Skoči na vsebino

sama jama ....

kat

Priporočene objave

Drugače pa dosti trpim na cesti mimo Naklega, ki je sestavljena iz nekakšnih plošč. Enake plošče so tudi od konca LJ-KR avtoceste (pri Naklem) pa do odcepa za Tržič. Ali kdo ve kaj za en čuden način gradnje cest je bil to. Mogoče je imel edino prednost, da je bila cesta hitro zgrajena. Ali pa še to ne?

Jason, kolikor je meni znano, gre za cesto iz betonskih plošč. Zaradi raztezanja in krčenja plošč pod vplivom temperaturnih sprememb so med ploščami nujno potrebne špranje - t.i. "dilatacijske fuge". Občutek je pa tak, kot bi se z vlakom peljal, a ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stara cesta od Kranja do Radovljice. Ene dva km asfalta, je narejeno iz samih flikic. Sedaj so ene 10 m na novo asfaltirali, da smo že vsi mislili da bodo mogoče že res kaj porihtali, a očitno je teh par metrov tudi vse kar mislijo narediti. :? :?

Verjetno misliš na odsek med Dobrim poljem in Črnivcem. Tam je teba motor tako jahat, kot da bi šel s konjem galop. Predvidevam da so cesto gradili tako, da so astanke o asfalta po njej posipali. Pa tusi podlago so bolj po domače naredili. Apak po zadnjih informacijah bodo celo prenovili.

Danes sem se peljala po tem delu od Črnivca do Dobrega polja je kak kilometer ali dva čist nov asfalt. Sicer res ni veliko, ampak ta najhujšo moro so pa le odstranili. Zdaj je slaba samo še cesta skozi Dobro polje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ena od cest, ki se jih bojim: cesta na Jezersko. Flika pri fliki. BLJEK

Pa jezersko je zakon!

Sej je mal lukenj pa tega, sam ovinki so pa dobri :)

tko na zacetku je kr dobr asfalt, na sred je res cisti podn, sam od jezerskega pa do meje je pa zakon, brez ene luknje! :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

stara cesta KR-LJ popravili do železniškega nadvoza, in to so delali 6 mesecev, ko smo že vsi milsili da bodo do medvod zasvaltirali. Cesta Sv.Duh - Šk.Loka 1km lukn, pa da to ne morjo zrihtat pa vsak dan se prepelje na tisoče avtomobilov mimo.

Aja al pa cesta skozi Kranj, matr jim zgodovino pa vse skupej pa tiste tlakovce nazaj polagajo ko jim poč cev za vodo. Ke so to vidl!!! nej naredijo mestno jedro starinsko ne pa mestno cesto sej se ne vozmo s konji okol!!!.

V Glavnem naši sosedi avstrijci imajo veliko lepše ceste in se veliko raje zapeljem po avstriji kot pa pri nas. Sej ne rečem da nimamo lepih krajev ampak ceste v K. :x :evil:

Mogl bi papeža pa busha pa se kerga mal pelat po sloveniji pol bi pa vse zrihtal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ena od cest, ki se jih bojim: cesta na Jezersko. Flika pri fliki. BLJEK

Pa jezersko je zakon!

Sej je mal lukenj pa tega, sam ovinki so pa dobri :)

tko na zacetku je kr dobr asfalt, na sred je res cisti podn, sam od jezerskega pa do meje je pa zakon, brez ene luknje! :)

Men je tist še ena najbolj zakon cest... mogoče zato k jo kolkrtolk poznam. Čeprav ko sem šel nazadnje gor so lih na novo flikali pa so ble skopane lukne za bodoče flike (ko sem šel nazaj je blo že zrihtan).

Tazelen asfalt je super.. škoda da ga je tolk mal ostalo... prime dobr.

Sam treba se je mal merkat raznih norcev ;)

vržeš motor v tretjo, pa gasaaa.... no ja, lahko tud vokmen pa musko, pol pa poje četrta pa ene 10-20kmh več na števcu :D

Definitivno ena prvih relacij ko bo motor spedenan... :)

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men je tist še ena najbolj zakon cest... mogoče zato k jo kolkrtolk poznam. Čeprav ko sem šel nazadnje gor so lih na novo flikali pa so ble skopane lukne za bodoče flike (ko sem šel nazaj je blo že zrihtan).

Tazelen asfalt je super.. škoda da ga je tolk mal ostalo... prime dobr.

Sam treba se je mal merkat raznih norcev ;)

vržeš motor v tretjo, pa gasaaa.... no ja, lahko tud vokmen pa musko, pol pa poje četrta pa ene 10-20kmh več na števcu :D

Definitivno ena prvih relacij ko bo motor spedenan... :)

LP

ja ja tam na zacetku k je ta zelen asfalt je pa sploh zakon. Nimas nobenih skrbi glede gume.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Opozoril bi še na cesto Ravne - Kotlje - Sele - Slovenj Gradec. Lukenj sicer ni veliko (razen na Klancu), je pa ene trikrat asfalt brušen (narezan). Tako da previdno)!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem pa danes zvečer prišel iz Splita(nažalost ne z motorjem,ker ga še nimam:(

Sam res ne vem kolko je slabših cest od te jadranske magistralke,pa jih kr dost vidm!!!

Pol si pa predstavljaj še naložen motor pa sopotnika!?ojej :!:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6. Slovenjske Konjice - Celje

Sicer se nočem kregat, ampak za moje pojme z cesto Slovenske Konjice - Celje ni nič narobe, razen odsek na kateremu cesta deluje malce zlizano.

Drgač pa na cesti ni nekih grbin, ma luštne ravnine, pa še bolj luštne ovinke :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drgač pa na cesti ni nekih grbin, ma luštne ravnine, pa še bolj luštne ovinke :D

hmmmm........ probaj odsek za slo.konjicami proti celju,po tistem hribcku,kjer je ena gostilna gor (fijavz?).najprej zlizano,potem pa.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6. Slovenjske Konjice - Celje

Sicer se nočem kregat, ampak za moje pojme z cesto Slovenske Konjice - Celje ni nič narobe, razen odsek na kateremu cesta deluje malce zlizano.

Res ne vem ali imaš endurota. Ampak zagotovo je cesta Od Fijavža mimo Frankolovega do znamenite ravnine proti Vojniku ena izmed najslabših asfaltiranih prometnic v SLO. Enako nemogoča je cesta na odsekih Šentilj - Sladki vrh. Najdejo se pa tudi asfaltni kolovozi od težkih tovornjakov -Elblov klanec - na vzhodni strani, Lenart - G. Radgona. V zelo slabem stanju je zgornji del ceste Zreče - Rogla.

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Elblov klanec - na vzhodni strani, Lenart - G. Radgona.

Ne poznam lokalnih poimenovanj, ampak če je s tem mišljen klanec, ki se dvigne za Lenartom za ravnino med obema bencinskima črpalkama, proti G. Radgoni, potem dobiva novo asfaltno prevleko. V soboto mu je manjkal le še enojni spodnji pas, zgornji del pa je že preoblečen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hmmmm........ probaj odsek za slo.konjicami proti celju,po tistem hribcku,kjer je ena gostilna gor (fijavz?).najprej zlizano,potem pa.....

Ja sej ravn o tistem mislim. Cesta v obe smeri deluje zlizano (sonce odseva) ipd...

Sm se furu po njej v nalivu, v lepmu vremenu, veter, pa mi ni enkrat guma zdrsnla. Ne na skuterju, ne na Gilerci.

Pa tudi če rečemo, da je tisti del blazno drseč, je ostal del ceste prov kunštn :D(vsaj za moje pojme).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi center Ljubljane ni ravno najbolj blesteč. Vsako jutro se peljem tam:

Avtobusna proga 9 oz. 19, med srednjo strojno šolo in francosko ambasado, vse do Gradaščice. Cesta je slabša kot makedam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja glede slovenskih cest bom rekel samo eno. V povprečju niso slabe razen nekaj odsekov, ki so katastrofalni. Ampak tisti , ki se recimo vozite tudi kaj po tujini in se ne vozite ssamo po avtocesti, lahko poveste da imajo tam marsikatero magistralko tako kvalitetno da te sigurno popelje v ????. Za primer vam dam cesto magistralko zadar proti masleničkem mostu in potem levo proti paškemu mostu. 20km ceste na kateri je omejitev 100km/h peljati pa se ne da niti 40, s praznim motorjem, kaj šele s prtljago za dva in za 14 dni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 7 mesecev pozneje...

Zame je to cesta Labore-Medvode, ki jo gorenjci 100% vsi poznamo in pa ravnina pri Logatcu(skozi drevored) ne vem kaj mislijo cestarji. Pol pa kr neki krpajo s tistim asfaltom namesto da bi čez potegnil en sloj :angry: :angry: :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zame je to cesta Labore-Medvode, ki jo gorenjci 100% vsi poznamo

Ja odsek od labor pa do nadvoza nad železnico je pa pa vseeno kul odsek za hitrostne podvige! :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Romzy - sej veš kaj je Stanovnik reku:

čim hitreje greš, manj trese B)

Nisem cist siguren am se mi zdi da imate tam betonske plošče??

No jet sem upošteval to da hitreje kot greš manj trese... sem potetel po zraku 50m in koncal v stari traumi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stara cesta proti Trebnjem, kraj Bič => pripelješ na gradbišče ceste. Pred gradbiščem nobenih oznak, na gradbišču nobenih oznak. Ne veš več kam peljat :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja najslabsa cesta za gorence je sigurno odsek Kranj-Medvode, poznam pa se eno cesto ki je se slabsa in se tudi nic ne popravlja( ne flikca) to je cesta sez Dobro Polje ( Crnivec-Brezje), tam je pa taka da ce se z enduro pelese ti skor celado z glave sname....

Nevem pa kaj je fora teh flikic, sem vidu kako je en cestar "siptar" metal asfalt na luknje , je vrgel v luknjo kar iz tovornjacka potem pa se zadru unmu naj gre naprej in to je to, pomoje si je mislu bojo ze zavozil....

LP; Rock

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja najslabsa cesta za gorence je sigurno odsek Kranj-Medvode, poznam pa se eno cesto ki je se slabsa in se tudi nic ne popravlja( ne flikca) to je cesta sez Dobro Polje ( Crnivec-Brezje), tam je pa taka da ce se z enduro pelese ti skor celado z glave sname....

LP; Rock

Kva pa cesta na Pokljuko ene dve let nazaj je bla taka da ni blo za nkamr?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Podobna tema: sama jama ....

Drugace pa je odlicna cesta Ivancna Gorica-Muljava-Zagradec-Zuzemberk. Na odsekih (so) jo popravljali. Cross motor obvezen. :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz preziram:

Drevored pred logatcem in

Medvode - Kranj

Mislim sej zdej k nimam vec coperja je mal boljs, ampak se vedno trese. J*beni beton :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!