Skoči na vsebino

Kakšen motor izbrati?

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Ker sem nov na tem forumu najprej vsem skupaj en lep pozdrav.

Dolgo sem se že igral z mislijo, da si nabavim motor, vendar me je v nasprotno vedno prepričal (prestrašil) kakšen neumen voznik avtomobila. Enostavno se na naših cestah vozi ogromno (prometno) popolnoma neizobraženih "voznikov", da bi se lahko sproščeno vozil. Kakorkoli že, sedaj mislim, da sem našel dober kompromis, to je vožnja v naravi. S tem ne mislim, da se bom podil po pragozdih in klal srne, ampak pač sproščena vožnja po raznih kolovozih, vasicah, bregovih itd...

Bežne izkušnje z enosledci že imam, nenazadnje sem se že v mladosti gnal okrog z puchom in atx-om, kasneje pa tudi z očetovo BMW 650 FS-ko.

Pa da ne bom preveč nakladal...

Iščem motor za vožnjo po gozdnih poteh, bregovih, hribih pa tudi da bi z njim lahko recimo skočil iz Maribora do Ptuja. Rabil pa bi vašo pomoč, saj resnično nimam dovolj izkušenj, da bi si upal sam kar na pamet izbrati en všečen motor. Ne vem namreč, kakšen hod naj imajo vilice, kakšen motor (od motorja) je najprimernejši, katera firma naj bo, kje se ga najbolj splača kupiti, kakovost izdelave....

Sam sem si postavil neke osnovne smernice, bom pa zelo cenil vsak najmanjši nasvet od kakšnega izkušenega voznika oz. strinjanje ali nestrinjanje z mojimi predlogi.

*kupil bom rabljen motor do maksimalno 4.000 evrov, tako da kakšen nasvet glede tega bi mi tudi koristil...

Smernice

-kubikaža od 250 do 500 ccm; rad bi namreč, da je motor dokaj lahek.

-hočem priznano ime (yamaha, ktm, kawasaki, suzuki, mg... in ne korejcev, tajvancev, belorusov.. .)

-seveda mora biti motor "street legal" torej da ima vso potrebno oprema da se ga da registrirati za slo. ceste

-električni vžig

-vsaj osnovne analogne oz. digitalne prikazovalnike (hitrost, bencin, luči,.. .)

-zaželjeno je, da je dokaj znan in pogost model, tako da ni težav z rez. deli, servisi...

Tako, pa sem pri koncu svojega prvega (upam, da ne preveč utrujajočega) sporočila.

Še enkrat se že vnaprej zahvaljijam za bilokakšne nasvete.

Lp

Rok

Popravljeno . Popravil Roksa
Objavljeno (popravljeno)

Ni dileme XT600! Enostaven in nezahteven a vzdržljiv motor vendar malo več kubikov kot želiš.

To pa pri sistemu zavarovanja po KW ni več pomembno.

Srečno pri nakupu in uporabi!

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno

Hmm, po napisanem sledeč je morda res bolje imeti malce več kubikov med nogami (:D), vendar ali ni zaradi tega velika tudi razlika v teži in možnosti manevriranja po raznih gozdnih jarkih?

Drugače pa tisti KTM:

mmmmmmmmmmmmmmmmmm

svetovno zgleda.

Objavljeno
Iščem motor za vožnjo po gozdnih poteh, bregovih, hribih pa tudi da bi z njim lahko recimo skočil iz Maribora do Ptuja. Rabil pa bi vašo pomoč, saj resnično nimam dovolj izkušenj, da bi si upal sam kar na pamet izbrati en všečen motor. Ne vem namreč, kakšen hod naj imajo vilice, kakšen motor (od motorja) je najprimernejši, katera firma naj bo, kje se ga najbolj splača kupiti, kakovost izdelave....

kupil bom rabljen motor do maksimalno 4.000 evrov

Smernice

-hočem priznano ime (yamaha, ktm, kawasaki, suzuki, mg... in ne korejcev, tajvancev, belorusov.

-seveda mora biti motor "street legal" torej da ima vso potrebno oprema da se ga da registrirati za slo. ceste

-električni vžig

-vsaj osnovne analogne oz. digitalne prikazovalnike (hitrost, bencin, luči

-zaželjeno je, da je dokaj znan in pogost model, tako da ni težav z rez. deli, servisi...

vsem tem pogojem ustrezajo nekako okvirno trije modeli Yamaha XT 600, Kawasaki KLR 650, Suzuki DR 650 (razen kubiture :) ) vsi trije so enocilindrske endure približno enake moči (cca. 50 konjev), yamaha in suzuki sta zračno hlajena, kawasaki vodno. definitivno so znotraj tvojega budgeta (letniki '98-00 do nekje 3000€ pa še ostane ti za registracijo in opremo) :)

edino kar je, so težji kot ktm, ki je vsekakor bolj terensko usmerjen, vendar pa nadokadijo z večjo prijaznostjo do začetnika in pa dosti manjšimi stroški obratovanja

upam da sem ti kaj pomagal,

lp, Tomaž

Objavljeno

*kupil bom rabljen motor do maksimalno 4.000 evrov, tako da kakšen nasvet glede tega bi mi tudi koristil...

Smernice

-hočem priznano ime (yamaha, ktm, kawasaki, suzuki, mg... in ne korejcev, tajvancev, belorusov.. .)

-električni vžig

-vsaj osnovne analogne oz. digitalne prikazovalnike (hitrost, bencin, luči,.. .)

Tako, pa sem pri koncu svojega prvega (upam, da ne preveč utrujajočega) sporočila.

Še enkrat se že vnaprej zahvaljijam za bilokakšne nasvete.

Lp

Rok

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!