gregorjanc Objavljeno April 1, 2014 Deli Objavljeno April 1, 2014 Ne nabiji Ker boš nabit Hik Julka, še en litr na mizo! DAMI34 in thumper 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ktr1sk Objavljeno April 2, 2014 Deli Objavljeno April 2, 2014 Mogoče bom filozofiral, mogoč pa tudi ne........... Je meu pred leti naš šofer v lepem križišču karambol. Je nabasal na drug avto in je rekel, da ga enostavno ni videl. Da bi preveril to teorijo (isto križišče prevozim najmanj 2x dnevno) sem v vožnji proti križišču razmišljal, le kako je možno, da je tip spregledal avto, ki se približuje?????? Torej peljem se proti križišču in gledam (1x) križišče prosto.............tisti moment, ko pridem do njega in že hočem preko, mi z druge strani zapelje avto. Vprašam se: le kako sem ga lahko spregledal????????????? Enostavno, avto je bil skrit za ograjo in ker sem samo 1x pogledal ni sem videl. Nauk zgodebe ali koristni nasveti: OČI IN MOŽGANI SO PRASICA!!! Zajebejo te v najbolj neugodnem trenutki, ko ti oviro preslikajo bodisi v statičen objekt, bodisi povežejo z infrastrukturo ob cesti, ali celo zelo enostavno-izbrišejo iz realnosti, ker si tako hotel videti. Zatorej: če večkrat pogledam tudi samga sebe čekiram............to sem napisal ker nisem nezmotljiv, ampak zato ker sem bil s strani samega sebe NATEGNJEN!!!!! No tole drži defentivno, danes (okrog 19h)se peljem po ravni cesti (spredaj in zadaj nobenega avtomobila/motorja) in grem iz glavne ceste na stransko cesto...na stranski cesti je čakal avto-terenc, da gre na glavno cesto...in kaj naredi...zapelje predmano...k sreči je bilo še toliko prostora da se je izšlo...bila je v avtu ženska nemške registracije in me je potem opazila, ker sem videl njeno faco, (kao žal mi je)..k sreči ni bilo nič, ...ampak sem potem šel nazaj pogledat na križišče in je bil res "problem" ker ravno iz moje strani je bil sonce v takšnem kotu da je njej sijalo direkt v glavo.... sem pa potem si mislil, kaj če bi se peljal naravnost...bi me videla...imel bi 90-100km/h na števcu ...rdeč motor in črna obleka...mogoče bi telovnik pomagal..mogoče mogoče ..sovražim to besedo kakorkoli zvečer in zgodaj zjutraj ko je sonce tako nizko je nevernejše in zvečer ko se dela mrak...ko je divjad na cesti, ampak tako pač je...srečno vsem DAMI34, Rocky in gsxf750 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jokl66 Objavljeno April 3, 2014 Deli Objavljeno April 3, 2014 Ko vidis svojo senco, pricakuj, da te se veckrat spregledajo. Samo malo umazanije na vetrobranskem steklu / vizirju celade je dovolj, da lahko spregledas marsikaj. trebor, Scarlett, dromomaniac in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zanski18 Objavljeno April 3, 2014 Deli Objavljeno April 3, 2014 Danes se je ponesrecil moj (skoraj) sosed - z iste vasi. Se popoldne okoli 2 ure njiju vidim (z sopotnico) kako se peljeta mimo mojo hise (te zvoka sem biu ze navajen ) Tedaj pa vidim to novico http://sobotainfo.com/novica/kronika/motorist-s-sopotnico-s-ceste-na-njivo/52552 Upam da sta oba okej, motor pa vidim da je ni dobro odnesel, skoda zelo lep bmw je bil Ce si na forumu, lepo okrevajta (ce sta poskodovana), pa cimprej nazaj na motor, saj mi bo "manjkal" zvok tega motorja skoraj vsak dan. Lep pozdrav Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NinjaRider04 Objavljeno April 4, 2014 Deli Objavljeno April 4, 2014 Danes se je ponesrecil moj (skoraj) sosed - z iste vasi. Se popoldne okoli 2 ure njiju vidim (z sopotnico) kako se peljeta mimo mojo hise (te zvoka sem biu ze navajen ) Tedaj pa vidim to novico http://sobotainfo.com/novica/kronika/motorist-s-sopotnico-s-ceste-na-njivo/52552 Upam da sta oba okej, motor pa vidim da je ni dobro odnesel, skoda zelo lep bmw je bil Ce si na forumu, lepo okrevajta (ce sta poskodovana), pa cimprej nazaj na motor, saj mi bo "manjkal" zvok tega motorja skoraj vsak dan. Lep pozdrav Danes se je ponesrecil moj (skoraj) sosed - z iste vasi. Se popoldne okoli 2 ure njiju vidim (z sopotnico) kako se peljeta mimo mojo hise (te zvoka sem biu ze navajen ) Tedaj pa vidim to novico http://sobotainfo.com/novica/kronika/motorist-s-sopotnico-s-ceste-na-njivo/52552 Upam da sta oba okej, motor pa vidim da je ni dobro odnesel, skoda zelo lep bmw je bil Ce si na forumu, lepo okrevajta (ce sta poskodovana), pa cimprej nazaj na motor, saj mi bo "manjkal" zvok tega motorja skoraj vsak dan. Lep pozdrav vsi ga poznamo.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno April 4, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno April 4, 2014 Prometna kultura oziroma, koliko smo ljudje in koliko ne (da ne napišem kaj). Tukaj sploh ne bom nakladal o nekih zašpehanih predpisih in upoštevanja le-teh. Gre se za čisto preprosto uporabo enega dela možganov, kateri nas loči od, no ja, od primitivcev. S to kulturo je mišljeno tako obnašanje kot ravnanje in seveda komunikacija. Ja, v prometu se tudi komunicira. Ne gre se za komuniciranje preko naprave za telefoniranje, ampak čisto enostavno za nakazovanje smeri s smernikom, blendanje zaradi opozarjanja na nevarnost (tudi za denarnico in izpit), dajanje zvočnih signalov, ... Seveda pa se ta komunikacija včasih sprevrže v nekaj povsem drugega. Lahko bi rekli, da se kultura razvodeni, saj si nekateri ne predstavljajo komunikacije brez iztegnjenega prsta, mahanja z roko v "nasprotnikovo" glavo, kričanja in preklinjanja, ... Pravzaprav zelo veliko komuniciramo v prometu. Tukaj si dajemo duška in kažemo vso kulturo, katero premoremo. Nekateri predvsem nekulturo. Potem pa je tukaj še naše obnašanje in ravnanje. Ne gre se toliko za upoštevanje predpisov, čeprav je tudi to pomembno, kot za oliko z veliko mere zdrave kmečke pameti. Kaj in kako bi lahko to bilo ? Zlasti pri parkiranju opažam, da so nekateri sami na tem svetu. Ne bom se spuščal v parkiranje na prostore za invalide in na ostale porisane površine, ker to je bolj domena voznikov vozil na štirih kolesih. Bolj opažam, da se vozniki motorjev ne znajo odločiti ali bi parkirali naravnost ali počez ali pa kar tja nekam v tri krasne. Ne gre se tukaj za neko kršenje predpisov, ampak bolj za čut do drugega udeleženca. V kolikor nekdo zasede celoten parkirni prostor z motorjem, bo moral drugi parkirati nekje drugje, čeprav sta lahko na enem označenem parkirnem prostoru parkirana dva motorja. Sploh pri skupinah ni potrebe po nekem križem kražem parkiranju. Lepo v vrsto, da tudi nasprotniki motorjev nimajo pripomb. Motor je nekaterim sredstvo za hitrejši prihod na cilj. Od točke A do točke B je potrebno prevoziti veliko poti, katera skriva veliko pasti. Nekatere so celo označene. Reče se jim prehod za pešce. Najlepše je med vožnjo gledati mladenke, katere čakajo pred prehodom za pešce, ali pa mladeniče, če je voznica. Pa kdo pomisli na to, da bi ustavil in tem pešcem omogočil varno prečkanje ceste ? Se najdejo tudi taki. Pa bi bilo dobro, če bi jih bilo še več. Tudi s tem se kaže naša prometna kultura. So pa tudi nekateri pešci taki modeli, da bi jih človek najraje povozil. Ampak te bomo izpustili. Ker velikokrat vidim, da motoristi ne ustavijo pred prehodom za pešce, se mi postavlja vprašanje ali so mogoče okoljevarstveniki z velikim čutom za naravo oziroma za čim manjše onesnaževanje okolja. Ko enkrat pridobijo potovalno hitrost, jo za nič na svetu ne želijo zmanjšati, ker s tem uničujejo zavore, gume, nato pa morajo za ponovno pospeševanje porabiti preveč goriva. Enkrat zelen, vedno zelen. Verjetno si mislijo; prvo zdravje, potem kultura. Pa je mogoče že kdo pomislil na odstop prednosti ? Seveda pri mestni vožnji oziroma povsod tam, kjer se promet odvija počasi, pa naj bo to zaradi omejitve hitrosti ali pa zaradi gostote prometa. Torej, zmanjšanje hitrosti, komunikacija z drugim voznikom in odstop prednosti je narejen. Sploh ne grize in še manj boli. Saj se dogaja. Ampak mislim, da se pri nas premalo. Smo še premalo časa v prometu, da bi se kulturno razvili ? Vse je mogoče. Predvsem pa je mogoče, da pridemo uro kasneje domov ali kam drugam, če nekomu odstopimo prednost. Se dogaja, v glavah se dogaja. Poletje in kolone. Kolone pa pomenijo vrivanje motoristov na samo čelo kolone. Lahko ugotovimo, da je vrivanje kulturno ali pa nekulturno. Kako je lahko eno ali pa drugo ? Na "jutubu" je veliko posnetkov vrivanja in hitre vožnje med kolonami. Pa naj vsak sam odloči, kaj je kakšno vrivanje. Veliko kolon bo na mejnih prehodih. Z nekim kulturnim pristopom ne bo nihče iz pločevinaste škatle gledal na motorista kot na nekega nebodigatreba, zaradi katerega bo zamudil večerjo. Tudi za vključevanje v kolono je dovolj kulturna komunikacija in voznik bo brez težav odstopil prednost. Čisto drugačna pa bo situacija pri motoristu, kateri bo želel na silo in s hitrostjo mimo pleha. Verjetno bo trčil v kakšna odprta vrata ali pa mu bo nekdo "nastavil" prednji del svojega vozila. Kultura v prometu je tudi ropotanje z odprtimi izpuhi, nadzvočno pospeševanje, vožnja po enem kolesu (prednjem ali pa zadnjem), vožnja po površinah namenjenim pešcem, ... Kultura je in bo. Vprašanje je samo ali jo bomo negovali ali pa povozili. DAMI34, maxxa, TakeALookAround in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matej207 Objavljeno April 4, 2014 Deli Objavljeno April 4, 2014 Izredno lepo napisano. Sam sem ugotovil predvsem da če vozim na silo od točke a do b.. Pa recimo da je to 15 km, gre po navadi vse narobe...oni te spregleda, drugi se pelje umirjeno.. Prehoda sploh ne opaziš kaj šele pešča, povrhu vsega pa postaneš napet... Rezultat tega je da si mogoče 1 minuto prej na cilju, povsem verjetno pa še niti to ne.. In zdaj se človek vpraša : ali sem tisto minuto toliko zaslužil, ali pridobil da je vredno? Ne nikoli, pa vendar nas potegne, mislimo da bomo z malo bolj agresivno vožnjo kaj nadoknadili... Enaka stvar na motorju, edina razlika so posledice... Scarlett in Ninč. 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 http://www.zurnal24.si/prijavite-norce-clanek-169477 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 (popravljeno) http://www.zurnal24.si/prijavite-norce-clanek-169477 To sm pa že večkrat komentiral po bom še enkrat...a jim je tega res treba, a se zavedajo, kaj bo to v sloveniji nastalo??? Sosed bo soseda, ker je jezen na njegovga mulca, k žogo brca na glas, stara nona bo mene in Snecerja, ker se bo vstrašila, ker bo vozla 50km/h kjer je 90 omejitev...ajojooooooj Dns sm vidu enga objestneža na BMWju...na ridah..a ga prjavm? Kruuuuuuuuuuuuciiiiiii Popravljeno April 9, 2014. Popravil DAMI34 Efendi, gsxf750 in Scarlett 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Če ga tu na MS prijaviš je huje, kot če ga organom DAMI34 in Efendi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krucymucy Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Halo 113? Prehiteval me je divjak z crnim motorjem, kawasaki Z1000, registrsko sem si delno zapomnil. Oblecen je bil v crnobel kombinezon. Ob prehitevanju me je ustrasil, zato sem zavil s cestisca in presekal prednje desno kolo na hyundai-ju. gsxf750, Scarlett, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Kawasaki Er-1 dobro da ni bil er6, ker bi se pojedel, a ne... DAMI34 in Efendi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krucymucy Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 (popravljeno) http://www.24ur.com/nov-neslavni-rekorder-po-dolenjski-avtocesti-divjal-vec-kot-240-km-h.html potovalna hitrost Popravljeno April 9, 2014. Popravil krucymucy Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bear Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 http://www.24ur.com/17-letnik-predelal-motor-namesto-25-je-lahko-vozil-kar-110-km-h.html nažalost tipa celo poznam -.- Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Kaj pa je friziral? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bear Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 (popravljeno) Zip sp 50ccm blokiran na 25km/h, samo da je bil gor večji agregat, tko so mi rekli. Pomoje bi znal Borutt kej več povedat. Popravljeno April 9, 2014. Popravil Bear Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Halo 113? Prehiteval me je divjak z crnim motorjem, kawasaki Z1000, registrsko sem si delno zapomnil. Oblecen je bil v crnobel kombinezon. Ob prehitevanju me je ustrasil, zato sem zavil s cestisca in presekal prednje desno kolo na hyundai-ju. Dej ga prasca...sam eno pričo rabš, najmanj mamo vzem zraun http://www.24ur.com/nov-neslavni-rekorder-po-dolenjski-avtocesti-divjal-vec-kot-240-km-h.html potovalna hitrost jp, to je pa senzacija............DIUJAUUU JE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 Kawasaki Er-1 dobro da ni bil er6, ker bi se pojedel, a ne... čeb ga Versis zrinu s ceste itak neb nikogar klicu, ker bi ga bilo sram Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 GO-ER 01 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 GO-ER 01 Ta je najbulši Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno April 9, 2014 Deli Objavljeno April 9, 2014 (popravljeno) Ja kaj pa ce mu ksn otrok skoc na avtocesto? Bo naredu kaj pr 240? . Sred noci, k je polna avtocesta. Blavo. Popravljeno April 9, 2014. Popravil DIN DAMI34 in krucymucy 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gregorjanc Objavljeno April 10, 2014 Deli Objavljeno April 10, 2014 http://www.24ur.com/17-letnik-predelal-motor-namesto-25-je-lahko-vozil-kar-110-km-h.html nažalost tipa celo poznam -.- Pa to lahko vsazga Tomosa tako sfriziraš. Moj tazadnji Apn6 pred 15+ leti je imel končno 132 km/h. Seveda je bil sam blok motorja isti, da so se cifre ujemale Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VS800 Objavljeno April 10, 2014 Deli Objavljeno April 10, 2014 . Moj tazadnji Apn6 pred 15+ leti je imel končno 132 km/h. No,no pretiravat pa spet ni treba....... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno April 10, 2014 Deli Objavljeno April 10, 2014 Pa to lahko vsazga Tomosa tako sfriziraš. Moj tazadnji Apn6 pred 15+ leti je imel končno 132 km/h. Seveda je bil sam blok motorja isti, da so se cifre ujemale No,no pretiravat pa spet ni treba....... vs800 - a ti še nisi slišal za gps ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VS800 Objavljeno April 10, 2014 Deli Objavljeno April 10, 2014 vs800 - a ti še nisi slišal za gps ? nevem kakšno vezo ima gps pri friziranju apn6?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se