Skoči na vsebino

Packenstein - Šmartno ob paki


ferek

Priporočene objave

Hja, nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.... Čas bo pokazal svoje. Če je ta prepoved veljala že na Winter partyju Pankrtov in Ketne, čisto možno. Na te te zimske zadeve ne hodi veliko motoristov (razen klubov povečini). Blagoslov Packenstainov paje vsako leto bil množično obiskan. Tudi letos. Zato tudi toliko govora o tem. Nekateri so dali lajbiče dol, nekateri smo se obrnili pred vhodom, ko smo izvedeli za ta predpis. Ni panike -vsakdo določa pravila, to je treba upoštevati. Mogoče ne bi bilo slabo, da se na vabila za srečanja in blagoslove spodaj dopiše, kdo lahko pride in kdo ne. Vreme je bilo čudovito, smo pač izlet podaljšali malo naprej in se vseeno imeli lepo. In to je bistvo motorizma. Da se voziš in imaš lepo. A ni tako?

Popravljeno . Popravil motofrik
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da vas ni sram!

MD Solo riders so eni od najboljše organiziranih moto skupin pri nas. Imajo arhivarja in to je to. Našitke so si sami zrihtali, včlani se lahko kdorkoli hoče, pod pogojem, da ima motorno kolo. Kje je tu treba še dodatne organizacije, predsednika, podpredsednika, tajnice, ljubice, blagajnika, tajnice blagajnika in ostalih formalih bedarij? To je pač vaš fetiš, da se greste nekaj uradnega in zapovedanega.

 

Bom malo drugače povedal: NISEM ČLAN NOBENEGA KLUBA, ZATO NISEM ČLAN ZMKS. NIKOLI NE BOM ČLAN KLUBA, NITI ZMKS.

 

NITI KLUB, NITI VODSTVO KLUBA, NITI ZMKS, NITI SKUPŠČINA ZMKS NAD MENOJ NIMA OBLASTI,   A  SE  RAZUMEMO??  Če me prime in pridem na blagoslov v tigrastih tangicah in čipkastem rdečem spodnjem perilu, je to MOJA odločitev. Zato vašega blagoslova (do sedaj sem se ga redno udeleževal in se ga veselil) ne bom več obiskoval. Hvala in nasvidenje.

 

In to, da se greste neko nadvlado nad  VSEMI motoristi, je grdo, nemoralno, neustavno in še kaj bi se našlo. Lahko se greste klub in na KLUBOVSKEM srečanju zapoveste tudi dresscode. Kolikor je meni znano, pa je blagoslov JAVNA prireditev in tam je NEUSTAVNO in KAZNIVO odslavljat udeležence zaradi take in drugačne obleke.

Popravljeno . Popravil Dr_Jakob
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj za love parade se moraš tudi primerno obleči :)

Ni res. Na love parade si lahko oblečen kakor ti srce poželi.

 

P.s. Ravno ti bi to lahko vedel.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej fantje... resnično, upam da berejo tole tudi predstavniki zveze... jas nisem nikakor pooblaščen da dajem uradne odgovore in stališča... se mi pa zdi, da bi se lepo slišalo še kakšno pojasnilo ne samo moje, ...mi smo samo morali upoštevati predpis, ker če ga ne bi, bi se verjetno polovica obiskovalcev obrnila in zapustila prireditev... tako pa se je samo majhen procent... 

 

In vsi tisti, ki nas poznate, veste, da smo sila neproblematičen, umirjen klub, brez kakrnihkoli MCjevskih pravil in nazorov in da se radi predvsem vozimo in nam je tudi sila neprijetno da je pravilo tako hudo izbruhnilo ravno na našem žegnu... Kot člani ZMKS smo se samo dolžni držati  pravil naše regije...

 ...upam da se vsaj kar se tega tiče razumemo...

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak sam pove ali se morajo gostje sezut, ko stopijo v njegovo hišo ali ne..

mmg - kaj ima letos ZMKS na programu? Prvenstvo v spretnostni vožnji?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

obstajajo prireditve, kamor lahko prideš samo z vstopnico

obstajajo prireditve, kamor prideš samo če si povabljen

obstajajo sekte s svojimi pravili

in obstajajo motozbori, žegni, karkoli že, kamor pač ni treba vsakmu da gre ?

če ni povabljen

 

in kje je tukaj problem?

 

od kdaj pa so vse prireditve namenjene vsej populaciji tega sveta? ja itak in pri meni se je treba tudi sezut, če se ne, pač nimaš  vstopa, vsak ima svoja pravila...

 

vzemi ali pusti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pajkica: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=142740

 

 

Preberi še enkrat vabilo, mogoče boš tam opazila, da piše "Vabita vse motoriste in ljubitelje motociklov"  in naprej: "Vabljeni motoristi, mopedisti, motoveterani, ljubitelji starodobnih vozil; NE GLEDE NA KLUB, barvo starost..."

 

Ferek, ne vem če si si kdaj prebral LASTNO vabilo.

Popravljeno . Popravil Dr_Jakob
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej, jaz tut zmer povabm vse pa se morjo vseen sezut....

če nočjo grejo pa lepo dumu..pa nkol ne povem prej da se bojo mogl :P

 

p.s. če koga fajn tiši lulat včas nardim izjemo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, lepa nedela je bila. Prefuru sm kr neki hribovja in jadrana, naredu preko 400 km in na koncu sem spil pir v bližnji gostilni, kjer kot "motorist" dobim popust. Na cesti sem srečal polno motoristov. Kr preveč. Zgleda de je to neki modernega ratal. Zvečer sem v garaži spil še par pirov in se pogovoril s psetom. Za furo sem dal 32 eur bencina in 1,8 eur za pir. Nekaj takega sem včasih puščal na kakšnem našem kvazi zboru, če nisem prespal. Gruntal sem da tiste taprve bajkere z lajpči na cesti srečujem bolj izjemoma... No, na vinterpartijih jih srečam ogromno... Sploh so mi smešne južnačke face z našitkom karantanjskega panterja spredaj... Alah akbar.

Škoda da nimam psa, pir pa paše po eni fajni furi!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas so bili vsi dobrodošli...  NE GLEDA NA... kot je bilo zapisano na plakatu... Jaz in cel klub še vedno stojimo za tem!

 

Nikomur nismo ukazali karkoli slečt ali SEZUVAT... vljudno in to zelo vljudno smo jih diskretno poprosili, oziroma opozorili na pravilo, nikomur nismo nič grozili ali ga kakorkoli odganjali... bog nedaj!... lahko preverite pri vsakemu, ki je bil prošnje deležen... Če kdo ne bi želje upošteval je pač ne bi! On ne bi imel nobenih težav! ...nekateri so razumeli in samo obrnili lajblč, drugi so odreagirali užaljeno do amena!

 

Kakršnokoli obsojanje mene ali mojih članov je zato sila krivično... 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene najbolj zanima argument za to pravilo? Nekomu gre v nos, ker klub ni formalno prijavljen? Se kje kak davek ali prispevek ni pobral? Kaki "red" se te s tem dela? Bodo sledile (denarne) kazni za MK, ker se ni držal tega pravila od ZMKS?

Kaj pa če pridejo npr. motoristi iz Anglije z našitki... Boste klicali gor, če je njihov klub uradno prijavljen? Ali boste tudi njim rekli, naj dajo lajbiče dol, dokler jih ne boste legitimirali?

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem član ZMKS in kako naj vem za njihova pravila?Na plakatu ni nikjer pisal,da je treba upoštevati njihova pravila. In ker na plakatu niso bili vabljeni skuteristi se tega žegna nisem udeležil.Je še veliko žegnov,kjer te ne sprašujejo  komu plačuješ članarino.Res škoda,da ga tkole serjete.

 

LP. Gusar

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:kva2:  :kva2:  :kva2:  :kva2:  :kva2:  :kva2:  Pa to ne morš verjet :D

 

Kako sem se pa ob tej temi narežal :D

 

Ok, če do sedaj nisem imel razloga pripopat si našitek Solo Riderjev na kombinezon je pa tole najboljši razlog ever. Če bom s tem komu povzročal sive lase in si bo moral zaradi mene zmišljevati neka pravila o tem debatirati in odločati ... kakšna zmaga :D ... Še posebej, ker me na takšnih prireditvah niti pod razno nikoli ne bo :D

 

Kar pa se Packov tiče pa tako, če bi imeli kaj jajc bi tako butasto pravilo pač ignorirali ali pa se borili proti njemu in bi se držali tistega, kar so napisali na letaku. Ne pa z nekimi lejm izgovori, da sej niso nč hotli pa če kdo ni hotu mu sej ni blo treba, ja prosim no ...  :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar pa se Packov tiče pa tako, če bi imeli kaj jajc bi tako butasto pravilo pač ignorirali...

 

...in potem bi zbor zapustili vsi klubi ZMKS regije. Kapiš?

 

Bomo videli kdo ga bo imel jajce prvi ignorirat...

 

...pa morda še obrazložitev: nihče ne preverja a je klub prijavljen na ajpesu in plačuje kak davek... kolikor je meni znano, pomembno je samo, da je organiziran kot klub - ima torej svojega predstavnika (predsednika) in neka osnovna pravila za včlanitev...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da vas malo popravim druščina... NIHČE NI BIL NEZAŽELJEN... Bili smo samo dolžni spoštovati omenjeno pravilo, kot vsi ostali klubi v regiji. Nikogar nismo odganjali ampak samo poprosili na skrajno vljuden in civiliziran način. Odzivi so pa resnično bili različni, v glavnem pa veliko manj vljudni od naše prošnje...

 

Tole obvestilo ste lahko vsi prebrali ali dobili v roke pri prodaji bonov, delil sem jih osebno, redarji so bili naši člani in nobeden ni nikogar podil ali komurkoli grozil... mislim groza, kaj vse folk potem ven spravi!

 

Evo tole so dobili v roke:

 

Spoštovani motoristi, člani klubov

 

Veseli smo, da ste nas počastili s svojim obiskom. Ob tem vas vljudno naprošamo, da na prireditvi spoštujete pravila ZMKS, Spodnje Štajerska - Koroška regija, v smislu izkazovanja pripadnosti klubom in motodruštvom. Posebej naprošamo člane neformalnih motoskupin, ki svojo pripadnost izkazujejo s hrbtnimi barvami - grbi, da oblačila s slednjimi na prireditvi ne nosijo. Vsem, ki bodo spoštovali našo željo bomo zagotovili tudi hrambo oblačil v prostorih mladinskega centra.

Iskreno se vam zahvaljujemo za razumevanje in vam želimo prijetno počutje na naši prireditvi.                                                                                                                                                                      

Kolikor vem, v Republiki Sloveniji velja pravni red RS. Ustava nekaj govori o prepovedi vsakršne diskriminacije. Zakon o društvih (kateri vam daje podlago za delovanje) govori nekaj o prostovoljnem združevanju, kar pomeni, da te nihče ne more siliti, da postaneš član nekega društva ali zveze, če se hočeš ukvarjati z nekim konjičkom. Za vožnjo z motornim kolesom in druženje z enako mislečimi ne potrebujem subkulture, za katero se nekateri radi skrivajo, po drugi strani pa tlačijo notr vse, tudi mene, čeprav za to nisem nikogar pooblastil.

Je pa zadnje čase podoben način uniformiranja znan iz severne koreje, kjer je mladi diktator ljudem predpisal frizure, da bi se on in njegovi podrepniki v primeru pizdarije lažje skrili v množici.

Ali počne ZMKS še kaj drugega, kot da odreja, kdo bi po njihovem smel kaj zaslužit s srečanji? Je sploh dovoljeno, da na prostem trgu nekdo igra monopolista in omejuje konkurenco? Kolikor je meni znano, zveze ne bi smele biti profitne organizacije. Če je ZMKS požegnal to pravilo (ki je milo rečeno nezakonito, saj se postavlja nad zakon RS) se očitno hoče polastiti monopola do zastopanja interesov motoristov, pod krinko katerega bodo morda na koncu od nas zahtevali, da vozimo točno določene motorje določenega proizvajalca, ali pa bo vodstvo nemara  prodajalo reket? Se bodo morda šli mitničarstvo in pobirali denar od onih, ki ne bodo vozili motorjev, katere prodaja prodajalec s katerimi oni nimajo sklenjene pogodbe?

Ker gre pri vsem skupaj očitno samo za denar, vam obljubljam, da društvom, ki imajo podlago v javnem interesu in za katere bom izvedel, da se bodo šla kakršnokoli diskriminacijo ne bom prinesel niti centa.

 

Sem sloboden neodvisen posameznik, ki svečano izjavlja, da ni član tovrstnih društev niti si to ne želi postati. Ne želim, da me ljudje, ki vodijo taka društva in zveze kadarkoli zastopajo!

 

Ko so nacisti prišli po komuniste,

sem ostal tiho;

nisem bil komunist.

Ko so zaprli socialne demokrate,

sem ostal tiho;

nisem bil socialni demokrat.

Ko so prišli po sindikaliste,

nisem spregovoril;

nisem bil član sindikalistov.

Ko so prišli po jude,

sem ostal tiho;

nisem bil jud.

Ko so prišli po mene,

ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.

Martin Niemoeller 1976

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar pa se Packov tiče pa tako, če bi imeli kaj jajc bi tako butasto pravilo pač ignorirali...

 

...in potem bi zbor zapustili vsi klubi ZMKS regije. Kapiš?

 

Bomo videli kdo ga bo imel jajce prvi ignorirat...

 

...pa morda še obrazložitev: nihče ne preverja a je klub prijavljen na ajpesu in plačuje kak davek... kolikor je meni znano, pomembno je samo, da je organiziran kot klub - ima torej svojega predstavnika (predsednika) in neka osnovna pravila za včlanitev...

 

Kaj a tebi še zmeraj ni jasno, da ste se postavili nad zakon o društvih? Nimaš ti koga silit, da ustanavlja društvo, a ti je jasno??? Tud če ma trodelne gate na hrbtu mu nimaš pravice diktirat da jih sleče, al pa okol obrne, pa tud če te rjava črtica moti!

Uboga država v kateri učitelji, ki se imajo za izobražence, ne razumejo temeljnih človeških pravic in diskriminacijo celo podpirajo...

Popravljeno . Popravil SF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da še enkrat pojasnim... Pravilo ZMKS, ki velja zaenkrat samo v Sp Štajerski in Koroški... prepoveduje nošenje hrbtnih grbov na zborovanjih samo tistim motoskupinam, ki nimajo svojega formalnega kluba oziroma vodstva, predsednika itd - torej ki imajo zgolj grb, nimajo pa tudi kluba... izražajo torej z grbom pripadnost nečemu, kar formalno ne obstaja. Pri nas smo na to prijazno opozorili in opazili samo 2 takšni motoskupini - Čoperiste Slovenije in MD Solo Riders... oboji imajo hrbtni grb, nimajo pa kluba in niso formalno organizirani - torej so brez vodstva, predsednika, našitek dobi kdor hoče itd... Samo na te dve skupini smo bili tudi na naši prireditvi s strani ZMKS opozorjeni...

 

Kdo vse, oziroma katere skupine so bile pa morebiti zavrnjene na prejšnjih prireditvah (pri Ketni in pri Pankrtih) pa ne vem. Vem pa, da nikogar s tem našitkom tam ni bilo, očitno so jih odslovili že pred vhodom, ali so jih obvestili že v naprej.

 

Sicer pa, sledi srečanje pri Krampusih, Modrasih in tako dalje in ker verjamem, da smo vsi regiji dolžni spoštovati isto pravilo, pričakujem da se bo neprijetna zgodba ponovila... in se bo spet pljuvalo po organizatorjih, ki pa kot člani ZMKS morajo to upoštevat!

 

Na hrbtu imam grb skupine Dainese. Verjetno imajo predsednika uprave. Ali to velja? Za včlanitev imajo stroge pogoje ... je treba mastno plačat. Kaj pa skupina Probiker?

 

Sicer pa tudi Soloti imajo stroga pravila za včlanitev, torej kje je sedaj problem? Aja niso člani ZKKSPM ... kot kaže hudo pametna odločitev :D

 

Mogoče mi lahko razložiš še tole: na nekem sestanku ste morali sprejeti to pravilo, si ti kot predsednik vašega kluba to pravilo podprl?

 

 

Sicer pa ni tukaj nobene dileme, mate zbor, je vaša odločitev kdo lahko pride in kdo ne in pod kakšnimi pravili ... ali se držite tega kar piše na letaku je spet povsem vaša zadeva imate vso pravico pisati nanj kar želite ne glede na to ali se tega držite ali ne :D Kot sem rekel meni je stvar samo hudo zabavna :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar pa se Packov tiče pa tako, če bi imeli kaj jajc bi tako butasto pravilo pač ignorirali...

 

...in potem bi zbor zapustili vsi klubi ZMKS regije. Kapiš?

 

Bomo videli kdo ga bo imel jajce prvi ignorirat...

 

...pa morda še obrazložitev: nihče ne preverja a je klub prijavljen na ajpesu in plačuje kak davek... kolikor je meni znano, pomembno je samo, da je organiziran kot klub - ima torej svojega predstavnika (predsednika) in neka osnovna pravila za včlanitev...

Tako kot si rekel, to ni pravilo ZMKS ampak je zgolj pravilo vaše regije. Druge regije tega nimajo, torej to ni pravilo ZMKS, ker če je pravilo zveze so ga dolžni upoštevat vsi.. 

Na zadnjem sestanku zveze ni bilo govora o tem pravilu... torej ga na ravni ZMKS ni.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na hrbtu imam grb skupine Dainese. Verjetno imajo predsednika uprave. Ali to velja? Za včlanitev imajo stroge pogoje ... je treba mastno plačat. Kaj pa skupina Probiker?

 

 

js mam po ceumu kombinezonu napise maus ... na rokavih, nogavih, prsih in hrbtu ... sm prijavljen na DURS-u, kot predsednik sebe .. to velja :P ... izpolniti pogoj, da postaneš jaz, je zelo težek, praktično nemogoče ... :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ Ferek to da bi vsi člani ZMKS zapustili vaš žegenj, če bi se tam pojavil en Solo rider z lajbičom in našitkom :eek: to pa je vic meseca :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če prav razumem napisano, bi vsi klubi ZMKS bojkotirali zbor, če bi organizator zavrnil zahtevan pravilnik in ne zaradi tistega enega soloriderja.
 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... kakorkoli. V bistvu se srečanje/žegenj organizira, da se ljudje takšni in drugačni srečajo, kaj pojejo in popijejo in konec koncev, da klub nekaj zasluži. Takšno neumno pravilo, pa je ''program za odganjanje publike'' in tisti, ki so to podprli so naredili škodo sami sebi...

... pa še eno vprašanje vsem klubom spodnje Štajerske; a boste sedaj bojkotirali vse motozbore/žegne v drugih regijah, ker tam pa se bodo med člani ZMKS pojavljali tudi razni neklubski klubi???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne razumem debate. Če je nekdo kreten, pač ne greš k njemu/z njim na kavo.  :)

hahaha res je

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!