Fritz Objavljeno December 20, 2006 Opozori Objavljeno December 20, 2006 Res je, vendar piše tudi: 4. člen Na registrskih tablicah ostalih dimenzij (tiste za avtomobil, med ostalimi op. F) je registrska označba sestavljena iz kombinacije petih črk in številk. 5. člen (registrske tablice z izbranim delom označbe) (1) Izbrani del označbe sme vsebovati najmanj tri in največ šest črk ali kombinacije črk in številk, od tega najmanj eno črko. Izbrani del označbe lahko vsebuje največ en pomišljaj na kateremkoli delu. Kar pomeni da lahko za avtomobil izbereš tudi šest znakov, čeprav jih ima običajna tablica samo pet. Moto tablice v nadaljevanju več ne omenjajo ampak samo nedovoljene kombinacije štirih ali petih znakov (kam je izginilo šest znakov??). Moto tablica ima, s pomišljajem vred, tudi pet znakov vendar meni na staro ni uspelo spraviti celega nicka.
MACESN Objavljeno December 20, 2006 Opozori Objavljeno December 20, 2006 nek na netu sem vidu LJ*UBITI zdej pa nej vsak prebere kokr se mu zdi :grim
eMBe Objavljeno December 20, 2006 Opozori Objavljeno December 20, 2006 4. člen .... Registrska označba na registrski tablici dimenzije 180 x 180 mm je sestavljena iz kombinacije štirih črk in številk, ja in ne moreš imeti recimo: MUCA :grrr ali primer:1930 :grrr te štiri znake lahko kombiniraš med seboj ne morejo biti pa samo črke ali samo številke :grim preverjeno ko sem naročal sm mislu dat gor 1930 pa ni šlo poj ime tud ni šlo :grim :headbang: :headbang:
Driverman Objavljeno December 20, 2006 Opozori Objavljeno December 20, 2006 (popravljeno) Jest sm dau loh 4 črke LJ PO-SU :) :) Popravljeno December 20, 2006. Popravil Driverman
MaraudeR Objavljeno December 20, 2006 Opozori Objavljeno December 20, 2006 lahko so tudi samo štiri črke ali številke - pa seveda ta kombinacija ne sme biti že rezervirana... 4.člen (2) Pri kombinacijah črk in številk je v neposredni povezavi prepovedana uporaba črke »I« in številke »1«, črke »B« in številke »8« ter črke »G« in številke »6«. Črka »O« se zapiše kot številka »0«. Registrska označba je sestavljena iz črk slovenske abecede, razen črk Č, Š, Ž. 5.člen (3) Izbrani del označbe, ki vsebuje štiri znake, ne sme vsebovati naslednjih kombinacij: – črka, številka, številka, številka, – črka, številka, številka, črka, – številka, številka, številka, črka, – številka, številka, črka, črka, – črka, črka, številka, številka. (4) Izbrani del označbe ne sme vsebovati kratic državnih organov, določenih tujih predstavništev in mednarodnih organizacij. (5) Ne glede na določbo drugega odstavka prejšnjega člena sme izbrani del označbe registrske tablice vsebovati tudi črke X, Y in W.
snoopy Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 Pa stalni tablici si lahko zelo prepoznaven-celo za policijo :grim (če imaš probleme z zakoni) Drgač pa...če jo bom dal delat po naročilu:LJ-snpy(tablica pa bo mer 18*18)
eMBe Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 (popravljeno) lahko so tudi samo štiri črke ali številke - pa seveda ta kombinacija ne sme biti že rezervirana... no saj lepo piše da številka 1 ne gre not :grim Popravljeno December 21, 2006. Popravil eMBe
MARJA Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 no saj lepo piše da številka 1 ne gre not :grim Če bi bolje prebral, bi videl da 1 gre not, vendar ne v kombinaciji z " I ". Se pravi 1I** ali I1*** ne gre.
eMBe Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 Če bi bolje prebral, bi videl da 1 gre not, vendar ne v kombinaciji z " I ". Se pravi 1I** ali I1*** ne gre. jaz dobro berem :grim ti si slabo :devil: če si tolk pozorno bral bi videl da sem želel imeti napisano 1930 kje je tu kaka črka I :headbang: :headbang: :headbang: ej štromarji :kva2:
MARJA Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 jaz dobro berem :grim ti si slabo :devil: če si tolk pozorno bral bi videl da sem želel imeti napisano 1930 kje je tu kaka črka I :headbang: :headbang: :headbang: ej štromarji :kva2: Če so ti pa rekl da 1930 ne gre, so pa cepci, ker ta kombinacija gre.
MaraudeR Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 ...razen če je že rezervirana...
eMBe Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 ne ni bila rezervirana :grrr babura je rekla da ne morejo biti samo številke :headbang: da moram vmes poturit kako črko :wacko: ma nej se zaleti nekam bo pa drugačna kombinacija samo da bo moja :OK:
MaraudeR Objavljeno December 21, 2006 Opozori Objavljeno December 21, 2006 mislim da je pri tem nastalo malce zmede z raznimi verzijami pravilnikov... Pravilnik iz leta 2006 bo v uporabi šele 6 mesecev po podpisu pogodbe o izdelavi tablic...do tedaj velja tisti iz leta 2004 - vmes pa je bil v letu 2005 še en (tablice brez oznak krajev), ki pa ne velja več Po pravilniku iz leta 2004 je registrska oznaka vozila za motorna kolesa sestavljena iz kombinacij treh do štirih, črk ali kombinacije črk in številk. Pravilnik iz leta 2005 je določal da je registrska oznako sestavlja kombinacija črk in številk v zaporedju dveh črk, dveh številk in dveh črk ali dveh črk, treh številk in dveh črk. Med črkami in številkami so presledki. Izbrani del označbe sem vsebovati najmanj tri in največ sedem znakov (odvisno od vozila in veliksti tablice), od tega najmanj eno črko in največ en presledek, ki se ne šteje kot znak.
bu5a Objavljeno December 22, 2006 Opozori Objavljeno December 22, 2006 Danes naročil tablico.Malo manj kot 14.000,00 sit me je stala. :OK:
eMBe Objavljeno December 22, 2006 Opozori Objavljeno December 22, 2006 Danes naročil tablico.Malo manj kot 14.000,00 sit me je stala. :OK: Saymon je skrivnost kaj bo pisalo :hmm: mam občutek da firma :OK:
snoopy Objavljeno December 22, 2006 Opozori Objavljeno December 22, 2006 A tablco narejeno po želji se plača glede na št.znakov al kot tablco??
Stric Burek Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 A tablco narejeno po želji se plača glede na št.znakov al kot tablco?? menda na tablco...
Jure Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 A se da naročit tablice po naročilu samo na UE, ali tudi na tehničnih?
vuk76 Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 A tablco narejeno po želji se plača glede na št.znakov al kot tablco?? Kot tablico...cca. 16.000 SIT, @Dex - samo na UE
motoristek Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 Kot tablico...cca. 16.000 SIT, @Dex - samo na UE in v Intersparu.... :headbang:
snoopy Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 Se pravi: -1. naročiš tablico -2.ko tablico dobiš greš motor zavarovat -3.na tehničnega gre v tem vrstnem redu?Al morš motor najprej zavarovat??
simonsi Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 Se pravi: -1. naročiš tablico -2.ko tablico dobiš greš motor zavarovat -3.na tehničnega gre v tem vrstnem redu?Al morš motor najprej zavarovat?? Tehnični je pred zavarovanjem.
motoristek Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 Tehnični je pred zavarovanjem. A je kaj narobe, če imaš prej zavarovanje???
simonsi Objavljeno December 23, 2006 Opozori Objavljeno December 23, 2006 A je kaj narobe, če imaš prej zavarovanje??? Uradno se naj ne bi dalo zavarovati brez tehničnega. Ker potem se recimo voziš z neizpravnim, a zavarovanim avtom, kar ti pa nič ne pomaga v primeru nezgode.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se