ludiluka Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 Ne lahko greš prostovoljno delat cena ene 300€ (pribljižno) in zbrišejo ti tri pike se mi zdi
Ruf Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 Ne lahko greš prostovoljno delat cena ene 300€ (pribljižno) in zbrišejo ti tri pike se mi zdi Ni čisto tako,zbrišejo se 4 točke, več na linku http://www.avp-rs.si/vozniki/rehabilitacijski-programi-za-voznike-prekrskarje/izbris-kazenskih-tock
Dr_Jakob Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 košta pa 250€, vsaj tolk sm jst dal v Celju, delali smo pa na poligonu Ljubečna.
gandi Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 kje pa lahko izvem, kolk mam kazenskih?
ludiluka Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 Sej sem napisal pribljižno ker sem enkrat bral v avtošoli in se nisem spomnil točno
Ruf Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 kje pa lahko izvem, kolk mam kazenskih? Link do obrazca, ki ga pošlješ, da zveš koliko pik maš http://www.arhiv.mp.gov.si/fileadmin/mp.gov.si/pageuploads/2005/PDF/obrazci/potrdilo_EKT.pdf Pri ministrstvu za pravosodje se v okviru kazenske evidence vodi skupna evidenca o številu kazenskih točk za storilce prometnih prekrškov in o pravnomočnih odločbah o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Z zbranimi osmimi točkami ste o stanju samodejno obveščeni, s trinajstimi pa vas napotijo na obvezno usposabljanje. Če bi hoteli izvedeti, koliko kazenskih točk vam je v evidenci še ostalo, lahko to storite prek obrazca na spletni strani pravosodnega ministrstva. Podatki iz evidence se dajejo na podlagi prošnje posameznika, na katerega se ti nanašajo. V obrazec je treba vpisati osebne podatke in ga po pošti poslati na ministrstvo. Navesti je treba tudi razlog za vpogled v evidenco – to so lahko osebni razlogi, informacija o stanju kazenskih točk in podobno. Kmet2 1
Robertjur Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 Kolkor jest vem je bolje zadeve pustit pri miru!!! S poizvedbo samo preusmeriš pozornost nase. Tudi to z osmimi in trinajstimi pikami NE drži!!! Iz lastnih izkušenj
Dr_Jakob Objavljeno Julij 21, 2012 Opozori Objavljeno Julij 21, 2012 Kolkor jest vem je bolje zadeve pustit pri miru!!! S poizvedbo samo preusmeriš pozornost nase. Tudi to z osmimi in trinajstimi pikami NE drži!!! Iz lastnih izkušenj To sploh ni res. Preverjanje pik je čisto formalna zadeva, ti samo pošlješ poizvedbo in jo dobiš. Nima veze s pozornostjo. Zraven ti tudi piše do kdaj bodo te kazenske pike ostale, torej datum izbrisa določenih pik. Meni je prav super prišlo, ko sem videl, da imam 9 pik, 4 sem potem v Celju na Ljubečni izbrisal za 250€, sedaj jih imam 5, kolikor je dovoljeno za inštruktorja. Ko jih izbrišeš, pa spet dobiš pošto z novim stanjem kazenskih pik. Pa še zastonj je. zverca, Kmet2 in Ruf 3
PERO58 Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 in kaj ti ni jasno pri delu reševalcev ??!!?? Jasno mi ni to,da se gibljejo kot da so cepljeni proti brzini :grim Ali sedaj razumeš
Robertjur Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Res ni to de jih mam preko 13 pa ni nobene pošte od nikoder! Tisto o poizvedbi pa mi je svetoval kolega ki dela tam zelo blizu.....Sevede nima nobene pike he he!!
Robertjur Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Jasno mi ni to,da se gibljejo kot da so cepljeni proti brzini :grim Ali sedaj razumeš To verjetno zato ker oni morajo prit na cilj (za razliko od tistga na cilju!!) spidi64 1
Ruf Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Res ni to de jih mam preko 13 pa ni nobene pošte od nikoder! Tisto o poizvedbi pa mi je svetoval kolega ki dela tam zelo blizu.....Sevede nima nobene pike he he!! No potem pa pošlji zahtevek, da boš sploh zvedel koliko pik imaš
matjazg Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Merilo za uspešno reševanje je stanje strokovne usposobljenosti reševalcev in kvaliteta reševanja, ne pa hitrost reševanja.
bobiboss Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Merilo za uspešno reševanje je stanje strokovne usposobljenosti reševalcev in kvaliteta reševanja, ne pa hitrost reševanja. točno to a eni tega ne razumejo!!
bobiboss Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Jasno mi ni to,da se gibljejo kot da so cepljeni proti brzini :grim Ali sedaj razumeš in po tvoje, ki si super stručko, naj bi brezglavo letali naokoli in vpili vsevprek kaj narediti.tiste smeške na koncu pa sebi zmontiraj na glavo in naj te klofajo, da si boš zapomnil, da ni vse v hitrosti. Ruf 1
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Julij 22, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 ... Zdej se lahko delam pametnega, čeprav je ravno mene doletelo tisto, kar ne bi smelo. Zdaj ne vem, a sem temu, kar se mi je zgodilo, lahko hvaležen, ali naj obžalujem. Mislim, da sem lahko hvaležen, da je stanje tako kot je. Še vedno govorim kake neumnosti, ker se še vedno malo zgubljam v spominu, tako, da mi ne zameriti, če povem kaj nerazumljivega. Saj v glavnem vsete kaj se mi je zgodilo, tako, da ne bom razlagal podrobnosti... samo moje mišljenje: Sem se vozil na Rakitno... in to zelo rad. Priznam, da hitro, nisem pa "tiščal do amena" po ravnicah... in še vedno povsod z malo "rezerve". Imel sem se za "pametnega voznika", neobjestnega, v naseljih po omejitvah... itd , če sem srečal kolesarja, sem zmanjšal hitrost, šel "kulturno" mimo njega, ravno tako mimo avtomobilista ali traktorja.... ... in ravno tiste "rezerve" mi je zmanjkalo, da sem zaključil motoristično kariero. Ne vem.. ali za stalno ali začasno... to bo pokazal čas... Kaj hočem reči: Ko sva z ženo šla na "prizorišče zločina" z avtomobilom, sem imel priložnost opazovati okolico. Vozila je žena, jaz pa sem imel čas gledati. Polno kolesarjev, kak traktor, avtomobili...avtobusi, kamioni.... med njimi pa "rakete" na dveh kolesih...Samo v iformacijo: ko si na "raketi", to samo opaziš, vidiš pa ne..(ali glih kontra ) ...ko si na raketi, ne vidiš ne skal, ne dreves, ne ograj (ki jih na Rakitni sicer ni), ki sem jih v avtu "čudežno zagledal". Zavedal sem se tega že prej, pa vendar premalo. Imam veliko srečo, da se mi je to zgodilo na ravni cesti takoj za ovinkom, po čistem neumnem dejanju pilota pred mano ( lahko temu rečem tako in ne bom razlagal kako je do tega prišlo), kriv sem pa absolutno sam. Lahko bi tam obračal traktor, peljal biciklist..stekla čez srna..... .. kot pravim, sreča, da je bilo na ravnem delu, da sem se skotalil po ravnini in ne poletel med drevje. Velikokrat sem imel to v mislih, vendar... tisti rek: eh, to se meni ne more zgoditi... se je porajal potem tudi v moji glavi. Fantje in punce, Rakitna je priljubljena točka kolesarjev, izletnikov, motoristov in najpomembnejše... tam živijo ljudje-domačini... in kot pravim, vedno sem se čez Rakitno samo peljal ali pa še enkrat-dvakrat ponovil vajo, če mi je bilo všeč, vendar tega, kar se dogaja gor , na motorju sploh nisem opazil, dokler se nisem enkrat peš sprehodil od enega ovinka do drugega in se potem še eno uro zadržal na klopcah. Rakitna je postala dirkališče. Vedno sem govoril, da se bo slej kot prej nekomu nekaj zgodilo... pa se je meni. Tudi razumem domačine in kolesarje... Fantje. Dovolite, da rakitniška cesta ostane brez dodatnih sveč ob cesti. Malo pameti v roke. vsaj v tistih hitrih predelih ne "nažigajte na polno". ..sej vem , kaj si boste nekateri mislili : ej stari..ajde.. nehi.. ... ampak vseeno glejte. Tole sem napisal, ker se mi zdi prav, če pozdravljate to, bom vesel, prosil bi pa da se vzdržite negativnih komentarjev, ker se lahko razvije kak kreg, ampak mi raje pišite na ZS če vam gre na živce, pa da se post pobriše, če bo treba... LP! gsxf750, Mavti, halls in 24 others 27
RobiRoberto Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 ŽN na Rakitno sem se tudi jaz večkrat peljal, iz Cerknice čez Rakitno na "Vrhniko" in seveda tudi v obrtni smeri, brez da bi se mi kaj zgodilo, kar pa se mi je zgodilo med Hotedršico in Logatcem. 1 : 0 zate, ker vsaj veš zakaj, 0 : 1.000.000.000.000 ... za ??? , ker jaz še vedno ne vem zakaj ... Kako je po nesreči s tvojim "hardverom" ???
Cofko Cof Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Če smo že pri pikah... Koliko časa potrebujejo, da te obvestijo, ko jih presežeš 8? Koliko časa potrebujejo, da te pošljejo na tečaj zaradi več kot 13 pik? Hvala!
Zivnorc Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 ... software se je že skor naštelal .. Hardware je pa še malo otekel pa trd... ampak bo.. .. Bolj me boli v dno duše.. kaj sem naredil... trebor in RobiRoberto 2
DAMI34 Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 (popravljeno) Če smo že pri pikah... Koliko časa potrebujejo, da te obvestijo, ko jih presežeš 8? Koliko časa potrebujejo, da te pošljejo na tečaj zaradi več kot 13 pik? Hvala! Za obvestilo o preseženih 8 točkah potrebujejo približno 1 mesec. O poteku treh let, te pa noben ne obvesti. Mislim pa, da tečaj ni obvezen ampak priporočljiv, z njim pa zbiješ 3ali4 točke..naj me nekdo popravi, če je drugače Popravljeno Julij 22, 2012. Popravil DAMI34
Ruf Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Za obvestilo o preseženih 8 točkah potrebujejo približno 1 mesec. O poteku treh let, te pa noben ne obvesti. Mislim pa, da tečaj ni obvezen ampak priporočljiv, z njim pa zbiješ 3ali4 točke..naj me nekdo popravi, če je drugače Ko dosežeš 13 pik je obvezen P.s. dejte saj par postov nazaj prebrat preden pišete in sprašujete po treh letih se brišejo? A ne veš,
biker77 Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 A ne veš, zdaj vem..hvala.. DAMI34, trebor in Ruf 3
Cofko Cof Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Zaprašujem zato, ker sem jih konec letošnjega februarja dobil še 9. Pa me niso nič obvestili. Niti za tečaj. Pa jih imam čez 13...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se