Skoči na vsebino

carina

Priporočene objave

Objavljeno

Lep pozdrav vsem :yea1:

a mi zna kdo poveda kako je s carino če neko stvar kupiš v ameriki in jo dobiš po pošti v slo?

Namreč v usa imam strica in on bi tam kupu Akrapota potem pa bi mi ga pa poslal po pošti. Nevem pa kako bi bilo s carino. Za moj motor je gor Akrapo 522$ kar pa zaradi menjalnega tečaja v evrih znese dobrih 200€ in je proti našim cenam zlo ugodno.

na tej strani pa sem ga našu

http://www.morepoweracing.com/ize2Y8191753...42-10079-10163/

LP

Objavljeno

a mi zna kdo poveda kako je s carino če neko stvar kupiš v ameriki in jo dobiš po pošti v slo?

Namreč v usa imam strica in on bi tam kupu Akrapota potem pa bi mi ga pa poslal po pošti. Nevem pa kako bi bilo s carino. Za moj motor je gor Akrapo 522$ kar pa zaradi menjalnega tečaja v evrih znese dobrih 200€ in je proti našim cenam zlo ugodno.

na tej strani pa sem ga našu

http://www.morepoweracing.com/ize2Y8191753...42-10079-10163/

LP

Počakaj dan ali dva, pa ti natančno povem. V USA sem kupil vžigalne tuljave in so že na carini, tako da jih pričakujem jutri ali pojutrišnjem. Po informacijah od prijatelja, naj bi bila carina cca 25% od zneska kupnine + poštnine. Ampak to je nepreverjen podatek.

GH

Objavljeno (popravljeno)

Ne vem od kod ti takšna matematika ampak po moji računici nanese to cca 340€ + 85€ (carine, če je informacija GH pravilna)

Popravljeno . Popravil KeC
Objavljeno
Ne vem od kod ti takšna matematika ampak po moji računici nanese to cca 340€ + 85€ (carine, če je informacija GH pravilna)

ja koker jst vem je 1€= 1,5569$ torej 522$-55,7% = 231€

Objavljeno

Računica bo taka 340 EU+ carina(ca 20%)+DDV 20% + porto cenejši bo neglede kje kupiš pri nas.Mene je koštal od lambde naprej za BMW-eja 411 EU.

Objavljeno

Stari, če ti to rata jim pri plačilu skozi spravit dobiš za gajbo pira!

:worship:

Objavljeno

Hahhahaha... tole pa je vrhunska matematika :D :D :D

Objavljeno

ouuuuu in ta moja matematka :headbang:

ja maš prav :blush:

Objavljeno
Hahhahaha... tole pa je vrhunska matematika :D :D :D

Indeed :worship:

včasih se splača račun od rezultata nazaj preveriti, se pravi.........po tvojem menjalnem tečaju: 1€ = 1,5569USD

231€ x 1,5569 = 359,6439USD

522USD / 1,5569 = 335€

Objavljeno

Nekdo mi je enrat rekel, da lahko probaš pošiljko označiti kot GIFT.

Pa ni strup.......

Baje da naj ne bi bilo carine.

Poleg tega bi se probal pozanimati, kako je s carino na stvari, ki so "made in EU".

Kolikor se jaz spoznam na te zadeve (ni nujno, da imam prav), na izdelek, ki je proizveden v EU ne plačaš carine, ne glede na to, kje si jo kupil, ampak samo DDV.Če ti v ZDA uspe, da ti vrnejo WAT ( njihov davek), pa si itaq zmagal.

Pa ko dobiš zadevo, nam povej, kako se je izteklo......

Objavljeno (popravljeno)

Noise:

Hahhahaha... tole pa je vrhunska matematika biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kostevc bi mu že pokazal :evilgrin:

Popravljeno . Popravil jetman
Objavljeno
Nekdo mi je enrat rekel, da lahko probaš pošiljko označiti kot GIFT.

Pa ni strup.......

Baje da naj ne bi bilo carine.

Pa saj niso cariniki neki debili,

tud če je Gift in je malo večja škatla kot taka v kateri imaš npr. majico - kar se ponavadi smatra za darili, bodo odprli in ko bodo vidli

Akrapota ne bodo sklepali da ti ga je poslal radodaren stric ampak da je Gift nateg ===> če ne bo računa notri bodo lepo sami ocenili vrednost- tako da raje nič ne označuj Gift in daj notri račun!

P.S. Jaz kličem carino kaj bi bilo če bi dobil 6 parov MX škornjev kao Darili in je reku da nima veze če je gor Gift in da je carina taka:

20% DDV + 3.5% Carine

+ poglej kok % carine je na internetu!

Objavljeno

osnova za carino (cca 3%) in davek (20%) je:

a) poštnina (navedena na pakatu) + ni računa, na poziv ga moraš ti dostaviti, drugače najdejo podoben produkt (beri v tvojem primeru ceno akrapoviča na slo trgu) ter obračunajo carino in davek na to vrednost

B) priložen račun + poštnina, če je račun v pošiljki, v primeru sumljivo nizke cene beri točko a)

c) poštnina + naslov avkcije na ebayu, v primeru sumljivo nizke cene beri pod točko a)

- zavedaj se da cariniki niso neumni (preverjeno)

- carinske dajatve si lahko poiščeš tule http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/c...tarchap?Lang=SL

- GIFT v večino primerih ne funkcionira, vredno poizkusiti v A5 pisemskih pošiljkah in če ni nič posebnega na otip

- zacariniji in obdavčijo ti vse kar se jim zdi vredno več od 15€

- in še najbolj tečna stvar, pošta ti še enkrat zaračuna posredovanje, kar za navadno pismo znaša najmanj 3,5€

Objavljeno

Ne pozabite da se stroški pošiljanja prištevajo k osnovni ceni. Torej 300€ izpuh+ 100€ poštnina (ugibam, ampak veliko manj ni) torej plačaš dajatve na 400€, najprej obračunajo carino in še to prištejejo k osnovi in če se ne motim je 6% (lahko pa da je sedaj 3%), torej 400x6%=424x20%=85€ ..... in če me spomin ne vara zaračunajo še nek pavšal (stroški pošte z opiranjem, zapiranjem, "manipulacija"), včasih so ga.

lp

Franc

Objavljeno
Počakaj dan ali dva, pa ti natančno povem. V USA sem kupil vžigalne tuljave in so že na carini, tako da jih pričakujem jutri ali pojutrišnjem. Po informacijah od prijatelja, naj bi bila carina cca 25% od zneska kupnine + poštnine. Ampak to je nepreverjen podatek.

GH

Sporočam ti natančne podatke: za 273$ (kupnina + transport) se plača 44,6$ carinskih dajatev oziroma 16,3%. VENDAR: po informacijah kolega, ki več kupuje preko luže, so možne vse opcije in sicer od tega, da ti nič ne zaračunajo, pa tudi do višjih procentov kot je v mojem primeru. Zakaj, ti ne znam povedati.

LP GH

Objavljeno

Kaj pa če je zadeva rablena? kako se pa potem zaračuna a se pol oceni al kako?

sem imel pred kakim letom primer, ko mi je poslal po pošti dve novi uri G-Shock, ki sta bla vrednosti neki čez 200$. Iz carinske pošte sem dobil domov pismo naj povem vrednost pošiljke ali pošljem račun. Po faxu sem jim poslal dopis, da sem uri dobil kot darilo od strica in da nevem kolikšna je vrednost. Čez par dni sem domov dobil paket. Carine ni bilo :grim

kaj pa če bi dal zravn račun in bi bla gor manjša vrednost?

Pismu sj carinik ne ve al je ror 200 al pa 400€ .... no razn če je motorist :whistle:

Objavljeno

Ti, a maš kej dolarjev za prodat po tem tečaju...

Objavljeno

Rešitev je enostavna.

Ker je roba v US trenutno cenejša, rečeš pošiljatelju, naj k roru priloži račun, ki bo odražal čim nižjo ampak realno še sprejemljivo ceno za te avspuhe.

Tako bo carinska stopnja, ki za motorne dele znaša 3,7% in pa davek na vse to skupaj, obračunan iz manjše osnove.

Idealno pa bi bilo, da bi ga zmagal na ebayu, se pravi bi pošiljatelj moral po v naprejšnjem dogovoru s tabo odpreti avkcijo in bi ti takoj kupil po "buy it now" sistemu za recimo 200$. Temu prišteješ stroške pošiljanja (obvezno tud zavaruješ pošiljko) in imaš osnovo, ki jo zmnožiš s x1.037 in x1.2, prišteješ par evrov za obvestnino in maš Igorja doma.

Objavljeno
Sporočam ti natančne podatke: za 273$ (kupnina + transport) se plača 44,6$ carinskih dajatev oziroma 16,3%. VENDAR: po informacijah kolega, ki več kupuje preko luže, so možne vse opcije in sicer od tega, da ti nič ne zaračunajo, pa tudi do višjih procentov kot je v mojem primeru. Zakaj, ti ne znam povedati.

LP GH

Verjetno 44,6€? Potem bi bilo to smiselno (16,3% nikakor ne gre skupaj).

Različni procenti so zato, ker ti lahko obračunajo po enotni stopnji ali po tarifi (načeloma tisto kar je za stranko najbolj ugodno), poleg tega imajo različne stvari različno stopnjo po tarifi.

Vedno se zavedajte, da če ti nekaj lahko najdeš na internetu, lahko to brez problema najde tudi carinik. Torej če v Googel vpišeš akrapovic in zraven pripišeš model, dobiš nekaj 100 (bolj verjetno nekaj 1000) zadetkov. "Mutenje" pri cenah se da pri kakšnih nepoznanih stvareh (pod pogojem, da se cariniku ne da ukvarjati s tem, kar se prav lahko zgodi).

Kakšne malenkosti se brez problema "zmuznejo" skozi", do neke vrednosti se ne plača dajatev (30€? malo mešam, ker za pošne pošiljke obstaja čisto posebna vrednost). Če so se ure cariniku zdele "kitajske" jih je pač spustil, lahko pa bi naletel na koga, ki jih pozna in bi plačal polno ceno++.

lp

Franc

ps. ebay na zahtevo posreduje podatke carini

Objavljeno

A ni do 170€ brez carine?? Ali sem nekaj pomešal :hmm:

Objavljeno

Za nekomercialne poštne pošiljke do skupne vrednosti 45€ se ne plača dajatev, za pošiljke do 350€ se lahko uporablja pavšalna stopnja carine 3,5% (+DDV). Tako pise na strani carine.

Tistih 30€ mi je hodilo po glavi, ker sem se enkrat zanimal pa bi okvirno prišla skozi pošiljka v vrednosti cca 30€ + poštnina.

lp

Franc

Objavljeno
Kaj pa če je zadeva rablena? kako se pa potem zaračuna a se pol oceni al kako?

sem imel pred kakim letom primer, ko mi je poslal po pošti dve novi uri G-Shock, ki sta bla vrednosti neki čez 200$. Iz carinske pošte sem dobil domov pismo naj povem vrednost pošiljke ali pošljem račun. Po faxu sem jim poslal dopis, da sem uri dobil kot darilo od strica in da nevem kolikšna je vrednost. Čez par dni sem domov dobil paket. Carine ni bilo :grim

kaj pa če bi dal zravn račun in bi bla gor manjša vrednost?

Pismu sj carinik ne ve al je ror 200 al pa 400€ .... no razn če je motorist :whistle:

Dobr vem kuk košta tist ror ,brez skrbi!!! :devil: :kva2:

Objavljeno
Za nekomercialne poštne pošiljke do skupne vrednosti 45€ se ne plača dajatev, za pošiljke do 350€ se lahko uporablja pavšalna stopnja carine 3,5% (+DDV). Tako pise na strani carine.

Tistih 30€ mi je hodilo po glavi, ker sem se enkrat zanimal pa bi okvirno prišla skozi pošiljka v vrednosti cca 30€ + poštnina.

lp

Franc

Ampak nakup ni nekomercialna poštna pošiljka. Pri nekomercialni poštni pošiljki mora pisati gor "Gift" oziroma darilo pa še to če pride iz kakšne štacune to preverijo.

Pri komercialnih pošiljkah je prosto carine roba do 22 EUR (v to se ne šteje poštnina), če pa vrednost robe znaša več kot 22 EUR pa je osnova za carino vrednost + poštnina, na to nabijejo še DDV.

Objavljeno

Komercialno blago je blago namenjeno preprodaji, oz. kupljeno na račun podjetja. Nekomercialne pošiljke so namenjene osebni rabi. Tako je bilo in če niso kaj drastično spreminjali, je še vedno.

lp

Franc

Objavljeno
Ampak nakup ni nekomercialna poštna pošiljka. Pri nekomercialni poštni pošiljki mora pisati gor "Gift" oziroma darilo pa še to če pride iz kakšne štacune to preverijo.

Pri komercialnih pošiljkah je prosto carine roba do 22 EUR (v to se ne šteje poštnina), če pa vrednost robe znaša več kot 22 EUR pa je osnova za carino vrednost + poštnina, na to nabijejo še DDV.

žal ni tako.

vrednost blaga + vrednost poštnine mora bit manjša od 22€ da se ne carini in davči.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!