Slide Objavljeno Marec 14, 2008 Opozori Objavljeno Marec 14, 2008 Kolega se je ogrel za GPX500R ki ga dobi relativno ugodno od nekega znanca. Predvsem ga zanimajo konkretne razlike v agregatu med GPZ-jem in GPX-om. Če ne drugega ima GPX tistega letnika zadaj disk in ne bobna in drugačen geštel. kako pa je glede samega motorja? Do nedavna sem namreč živel v prepričanju da je imel GPX vedno 4valjne motorje, a očitno so bili tudi 2valjni!? Sicer pa ne vem, ali so bili ti GPX-i 500 tako redki, da na netu ne najdem nič pametnega, ali pa ne iščem na pravem mestu.
strom Objavljeno Marec 14, 2008 Opozori Objavljeno Marec 14, 2008 (popravljeno) http://www.@vt0.n3t/2004/motornaKolesa/oglas.asp?ID=1920288# Vemo kaj popraviti v naslovu... če misliš tega GPz500R in GPz500S... popolnoma drug motor. R ima 4 cilindre v vrsti, vodno hlajen DOHC 16V, anti-dive in malo morje ostalih goodijev, ki jih na dandanašnjih cestakih ni več zaslediti... mogoče kakšnem tourerju. Bil je sicer enak kot GPz600R, le z manj kubiki in par KM manj (mislm da 72 namesto 75). GPz500s vsi poznamo... dva cilindra, delo praktično večno (seveda se najdejo izjeme)... GPz 600R in GPX 600R... drug okvir (gpx ima cevnega), malo drugačno zasnovo motorja, malo manj goodijev in ne izgleda tako dobro (vsaj za moj okus). Bili so malo bolj napiljeni (nekaj čez 80KM) in naj bi bil naslednik GPz-ja. No ja, dokler ni prišel ZZR600. GPX500R pa je pomoje nekaj podobnega. 4 cilindri itd... Pred nakupom naj preveri odsotnost raznoraznih opilkov v olju, agregat mora biti suh, delati b.p., seveda je pa malce zaganjanja na štantgasu tipično tudi za nove kawasakije. Preveril bi še kompresijo in pritisk olja (zmerit, če ne bo dobil nikogar, ki bi to naredil, just in case menjati oljno pumpo). Glede ugodne cene... tale na linku je 1000 eurov predrag. Za ta denar se dobi v italiji monstra 600 primernega letnika za uvoz. www.moto.it npr... LP Popravljeno Marec 14, 2008. Popravil strom
mazho Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 Si bom sposodil to temo. Koliko je približno vreden dobro ohranjen GPZ500s letnik 1996? Sem na avtonet zasledil enega za 2300EUR, kar se mi zdi kar precej preveč.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se