Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

Slovensko "velemesto" je velikosti predmestja Udin!!

To je isto kot če bi jaz rekel da v velemestu Wajdušni ni zastojev. :P

Skuterji in pa motorji prevladujejo v vseh mediteranskih velemestih. In promet se odvija dokaj hitro ket taisti ne ovirajo prometa ampak smuknejo po vseh mogočih in nemogočih poteh mimo. 

Nekateri pa bi še vedno radi stali v kolonah in potem imamo kar imamo. Eno snežinko in zastoj, en karambol in stoji pol Slovenije.....bo treba še marsikaj v glavah poštimat, da bo nevoščljivost v glavah izginila in bomo razumeli, da je bistvo prometa pretočnost ne pa foušija. 

V končni fazi, a se kdo na meji (ko stoji v koloni vroče pločevine) pizdi na biciklista, ki se pelje mimo avtov? Ne, se ne....a se kdo pizdi na teto, ki gre mim tebe, ti pa stojiš v avtu? Ne tut ne...verjetno se tut noben ne pizdi na starga strica, ki se s kolibrijem odpelje mimo kolone......

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

niti eno ni velemesto, sicer škoda debate o tem, k tema ni za to namenjena

drugače pa kar se tiče prestolnic, velja pač kot napisano en post moj prej :)

ni ga pa čez ne-kulturno prestolnico slovenije, tam ti pa u peš coni kolesar jebe mater, tega pa ni v nobeni KULTURNI pprestolnici evrope.....

aja pa Trst je vas, tko k Udine, sicer pa ne vem kaj ma sneg z zmanjšanjem čakanja pred semaforjem, ampak tut dober, spet neki več vem :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Stoječe kolone ne smeš prehitevati. konec pika.

...

3. člen

(pomen izrazov)

...

33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

...

53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;

...

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slovensko "velemesto" je velikosti predmestja Udin!!

To je isto kot če bi jaz rekel da v velemestu Wajdušni ni zastojev. :P

Skuterji in pa motorji prevladujejo v vseh mediteranskih velemestih. In promet se odvija dokaj hitro ket taisti ne ovirajo prometa ampak smuknejo po vseh mogočih in nemogočih poteh mimo. 

Nekateri pa bi še vedno radi stali v kolonah in potem imamo kar imamo. Eno snežinko in zastoj, en karambol in stoji pol Slovenije.....bo treba še marsikaj v glavah poštimat, da bo nevoščljivost v glavah izginila in bomo razumeli, da je bistvo prometa pretočnost ne pa foušija. 

V končni fazi, a se kdo na meji (ko stoji v koloni vroče pločevine) pizdi na biciklista, ki se pelje mimo avtov? Ne, se ne....a se kdo pizdi na teto, ki gre mim tebe, ti pa stojiš v avtu? Ne tut ne...verjetno se tut noben ne pizdi na starga strica, ki se s kolibrijem odpelje mimo kolone......

Primerjaš jabolka in rezervne dele za passata in še to precej off-hand. 4 leta sem živel v enem od največjih mediteranskih mest in njihov promet je popolnoma kaotičen, ker se nihče več ne drži pravil. Dvokolesnik je v tem primeru še najbolj priročno sredstvo za to, da se ne držiš pravil. Vsekakor pa bi pametno napisana pravila in normalni vozniki zagotavljali bistveno boljšo pretočnost (vključujoč pravico dvokolesnikov, da se na semaforju prebijejo naprej).

In ja, jaz se pizdim na meji, ko kak motorist, biciklomotorist in biciklist pelje mimo kolone in potem pred utico pol ure išče ustrezen dokument za prečkanje meje. Še bolje pa je, ko se najde cela skupina takšnih. ZKP velja v obe smeri.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko smo šli v Italijo, se je kolegica oborožila s priročnikom za Italijo.

Zanimivo branje. Eno izmed glavnih navodil v tem priročniku je bilo:

promet mora potekati tekoče  :OK:

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fritz:

Urejen kaos in razumevanje le tega ni dano vsem, jaz se tam pač počutim dobro, verjamem, pa da je nekaterim bolje, da bi obstajala sam ena vrsta za vse.

Namreč čakali bi 2 uri več na semaforju, vendar ne bi bilo potrebno gledati niti levo niti desno niti v vzratno ogledalo in paziti, kje bo kdo priletel mimo tebe. Pa tudi bolj varno bi bilo. Namreč-stoječe kolone so najbolj varne.

Jokanje na meji s klimo v avtu, ker motorist išče dokument, no ja, priznam da je nespreten, ker si ni prej pripravil dokumenta. Ampak na količino motoristov, ki so me kdajkoli ovirali na meji, se res ne morem pritoževati, pa ti tut ne.

Zdaj si pa predstavljaj, da po tvojem sistemu (ena kolona in nič prehitevanja) lepo stoji pred tabo avtobus s 50 ljudmi.......in kjer carinik vsak potni list posebej pogleda. 

O pole pozišnu smo pa že marsikaj rekli mar ne...

Borut, kar jaz vem tut vožnja mimo stoječe kolone (npr AC zastoj) ni dovoljena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja komi čakam da me prehiti 10 motoristov na meji, k rabjo precej več časa da se spokajo mim polcaja pa carinika kakor pa en avtomobilist...pfej....

pa kaj me briga če jim je vroče :O nej se pa z avtom vozjo..... od kdaj je pa to izgvoor za čakanje ? itak, jaz sem močnejši, pa mam motor, pa sem frajer, pa grem lohka mim.... tale z avtobusom je pa tudi mali kiks .... tam kjer se povprečen "motorist" vozi ne čaka na pregled dokumentov v avtobusu pred njim....

vsi smo enaki, ne glede a se v kršu za 100 eura vozm al pa mam q7 al pa jajc za 20 jurjev na katerem mi je vroče....

Popravljeno . Popravil pajkica
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaos je red ,ki ga še ne razumemo  :sleep2:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

problem stanja v koloni za motoriste je predvsem zarad zdravstvenih razlogov. ne mores se hladit, nimas ponavadi vode in ce nic drugega te potem boli glava, lahko se pa konca veliko slabse. mislim da je predvsem to najbolj pomemben vidik. ni da se hoce clovek rint, ker se mu ne da cakat, al pa ker je aroganten. gre konec koncev za nujo. in mislim da v vročini bi bilo prav, da ljudje, ki skrbijo za kolone to upostevajo. dobro bi bilo pa tudi avtomobilistom to mal obrazlozit, ker enim ocitno lastna pamet ne zmore tega doumet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja Pajkica...sm te večkrat vidu stat v koloni na mopedu...:P not

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne, res ni dano vsem razumeti kaos. Očitno ga moraš prvo imeti v svojih pojmih.

Sam sem štiri leta živel v Neaplju, proti kateremu je vsa severna Italija otroški vrtec (se pa z rahljanjem pravil temu približujejo). In ko boš enkrat peljal zelo počasi in pozorno skozi zeleno, da te ne zbije kak idiot, ki vozi skozi rdečo, potem boš morda tudi dojel, da je bolje ustaviti in potem voziti 60km/h skozi zeleni val kot pa se cijaziti in slalomirati skozi celo mesto, ker je vse skupaj eno samo prerivanje.

Če se motorist na semaforju prebije naprej in potem spelje kot se zagre, je to ZKP oz. fer obnašanje do sebe in do ostalih udeležencev v prometu. Če se pa prerine naprej in se potem cjazi ter ovira ostale udeležence pa je to skrajno nesramno. In enako velja za mejo, če se zrineš čez vrsto, vsaj omeji oviranje ostalih na minimum oz. bodi pripravljen na kontrolo dokumentov. Voznik/ca motornega kolesa je v obeh primerih kršil/a predpise vendar je pametnemu jasno, kdaj je reč sprejemljiva za ostale udeležence in kdaj ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaos je red ,ki ga še ne razumemo  :sleep2:

se strinjam s Kmet2 :grim  in prilagam video v obrazložitev za vse tiste, ki so drugače misleči :lol1: 

Zdej pa ves ta promet ustavi in naj se poredajo v dve koloni pred križiščem, pol pa je kaos, ki ga povzroče zakon :kva2: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut jaz sem bil v Napoliju...isti šmorn kot povsod, tam pač vozijo skoz rdečo, pazijo pa pri zeleni :D

Drugi del tvojega pisanja, sva pa na isti valovni dolžini. V vsakem primeru pa gre za prekršek in potrditev teze, da bi zakoni lahko bili tudi malce drugače napisani, vsaj v smislu ZKPja. Ker dosledno izvajanje pravil, bi pomenilo povečanje čakalnih vrst pred semaforjem.!!!!

se strinjam s Kmet2 :grim  in prilagam video v obrazložitev za vse tiste, ki so drugače misleči :lol1:

Zdej pa ves ta promet ustavi in naj se poredajo v dve koloni pred križiščem, pol pa je kaos, ki ga povzroče zakon :kva2:

mogoče bi pa krožišče pomagalo :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne, Napoli je empiričen dokaz, da kaos ni rešitev. Kakor tudi ni rešitev pretirana ali nespametna regulacija. Ker sem precej časa živel na severu Evrope poznam tudi drugačen odnos ljudi in oblasti. In ne dvomim, da obstajajo drugačne in še boljše rešitve.

V odgovoru pozabljaš na prečkanje meje, kjer ne gre za vrivanje pred kolono, tako kot pred semaforjem, temveč vrivanje v kolono in kjer so vsi izgovori tipa 'vroče in ne vem kaj še', za ušesa privlečeni. Če si se že vrinil v kolono in če se tega, kot normalen človek zavedaš ter ne misliš, da je to bogom dana pravica - podeljena z dnem nakupa motorja, potem boš tudi poskrbel za to, da boš imel vse dokumente pripravljene.

Težava je, ker si marsikateri jemljete pravice, ki vam ne pripadajo in ste potem začudeni, ko vas imajo drugi poln kufer. Morda se pa tistemu s klimo mudi na trajekt bolj kot je vam vroče? Malce samokritičnosti in spoštovanja do drugih ne bi bilo odveč - se pozna tudi na pretočnosti prometa.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preberi, kaj si napisal, pa potem še enkrat vprašaj. 

v velemestih uporabljajo kolesa ...

nikakor ne najdem velemesta kjer bi prevladovali skuterji, razen kakega italijanskega, drugje pa bolj ko ne niso pravilo

pretočnost je precej slabša kot v slovenskem velemestu, poleg tega so vse centre zaprli in hodijo peš ali ob kolesu, kar pa ni ravno kultura v slovenskem velemestu, kjer velja pravilo močnejšega in hitrejšega

poglej si kak video iz londona pa boš vidla kolk je motorjev..

3. člen

(pomen izrazov)

...

33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

...

53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;

...

ni vidiš - jaz bi  peljal mimo z zmanjšano hitrostjo ...tko piše...zdaj pa če to kar piše ni res pol pa klinc..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

poglej si kak video iz londona pa boš vidla kolk je motorjev..

ni treba, vem v živo kako je tam ....

in še za precej drugih mest, se gremo hvalit, in nikjer ni tega kar se tukaj prepričuje prepričane, da je to urejeno v mesti in da tam skuterji vozjo kot vozjo...pejte mal po svet, pa ne mislim črnega kala al pa maslenice ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

problem stanja v koloni za motoriste je predvsem zarad zdravstvenih razlogov. ne mores se hladit, nimas ponavadi vode in ce nic drugega te potem boli glava, lahko se pa konca veliko slabse. mislim da je predvsem to najbolj pomemben vidik. ni da se hoce clovek rint, ker se mu ne da cakat, al pa ker je aroganten. gre konec koncev za nujo. in mislim da v vročini bi bilo prav, da ljudje, ki skrbijo za kolone to upostevajo. dobro bi bilo pa tudi avtomobilistom to mal obrazlozit, ker enim ocitno lastna pamet ne zmore tega doumet.

če je na motorju vroče, se ustavm, grem u senco, spijem kozarc vode al pa karkolže mam sabo, če me glava boli, ustavm..počivam... če zbolim, se pač ne vozim z motorjem

vsake tok časa snamem čelado da mi ni še bolj vroče

pa nima vsak v avtu klime, pa ne vozte se po ac, če mate zdravstvene probleme....pa čečečeče

pa zakomplicat u pm...za vse veljajo pravila pa se jih nej držijo, pa bo.

kuk fajn vreme dons....

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kuk fajn vreme dons....

Včasih tudi dež paše, bo vsaj sol spralo s cest.

Imam zanimivo branje knjigo našega člana Mirana Juvančiča: V sedlu motocikla

Prav uživam kako opisuje 80.leta, na mnogo reči sem že pozabil, kako je bilo. Zdomci, prepovedi, farbanje ljudi, kako nam je lepo...

V knjižnjici sem jo zasledil na polici uspešnic s temo potopisov. Zanimivo.

juvancic_v-sedl_gallery960x700.jpg

Popravljeno . Popravil motolover
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eni so res pridni in svetniški sij jim sije nad glavo kljub temu da so jih represivni organi že olajšali za izpit in denar zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov ,ma ti gre na  :SS

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eni so res pridni in svetniški sij jim sije nad glavo kljub temu da so jih represivni organi že olajšali za izpit in denar zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov ,ma ti gre na  :SS

papeški od papeža!

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne, Napoli je empiričen dokaz, da kaos ni rešitev. Kakor tudi ni rešitev pretirana ali nespametna regulacija. Ker sem precej časa živel na severu Evrope poznam tudi drugačen odnos ljudi in oblasti. In ne dvomim, da obstajajo drugačne in še boljše rešitve.

V odgovoru pozabljaš na prečkanje meje, kjer ne gre za vrivanje pred kolono, tako kot pred semaforjem, temveč vrivanje v kolono in kjer so vsi izgovori tipa 'vroče in ne vem kaj še', za ušesa privlečeni. Če si se že vrinil v kolono in če se tega, kot normalen človek zavedaš ter ne misliš, da je to bogom dana pravica - podeljena z dnem nakupa motorja, potem boš tudi poskrbel za to, da boš imel vse dokumente pripravljene.

Težava je, ker si marsikateri jemljete pravice, ki vam ne pripadajo in ste potem začudeni, ko vas imajo drugi poln kufer. Morda se pa tistemu s klimo mudi na trajekt bolj kot je vam vroče? Malce samokritičnosti in spoštovanja do drugih ne bi bilo odveč - se pozna tudi na pretočnosti prometa.

Se pravi po tvojem se lahko samo pogojno jemlje pravico peljati mimo...v primeru da imaš pripravljene dokumente in da ne cijaziš...ja swašta :P

Odgovori mi pa na naslednje vprašanje:

ali naj biciklist čaka v koloni pred mejo ali naj se zapelje mimo? Ali je bolje da zadosti pravilom in poriva kolo ob sebi do meje, saj bo v tem primeru pešec?

P.s. moji dokumenti so vedno v rokah sopotnice oz pripravljeni na tank torbici...:P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti mene pred mejo vedno.....

mogoče živo mejo...k te scat prime :P

Sicer pa ti predlagam, da napišeš kako knjigo, k si tak svetovn popotnik, bom z veseljem prebral da se kaj podučim :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Js sm se butast pocutu k sm na meji cakal v koloni....medtem k so kolegi motoristi dobesedno priletel na kapijo in sli naprej. :D  Pol ure stat pa se meckat je crap. Rajs do kapije, pa loh pol ure tm pocivam, pa me pol cez spusti. :)

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!