Skoči na vsebino

Fotoreportaža kolenčkanja

21

Priporočene objave

Za v kter cajteng in kaj naj bi bilo sporočilo te fotografije (če bi bila vsaj tehnično boljša, če že vsebinsko ne more bit) ?

Za v SLO novice. Sporočilo: Slovenija rabi nujno svoje dirkališče! :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni mi jasn kva ste se zdj usi spotaknil ob mojo fotko, k da bi biu edini v temi slikan na cesti :slap:

N3jC svaka čast. :worship:

Pravim samo, kot večina, da Slovenci nujno rabimo eno pošteno dirkališče, da bi lahko fotke kolenčkanja delali na pisti. Do takrat pa jeb.i ga, pač na cesti. :photo:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer ne vem kaj te moti, če smo malo pokomentiral sliko. Slika je meni pač všeč in zato sem napisal tak komentar. V kolikor se bojiš, da bi še kod kdaj pokomentiral tvojo sliko kolenčkanja, jo pač ne napopaj. Sliko, če bi bla tehnično OK, bi morali dati v kako motoristično revijo, pa ne zato, ker si tak super založil ampak zato, ker je slika preprosto lepa.

Popravljeno . Popravil bikez
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakon fotke.. :D vsi ste hudi! : :rolleyes: :worship: sam.. kje so pa kei ženske k kolenčkaajo ??? če ne misl nobena, bom js z endurašm začela.. haha :lol1: itaak ;) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za v SLO novice. Sporočilo: Slovenija rabi nujno svoje dirkališče! :grim

:worship:

zakon fotke.. :D vsi ste hudi! : :rolleyes: :worship: sam.. kje so pa kei ženske k kolenčkaajo ??? če ne misl nobena, bom js z endurašm začela.. haha :lol1: itaak ;) ;)

je začela že Sharpninja :OK: poglej slike na strani 2! :worship:

Popravljeno . Popravil minca
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer ne vem kaj te moti, če smo malo pokomentiral sliko. Slika je meni pač všeč in zato sem napisal tak komentar. V kolikor se bojiš, da bi še kod kdaj pokomentiral tvojo sliko kolenčkanja, jo pač ne napopaj. Sliko, če bi bla tehnično OK, bi morali dati v kako motoristično revijo, pa ne zato, ker si tak super založil ampak zato, ker je slika preprosto lepa.

nene sam čudn se mi je zdel k se neki ob glavo tolčeš zravn komentarja, drugač me pa čist nič ne mot če komentirate sliko, sam k majo eni tok glupe komentarje :) npr. mashina :BUA:

Popravljeno . Popravil _N3jC_
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako tehnicno izvedenega kolenckanja tudi na dirkaliscih ne vidis pri vseh. Enkratno in predvsem s popolnim zaupanjem v masinerijo (z gumami vred) pod ritjo. Jaz, roko na srce, takole po cesti ne upam. Posebej me od tega odvraca ostra ograja v ozadju in kamnita brezna... in morda cetrta dekada zivljenja. Sicer pa resnicno lepo odpeljan ovinek.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah ja, asfalt je slab kolikor sam sebe prepričaš, da je slab, jaz že skozi trdim da asfalt na ridah super drži, dokler se zavedaš, da si na cesti in ne na Grobniku :) Zalivk nisem pa še nikoli čutil na ridah, niti se jim nisem še nikoli namenoma izognil, pa ni nobenega problema..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zmer ko so ble dobr ogrete gume nism skor nikjer na cesti čutu zdrsov, razn če sm včasih po moji napaki bil pregrob z gasom, sam to je blo bolj malkrat :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja, to ni čisto res.. Pri mojem Gixxerju boš šel prej po tleh kakor taco podrsal..

To pa tudi ni čisto res... z mojim suzukijem, torej tudi s tvojim se da nagnit do nožnika, plastike in deklca...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To pa tudi ni čisto res... z mojim suzukijem, torej tudi s tvojim se da nagnit do nožnika, plastike in deklca...

Teoretično ja, praktično je pa to že precej precej tvegano početje :? sploh na cesti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobre in lepe fotke lepite :worship: kar tako naprej

Sam pazte mal na off topic,ker ni to tema za nabijanje, nism jo ustvaru zato!

Popravljeno . Popravil Zorman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po cesti ne vem ker se nisem še peljal... v Brnu pa garantirano...

To ne bom zanikal, ker se nisem še peljal tam, niti se ne bi bil sposoben tako peljat. Ampak debata je tekla o kolenčkanju po cesti, ter uporabi tačk kot idikatorjev nagiba, idt, kar pa je neumnost :) Sem precej prepričan, da če bi po cesti uprabljal tace pri najinih Suzukijih kot indikator, da ne bi drsal potem samo s taco, ampak še z vsem drugim :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je pa zmer odvisno, al se govori o nagibu brez neke hude obremenitve vzmeti, ali pa nagibu z obremenjeno vzmetjo (odvisno od hitrosti, ostrine zavoja, nastavitev vzmetenja; odvisno tudi od stila vstopa in izstopa v zavoj/iz zavoja, od tega, kako in na kateri točki zaviraš/pospešuješ) ...

Skratka, tolk teoretizirate spet, da bo enmu glavo raznesl :D

Popravljeno . Popravil mashina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nakladanje!

Centripetalna sila je načeloma določena samo z nagibom težišča (ne motorja ali šoferja) in je največ (masa motorja+voznika) x koef. trenja gume med podlago.

Če je hitrost večja pa je tudi radius večji, in sicer sta v medsebojni povezavi pod korenom; se pravi 2x večja hitrost = 1,41 (koren 2) večji radius kroženja.

Če glih teoretiziramo...

Aja: kaj sem hotu povedat: maksimalni nagib je določen z trenjem med kolesi in podlago! Hitrost minimalno pri tem vpliva...

Popravljeno . Popravil no_name
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!