Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno

Srečo je imel, da je naletel na prisebnega otroka, ker lahko bi bil polpriseben nedeljski voznik. Otrok je rešil situacijo, ki je izkušen motorist ni zmogel pravilno oceniti.

Objavljeno

Zanimivo ocenjevanje na podlagi posnetka. Morda bi lahko še Borutt podal eno bolj kompetentno mnenje, kaj pomeni 1 sekunda, dve, tri pri hitrosti 50 km/h,... Vprašanje je, če je vozil motorist na zadostni razdalji  za kolesarjem v trenutku, ko je ta nakazal smer, da bi se lahko v sekundi ali dveh ustavil za njim, ker v 3 sekundah je bil ob kolesarju s stisnjeno zavoro...

Objavljeno
pred eno uro, twom pravi:

In kaj tamal dela na cesti, če ima zraven pločnik? A?

A čaka, da mu bo avtobus, tako kot Robertu, odbil ogledalo?

tamali dela tako kot so ga naučili po naših brihtnih zakonih, ko je delal izpit za kolo, so mu rekli, da mora tako peljat. Enako kot so debilčki na vladi določili, da otrok do 3. razreda ne sme sam v šolo pa čeprav živi 3 min. stran.. zakone nam pač pišejo debili zato so pač debilni. mali se bo že naučil, da bo uporabljal pamet in ne slepo sledil temu kar mu rečejo, saj je še mlad.. če pa ni tolk brihtn pa... včasih smo temu rekli naravna selekcija :lol1:moje skromno mnenje pa je, da v tem primeru ni bil ogrožen nihče.. torej chill ;) zakoni so pa tako ali tako bolj priporočila kot kaj drugega :smoke:

Objavljeno
pred 13 minutami, vandrovec pravi:

Zanimivo ocenjevanje na podlagi posnetka. Morda bi lahko še Borutt podal eno bolj kompetentno mnenje, kaj pomeni 1 sekunda, dve, tri pri hitrosti 50 km/h,... Vprašanje je, če je vozil motorist na zadostni razdalji  za kolesarjem v trenutku, ko je ta nakazal smer, da bi se lahko v sekundi ali dveh ustavil za njim, ker v 3 sekundah je bil ob kolesarju s stisnjeno zavoro...

ne zavajaj in ne posplošuj! :lol1: aja pa ne nabijaj sm pozabo :whistle:  

Objavljeno
pred 1 minuto, ligenjček pravi:

ne zavajaj in ne posplošuj! :lol1: aja pa ne nabijaj sm pozabo :whistle:  

...če so se nekateri odločili obsoditi krivca brez razsodbe...:naughty:

če ti nekdo iztegne roko tik preden ga prehitiš je logično, da se ne moreš ustaviti. A ne velja v prometu varno manevriranje, ne pa hip hop skakanje?

Objavljeno
pred 18 minutami, vandrovec pravi:

...če so se nekateri odločili obsoditi krivca brez razsodbe...:naughty:

če ti nekdo iztegne roko tik preden ga prehitiš je logično, da se ne moreš ustaviti. A ne velja v prometu varno manevriranje, ne pa hip hop skakanje?

saj pravim, jaz ne vidim problema :D 

Objavljeno
39 minutes ago, vandrovec said:

To je fajn izobraževalni video. Ko vidiš pred seboj kolesarja in povrh še nasproti vozeče avte, je to nevarna situacija, zaradi katere se zmanjša hitrost in pripravi na zaviranje. Še posebej, če je kolesar otrok. Začel se je obračati že pri dveh sekundah, ko je bil motorist 50 metrov stran in takoj zatem je iztegnil levo roko. Najbrž se ni obrnil zato, da bi pogledal njegov čudovit motor, levo roko pa iztegnil zato, da mu da high five.

Ni treba olepševati situacije za motorista. Ni zaznal nevarne situacije, ni bil pripravljen, narobe je predvideval in njegova reakcija je bila za en kurc. To je nauk tega izobraževalnega video posnetka. Vsi delamo napake in mogoče kdo od nas zaradi tega posnetka te napake ne bo naredil.

Objavljeno
1 hour ago, Vin said:

Vsi delamo napake in mogoče kdo od nas zaradi tega posnetka te napake ne bo naredil.

Prav zato moraš kot šibkejši udeleženec ravnati v vsakem trenutku tako, da si varen, tudi če nekdi drug naredi napako. 

In v neugodnem razpletu, bi nasrkal tamal. In s tega zornega kota je njegovo ravnanje naoačno, pa če je še tako pravilno po predpisih.

Objavljeno
3 hours ago, sergini said:

Pločnik ni kolesarska steza.

Vem, in kadar sem kot kolesar na pločniku, temu primerno prilagodim svojo vožnjo, tako pozornost kot prednost. Na cesto grem pa samo kadar nimam druge izbire. 

Pa mi je vseeno kako boste vsi pametni, imam dovolj negativnih izkušenj po predpisih, da se ne grem več...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 urami, twom pravi:

In v neugodnem razpletu, bi nasrkal tamal. In s tega zornega kota je njegovo ravnanje naoačno, pa če je še tako pravilno po predpisih.

Če bi se moj otrok tam vozil bi ga navadil na drugo pot, tam je res nevarno, tudi prehoda za pešce ni, če bi se peljal po pločniku. Očitno ta pot ni namenjena pešcem.... to je v Kanalu. Morda kdo ve, koliko kolesarjev so na soški že povozili, posebno sedaj v turistični sezoni ni ta cesta najbolj primerna za kolesarjenje

Objavljeno
14 hours ago, twom said:

In kaj tamal dela na cesti, če ima zraven pločnik? A?

A čaka, da mu bo avtobus, tako kot Robertu, odbil ogledalo?

Glede na to, da nimas pojma o CPP, najbolje da vrnes izpit in si odslej naprej samo in edino pešec.

10 hours ago, twom said:

Prav zato moraš kot šibkejši udeleženec ravnati v vsakem trenutku tako, da si varen, tudi če nekdi drug naredi napako. 

Tudi glede tega kar si tu napisal, ti priporočam izogibanje upravljanja s katerimkoli strojem ali napravo, ki se premika hitreje kot 2 km/h in je tezja od 5 kilogramov.

K sreci je 99.999% poklicnih voznikov kamionov in avtobusov, pa četudi samo s končano osnovno solo in smo jih kar nekaj uvozili iz različnih vukojebin, precej pametnejših od tebe in se zavedajo, da upravljajo s stroji, s katerimi lahko v nekaj sekundah ugonobijo kakih 100 ljudi, zato opravljajo svoje delo resno in odgovorno.

Objavljeno
14 minutes ago, nejc74 said:

Glede na to, da nimas pojma o CPP, najbolje da vrnes izpit in si odslej naprej samo in edino pešec.

Tudi glede tega kar si tu napisal, ti priporočam izogibanje upravljanja s katerimkoli strojem ali napravo, ki se premika hitreje kot 2 km/h in je tezja od 5 kilogramov.

K sreci je 99.999% poklicnih voznikov kamionov in avtobusov, pa četudi samo s končano osnovno solo in smo jih kar nekaj uvozili iz različnih vukojebin, precej pametnejših od tebe in se zavedajo, da upravljajo s stroji, s katerimi lahko v nekaj sekundah ugonobijo kakih 100 ljudi, zato opravljajo svoje delo resno in odgovorno.

Fejst precenjuješ inteligenco in sposobnosti ljudi...

namreč, dnevno me na odseku kjer ni pločnika ali kolesarske steze te isti hudo zavedni in sposobni šoferji (enako velja tudi za tiste v osebnih avtomobilih) prehitevajo na razdalji 20 cm od mojega komolca, ali sedi v avtu, avtobusu ali tovornjaku ne igra vloge, kakor tudi ne ali je na nasprotnem pasu v tistem trenutku osebni avto, avtobus ali tovornjak. Zelo zelo redki so tisti, ki počakajo prazno cesto.

Verjetno živiva v različnih svetovih...

Da ne omenin, da sem že zapeljal v jarek, ker je avtobusu, ki me je prehiteval, nasproti pripeljal avto, da ne omenin, da me je v strnjeni koloni na motorju proti mestu prehitel osebni avto na razdalji četrt metra, in potem v tej isti koloni vozil pred menoj (verjetno zato ker nisem sposoben upravljat z vozili) in da sem po predpisih peljal po (pobarvani) kolesarski stezi sredi ceste, z desne je speljal mestni avtobus, z leve pa tavelik kiper, jaz pa vmes na 1 metru.

Kaj si mi hotel povedat? 

Objavljeno
On 7/25/2019 at 11:35 AM, twom said:

a sem po predpisih peljal po (pobarvani) kolesarski stezi sredi ceste, z desne je speljal mestni avtobus, z leve pa tavelik kiper, jaz pa vmes na 1 metru.

Kaj si mi hotel povedat? 

Verjetno namiguje na temo: Kako ustaviti rekreativne pedalogonce... :jezik:

Objavljeno
30 minutes ago, C eagle said:

Verjetno namiguje na temo: Kako ustaviti rekreativne pedalogonce... :jezik:

Se pravi... več kot se jih bo s ceste spravl (v jark), manj jih (nas) bo?

Objavljeno

Mi je prav danes sopotnica na motorju na kofetku povedala, da ima iz časov, ko je veliko kolesarila, zaradi izredno pozornih, profesionalnih, ane nejc74... šoferjev, več izletov s ceste, zlom rebra, in zmrcvarjeno koleno.

Jaz pa včeraj, 200 metrov od doma, moram z glavne ceste zaviti na stransko, in tip, ki mi je v kombiju sledil zadnjih 10 km na razdalji prikolice (sem dal žmigovc vsaj 50 m prej in začel zmerno upočasnjevati), sem se z motorjem razporedil ob sredinski črti... Preden sem zavil je ta šofer peljal mimo mene z nezmanjšano hitrostjo na razdalji manjši od pol metra.

Jaz se nimam kam umakniti, in če je nasproti avto, tudi ne morem zavit s ceste...

Objavljeno
On 7/25/2019 at 11:10 AM, nejc74 said:

Ni problem tistih 99.999% dobrih voznikov, čeorav verjetno bolj 80, 70, 60%..., problem so tisti ostali, in dovolj je eden od teh, da ti uniči življenje.

In zato, jaz kot kolesar prevzamem odgovornost, da bom pazil na ostale na pločniku, kjer nimam kaj iskati, in se ne prepuščam na milost in nemilost egoistom, brezobzirnežem, zafrustrirancem na cestah...

Objavljeno (popravljeno)
Ob 24. 7. 2019 ob 21:25, vandrovec pravi:

Sem že velikokrat napisal, da je potrebno razmišljati v m/s. Šele takrat se zavemo, kako hitro se premikamo skozi prostor. Petnajst metov prevoziti v eni sekundi je skoraj dolžina šleperja. In v tej sekundi gre lahko marsikaj narobe. Ker zmanjka časa za reagirati, ko se nekaj zgodi. Ampak, koga briga varnostna razdalja, omejitev hitrosti in ostaja sranja napisana v knjigi z naslovom Zakon ... Samo ne potem jokcati, da je na cesti sranje. Seveda je sranje na cesti, če smo pa vsi mi na njej. Torej, dajmo biti odgovorni in varni zase in za vse ostale. Bo svet lepši. Ker krvave ceste niso lep svet. Pa naj se gasilci še tako trudijo. 

Popravljeno . Popravil Borutt
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob 24. 7. 2019 ob 21:31, ligenjček pravi:

tamali dela tako kot so ga naučili po naših brihtnih zakonih, ko je delal izpit za kolo, so mu rekli, da mora tako peljat. Enako kot so debilčki na vladi določili, da otrok do 3. razreda ne sme sam v šolo pa čeprav živi 3 min. stran.. zakone nam pač pišejo debili zato so pač debilni. mali se bo že naučil, da bo uporabljal pamet in ne slepo sledil temu kar mu rečejo, saj je še mlad.. če pa ni tolk brihtn pa... včasih smo temu rekli naravna selekcija :lol1:moje skromno mnenje pa je, da v tem primeru ni bil ogrožen nihče.. torej chill ;) zakoni so pa tako ali tako bolj priporočila kot kaj drugega :smoke:

V teh brihtnih zakonih piše, da lahko vsakdo pričakuje od vsakogar, da se bo le-ta ravnal po zakonih, da bo promet potekal varno in tekoče ter, da ne ovira ali ogroža ostalih (po domače povedano). 

Razen, če misliš, da je zakon nevaren, ker določa smer in stran vožnje. Spomni se na to, ko boš srečal šleper. Če bosta na isti strani in v nasprotni smeri, bodo tvoje izbuljene oči zadnje, kar boš naredil v tem življenju. Pač glup zakon, da določa, kje je treba voziti. 

Pies; pazi se šleperja. 

Objavljeno
pred 6 urami, twom pravi:

In zato, jaz kot kolesar prevzamem odgovornost, da bom pazil na ostale na pločniku, kjer nimam kaj iskati, in se ne prepuščam na milost in nemilost egoistom, brezobzirnežem, zafrustrirancem na cestah...

in vsakič , ko pločnik prečka stransko cesto - s prehodom za pešce ali brez - pridno ustaviš in prečiš peš.. kajti na pločniku je pričakovati pešca in njegovo gibanje s primerno hitrostjo .. 

Objavljeno
6 hours ago, Borutt said:

V teh brihtnih zakonih piše, da lahko vsakdo pričakuje od vsakogar, da se bo le-ta ravnal po zakonih, da bo promet potekal varno in tekoče ter, da ne ovira ali ogroža ostalih (po domače povedano).

Saj z zakonom ni nič narobe (vsaj ne s tem prometnim)..., to da so nekateri prometni znaki postavljeni nesmiselno, ni stvar zakona, kakor tudi ne kje se (največkrat) izvaja poostren nadzor hitrosti (tam kjer je najlažje polnit blagajno in dosegat norme).

Problem so ljudje, ki ne upoštevajo niti osnovne zdrave kmečke pameti, ki se do drugih obnašajo egoistično (na cesti je to nevarno, če je kje drugje samo neprijetno), kaj šele nekih zakonov...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 urami, twom pravi:

Saj z zakonom ni nič narobe (vsaj ne s tem prometnim)..., to da so nekateri prometni znaki postavljeni nesmiselno, ni stvar zakona, kakor tudi ne kje se (največkrat) izvaja poostren nadzor hitrosti (tam kjer je najlažje polnit blagajno in dosegat norme).

Problem so ljudje, ki ne upoštevajo niti osnovne zdrave kmečke pameti, ki se do drugih obnašajo egoistično (na cesti je to nevarno, če je kje drugje samo neprijetno), kaj šele nekih zakonov...

Tudi zakon bi lahko bil boljši in brez kakšnih brihtnih zapisov. Ampak interesi vplivnih prevladajo marsikaj. 

Točno tako. In to sem že velikokrat napisal. 

Objavljeno
pred 12 urami, thumper pravi:

in vsakič , ko pločnik prečka stransko cesto - s prehodom za pešce ali brez - pridno ustaviš in prečiš peš.. kajti na pločniku je pričakovati pešca in njegovo gibanje s primerno hitrostjo .. 

Dovolj je, da preveriš ali lahko brez nevarnosti prečiš in ne pričakuješ, da bodo vozniki pazili nate.

Objavljeno
pred 18 urami, Borutt pravi:

Sem že velikokrat napisal, da je potrebno razmišljati v m/s. Šele takrat se zavemo, kako hitro se premikamo skozi prostor. Petnajst metov prevoziti v eni sekundi je skoraj dolžina šleperja. In v tej sekundi gre lahko marsikaj narobe. Ker zmanjka časa za reagirati, ko se nekaj zgodi. Ampak, koga briga varnostna razdalja, omejitev hitrosti in ostaja sranja napisana v knjigi z naslovom Zakon ... Samo ne potem jokcati, da je na cesti sranje. Seveda je sranje na cesti, če smo pa vsi mi na njej. Torej, dajmo biti odgovorni in varni zase in za vse ostale. Bo svet lepši. Ker krvave ceste niso lep svet. Pa naj se gasilci še tako trudijo. 

Danes sem se peljal tam mimo, od prvega odcepa desno do tega levo je okrog 50 m, na posnetku zgleda dolga ravnina...50 km/h je približno 15 m/sek., 4 sek od prvega odcepa do tega levo. Koliko je šel mimo prvega odcepa preden je pritisnil zavoro...pa še čas ustavljanja? Rad bi videl tiste, ki obsojajo motorista, kaj bi v takem trenutku sami naredili...

Objavljeno
Ob 27. 7. 2019 ob 0:08, Borutt pravi:

Razen, če misliš, da je zakon nevaren, ker določa smer in stran vožnje. Spomni se na to, ko boš srečal šleper. Če bosta na isti strani in v nasprotni smeri, bodo tvoje izbuljene oči zadnje, kar boš naredil v tem življenju. Pač glup zakon, da določa, kje je treba voziti. 

Pies; pazi se šleperja. 

Moraš priznati, da so nekateri zakoni res malo smešni, ampak to tako ali tako sploh ni bilo bistvo moje objave. Kar sem hotel povedati je, da v prometu pač ne moreš slepo sledit zakonom ampak moraš v določenih situacijah uporabiti tudi zdravo pamet. Na primer pešec, ki ima sicer na prehodu prednost, je vseeno pametno, da se prepriča če lahko varno prečka cesto, ker ga lahko vseeno kdo spregleda... ali imam morda narobe?

Objavljeno
55 minutes ago, ligenjček said:

Na primer pešec, ki ima sicer na prehodu prednost, je vseeno pametno, da se prepriča če lahko varno prečka cesto, ker ga lahko vseeno kdo spregleda... ali imam morda narobe?

Motiš se..., ker nimaš pojma o CPP vrni vozniško in ne upravljaj z ničemer kar je težje od 5 kil..., joke..., ampak eni pa res tako stališče zagovarjajo...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!