Guest Brumer Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 Kaj pol? A je ziher, da se bo lahko custom made tablice obdržalo tudi drugo leto, tudi če bodo prišle ven večje? Svojo dosedanjo tablico boš lahko zadržal do menjave motorja,nato pa hočeš nočeš bo treba novo VELIKO tudi po naročilu, bo pač tavelka zato pohiti in naroči še tamalo po naročilu -dokler je še možno.Kajti samo tablice po naročilu ti pri menjavi motorja ostanejo(so tvoja lastnina ker si psebej doplačal) :OK: :OK:
Jure Objavljeno September 19, 2006 Opozori Objavljeno September 19, 2006 A pa se da deponirat navadno tablico čez zimo in jo spomladi spet dvignit? Ali jo lahko zadržiš do menjave motorja samo v primeru če imaš motor skozi registriran?
MaraudeR Objavljeno September 20, 2006 Opozori Objavljeno September 20, 2006 Torej, če znam računati, bodo velike tablice od 26. januarja 2007? :huh: Od kje ti pa ta informacija? Šest mesečni rok prične teči od dneva sklenitve pogodbe o izdelavi in dobavi registrskih tablic - in kot mi je znano dobavitelj še ni izbran... A pa se da deponirat navadno tablico čez zimo in jo spomladi spet dvignit? Ali jo lahko zadržiš do menjave motorja samo v primeru če imaš motor skozi registriran? Tablica je vezana na vozilo in jo ni možno deponirati za več kot 15 dni (ZVCP-1-UPB3, Uradni list RS 25/2006) - se pa pripravlja sprememba ZVCPja, kjer bo za motorna kolesa spet omogočeno deponiranje...
Frips Objavljeno September 20, 2006 Opozori Objavljeno September 20, 2006 ...iskreno...boli me k**** za te tablice. Če je res 18x18 je to sam mal večja od sedanjih, tko da ni neke krize. Da bi pa zaradi tega 20k dajal....mah......
Guest Brumer Objavljeno September 20, 2006 Opozori Objavljeno September 20, 2006 ...iskreno...boli me k**** za te tablice. Če je res 18x18 je to sam mal večja od sedanjih, tko da ni neke krize. Da bi pa zaradi tega 20k dajal....mah...... Kolikor je meni znano po zdajšnjih pravilih odjaviš motor za 6 mesecev samo z prometno na upravni enoti(in prometna je neveljavna)tablica ostane na motorju dokler motorja ne prodaš,(denar za preplačano zavarovanje dobiš nazaj).Kar se tiče izdelovanja tablic pa sigurno nebo razpisa saj regsterske tablice izdeljujejo na Dobu(zapori)in nebi verjel da bi kdo drugi sploh imel kakšne šanse priti zraven.
trisha Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Za nove tablice se še ne ve kdaj bojo, ker izdelovalec res še ni znan. Ni nujno da bo izdelovalec KIG, lahko je tudi tuje podjetje...... pol bo šele štala za naročanje. Tablce za motor ti ni treba vrnt do enega leta po poteku registracije. Če pa hočeš jeseni dobit zavarovanje nazaj, pa zavarovalnica zahteva vrnitev tablic. :angry2: O tem je že bila debata v temi zavarovanj. Če si zavaroval za 6 mesecev (jah plačal si večjo premijo) potem z lahkoto obdržiš tablice na motorju do pomladi. Kolikor je meni znano po zdajšnjih pravilih odjaviš motor za 6 mesecev samo z prometno na upravni enoti(in prometna je neveljavna)tablica ostane na motorju dokler motorja ne prodaš,(denar za preplačano zavarovanje dobiš nazaj).Kar se tiče izdelovanja tablic pa sigurno nebo razpisa saj regsterske tablice izdeljujejo na Dobu(zapori)in nebi verjel da bi kdo drugi sploh imel kakšne šanse priti zraven. Odjave brez vrnitve tablice ni!!! (razen pri tablicah po posebnem naročilu, katere maš lahko doma)
Frips Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Mah .... itak semo že nekajkrat prišli do zaključka, da je na vsaki UE drugače, tj da si zakon razlagajo drugače. :slap:
Zx_R Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Brumer tudi jaz imam popolnoma enako informacijo z naše upravne enote kot ti, in tako tudi mislim nardit. :OK:
gerholdd Objavljeno September 23, 2006 Opozori Objavljeno September 23, 2006 Zdravo! Danes sem na relaciji LJ - obala izgubil tablico LJ-92-0R. Če jo je kdo videl, prosim, da mi sporoči.
Gallus Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 ... samo dejstvo, da piše da bodo nove tablice čez 6 mesecev ne pomeni čisto nič ... ... gre za inštrukcijski rok, ki državo zgolj načelno obvezuje, če ga ne izplni - pol pa nič .) ...
GREY WOLF Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Razumem en kaco po domače napisano.Alora včeraj poteklo zavarovanje,tehnični skratka vse.Če vrnem tablico -odjavim iz prometa plačam 2300 sit .Moram tablice vračat in odjavljat iz prometa? ali ... se naredim Tošo pa čakam da mi pošljejo obvestilo ker to delajo(UE).Deponiranje ni možno razen 15 dni pravijoooooooooo gospoda na UE.Alora kaj predlagate :?
TBoxer Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 @GREY WOLF Jst, bi na tvojem mestu počakal. Mogoče ti bodo pustili imet stare tablice Sam sem imel letos spomladi podobno situacijo, registracija je potekla več kot mesec dni in sem moral najprej motor odjavit in ga ponovno registrirat, uporabil pa sem iste tablice. lp
The Doc. Objavljeno September 28, 2006 Opozori Objavljeno September 28, 2006 Zdravo! Danes sem na relaciji LJ - obala izgubil tablico LJ-92-0R. Če jo je kdo videl, prosim, da mi sporoči. prodam najdeno reg. tablico, možnost plačila na obroke + 2 leti garancije :D
metalc Objavljeno September 28, 2006 Opozori Objavljeno September 28, 2006 moja pa že enih 10 let stoji na motorji samo je pa 4x preluknana z m6 vijaki
mačka27 Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 Čav sončki! :OK: Mene pa zanima če gdo ve, kako bo z novimi registracijskimi po 27 (okt/nov). Baje da so v ognju neke nove,... Lp in uživajte
wind Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 Čav sončki! :OK: Mene pa zanima če gdo ve, kako bo z novimi registracijskimi po 27 (okt/nov). Baje da so v ognju neke nove,... Lp in uživajte bmk, jaz deponiram staro...
Zx_R Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 Wind samo na Ptuju po novem več ne!!!!! Razen če maš custom edition! .)
pirrulz Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 Wind samo na Ptuju po novem več ne!!!!! Razen če maš custom edition! .) Pač greš drugam deponirat! Long live the land of the free & home of the brave! :grim B) :SS
motoristek Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 sončki :lol1: še nekaj, če odjaviš in uničiš tablice v upravni enoti plačaš manj in to je 850,00+255,00 :OK:
imlakar Objavljeno Oktober 17, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2006 Včeraj sem odjavil motor in deponiral tablico. Na prometni je res napisano za 15 dni, vendar mi je prijazna gospa povedala, da se zakon spreminja in da bodo tablico deponirali za 1 leto.
xr800 Objavljeno Oktober 18, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2006 (popravljeno) Točno tako, sprememba po 31.10.2006, kjer bo deponiranje RT podaljšano na eno leto. Odjava iz prometa pa stane 850,00 tolarjev. Popravljeno Oktober 18, 2006. Popravil xr800
šokac Objavljeno Oktober 18, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2006 Točno tako, sprememba po 31.10.2006, kjer bo deponiranje RT podaljšano na eno leto. Odjava iz prometa pa stane 850,00 tolarjev. :grrr :grrr :grrr Po 21. členu ta Zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS. Ker imam Uradni list RS št. 105, pred seboj lahko verodostojno in zagotovo napišem, da bomo lahko tablice deponirali za eno leto od 27. oktobra 2006. Sprememba v Ur. l. RS, je bila objavljena dne 12. 10. 2006 + 15. dni = petek 27. oktobra 2006. :P :yea1:
ton Objavljeno Oktober 18, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2006 Potem z odjavo počakam še nekaj dni in mi tablica ostane za naslednjo sezono. :OK:
šokac Objavljeno Oktober 18, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2006 Potem z odjavo počakam še nekaj dni in mi tablica ostane za naslednjo sezono. :OK: Točno tako. .)
Barth Objavljeno Oktober 18, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2006 iz prve roke poročam, da je v LJ (amzs) možno deponirati že od ponedeljka naprej za 1 leto (sem šel odjavit motor). ne splača se vam šteti dnevov uveljavitve zakona, če pa praksa deluje drugače :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se