Skoči na vsebino

Cestna črno siva kronika

miran10

Priporočene objave

:topic: Se vam vsem ne zdi, da ste malo zašli iz naslova teme :whistle:

Sej drugač je pa zanimiv brat, če ti je dolgčas :evilgrin:

Popravljeno . Popravil CAPI
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:slap:

OK, saj bom nehal. Samo to mi povej, koliko let imaš ?? Jaz jih imam 52 in sem po tvoje najbrž že nesposoben vozi, saj sem samo par let mlajši od možakarja, ki je zagrešil tole nesrečo. Če bi jih imel mož 80, potem bi se lahko še strinjal s teboj, tako pa ...

Pri takih nesrečah, gre večinoma za trenutek nepazljivosti tistega, ki je povzročitelj in za nesrečen splet okoliščin, saj se tudi dogodek imenuje "nesreča" in ne umor. Žal je tako, da zaradi nepremišljenosti in ponavadi "odločitve v zadnjem trenutku" pride do takih situacij. Seveda sploh ne zagovarjam povzročitelja, želim le povdariti, da sztarost 60 še ne pomeni, da si za v "jamo"

Pozdrav od "starca"

:worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če model nima u glav pošlihtan, se lohk tut s kakšnim dvobrzincem razkanta. Sem pa zagovornik tega da se lahko nekateri izkušeni vozniki bolj varno in manj ogrožajoče peljejo 200 km/h- tle so izključena naselja, kot pa neizkušeni a preveč hrabri vozijo 100km/h.

Govorim iz lastnih izkušenj ko sem se 18 letni še brez izpita mulc ganjal z fzr-ko 1000, pa sm hotu neki frajer izpadet, pa se hotu po zadnjem pelat, pa polagat... jojoj... .zdej se vozim dosti hitreje, a veliko varneje...

A zdej ko si pa 23 str si pa čist drug človek? Težko verjamem - ker tudi sam nism!

Sem bil prvi dve sezoni veliko bolj previden in pazljivo kot pa sem sedaj!

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri meni pa ravno kontra.. Pri 19 dobil neomejeno in lahko rečem, da sem tkrat res vozil bedasto, čeprav mogoče v določenih primerih celo počasneje kot sedaj.. Ampak sem bil popolnoma brez znanja in izkušenj.. Potem pa vsako sezono bolj previdno.. In tudi čedalje manj potencialnih situacij je.. Lani sem bil samo enkrat blizu padcu, pa še to na Racelandu, ko bi kmalu high siderja fasal. In to kljub temu, da sem bil precejkrat izsiljen s strani avtomobilistov, ampak sem k sreči vsakič nekako predvidel, da se zna to zgodit in začel dovolj zgodaj z reakcijo, da ni počilo.. Upam da se bo ta trend nadaljeval (tok tok).

Skratka pri meni je tako, da z vsakim letom starosti, vsakim prevoženim kilometrom ter vsakim obiskom piste bolj in bolj ugotavljam, da se po cesti res ni za zajebavat in da je potrebno pričakovat, da boš izsiljen tudi tam, kjer je za to najmanj možnosti, tiščanje pa lepo na pisto prenest.. Edino tako se ti povečajo šanse, da boš ostal cel..

Popravljeno . Popravil Jure
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes je na prenatrpanih obalnih cestah "smola" doletela dva motorista enega na Valeti in drugega na Črnem Kalu, za Valeto ne vem, na Črnem Kalu pa fantina ni zvozil zadnjega desnega ovinka pred Rižano in ga je odneslo v hrib ob desnem robu ceste... kar sem videl brez resnejših posledic za motorista, motor pa fajn razsut.... upam da sta oba o.k. drugače pa ob invazijah na našo Obalo malo več previdnosti, ceste so u kurcu-pošteno :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na Črnem Kalu pripeljal mal za tistem... Blo že par fantov tam... Baje mu je nekdo z motorjem prletu po njegovem pasu pa je šlo po svoje... Možakar cel, vsaj tisti moment ni vedu da ga kej boli... Kaj se je pa od Senožeč proti Podnanosu dogajajo med gostilno "Na ravni" in kamnolomom?

Popravljeno . Popravil SF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne paše glih čist sem noter ampak dones Domžale-Semič-Dvor-Kočevje-Domžale vozil po omejitvah +-10% prehitel me je en avto in vsi motorji,kateri so pripeljali za mano in to vglavnem čez polno črto,v škarje v nepreglednih ovinkih pa da o hitrosti sploh ne govorim.Kaj mislite je to v redu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne paše glih čist sem noter ampak dones Domžale-Semič-Dvor-Kočevje-Domžale vozil po omejitvah +-10% prehitel me je en avto in vsi motorji,kateri so pripeljali za mano in to vglavnem čez polno črto,v škarje v nepreglednih ovinkih pa da o hitrosti sploh ne govorim.Kaj mislite je to v redu?

Jama, ti s st'r! Sploh nis' in!

Sem mislil, da se bom po ta petem razfukanem motoristu v sezoni začel normalno vozit. Pa me je včerajšnjih 500km širom kure prepričalo, da bo še po 50tem razkantanem še vedno polno opankarjev na motorjih in da le glej nase, ostali pa naj lete naprej. Saj niso sami krivi, če jim je pes na mamo skočil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....Zaradi starosti imam še nekaj časa zakonsko omejitev 25 kW.

Ko sprašujem naokoli, kateri motor dobiti, mi vedno rečejo "ne tega pa tega nabavit, ker se ga boš prehitro naveličal. Nabavi tega pa tega, zablokiri, registriraj in fukni ven blokado. Še prehitro boš hotel po več".....

Moja opazka? Taki ljudje ste navadna pofukana goveda.

In zaradi takih ljudi me čedalje manj mika dejanski motor. Kurac, še udejstvovanje v prometu me čedalje manj mika.

Random idioti, ki se vozijo po mestu brez čelade in trikrat prehitro me niti ne motijo toliko. .....

1) Sem pofukano govedo

2) Precej dober prispevek

Popravljeno . Popravil lasagna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nič novega.....videno v soboto!!!!!!

BTW.-.............upam, da je dečko, ki je iz Mirne peči falil ovivnk......in podaljšal dalje v njivco OK!!!!!!

Sorry........Koćevje - Turjak.......a je RES treba tišat........'?????????? Nasprot pa kuuuuuuuup avtov?????

Jaz nisem več pameten!!!!!!

Popravljeno . Popravil klimbra
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Počilo v Sp. Hotiču pri Litiji.

Avto zavijal levo, motorist je treščil v njegov bok.

Zakaj? Ne vem. Vem pa, da se na bilo kakšnem odcepu NIKOGAR ne prehiteva, pa če ima vključen smernik ali ne?!

A se je to tako težko zapomnit?!

Upam, da razen polomljenih kosti ni bilo hujšega.

Toda;

Spoštovani motoristi!

Za vsakega, ki se (četudi) pa makadamski poti približuje glavni cesti, ni garancije, da bo ustavil!!!!!

Za motorista tudi zelena luč na semaforju ni nikoli zelena (upam, da boste pogruntali zakaj??)... Ker nekateri vozijo v rdečo!!!!!!!

Danes so na cesti, vsi po vrsti uprizarjali srhljivko!!

Pa dajte hudiča še mal' namesto upogibanja po gasu tle na forumu prebrati PREDVIDEVANJA jebemtiduš putana!!! Pa če se zapomnite vsaj 5% poglavitnih stvari, bo osip nesreč za polovico manjši, kajti jaz nimam več ne volje niti časa, hoditi po bolnicah in po pogrebih!!!

P.S.

Še moj primer na glavni cesti pred Trebnjem, kjer se zgosti kolona.

Tip v avtu je pred mano obrnil ČEZ DVOJNO NEPREKINJENO ČRTO, brez da bi pogledal v ogledalo, s smernikom nakazal svojo namero itd...

Če nebi imel v glavi tisto, ki se mu reče PREDVIDEVAJ, bi nabasal na polno v njegov bok. A dragi motoristi, to je potrebno PREDVIDEVATI, če hočemo preživeti v prometu!

Vsakemu se lahko pripeti nesreča, če PREDVIDEVAMO oslarije bedakov v prometu, pa se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti.

Vsakdo je ranljiv, z mano vred. A se da marsikaj preprečiti, če popravljaš oslarije drugih v prometu. Kajti, le tako je v prometu možno preživeti!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal sm pozn in mogoče je že kdo napisau kj podobnega..sam vseen...

Če pustimo ob strani, da prižiganje sveč ob cesti ni dovoljeno, so prižgane sveče v nepreglednih ovinkih, ponoči in ob dežju moteče. Da ne govorimo o nevarnosti kateri se izpostavljajo in jo povzročajo tisti, ki jih prižigajo.ž

Sicer pa, tudi v bolnišnico se ne nosi sveč, ko tam kdo umre. Nosi se jih tja kamor pašejo in cesta to sigurno ni!

če ne drugega se vsaj spomnimo da je tu nekdo umru in se že zaradi tega pelamo bol počasi..no vsaj jaz se :whistle:

Srečno vožnjo vsem motoristom !!!

Sezona motoristov se je začela in moja želja je da nebi nobenega živlenja vzela.

Dragi motoiristi vi ste tisti,ki mimo nas drvite in si adranalina na užite.

Preden sedete na vaš motor dajte čalado gor in prosim vas vozite počasi

Živlenje je samo eno in ne vrne se nobeno. Na avtoscesti mimo nas drvite in na plin tišite

dragi motoristi na ovinkih pa vozite počasi in čim majn po gasi.

Motori so res za užitek a ne za večen počitek.

Čeprav se še sezona prav ni začela nam je veliko motoristov vzela.

Zato dragi motoristi na cesti niste sami je veliko živlenj z vami.

Avtor: Andrej Pivec

:worship:

gas do konca ali pa nič. :krneki:

:headbang::headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes na cesti Ptuj-Ormož en bedak v avtu (črn Pajero, MB registracija, CD nalepka !!) prehiteval 2x v križišču, 2x na prehodu za pešce, 1x na mostu. Seveda je vedno pozabil na smernike... Imam občutek, da je ata nekomu kupil igračo in izpit :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Mirni Peči dve nesreči!

... spet je blo nekej v zraku :whistle: ... upam da so vsi ok

Dragac pa naj bi nas bilo (->POPTV) v Mirni Peči okoli 8000 ... :worship: ... fajn je blo .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

P.S.

Še moj primer na glavni cesti pred Trebnjem, kjer se zgosti kolona.

Tip v avtu je pred mano obrnil ČEZ DVOJNO NEPREKINJENO ČRTO, brez da bi pogledal v ogledalo, s smernikom nakazal svojo namero itd...

Če nebi imel v glavi tisto, ki se mu reče PREDVIDEVAJ, bi nabasal na polno v njegov bok. A dragi motoristi, to je potrebno PREDVIDEVATI, če hočemo preživeti v prometu!

Vsakemu se lahko pripeti nesreča, če PREDVIDEVAMO oslarije bedakov v prometu, pa se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti.

Vsakdo je ranljiv, z mano vred. A se da marsikaj preprečiti, če popravljaš oslarije drugih v prometu. Kajti, le tako je v prometu možno preživeti!

Vsaj ti bi lahko vedu, da se kolone vozil in čez polno črtno ne prehiteva :headbang:

Drugače pa upam da ste še vsi živi in celi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene že počas mineva volja do vožnje po naši Slovenski norišnici, pa jebemumast a eni res majo samo glavo pri riti in ne znajo več kot tišat gas do podna !! Nekateri kot, da jim ni ženska še nikdar dala, pa svojo frustracijo zdravijo z motorjem, veste manualna terapija tudi pomaga, to je že Freud pogruntal ! Ne pozabite, da so še drugi na cesti, niste sami !

Zakaj tako ? Zato, ker nisem ravno počasne, pa so me danes prehitevali frišno blagoslovljeni konji v Mirni peči po levi in desni in to po dva hkrati, sami in s sopotnicami, po sredi ovinka in čez polno črto, tole je čisto blesavo !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mislim a je treba jokat tu gor :hmm: stanje vemo kakšno je, zaradi takih objav se ne bo spremenilo, vsak naj skrbi zase in vozi tako kot mu paše pa bo, če pa misliš da je prenevarno pa pač ostani doma, pa pazi, lahko ti luster na glavo pade

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mislim a je treba jokat tu gor :hmm: stanje vemo kakšno je, zaradi takih objav se ne bo spremenilo, vsak naj skrbi zase in vozi tako kot mu paše pa bo, če pa misliš da je prenevarno pa pač ostani doma, pa pazi, lahko ti luster na glavo pade

Grem takoj luster dol dat, sama žarnica me pa ziher ne bo pokončala. hahahahah

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

enim res ni druge pomoči kot naravna selekcija, dejstvo je da vsi res niso za na motor :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nič ne jokam, jokajo taki, ki se vozijo kot jim paše in zato je tako kot je, samo zase pa skrbijo samo narcisoidneži tipa človeka kot sem ga prej opisoval in za njih je rešitev manualna terapija pred vožnjo z motorjem v izogib bedarijam kot sem jih danes videl, maš pa prav zaradi mojih izjav se ne bo nič spremenilo, svoje mnenje in videnje pa lahko povem !

Za lustre se pa ne bojim, ker sem jih sam zašraufal !

Popravljeno . Popravil Dadi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lahko poveš, seveda, pravim samo, da s tem pisanjem opravljaš sizifovo delo,ne obremenjuj se s tem ker ne boš mel nič od tega, niti spremenil ne boš ničesar, namesto da tu gor pišeš pojdi raje na pivo, bo ziher bolj koristno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!