OrangePower Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 Ali imamo kje kakšnega strokovnjaka, ki se z barvanjem tudi malo umetniško bavi da bi vedel prebarvati brušen aluminij? Na linku se nahaja opis kaj je možakar naredil. Sam ne poznam barv in ne vem če se to pri nas dobi ali ne... Gre se pa za identičen motor z identičnimi (aluminijastimi) feltnami v osnovi. PRIMER Slikce za primer:
Stric Burek Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 Waaaaaaaaaaaaaaw :worship: To so pa najlepše pobarvane feltne! Jaz bi svoje na bodočem SMC-ju prebarval pol pol. al črno oranžno al belio oranžno. Sploh pa če bi se tko lepoooo svetle bi blo sexy bling bling :worship: Sicer pa je že tema o barvanja platišč in tega... Moderatorji bi lahko prestavli tja :whistle:
OrangePower Objavljeno Januar 18, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 Waaaaaaaaaaaaaaw :worship: To so pa najlepše pobarvane feltne! Jaz bi svoje na bodočem SMC-ju prebarval pol pol. al črno oranžno al belio oranžno. Sploh pa če bi se tko lepoooo svetle bi blo sexy bling bling :worship: Sicer pa je že tema o barvanja platišč in tega... Moderatorji bi lahko prestavli tja :whistle: Uh mea culpa :worship: Nekaj sem iskal samo zgleda da ne dosti podrobno. P.S. so pa lepe drugač a :naughty:
Stric Burek Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 Uh mea culpa :worship: Nekaj sem iskal samo zgleda da ne dosti podrobno. P.S. so pa lepe drugač a :naughty: Sm se kr jest registriral na un forum, tku da ko dobim potrditveni mejl, bom kar njega direkt vprašal.... res so hude :evilgrin:
OrangePower Objavljeno Januar 19, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Sm se kr jest registriral na un forum, tku da ko dobim potrditveni mejl, bom kar njega direkt vprašal....res so hude :evilgrin: Poročaj...
k0ci Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 to je powder coating, na feltno se najprej nanese prah, potem pa za nekaj časa zapre v peč in ta prah se stopi in voila...dobiš tako barvo s krom sijajem
OrangePower Objavljeno Januar 19, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Dvomim da je powdercoating. Tole je citat iz foruma: I painted the plastics black for him and the rims are the stock polished aluminum ones... I mixed some mandarine orange candy in with NEXA Autocolor urethane clear and gave them each two coats. It was an experiment, we were trying for an orange chrome look instead of getting your run of the mill dull orange anodizing done, just something different
Stric Burek Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Prašno barvanje ziher ni, ker tam ni tako shinny izgleda. Ponekod dobiš celo nesvetlečo površino, ki je celo malenkost hrapava. Če prav razumem je spodaj navadna oranžna barva, čez pa brezbarven svetleč lak. Sem vprašal onega na PM, da vidm kaj mi bo odgovoru
JMatic Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 ne ni spodej. zmesani sta. tale oranzna in tisti uretan autolak (?)
Stric Burek Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 ne ni spodej. zmesani sta. tale oranzna in tisti uretan autolak (?) Hmm, piše tko kot da je zmešal, ampak pol pa piše da je dal vsake(barve) 2 roke :unsure: Da vidm kaj mi bo odgovoru...
k0ci Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Dvomim da je powdercoating. Tole je citat iz foruma: I painted the plastics black for him and the rims are the stock polished aluminum ones... I mixed some mandarine orange candy in with NEXA Autocolor urethane clear and gave them each two coats. It was an experiment, we were trying for an orange chrome look instead of getting your run of the mill dull orange anodizing done, just something different burek da ti prevedem, kaki dve roki :hmm: plastike sem mu pobarval na črno ter platišča, ki so tovarniško polirana aluminijasta....zmešal sem nekaj mandarina oranžne barve z NEXA prozornim avtolakom in vsako platišče dvakrat prebarval. bil je poiskus, hoteli smo dobiti krom-oranžen izgled, dobili pa smo oranžno eloksiran izgled, pač nekaj drugačnega
simonsi Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 (popravljeno) it was an experiment, we were trying for an orange chrome look instead of getting your run of the mill dull orange anodizing done, just something different bil je poiskus, hoteli smo dobiti krom-oranžen izgled, dobili pa smo oranžno eloksiran izgled, pač nekaj drugačnega Jaz razumem, da so hoteli dobiti oranžni kroman izgled in ga tudi dobili. Niso pa hoteli dobiti mat oranžno, kot je pri eloksiranju. Popravljeno Januar 19, 2008. Popravil simonsi
k0ci Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 ups pa res ja :blush: sem malo površno prebral pa spregledal tisti instead
OrangePower Objavljeno Januar 19, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 In po teh ugotovitvah že kdo ve za kakšnega mojstra ki bi to naredil?
k0ci Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 pomoje vsak, ker tu ni nič drugega kot mešanica barve in laka nanešenega na polirano alu feltno, štrihat zna pa vsak ličar
Stric Burek Objavljeno Januar 20, 2008 Opozori Objavljeno Januar 20, 2008 (popravljeno) Eko odgovor: Hi, I used orange candy on the wheels. Candy is a concentrated color that you add to clearcoat to give certain colors of paint more "depth", you can see through candy unlike normal paint which is not transparent, it covers 100%. Urethane is the type of paint I used, it is the latest type of clearcoat... used to replace lacquer. Hello! Can you tell me please what colors did you use? If I didn't got it wrong, orange is preety much an ordinary car color, and then, you painted with another coat of this chrom shinny color. What is this urethane anyway? Is this just the lacquer? Cheers! Popravljeno Januar 20, 2008. Popravil Stric Burek
Stric Burek Objavljeno Januar 20, 2008 Opozori Objavljeno Januar 20, 2008 burek da ti prevedem, kaki dve roki :hmm: plastike sem mu pobarval na črno ter platišča, ki so tovarniško polirana aluminijasta....zmešal sem nekaj mandarina oranžne barve z NEXA prozornim avtolakom in vsako platišče dvakrat prebarval. bil je poiskus, hoteli smo dobiti krom-oranžen izgled, dobili pa smo oranžno eloksiran izgled, pač nekaj drugačnega Ja, ja, jaz sem tisti "each" razumel za barvo, ne za feltno, in sem potem mislu da je tam se ta tip zmotu ko piše da je dal to candy barvo "in" nexa nevemkajblabla...
Stric Burek Objavljeno Januar 20, 2008 Opozori Objavljeno Januar 20, 2008 A niso to luksirani obroči ? To so original KTM obroči. Če si mislil eloksacijo, potem začni brat
_Fingi_ Objavljeno Januar 20, 2008 Opozori Objavljeno Januar 20, 2008 Če se kdo zanima za barvanje platišč... tlele v Kranju, tm pri iskri, ma Grašič en podjetje k se ukvarja s prašnim barvanjem pa tem... link: http://globalproduct.net/lang/sl/vitrina_h...vinskih%20delov ko sem se jest zanimal za barvanje, je bla cena 5k bivših sit / feltno.
simonsi Objavljeno Januar 21, 2008 Opozori Objavljeno Januar 21, 2008 A niso neki problemi s prašnim barvanjem aluminija, še posebej platišč?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se