. Velja glede alkohola enako, kot za vse ostale. Pa si zamisli, da pelješ po cesti, pa ti pod kolo zanese enega, ki ''ves trezen'' peš kolovrati po cesti... Ja, ni več, kot je bilo včasih. Sicer policaji, kolikor sem opazoval, tolerirajo peš pijančke, če je doza prevelika, pa že posežejo vmes. Da bi pa dali pihat kar vsem, pa ne.

Objavljeno
Že pred leti sva z kolegom opravila zaključne izpite in sma šla zvečer malo popivat. Pa da naju nebi zezali kopsi, sma šla z becikli in ne z skuterji. Ob 2 al 3 zjutraj, ko sma se kar nadevana pelala domov pa za nama plave lučke, oba sva napihala, dobila kazen zaradi neurejenih svetlobnih teles na kolesu. Šit je to. S čimer koli kolovratiš po cesti te lahko kaznujejo, če si zadet. Še peš.

lp

Dej dete......točno veš.....da si kršil zakone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Požri, kar si si skuhal......in nehaj igrat Janeza Janšo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Objavljeno
Dej dete......točno veš.....da si kršil zakone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Požri, kar si si skuhal......in nehaj igrat Janeza Janšo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toto dete je staro 30 let ma družino in je povedalo kej se mu je zgodilo, ko je končalo srednjo šolo, IDIOT, ki samo kritizira. Pa vem, da sem kršil zakon, IDIOT, al sem v enem stavku napisal da ga nisem. Zaradi takih IDIOTOV, ki samo kritizirajo vse povprek je ta forum v dosti slabši luči kot bi bil sicer. Pa oprostite za tolko IDI..... samo me je res razpiz........ :alien1:

lp Andrej

Objavljeno

Se opravičujem za "DETE". Pač ne pregledujem starosti, družinskega stanja in števila........

Ti bo pa IDIOT povedal, da ga razpizdi OMEJENEC, ki najprej skuha pizdarijo.........potem pa išče opravičila zanjo in se skuša izvleči magari skozi šivankino uho.

Objavljeno

Kolikor sem razumel, je samo napisal, da s čimerkoli si, te lahko kaznujejo, če si pod vplivom opojnih substanc. Celo peš...

Objavljeno
Se opravičujem za "DETE". Pač ne pregledujem starosti, družinskega stanja in števila........

Ti bo pa IDIOT povedal, da ga razpizdi OMEJENEC, ki najprej skuha pizdarijo.........potem pa išče opravičila zanjo in se skuša izvleči magari skozi šivankino uho.

Kdo se pa tu poskuša izvlečt?...................................................

Kaj natančneje te zagrabi takrat med pritiskanjem pik, morda kakšna božjast?? :headbang:

Poskusi brez pik in svet bo lepši.................................................

Objavljeno

pike itak dobi tisti, ki so ga ustavili in je napihal :P

Objavljeno
Kolikor sem razumel, je samo napisal, da s čimerkoli si, te lahko kaznujejo, če si pod vplivom opojnih substanc. Celo peš...

Evo, samo to sem hotel povedati, nič drugega. Mah, sej je vseeno......

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!