Skoči na vsebino

Cestna črno siva kronika

miran10

Priporočene objave

Ja, ja rori bodo rešili vse probleme na cesti....ccccccccccc :lol1:

Na dolge luči si pozabil :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

GLASNI RORI + DOLGE LUČI + KVALITETN LEDR :whistle:

na "kvalitetn mozak" pa ni še noben pomislil :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:rolleyes::worship:

To in edino to nas lahko reši, kolesarje motoriste, pešče...

Popravljeno . Popravil T
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:rolleyes::worship:

To in edino to nas lahko reši, kolesarje motoriste, pešče...

sam mora met tudi "druga stranka" kvalitetan mozak" če hočeš da se zadeva konča v tvojo prid..in njegovo..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

GLASNI RORI + DOLGE LUČI + KVALITETN LEDR :whistle:

Pa tako je ....glasnogovorniće... :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekoč sem se zapletel v debato z nekim motoristom in prišla sva do debate o kolesarjih. Imel je zanimiv pristop. Preden prehitiš kolesarja dvakrat pohupaš. S tem kolesarja opozoriš nase, daš kolesarju možnost da se pomakne ali umakne in ga ne rukne kap, ko padeš mimo. Verjetno ga ni bolj strašnega kot to, da kolesariš in mimo pade motorist na 10.000 obratih. Sam poskušam kolesarja vedno prehiteti šele ko sem nekako siguren, da se zaveda motorja za sabo, prav tako nočem prehitevati z vrtoglavimi obrati.

Vendar pa pri hupanju praksa kaže bolj na to, da kolesarji pizdijo v stilu "Koj k... mi trobiš, saj imaš več kot dovolj placa!", tako da ne vem, če se doseže namen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj ob 18:35 na Vodnikovi cesti v Lj.. na tleh razbit nek moder naked se mi zdi (nisem firbcal), poleg modro-bela celada.. ponesrecenca ni vec bilo, policisti so pa merili prizorisce. Upajmo da je vse OK. Kaj pa se je zgodilo pa ne vem, tudi morebiti udelezenega avta nisem opazil, je bil pa motor razbit spredaj...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekoč sem se zapletel v debato z nekim motoristom in prišla sva do debate o kolesarjih. Imel je zanimiv pristop. Preden prehitiš kolesarja dvakrat pohupaš. S tem kolesarja opozoriš nase, daš kolesarju možnost da se pomakne ali umakne in ga ne rukne kap, ko padeš mimo. Verjetno ga ni bolj strašnega kot to, da kolesariš in mimo pade motorist na 10.000 obratih. Sam poskušam kolesarja vedno prehiteti šele ko sem nekako siguren, da se zaveda motorja za sabo, prav tako nočem prehitevati z vrtoglavimi obrati.

Vendar pa pri hupanju praksa kaže bolj na to, da kolesarji pizdijo v stilu "Koj k... mi trobiš, saj imaš več kot dovolj placa!", tako da ne vem, če se doseže namen.

Kašne buče no... ko mu boš pršel za rit pa pohupal bodo kolesarke isto podriskane kot če ga pržgeš mim.... pa dej no ja za vsakim kolesarjem bom bremzal dvakrat pohupal pa pol šel mim... bremz ploščice bomo pa na vsakih 2000km menjal......

Mal manj kompliciranja, pa mal več zdrave pameti prosim....... tale komercializacija motorizma je prnesla samo en kup mlačnih jajcačev na cesto!

Pa žal je tko da zmer ne bo znesl, tko da si ne razbijajte tolk glave, zmer se lahk najde kak as ki te odnese ne glede na to kolk dni boš doma pod postlo študiral kako prehitet kolesarja itd.... pač maš motor, uporabljaj glavo, predvidevaj, bodi skoncentriran na vožnjo, ne na to keri kikli ga boš uvalil. No pa kljub temu maš še zmer dost šans da te nekdo enkrat spregleda, da boš zapeljal na šoder pa mal ledr po riti ogulil... jebat ga tko je.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam mora met tudi "druga stranka" kvalitetan mozak" če hočeš da se zadeva konča v tvojo prid..in njegovo..

Ja, sam na druge se ne gre preveč zanašati. Predvsem v primerjavi z avtomobili in večjimi vozili, najkrajši konec potegnemo mi in moramo zato toliko bolj paziti nase, kljub pričakovanju, da bi se naj tudi drugi udeleženci v prometu držali pravil. Vem, da ti to zelo dobro veš..bolj misel namenjena drugim.

@ sergini

Če ocenim, da je samo 30km/h varna hitrost za nek odsek, potem bom vozil 30km/h. Nevarnost poskušam zmanjšati na minimum (in vem, da nikoli ne bo šlo brez, ker je v igri preveč dejavnikov) in temu se reče predvidevanje. Če kolesarje zagledaš zadnji trenutek in imaš na števcu 90km/h, potem je nekaj narobe. Sem pa tisto cesto precej prevozil. Bi znalo biti, da imam precej drugačen stil vožnje od tebe. Saj ni problema, vozi kakor hočeš vendar prevzemi tudi odgovornost za morebitne posledice.

BTW, MotoRider et al. so spisali cel kup dobrih nasvetov za motoriste in če bi se jih malo držali, bi bilo tukaj precej manj jamranja kako ogrožena vrsta smo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj bolj kretenskega kot je hupanje kolesarjem, verjetno ne obstaja. S hupanjem ga samo prestrašiš in je še veliko večja verjetnost, da zapelje pred tebe (tudi sam sem kolesaril in sem zelo slabo prenašal kretene, ki morajo trobiti za vsak drek), veliko boljše je, če jih pustiš pri miru in jih prehitiš na dovolj veliki oddaljenosti (kreteni, ki morajo trobiti, običajno prehitevajo na par centimetrov :headbang: )

lp

Franc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

REŠITEV ZA TEGOBE GLEDE KOLESARJEV:

Ceste se poširijo tako, da je namesto bankine prostor za kolesarje ( ločen s polno črto ). Ni problema za kolesarje, ni problema za motoriste ( šudar iz roba ) in ni problema za tovornjakarje ( ni treba 7 brzin spet na novo prešaltat da prehitiš ).

Rešitev ki ga bo ponudila slovenska vladavina ( očitno itak ni važno levi, desni ali toplovodarji ) : obvezna polna oprema za kolesarje in seveda gate trgajoče povišanje kazni za neprilagojeno hitrost.

In tako mi bodo še vedno ko bom v avtu kolesarji šli na kurac in ko bom nakolesu mi bodo avtomobili šli na kurac in če bom mel preveč cajta se bom še na tem forumu znova neki razpisu UTPM brez kakršngakoli haska in pomagal krepiti k nestrpnosti v državi kot vsi ostali, ki ste podali svoje mnenje v tej butasti temi.

Lep pozdrav.

:worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fora je v tem , da tudi če pripelješ po omejitvah, in ti en skoči na cesto, bo karambol. (samo posledice so lahko z nižjo hitrostjo lažje).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fora je v tem , da tudi če pripelješ po omejitvah, in ti en skoči na cesto, bo karambol. (samo posledice so lahko z nižjo hitrostjo lažje).

Kar se mene tiče je hitra (seveda do neke mere in ne med hišami) vožnja varnejša ker si res 100% pozoren in hitro reagiraš, če pa se cijaziš pa itak vidiš vse sorte kiklc, pa nogic in višje, pa bog ve kaj še cesta se pa zvija nekam po svoje :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@RobertJur

Vsak po svoji pameti in sposobnosti (če nekaj velja zate ne pomeni, da je to najbolje za vse). V primeru, da se kaj zgodi pa odloča fizika, in ta pravi, da so sile večje pri večjih hitrostih oz. pojemkih. To pa je dejstvo, ki velja za vse enako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@RobertJur

Vsak po svoji pameti in sposobnosti (če nekaj velja zate ne pomeni, da je to najbolje za vse). V primeru, da se kaj zgodi pa odloča fizika, in ta pravi, da so sile večje pri večjih hitrostih oz. pojemkih. To pa je dejstvo, ki velja za vse enako.

Ja no.... seveda maš prav. Res sej sem malo nerodno napisal. Mam že za sabo srečanje z nemškim ovčarjem ko je pritekel izza hiše, jest pa stotka u gatah in mikici. Ne vpraš! Tko de rad pritisnem, ampak skrbno izbiram mesta kjer si to privoščim. Je pa res da zarad tega včasih komu težko sledim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robertjur ne govor take no. Kaj si pa delal mim hiše s tako hitrostjo, ti bi mogu predvidevat, da lahko pes prileti izza vogala in se peljat 30 mim hiš, tako kot to počnejo skoraj vsi tukaj na MSju, razen izjem, ki pa nas napadejo kot gangrena pijanca... :whistle: Sicer pa kaj bom jst govoru saj mam šele nekaj čez 100 objav ostali "tapametni" jih imajo pa že tudi več tisoč. Se javim, ko pridem do takšnih številk... see ya \m/

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj bolj kretenskega kot je hupanje kolesarjem, verjetno ne obstaja. S hupanjem ga samo prestrašiš in je še veliko večja verjetnost, da zapelje pred tebe (tudi sam sem kolesaril in sem zelo slabo prenašal kretene, ki morajo trobiti za vsak drek), veliko boljše je, če jih pustiš pri miru in jih prehitiš na dovolj veliki oddaljenosti (kreteni, ki morajo trobiti, običajno prehitevajo na par centimetrov :headbang: )

lp

Franc

Obstajajo kretenski kolesarji, ki vozijo vstric in ce si ti med njimi sorry k te bo moje hupanje zmotilo... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Verjetno ga ni bolj strašnega kot to, da kolesariš in mimo pade motorist na 10.000 obratih. Sam poskušam kolesarja vedno prehiteti šele ko sem nekako siguren, da se zaveda motorja za sabo, prav tako nočem prehitevati z vrtoglavimi obrati.

Je bolj strašno, kot to. To ,da hodiš peš, ali kolesariš, in ti direkt za ritjo en potrobi - ne moreš si mislit, kako glasne so lahko hupe, če ne sediš v avtu ali na motorju ...

Enkrat mi je direkt za ritjo potrobil avtobus. Bil je 3 metre od mene, ko je potrobil, na polno. Ej, res, takrat sem v momentu drisko dobil, tisto ta brlizgasto ... še dobr, da mi ventil dobr drži, sm jo na biciklu ornk pretresu in pol v prvi hosti vn spustu :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja jaz pa sem že večkrat potrobil, preden sem prehiteval traktor. Samo zato, da sem bil ziher da me je videl. Samo mi hupanje ni nič pomagalo, ko mi je ena ženska prejšnji teden odvzela prednost. Posledice:

- Kawasaki z-1000- totalka

- Jaz v bolnici, na srečo nič pretresljivega, zlom prsta na nogi(kljub opremi), zvin gležnja, pretres možganov(kolko jih je), udarnine po celem telesu(sem lizal asfalt)

Se je pa zgodilo proti večeru, nizko sonce je svetilo ženski direkt v obraz. Bi mogla dost bolj pogledat, če kaki "norec" na motorju pelje kontra.

Zdej sem že doma, sem pa še vedno posran, vbila bi me lahko. :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se mene tiče je hitra (seveda do neke mere in ne med hišami) vožnja varnejša ker si res 100% pozoren in hitro reagiraš, če pa se cijaziš pa itak vidiš vse sorte kiklc, pa nogic in višje, pa bog ve kaj še cesta se pa zvija nekam po svoje :headbang:

Ne mešaj hitrosti s sposobnostjo koncentracije :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robertjur ne govor take no. Kaj si pa delal mim hiše s tako hitrostjo, ti bi mogu predvidevat, da lahko pes prileti izza vogala in se peljat 30 mim hiš, tako kot to počnejo skoraj vsi tukaj na MSju, razen izjem, ki pa nas napadejo kot gangrena pijanca... :whistle: Sicer pa kaj bom jst govoru saj mam šele nekaj čez 100 objav ostali "tapametni" jih imajo pa že tudi več tisoč. Se javim, ko pridem do takšnih številk... see ya \m/

Ja no sej sem nek napisu de je to bljo pred 20 leti :whistle: Zdej sem pa že siv če že ne tud bolj pameten :worship: Sm mel ene 4 pirčke u rit pa je mogl it hitr. Zdej pa sam še sokce pijem :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je bolj strašno, kot to. To ,da hodiš peš, ali kolesariš, in ti direkt za ritjo en potrobi - ne moreš si mislit, kako glasne so lahko hupe, če ne sediš v avtu ali na motorju ...

Enkrat mi je direkt za ritjo potrobil avtobus. Bil je 3 metre od mene, ko je potrobil, na polno. Ej, res, takrat sem v momentu drisko dobil, tisto ta brlizgasto ... še dobr, da mi ventil dobr drži, sm jo na biciklu ornk pretresu in pol v prvi hosti vn spustu :-)

Ne vem od kje ste našli, da je potrebno direkt za ritjo trobit?! :hmm: Če maš ravnine 200m, ne vem, če vidiš kolesarja 50, 100 pred sabo lahko to narediš. Zdrava pamet ti da vedeti, da trobljenje za ritjo povzroči kvečjemu to, da ti kolesar skoči pred gumo. V končni fazi velja enako za motoriste, ki padejo mimo tebe ko metek na pol metra. Mater, ne morš prehitevat objektov za katere nisi prepričan če so te opazili, ne vem no.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

večino, vsaj pri meni, ko se peljem na kureček, kjer je veliko kolesarjev, se mi vedno lepo umikajo in mi ni potrebno trobit in nevem še kaj delat, se mi je pa zadnjič zgodel, da mi je srna hotla čez cesto, pa ko me je slišala, se je obrnla in šla nazaj v hosto, sem govoru z enim jagrom, ki mi je dejal, če nebi imel glasnih rorov, bi srna sigurno nadaljevala pot čez cesto, tko da ne se preveč smejat :whistle::rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O ja, pa se bom.....ker mi je smešno, ker si živo predstavljam, kako se biciklist podriska v hlače, ko mu ti tako fino dvakrat z odprtim rorom neposredno za njegovo ritko dvakrat zaturiraš....brez heca, ne vidim niti L od Loud pipes.....Ne vem, sam počakam in ga prehitim, ko je to dovolj varno....nekako mi to najbolj špila. Bom pa povedal eno svojo izkušnjo: pred mesecem dni sem gono, ko zmešan v en breg po cesti, ki jo vzdržuje GG pod Arehom....nikjer nobenega, divjina, sam na cesti, slušalke v ušesih, Thunderstruck od AC-DC na programu (volume do polovice, da ne bi bil kdo preveč pameten). In kar naenkrat sredi goše tip dvakrat pohupa za ritjo z Polotom.....sem mislil, da se bom usral (kot je dejal mashina).... , istočasno pa sem zaklamotiril z lenkerco tak proti avtu, da je tip samo belo pogledal......od straha, da zopet ne bo kdo narobe razumel.... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!