Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
...sicer pa sem mnenja, da obnašanje ni pogojeno s stilom motorja ki ga nekdo vozi in obratno..

Se strinjam. Možno pa je, da je med kupci SS mašin več posameznikov z nepošlihtanim podstrešjem. Domnevo o problematičnosti "plastičarjev" lahko najbolje potrdi ali ovrže statistični pregled udeležbe, v prometnih nesrečah, po tipu motorja. No, vsaj takšno je moje mnenje. Fejst ljudje so vsepovsod...budale tudi.

Objavljeno
Več kot 20 let sem na motorju, pa počasi nečesa več ne razumem:

-peljem se po cesti, nasproti pripelje plastičar, v ogledalu vidim, da obrne za menoj, pol pa, najpogosteje v kakšnem ovinku prehitevanje na centimeter pri 8000+ obratih :headbang:

-peljem se po cesti, ob cesti stoji eden, dva, trije plastičarji, zakurblajo in ponovi se zgoraj opisani postopek, čez 500 m pa spet parkirajo ob cesti :angry:

Mi zna kdo razložit, v čem je fora??? jaz nič več ne razumem :?

Vse se dogaja v prostoru pod čelado, plastika tu ne igra nobene vloge. Mogoče si nejevoljen :friend1: , saj si bil pred 20 in več leti frajer, kadar si brnel naokoli s svojim dvokolesnikom. Danes je pa takih MNOGO VEČ.

Kaj hočeš, tudi to je ceha novih časov. :beer2:

Objavljeno
Evo ne glede na količino plastike na motorju so zame PLASTIČARJI točno taki in njim podobni kot si zgoraj napisal - govorimo pa o ljudeh in ne motorjih!... in da še dodam svoje mnenje :whistle: ...to so zame tudi tisti, ki namesto vsakdanje uporabnih motorističnih oblek na svojih "izletih" in v oštarijah hodijo oblečeni kot vesoljci - v cirkusantsko pisanih kombinezonih, ki sodijo samo na dirkališče, če želiš z njim nazdravit zaradi utesnjenosti ne morjo niti glaža dovolj visoko dvignit al pa glave obrnt, ker jih nekakšna grba zadaj drži :D :D ... žal imajo tudi velike težave takoj po sestopu z motorja, ker so namesto v škornje obuti v skoraj "smučarske" pancerje in je hoja nekako robotsko nebogljena.. :lol1: :lol1: . v poletni vročini pa se od njih kadi na počivališčih ko jim zadnji del kombinezona visi iz riti in v preznojenih majcah rdeči v obraz (tudi pri 20++ je za njih podkapa zakon) in telo razmišljajo o svoji naslednji dirki... ...Ko se peljem čez Trojane proti ljubljani s cca 120 - 140 km/h na ravninah, pa me 3 taki prehitijo se človek res zamisli, da je nesreč (na srečo) še zmerno malo :hmm: ... in ko beremo žalostno statistiko me sploh ne gane več tista IZSILIL JE PREDNOST MOTORISTU... :cry: :cry:

Mislim fantje...UMIRITE SE! saj ni vsaka cesta grobnik...PA PREBERTE KNJIGO post-16856-1210793066.jpg da malo oklestite svojo vsevednost...

... aja zdaj me pa popluvajte... predvsem na račun oblek in obutve ... in poudarte VARNOST, VARNOST..... :zzz: :zzz:

Bolje je biti plastičar kot mevža, tudi sam nisi neki biserček :winkiss:

Objavljeno

to je tko k hondaši pa lastniki hond

al pa čefurji pa južnjaki

očitno ma vsaka skupina svoje izmečke in osebe ki se čutijo večvredne nad njimi.

Objavljeno
ti pa si model...

sploh veš zakaj je podkapa???zakaj kombinezon???zakaj škornji??...po moje se ti še brez čelade voziš...k te že vsa zaščitna oprema tolk moti... :headbang: :headbang:

... še enkrat si malo bolj počasi moj post preber... popolno varnost ti nudi tudi kvalitetna jakna, hlače (brez drsnikov na kolenih), škornji (ne plastični rolerji brez koles)... in pošlihtano podstrešje, ki pa ga čoperisti in touring uživači navadno imamo... SS & CO pa navadno nimajo, osebno ne poznam izjeme, saj ne poznam plastičarja, ki ne bi drsnika na kolenu pritisnil ob asfalt tudi izven dirkališča - tu pa se pošlihtanost konča... :unsure: :rolleyes: - nalijmo si torej čistega vina dragi moji plastičarji in ne bit užaljeni - ker opreme, ki jo kupujete za take dnarje prav gotovo ne boste uporabljal samo parkrat letno na Grobniku ali pa izključno zaradi varnosti pri pametnem uživanju na normalni cesti... :worship: ...kdor kupi SS in "potapljaški pajac s ščitniki in drsniki" bo dirkal! ...večinoma povsod! ...150 KS te v to potegne :alien1: :alien1:

Aja, knjige pa najbrž še nisi prebral... le daj jo! O:-)

Objavljeno

A če jst svojga predelam v streetfighterja pol ne bom več plastičar :unsure:

ROFL- bi reku moj brat

Objavljeno (popravljeno)
Evo ne glede na količino plastike na motorju so zame PLASTIČARJI točno taki in njim podobni kot si zgoraj napisal - govorimo pa o ljudeh in ne motorjih!... in da še dodam svoje mnenje :whistle: ...to so zame tudi tisti, ki namesto vsakdanje uporabnih motorističnih oblek na svojih "izletih" in v oštarijah hodijo oblečeni kot vesoljci - v cirkusantsko pisanih kombinezonih, ki sodijo samo na dirkališče, če želiš z njim nazdravit zaradi utesnjenosti ne morjo niti glaža dovolj visoko dvignit al pa glave obrnt, ker jih nekakšna grba zadaj drži :D :D ... žal imajo tudi velike težave takoj po sestopu z motorja, ker so namesto v škornje obuti v skoraj "smučarske" pancerje in je hoja nekako robotsko nebogljena.. :lol1: :lol1: . v poletni vročini pa se od njih kadi na počivališčih ko jim zadnji del kombinezona visi iz riti in v preznojenih majcah rdeči v obraz (tudi pri 20++ je za njih podkapa zakon) in telo razmišljajo o svoji naslednji dirki... ...Ko se peljem čez Trojane proti ljubljani s cca 120 - 140 km/h na ravninah, pa me 3 taki prehitijo se človek res zamisli, da je nesreč (na srečo) še zmerno malo :hmm: ... in ko beremo žalostno statistiko me sploh ne gane več tista IZSILIL JE PREDNOST MOTORISTU... :cry: :cry:

Mislim fantje...UMIRITE SE! saj ni vsaka cesta grobnik...PA PREBERTE KNJIGO post-16856-1210793066.jpg da malo oklestite svojo vsevednost...

... aja zdaj me pa popluvajte... predvsem na račun oblek in obutve ... in poudarte VARNOST, VARNOST..... :zzz: :zzz:

Ti pa si genij! Na zaščitno obleko si se spravu.......... rajš mam pikco bolj neudobno oblačilo z več zaščite kot pa neke smučarske kombinezone, pa nagravžne čevlje iz JLA časov........... glede motorjov so pa itak najbolj blesteči kaki piloti er6 ki tistga svojega bmxa navijajo naravninah.... ko pride do ovinka pa spusti padalo......v naseljih med 30 in 40...... na motor pa obvezno seveda samo ob nedeljah po maši

Popravljeno . Popravil sjeng
Objavljeno

Če me bo kdo na cesti snel, ali pa če se bom sam, kakorkoli že, v vsakem primeru sem veliko raje v utesnjenem usnjenem kombinezonu in "smučarskih" pancarjih, kakor v vsakdanje uproabnih motorističnih cotah, po možnosti iz cordure in touring škornjih, ki gležnjev pol toliko nimajo zaščitenih, kakor dobri športni škornji..

Ajde, razumem, da ti gre v nos vožnja nekaterih motoristov na SS motorjih, verjemi, gre meni tudi na bruhanje ob početju določenih osebkov, pa ne samo na SS motorjih, tudi v drugih segmentih se najdejo razni samomorilski pacienti..

Ampak, da ti gre pa v nos dobra oprema mi pa res ni jasno. Jaz sem se kadarkoli pripravljen na račun varnosti odpovedat udobju. In ja, jaz sem tudi eden izmed tistih, ki ima podkapo vedno in povsod. Ker je zakon. če nimaš čelade s pralno notranjostjo je veliko lažje higieno vzdrževat s podkapo, da ne omenjam tega, da je zelo koristna tudi zato, ker ti nikjer nikamor ne piha in je super kombinacija z ruto v vseh vremenskih pogojih.

Objavljeno

Pa tudi pod sjengov post se podpišem

Objavljeno (popravljeno)
Mene ti motorji nikoli niso privlačli, smisel motorizma vidim v povsem drugih zadevah. Zadnje čase, ko malo prebiram teste po motorevijah, se sprašujem zakaj sploh izdelujejo motorje, ki gredo 300km/h za serijsko uporabo. Osebno bi prepovedal takim vožnjo po cestah, razen na dirkališču. Tudi s krosko ni dovoljeno po cesti, torej zakaj ne bi blo še to.

Pol pa prepovej še alkohol, cigarete, pa še marsikaj bi se našlo :doze:

Vse je odvisno od osebe...če je teliček, pa ne bo razmislu kaj se lahko naredi, ga bo tud tomos avtomatik u trugo zapelou.

Popravljeno . Popravil Andro82
Objavljeno

tale knjiga je dobra za podpret omaro, to je pa tudi vse :)

Objavljeno

e enkrat si malo bolj počasi moj post preberte... popolno varnost ti nudi tudi kvalitetna jakna, hlače (brez drsnikov na kolenih), škornji (ne plastični rolerji brez koles)... in pošlihtano podstrešje, ki pa ga čoperisti in touring uživači navadno imamo... SS & CO pa navadno nimajo, osebno ne poznam izjeme, saj ne poznam plastičarja, ki ne bi drsnika na kolenu pritisnil ob asfalt tudi izven dirkališča - tu pa se pošlihtanost konča... :unsure: :rolleyes: - nalijmo si torej čistega vina dragi moji plastičarji in ne bit užaljeni - ker opreme, ki jo kupujete za take dnarje prav gotovo ne boste uporabljal samo parkrat letno na Grobniku ali pa izključno zaradi varnosti pri pametnem uživanju na normalni cesti... :worship: ...kdor kupi SS in "potapljaški pajac s ščitniki in drsniki" bo dirkal! ...večinoma povsod! ...150 KS te v to potegne :alien1: :alien1:

Aja, knjigo pa najbrž marsikdo še nisi prebral... O:-)

...in nikjer nisem napisal da mi grejo plastičarji na živce (prav rad bi ga tudi sam na kaki pisti enkrar sprobal)... zgolj opisal sem jih :trance_33_sleep: , oprema v tem stilu mi je pa enostavno smešna :kva2: :kva2: , res pa je, da sem po duši bolj čoperist in se jih nekak bolj vzamem am... in ER-6F uporabljam zgolj zato ker si udobnega čoperja še ne morem privoščit za svoja DALJŠA POTOVANJA ....pa brez zamere ... moje mnenje

Objavljeno

Joj Ferek, da ti grejo pa obleke tolk v nos...zgleda da se res voziš okrog samo takrat ko je zunaj 25+ stopinj, in da te še ni nikoli prepihalo do kosti, pa da si zob tud še nisi prehladu (podkapa). Sej zakaj bi pa meu kombinizon s ščitniki, eh to je pa res brezveze :headbang:

Najbolš da greš na Triglav tud kar v šlapah, pa v kratki mikici, da ne boš ispadu frajer ko boš v gojzarjih.

Glede divjakov, se pa strinjam s teboj in ne podpiram divjaštva po cestah, ampak oprema motorista z divjanjem nima nič opraviti.

Objavljeno

ferek, že če grem samo enkrat v življenju na pisto, je to dovolj dober razlog, da si kupim kombinezon s ščitniki in plastične škornje........a si ti slučajno mislil da si bom kupil dva kompleta opreme, enega za cesto in enega za pisto :headbang:s tistim za na pisto se da čisto normalno vozit tudi po cesti, medtem ko obratno raje ne bi probaval

Objavljeno

Če kdaj podrgneš z drsnikom po tleh na cesti, še ne pomeni, da si divjak, samomorilec in nimaš pošlihtanih stvari. Tako, da to res ni merilo. Če boš kdaj sprobal tehniko presedanja in obiskal kakšno dirkališče boš videl kako je s tem.

In ne strinjam se. Kdor kupi dober usnjen kombinezon in ostalo opremo še ne pomeni, da se bo zaradi tega šel Rossija po cesti. Sicer ne bom trdil, da takih osebkov ni, vsekakor pa ne moreš posploševat, da je nekdo divjak, zato ker pač vozi SS motor in ima podrsan kolenčnik na usnjenem kombinezonu. Nimamo vsi denarja, da bi imeli dva motorja in dvojno opremo in potem pač skleneš nek kompromis, da je ok za cesto, pa tudi za kakšen krog dirkališča.

Knjigo pa sem prebral in zvedel popolnoma nič, kar po 50k km na motorju ne bi že vedel. Ne rečem, da je slaba knjiga, priporočam vsakemu novemu motoristu, pa tudi starejšim in izkušenjim ne bo škodila, ampak magisterij pa to zame ni.. Prej osnove, ki bi jih moral poznat vsak.

Objavljeno
Aja, knjigo pa najbrž marsikdo še nisi prebral... O:-)

Mogoče jim pa ni všeč vsesplošna tematika knjige :whistle: , ker je žal malo nepopolna, pa si ti malo še preberi:

- A twist of the wrist Volume I (The motorcycle road handbook) &

- A twist of the wrist Volume II (The basics of high-performance motorcycle riding) &

- Sport Riding Tehniques (How to develope real world skills for speed, safety an confindence on the street and track)

lp

Objavljeno

kaj pa vozniki nakedov, ki so oblečeni v take neudobne cote in pancarje, povrh vsega pa vozijo samo za procent počasneje (al pa tudi ne) od plastičarjev? :whistle:

pa da opišem dva izmed mojih mnogih dogodkov na cesti:

1. se peljem iz mb proti polskavi in v zadnjem ovinku pred polskavsko ravnino (tam ko je OMW) dohitim enega čoperja (kawa VN 800 mislim) ki se nesramno pocasi ob desnem robu premika po cesti. neglede na omejitev 90 (jaz sem peljal civilnih 120-140 km/h) se on ni mogel premikat z več kot recimo 70. odločim se da ga prehitim v ovinku (dolg desni ovinek), grem do črte in hočem mimo ko tipa začne zanašat in nosit proti sredini, jaz pa se šele približujem od zadaj, tako da me ni mogel videt. no njega vedno bolj nosi ven, jaz grem že na drugi pas in ga komaj prehitim (za zaviranje je bilo prepozno) skoraj po sosednji bankini, on pa komaj zvozi ovinek po drugem pasu ker se ne upa nagnit niti za milimeter. moja rama je šla od njegove bilance cca 20 cm.

kdo je tu kriv? jaz da prehitevam ker smatram da mu bo uspelo zvozit vsaj po enem pasu ali on ki vozi z hitrostjo traktorja in ne uspe zvozit najbolj preprostega ovinka?

2. peljem proti celju in malo pred frankolovim v ovinkih dohitim kolono avtov, spredaj pa svetlečo nov FZ6. cela kolona gre nenormalno počasi, avtomobili bremzajo in poskušajo prehitet motor, ampak ta iz ovinkov pospešuje, pred in v ovinkih pa bremza na 40 in se nagiba za stopinjo ali dve. komaj se prebijem mimo avtov in ugotovim da bo teško prehitet motor ker ga je polna cesta zato počakam na prvo manjšo ravnino in pospešim maksimalno in komaj pridem mimo, avtomobili pa penijo vzadaj.

kdo je tu lolek???

glede kvarjenja ugleda pa samo to - kolikokrat vidiš za eno mizo platičarje na soku in vodi, za drugo mizo pa čoperiste ki veselo tolčejo po nevemkaterem piru????

vsak naj razpuca na svojem pragu in ne joka, sploh pa ni motor kriv kdo ga vozi, če že posplošujemo potem lahko brez težav rečemo da so plastičarji budale na cesti, čoperisti alkoholiki, harleyaši snobi in pozerji, enduraši uničevalci okolja, ostali motoristi pa razpršeni po vseh teh kategorijah.

zadovoljni?

Objavljeno
kaj pa vozniki nakedov, ki so oblečeni v take neudobne cote in pancarje, povrh vsega pa vozijo samo za procent počasneje (al pa tudi ne) od plastičarjev? :whistle:

1. se peljem iz mb proti polskavi in v zadnjem ovinku pred polskavsko ravnino (tam ko je OMW) dohitim enega čoperja (kawa VN 800 mislim) ki se nesramno pocasi ob desnem robu premika po cesti. neglede na omejitev 90 (jaz sem peljal civilnih 120-140 km/h) se on ni mogel premikat z več kot recimo 70. odločim se da ga prehitim v ovinku (dolg desni ovinek), grem do črte in hočem mimo ko tipa začne zanašat in nosit proti sredini, jaz pa se šele približujem od zadaj, tako da me ni mogel videt. no njega vedno bolj nosi ven, jaz grem že na drugi pas in ga komaj prehitim (za zaviranje je bilo prepozno) skoraj po sosednji bankini, on pa komaj zvozi ovinek po drugem pasu ker se ne upa nagnit niti za milimeter. moja rama je šla od njegove bilance cca 20 cm.

kdo je tu kriv? jaz da prehitevam ker smatram da mu bo uspelo zvozit vsaj po enem pasu ali on ki vozi z hitrostjo traktorja in ne uspe zvozit najbolj preprostega ovinka?

2. peljem proti celju in malo pred frankolovim v ovinkih dohitim kolono avtov, spredaj pa svetlečo nov FZ6. cela kolona gre nenormalno počasi, avtomobili bremzajo in poskušajo prehitet motor, ampak ta iz ovinkov pospešuje, pred in v ovinkih pa bremza na 40 in se nagiba za stopinjo ali dve. komaj se prebijem mimo avtov in ugotovim da bo teško prehitet motor ker ga je polna cesta zato počakam na prvo manjšo ravnino in pospešim maksimalno in komaj pridem mimo, avtomobili pa penijo vzadaj.

kdo je tu lolek???

glede kvarjenja ugleda pa samo to - kolikokrat vidiš za eno mizo platičarje na soku in vodi, za drugo mizo pa čoperiste ki veselo tolčejo po nevemkaterem piru????

vsak naj razpuca na svojem pragu in ne joka, sploh pa ni motor kriv kdo ga vozi, če že posplošujemo potem lahko brez težav rečemo da so plastičarji budale na cesti, čoperisti alkoholiki, harleyaši snobi in pozerji, enduraši uničevalci okolja, ostali motoristi pa razpršeni po vseh teh kategorijah.

zadovoljni?

Si kar lepo povedal :worship: :worship: :worship:

Objavljeno (popravljeno)

na tvoje izjave glede zaščite škornjev, kombinezonov enodelnih. se ti voziš nag na okoli???

Popravljeno . Popravil AGV14
Objavljeno
zadovoljni?

Še kar :)

Sem se pa pošteno nasmejal ob tvojih opisih :D

Objavljeno

kdo je tu lolek???

zadovoljni?

lolek si nedvomno ti :headbang:

Ne gre za plastičarje, kot sem zapisal, ampak za to, kar imejo nekateri v galvah :naughty: zarad mene se lahko vsak nabije tud z glavo v zid, sam druge naj pusti živet :alien1:

Eni se vozimo za svoj užitek, drugi pa za to, da se jih vidi :devil: Tu je razlika in tega eni še vedno ne kapirate :yea1:

Objavljeno

... OKEJ OKEJ... se skrijem na varno... saj sem vedel da vas bom razkuril... zato pa je forum, tudi malo za štos a ne? :naughty: :naughty:

...zdaj pa z velikimi črkami: PA NIČ NIMAM PROTI ŠČITNIKOM IN KVALITETNI OPREMI napisal sem le, da mi je plastičarska SMEŠNA... OKEJ? :worship: :worship:

... letno pa navozim cca 15000 km, tut pozimi, ča je le dan ga izkoristim, pa moja jakna (ixs), pa hlače (ixon) so tut polne ščitnikov...no ja, kombinezona pa tut pri SS varjenti ne bi nase tlačil... :whistle: .

... aja, pa smiselno je imet vsaj ena dva kompleta opreme... :trance_33_sleep: ...

...no, zdaj pa po pameti, tut plastičarski naprej... :rolleyes: :rolleyes:

Objavljeno
lolek si nedvomno ti :headbang:

Ne gre za plastičarje, kot sem zapisal, ampak za to, kar imejo nekateri v galvah :naughty: zarad mene se lahko vsak nabije tud z glavo v zid, sam druge naj pusti živet :alien1:

Eni se vozimo za svoj užitek, drugi pa za to, da se jih vidi :devil: Tu je razlika in tega eni še vedno ne kapirate :yea1:

Mislm da ti je Pervy zlo dobro opisal situacije v katerih so nevešči in vozniki ki ne padejo v oko zaradi hitrosti, nevarni..... Drugač pa lepo da se voziš za svoj užitek, jst se za dedkovega.... me je prosu da se vozim... drugač mi je ful bedno

Objavljeno

Se zmer sm mislenja, da "PLASTICARJI" al pa ksn drug mal hitrejsi motorist, velik vec spremlja cesto oz. promet kot pa ksn nedeljski voznik k gre na furo sam mal "uzivat" pa gledat naravo pr 40kmh.

Res pa je tko k jih je ze sto pred mano rekl vspovsod so samomorilci aka budale.

Lp.

Objavljeno
Men ni čist jasno,mam jaz tud plastičarja al ne?

Seveda ga imaš.......šele z nakupom VFR-ke postaneš pravi plastičar :naughty: r........(to so mi rekli vsi, ko so videli, da sem zamenjal Hornetko za VFR-ko, češ kupil si pa pravega sportaka) :wacko:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!