pjotr Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Helou! Mal trapast, pa vseeno. Dostikrat se mi zgodi, da imam v 6. prestavi in ker tega ne vem, skušam še kar prestavit v višjo prestavo. Kako si pomagate (razen štetja ves čas vožnje), da veste, v kateri prestavi vozite oz. da imate v najvišji prestavi ? lp, Pjotr.
BRANE Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Po določenem številu kilometrov ne boš rabu niti šteuca, niti obratomerja in vedno boš vedu v kateri brzini voziš. (tomosautomatiktrialikaksesaucpress)
Ice Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 pri X-brzini v Y-prestavi vozis Z-obratov; ergo X in Z znana :arrow: Y. :wink:
pjotr Objavljeno September 1, 2002 Avtor Opozori Objavljeno September 1, 2002 Ja Ice, zaenkrat si tud sam pomagam z razmerjem hitrost/obrati v določeni prestavi. Pri meni je v 6. prestavi razmerje "20" (80 km/h 4.000 rpm). No ja, včasih mi med vsem dogajanjem na cesti matematika mal zatrokira... lp, Pjotr.
Mačica Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Pri mojem je tako, da v 1., 2. in 3. obratomer 'prehiteva' števec za hitrost. V 4. sta števca popolnoma izenačena, v 5. pa števec za hitrost 'prehiti' obratomer. In tako vem, da ga imam v najvišji prestavi. No, včasih, ko hitro prestavljam, pa tut ne pogledam in pol včasih tut poskušam še višje prestavt.
moped Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 S prakso mi je preprosto prišlo podzavest, tako da vedno vem v kateri prestavi imam. Čez nekaj let bo najbrž tudi pri tebi isto, le kilometre nabiraj. Pa v Maroko pejt !!!!!!!
Drekavac Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Pjotr, a si mene danes videl, kako sem parkrat poskušal prestavit v 'sedmo'??? :D :D
dunker Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Jest bi se pa rad zašaltal, pa se ne morem... Skuterček je pač bolj user-friendly glede tega...
hotschko Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 :shock: :? :?: :?: :?: :wink: :D 8) :arrow:
strom Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 Ni blo še motorja, pri katerem nisem iskal 6. ali 7. prestave... pa tud pri šaltanju dol pred semaforjem sem se spraševal, kdaj bo že ta prva pršla na vrsto... Sicer si pa ponavadi zapomnim v kateri brzini sta približno usklajena obratomer in brzinomer.... pa vem da je v tej brzini... drugih si niti ne zapomnim niti ne razmišljam o tem... LP
D.J. Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 zdej ko mi je brane dal 14 zobnik (1 zob manjši), se mi je hitrost glede na obrate malo spremenila (padla), pa še zmeri vem v kateri prestavi vozim, samo zaradi samega občutka pogostokrat butnem v 6, ki je ni, ne vem, navadu sem se tako
BRANE Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 suzuki 250 je pravi poznavauc... jestsetudizašaltampress
viking Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Pri meni je pa za šesto čiso enostavo : 5000 obratov 100km/h 6000 obratov 120km/h ... ... 10 000 obratov 200km/h ... :roll: :arrow: ...a klub temu da je enostavno mi še kdaj rata da bi rad v sedmo šaltu :oops:
Lucky Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Kaj pa če nimaš obratomera? :) :wink: Običajno nimam problema s tem, ker vse kar je nad 70 je že v peti.
Gallus Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Kaj pa če nimaš obratomera? :) :wink: Smola :!: Štej Prestave :twisted: :D :!:
ak Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Zakaj se sploh obremenjuješ s tem. Ko ne gre več gor je v najvišji :D . ...in obratno :roll:
pjotr Objavljeno September 2, 2002 Avtor Opozori Objavljeno September 2, 2002 Pogledam na display Ja, sej jes tud pogledam na display, pa vidim da je že 7.30 pm. :lol: lp, Pjotr
zviz Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Takole... do 5. limiter prekinja vžig, v 6. pa ne več (razen v kakšno hudo dolino)... hehe - sej ga ne teram res tako hudo...
Ales Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Hehe,jaz tud ponavadi iščem 7. ko se bolj turistično peljem in želim pod čimnižjimi vrtljaji. Ko pa se naganjam pol pa itak vsako prestavo do rdečega polja :D :D
johan Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Hehe,jaz tud ponavadi iščem 7. ko se bolj turistično peljem in želim pod čimnižjimi vrtljaji. Ko pa se naganjam pol pa itak vsako prestavo do rdečega polja :D :D Verjetno nas je več takih. :lol: :lol: :idea:
TOMY Objavljeno September 2, 2002 Opozori Objavljeno September 2, 2002 Tud jaz še vedno včasih šoltam navzgor. Se mi zdi, da bi vsaj ena še morala bit. :roll: Verjetno premalo kilometrov... :onfire:
Brrrm Objavljeno September 3, 2002 Opozori Objavljeno September 3, 2002 Pri Gilerci vedno butnem v strop, kjer potem povedo, da je prestav za danes zmanjkalo. Pri kravi je pa vse lepo na zaslonu zapisano.
otog Objavljeno September 3, 2002 Opozori Objavljeno September 3, 2002 Pri mojem je tako, da v 1., 2. in 3. obratomer 'prehiteva' števec za hitrost. V 4. sta števca popolnoma izenačena, v 5. pa števec za hitrost 'prehiti' obratomer. In tako vem, da ga imam v najvišji prestavi. No, včasih, ko hitro prestavljam, pa tut ne pogledam in pol včasih tut poskušam še višje prestavt. Maca, kak števc pa imaš ti, da sta izenačena, če levo piše 80 ali 100 desno pa 5000 ali 6000 ?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :wink:
easyrider Objavljeno September 3, 2002 Opozori Objavljeno September 3, 2002 Maca, kak števc pa imaš ti, da sta izenačena, če levo piše 80 ali 100 desno pa 5000 ali 6000 ?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :wink: ... a ne veš? ... izenačena sta odklona kazalcev obratomera in brzinomera ... na ta odklon in izenačenost pa vpliva več faktorjev: položaj planetov glede na sonce, količina oddane toplote iz ogrevanih ročk, prečkanje mačk čez cesto, ... :twisted:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se