Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

Lahko jokam, ker mi pomaga, se počutim osvobojeno, hkrati pa sem zapisal zapisano v opozorilo vsem, ki ceste ne poznajo da jih zadeva ne pelje scat. Itak boste potem modro ugotovil, da je bila neprilagojena hitrost :P

ps. motoristi redko sečejo po bankinah brez posledic. Pa tut avtomobilist ni kaj preveč kriv, če se na ozki cesti izogiba na bankino. Gre se za bedarijo posipanja peska na rob ceste, kar ničemer ne pripomore, prvič ker je bankina nizka, drugič ker pesek čez nekaj časa ali ob prvem dežju izgine, hkrati pa je pesek zelo nevaren motoristu, ko je razmetan po cesti.

Ampak ne pričakujem, da boš razumel kaj pišem, ker zate samo jokam tulele. :smoke:

ps. mogoče bi na tvoj tečaj uvedli še slalomiranje med količki po cesti posuti s peskom :ras:

Sploh ne vem, zakaj sem še vedno tako naiven in verjamem, da boš razumel. 

Ovinke sečejo avtomobilisti. In skoraj vsi motoristi so tudi avtomobilisti. Je sedaj jasno ?

Cestarji se držijo predpisov. Če smatraš, da se jih ne, jih prijavi. Lahko jih tudi jaz, če si ti ne upaš. Samo moraš vedeti, da mora biti ugotovljena napaka oziroma kršenje zakonodaje in ne neko splošno nabijanje. 

Na tekmovanju smo imeli s peskom posut ovinek. Motor ima 300 kg. Torej drift, fantiček. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred eno uro, MarkoR pravi:

To je večna nočna mora in idiotizem naših cest. Ceste spomladi je treba POMETAT in ne da do maja ostanejo kupi posipnega peska po cestah in ogrožajo motoriste, kolesarje, konec koncev tudi avto lahko prav lepo zanese, če zapelje z več kot 1 kolesom na kakšen pesek v ovinku. Ampak lažje je obsojat prekoračitev za 7 km/h kot "pometat pod svojim pragom". Dodaten nanos peska pa je zgodba zase. Nekdo bi moral na sodišču enkrat odgovarjat za povzročitev splošne nevarnosti.

Vitomil Zupan je lepo zapisal: "Kdo je požrl babico, volk ali gozdna uprava?" Nekdo, ki ne opravlja kompetentno svojega dela in nima realne predstave o posledicah in efektu tega posipavanja, naj za to odgovarja ali odstopi.

Neprilagojena hitrost je rešitev vseh državnih institucij , tako cestarjev kot policistov !

Objavljeno
pred 18 minutami, Kmet2 pravi:

Neprilagojena hitrost je rešitev vseh državnih institucij , tako cestarjev kot policistov !

največkrat je temu res tako ... pa če je res ali pa ne :huh: 

Objavljeno
pred 1 uro, Borutt pravi:

Skoraj vsi motoristi so tudi avtomobilisti. Torej, kdo seče ovinke ? 

Kaj in kako delajo cestarji sem ti že zdavnaj razložil in prilepil dele zakonodaje. Poišči in preberi ter ne jokcaj. 

Že vstajanje s postelje je nevarno. 

Kaj ni do sedaj veljalo, da je pijan voznik narodni heroj ? Swašta. Premalo sledim narodnim modnim smernicam. 

Tisti avtomobilisti, ki niso motoristi !!

Objavljeno
pred 2 minutami, MARE 65 pravi:

Tisti avtomobilisti, ki niso motoristi !!

Lahko si pogledaš slike in video, kjer neki kao motorist seka nepregleden levi ovinek. Misliš, da so takšni kao motoristi boljši vozniki, ko so v avtu, če jim že vožnja z motorjem dela težave oziroma ne zmorejo zvoziti ovinek brez nekega visenja na nasprotno stran ? 

Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

Skoraj vsi motoristi so tudi avtomobilisti. Torej, kdo seče ovinke ? 

Izjava leta ... se pravi, da motorista v avtomobilu prepoznaš tako, da seka ovinke ... :worship:... od danes naprej pozdravim vsakega, ki mi bo sekal ovinek :D ... 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, boych pravi:

Izjava leta ... se pravi, da motorista v avtomobilu prepoznaš tako, da seka ovinke ... :worship:... od danes naprej pozdravim vsakega, ki mi bo sekal ovinek :D ... 

Bravo za to tvojo genialnost. Sem ravnokar v družbi samih motoristov in se ti vsi smejijo. Vsaj nasmejal si jih. 

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Bravo za to tvojo genialnost. Sem ravnokar v družbi samih motoristov in se ti vsi smejijo. Vsaj nasmejal si jih. 

Dej vpraši jih, če v avto radi sekajo ovinke in strašijo motoriste. :dry:

Evo tle bi lahko treniral pomladanske razmere na slo cestahRezultat iskanja slik za motorcycle sand on the road

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Si v uniformi? Če si potem se smejejo tebi pa ti ne upajo povedati ... :P ... 

... drugače pa imaš zanimivo razmišljanje ... si mogoče poizkusil tudi tako, da je dosti avtomobilistov, ki niso motoristi pa tudi sekajo ovinke ... daj no poizkusi ni tako težko :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Frenk 67 pravi:

Evo tle bi lahko treniral pomladanske razmere na slo cestah

lep asfalt ... kje je to v Sloveniji :P

Objavljeno
pred 4 minutami, Frenk 67 pravi:

Evo tle bi lahko treniral pomladanske razmere na slo cestahRezultat iskanja slik za motorcycle sand on the road

kako pa kaj tu prehitiš na te črte?

Objavljeno
pred 3 minutami, maus pravi:

lep asfalt ... kje je to v Sloveniji :P

to je PR, taka je pa realnostRezultat iskanja slik za road full of sand

Objavljeno

Sploh ne vem, zakaj sem še vedno tako naiven in verjamem, da boš razumel. 

Ovinke sečejo avtomobilisti. In skoraj vsi motoristi so tudi avtomobilisti. Je sedaj jasno ?

Cestarji se držijo predpisov. Če smatraš, da se jih ne, jih prijavi. Lahko jih tudi jaz, če si ti ne upaš. Samo moraš vedeti, da mora biti ugotovljena napaka oziroma kršenje zakonodaje in ne neko splošno nabijanje. 

Na tekmovanju smo imeli s peskom posut ovinek. Motor ima 300 kg. Torej drift, fantiček. 

Fantiček, tudi jaz velik prevozim po pesku, ne boj se zame, pa začni se enkrat pogovarjat kot normalnim, ne pa vzvišeno, pol bo pa špilalo. 

Mene dejansko ne briga kdo in kteri kreten je pisal predpise, niti kdo vozi čez bankine, samo opozarjam, da spet počnejo neumnosti, zaradi katerih lahko marsikdo neiskušen (pa tudi iskušen) plača. In dejstvo je, da bodo na ozkih cestah vedno vozili preko bankin, že zaradi umikanja, če ne drugega, torej nevožnja čez bankine ni rešitev.

Glede na tvoje zgornje napise o neumnostih, ki jih počne sodstvo in nekateri šefi, mi prav malo dol visi da se bom šel neko spreminjanje zakonodaje.

Tudi "fantiček" ne vidim zakaj bi se s tabo tukajle prepiral, če sem enenmu pomagal, da bo na določeni relaciji bolj pazljiv, sem svoje dosegel, četudi z jokom :P

Je pa res, da ko bo kdo legel na podobni situaciji, se mu lahko mirno pohvališ in rečeš:

fantiček, mi s 300kg kravami driftamo. :P

pred 13 minutami, Snecer pravi:

kako pa kaj tu prehitiš na te črte?

komot, gas pa mimo, črta ni zid :D

Objavljeno
26 minutes ago, boych said:

Jst nikoli ne sekam ovinkov, ne z avtom, ne z motorjem ne s kombijem. Redno "pozdravljam" tiste ki sekajo pred mano s hupo in morda "prijazno" pomaham ( med mahanjem je pozicija prstov zelo pomembna :D )

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

In dejstvo je, da bodo na ozkih cestah vedno vozili preko bankin, že zaradi umikanja, če ne drugega, torej nevožnja čez bankine ni rešitev.

Torej morajo nasipati (utrjevati) bankine. In če jih nasipajo (utrjujejo) pride pesek na cestišče. Kaj je potem bolje, polmetrska jama (po globini) ali pesek na cesti?

lp

Objavljeno
pred 5 minutami, franc pravi:

Torej morajo nasipati (utrjevati) bankine. In če jih nasipajo (utrjujejo) pride pesek na cestišče. Kaj je potem bolje, polmetrska jama (po globini) ali pesek na cesti?

lp

v dotičnem primeru je nasip točno 5cm visok, naprej je pa trava, nepotrebno razsipanje s peskom in denarjem.

Pa še nekaj, ko @Boruttgovori o sekanju, seka se praviloma, da se skrajša pot, ne pa poveča radius, saj je nasip na zunanji strani ovinkov :P (govorim za dotični primer) torej ne gre za sekanje ampak celo vožnjo čez bankino. Sicer pa sekanje in njegove obsodbe nimajo nobene podlage, ker je pesek tudi na ravnih delih in prav tako na cestišču. Le to je večkrat preozko in zato prihaja do vožnje preko. On pa samo išče neke izgovore, da lažje obsoja druge.

Objavljeno
pred 33 minutami, Frenk 67 pravi:

Avtomobilisti sekajo ovinke in nanašajo pesek na vozišče. Kako se reče osebi v vlogi voznika avtonobila, katera ima v lasti in v uporabi motor?

Na sliki je pesek ob cestišču. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Na sliki je pesek ob cestišču. 

ućala si kupi

Objavljeno
pred 36 minutami, boych pravi:

Si v uniformi? Če si potem se smejejo tebi pa ti ne upajo povedati ... :P ... 

... drugače pa imaš zanimivo razmišljanje ... si mogoče poizkusil tudi tako, da je dosti avtomobilistov, ki niso motoristi pa tudi sekajo ovinke ... daj no poizkusi ni tako težko :)

Verjamem, da ti je težko razumeti. Zato se trudim pisati temu primerno. Počasi in zelo enostavno.

Oseba v vlogi voznika avtomobila je avtomobilist. Pa naj bo občasno motorist, astronavt ali pa obiskovalec MS. Sem dovolj enostavno in počasi napisal?

Objavljeno
pred 26 minutami, DAMI34 pravi:

v dotičnem primeru je nasip točno 5cm visok, naprej je pa trava, nepotrebno razsipanje s peskom in denarjem.

Pa še nekaj, ko @Boruttgovori o sekanju, seka se praviloma, da se skrajša pot, ne pa poveča radius, saj je nasip na zunanji strani ovinkov :P (govorim za dotični primer) torej ne gre za sekanje ampak celo vožnjo čez bankino. Sicer pa sekanje in njegove obsodbe nimajo nobene podlage, ker je pesek tudi na ravnih delih in prav tako na cestišču. Le to je večkrat preozko in zato prihaja do vožnje preko. On pa samo išče neke izgovore, da lažje obsoja druge.

Vidim, da živiš v nekem svojem svetu.

Avtomobilisti sekajo desne ovinke. Tam prihaja do nanosa peska na vozišče in ne tako, kot ti sedaj razlagaš. Na zunanjem delu levega ovinka je pesek, ker cesta ni očiščena in, ker se tam nihče ne vozi. To bi že lahko vedel, saj kar naprej bereš o sekanju levih ovinkov in prehajanju vozil na tvoj pas. Pa tudi iz tvojih posnetkov in slik je razvidno, da ne voziš po zunanji strani levih ovinkov, ampak jih sekaš. Saj nisi še toliko star, da se ne bi mogel navaditi.

pred 22 minutami, DAMI34 pravi:

ućala si kupi

Kaj pa je ?

Objavljeno

Vidim, da živiš v nekem svojem svetu.

Avtomobilisti sekajo desne ovinke. Tam prihaja do nanosa peska na vozišče in ne tako, kot ti sedaj razlagaš. Na zunanjem delu levega ovinka je pesek, ker cesta ni očiščena in, ker se tam nihče ne vozi. To bi že lahko vedel, saj kar naprej bereš o sekanju levih ovinkov in prehajanju vozil na tvoj pas. Pa tudi iz tvojih posnetkov in slik je razvidno, da ne voziš po zunanji strani levih ovinkov, ampak jih sekaš. Saj nisi še toliko star, da se ne bi mogel navaditi.

Kaj pa je ?

ti pa v svojem (bdw a ti je všeč tak način komunikacije????), a ti grem slikat, al se boš sam prepričal,????

točno tukajle, na zunanji strani https://www.google.si/maps/@45.8214208,13.9440038,20z?hl=sl in ne vidim interesa zakaj bi lagal. 

https://www.google.si/maps/@45.8217436,13.9443001,3a,75y,146.61h,58.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4Brw4FXoPTrXRgeXFIC3Dw!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl

pa še par ovinkov gor in dol, nasutje je nekje samo na zunanji nekje pa notranji, sicer pa ni point, da ga serješ s tem kje je nasutje, ampak da je pesek na cesti.

Objavljeno
pred 22 minutami, Borutt pravi:

Verjamem, da ti je težko razumeti. Zato se trudim pisati temu primerno. Počasi in zelo enostavno.

Oseba v vlogi voznika avtomobila je avtomobilist. Pa naj bo občasno motorist, astronavt ali pa obiskovalec MS. Sem dovolj enostavno in počasi napisal?

Ma nemoj, a tako je to?!?! ... In kakšno vezo ima, če je oseba, ki z avtomobilom seka ovinke, motorist? ... za mene nobene ...

Objavljeno
pred 20 minutami, boych pravi:

Ma nemoj, a tako je to?!?! ... In kakšno vezo ima, če je oseba, ki z avtomobilom seka ovinke, motorist? ... za mene nobene ...

Ker ne vklopiš možganov, ne moreš razumeti, da niso vsi avtomobilisti tudi motoristi, so pa skoraj vsi motoristi tudi avtomobilisti. In avtomobilisti nanašajo pesek na vozišče. Možgane vklopi. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 59 minutami, Borutt pravi:

Meni se zdi, da imajo motoristi, ko vozijo avto, večinoma malo drugačen odnos do sekanja ovinkov, vožnje po bankinah, motoristov, ki prehitevajo stoječo ali počasno kolono vozil itd., kot vozniki avtomobilov, ki niso motoristi. To je samo moj občutek, ki ga na morem podkrepiti z dejstvi, statistiko ipd., ampak temelji na mojem obnašanju v avtomobilu.

Ampak, ti Borut maš pa na MS-ju tko in tko fetiš, da se nikoli z nikomer o ničemer ne boš strinjal. A mam prav?

Popravljeno . Popravil Frenk 67
Objavljeno
pred 10 minutami, Frenk 67 pravi:

Meni se zdi, da imajo motoristi, ko vozijo avto, večinoma malo drugačen odnos do sekanja ovinkov, vožnje po bankinah, motoristov, ki prehitevajo stoječo ali počasno kolono vozil itd., kot vozniki avtomobilov, ki niso motoristi. To je samo moj občutek, ki ga na morem podkrepiti z dejstvi, statistiko ipd., ampak temelji na mojem obnašanju v avtomobilu.

Ampak, ti Borut maš pa na MS-ju tko in tko fetiš, da se nikoli z nikomer o ničemer ne boš strinjal. A mam prav?

Verjetno si zaradi izkušnje z motorjem boljši voznik avtomobila oziroma nisi idiot na motorju, zaradi česar ne moreš biti idiot v avtu. Ker nekateri imajo prevozno sredstvo zaradi primanjkljaja med nogami. In se potem dokazujejo. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!