Cricek Objavljeno September 13, 2008 Deli Objavljeno September 13, 2008 Živjo, v mesecu juniju sem diplomiral na Fakulteti za šport na temo Motociklizem kot športnorekreativna dejavnost. Mislim da bi bilo škoda, če informacije, ki so zbrane v diplomskem delu, ne bi dosegle večjega števila voznikov motornih koles. V upanju, da vam bodo koristile, prilagam link do COBISS-a, kjer se nahaja diplomsko delo v PDF obliki. Vrjamem, da bo vsak v njem našel nekaj zanimivega in uporabnega. Moj prvotni namen je bil pisanje diplomskega dela samo na temo tehnike vožnje motocikla, vendar se je zataknilo pri iskanju mentorja, ki bi sprejel diplomsko nalogo na to temo. Zato je nastal kompromis, kjer sem dodal še športnorekreativni vidik vožnje motornega kolesa, in tako diplomiral pod okriljem prof. Hermana Berčiča in katedra za športno rekreacijo. Diplomsko delo je monografskega tipa, oziroma po domače, je PREPIS iz večjega števila knjig (vse misli so citirane). Avtorje idej, ki so zapisane v diplomskem delu, boste našli v poglavju 13. Viri in literatura. Med pomembnejšimi so Cocco, Code, Ienatsch in Parks. Prijetno branje! Blaž Erjavšek http://www.fsp.uni-lj.si/COBISS/Diplome/Di...rjavsekBlaz.pdf Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nk84 Objavljeno September 13, 2008 Deli Objavljeno September 13, 2008 Nisem še uspel prebrat, sem nahitro preletel ker mam gužvo z izpiti ampak mislim da je dobra zadeva in bo mnogim lahko koristila. Hvala ker svojho nalogo deliš z nami!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno September 13, 2008 Deli Objavljeno September 13, 2008 Na hitro sem preletel in se ne morem pravnomocno sodit, ampak, kar sem videl, mi je vsec. Lepo, da nekdo tudi v univerzitetne kroge vkljucuje motorizem. Sem pocasi mislil, da sem edini "cudak". lp j p.s. Si peljal mentorja kak krog? Mislim, da bi bilo edino pravilno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
frfljot Objavljeno September 13, 2008 Deli Objavljeno September 13, 2008 zelo izvirno! čestitke ob diplomi! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cricek Objavljeno September 14, 2008 Avtor Deli Objavljeno September 14, 2008 Na hitro sem preletel in se ne morem pravnomocno sodit, ampak, kar sem videl, mi je vsec. Lepo, da nekdo tudi v univerzitetne kroge vkljucuje motorizem. Sem pocasi mislil, da sem edini "cudak".lp j p.s. Si peljal mentorja kak krog? Mislim, da bi bilo edino pravilno. :D Ne na to da bi peljal mentorja pa nisem pomislil! Mogoče če bil g. Berčič malo mlajši (je že v pokoju, dela na fakulteti pogodbeno), in če bi bil K6 mal bolj "prijazen" do sovoznika, bi razmišljal tudi o tem.. Drugače pa lahko povem, da je bil tako mentor, kot vsi ostali na fakulteti zelo vesel, da je nekdo načel to tematiko. Očitno je, da se veliko ljudi (ne samo motoristi) zaveda, da je glede varnosti v prometu v slovenskem prostoru potrebno storiti veliko več. In če boste prebrali diplomsko nalogo v celoti, boste videli, da je v najširšem smislu namen diplomske naloge predvsem povečati prometno varnost. Oziroma povedano na kratko, je namen spodbuditi motoriste, da začnejo analitično razmišljati o vožnji (zato je potrebno nekaj teoretičnega znanja), na eni strani, in jih prepričati, da za "dirkanje" uporabljajo dirkališča ne ceste na drugi strani.. Odziv vseh profesorjev na fakulteti pa je bil zelo zelo pozitiven (profesor Berčič si tudi močno želi, da bi po vzoru diplomske naloge nastal nek pripočnik). Tako da res lahko rečem, da me je odziv vseh na fakulteti zelo pozitivno presenetil in da je bilo diplomsko delo lepo sprejeto! LP Blaž Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno September 14, 2008 Deli Objavljeno September 14, 2008 Super zadeva, velik podatkov na enem mestu..Zelo koristno branje, pa ceprav le nahitro... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
traktor Objavljeno September 14, 2008 Deli Objavljeno September 14, 2008 fajn si bo treba enkrat čas vzet pa prebrat. :) fajn je tud da so nekatere slike od pegasota :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno September 14, 2008 Deli Objavljeno September 14, 2008 :D Ne na to da bi peljal mentorja pa nisem pomislil! Mogoče če bil g. Berčič malo mlajši (je že v pokoju, dela na fakulteti pogodbeno), in če bi bil K6 mal bolj "prijazen" do sovoznika, bi razmišljal tudi o tem.. Drugače pa lahko povem, da je bil tako mentor, kot vsi ostali na fakulteti zelo vesel, da je nekdo načel to tematiko. Očitno je, da se veliko ljudi (ne samo motoristi) zaveda, da je glede varnosti v prometu v slovenskem prostoru potrebno storiti veliko več. In če boste prebrali diplomsko nalogo v celoti, boste videli, da je v najširšem smislu namen diplomske naloge predvsem povečati prometno varnost. Oziroma povedano na kratko, je namen spodbuditi motoriste, da začnejo analitično razmišljati o vožnji (zato je potrebno nekaj teoretičnega znanja), na eni strani, in jih prepričati, da za "dirkanje" uporabljajo dirkališča ne ceste na drugi strani..Odziv vseh profesorjev na fakulteti pa je bil zelo zelo pozitiven (profesor Berčič si tudi močno želi, da bi po vzoru diplomske naloge nastal nek pripočnik). Tako da res lahko rečem, da me je odziv vseh na fakulteti zelo pozitivno presenetil in da je bilo diplomsko delo lepo sprejeto! LP Blaž Ja, to sem tudi jaz opazil pri nas (FF-psihologija). Veliko jih zanima, zakaj se raje odrecemo varnemu avtu in se raje peljemo z motorji. Pa sem zadnjic peljal enega od glavnih profesorjev pri nas na en krog in sedaj ze razmislja o raziskovalni temi zame... Bom se videl. lp j Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Port Folio Objavljeno September 14, 2008 Deli Objavljeno September 14, 2008 Super zadeva, čestitke na končanju študija s takšno super iztočnico za prihodnost. Mentorju "kapo dol", ker je podpiral tematiko :worship: . lp PF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 Čestitke k izbrani temi in izdelku. Prebral v celoti in ni mi žal. Uporabno, sem nehote primerjal z lastnimi izkušnjami v teku letošnjega leta kar intenzivne vožnje z motociklom (se je nabralo 17000km). In se stvari lepo ujemajo/pokrivajo. Pohvalno. Zadevo je čimbolj spraviti med ljudi. Sam sem poslal link svojim motorističnim prijateljem. lep pozdrav in SREČNO :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se