Skoči na vsebino

Novi Marof 09'

jose

Priporočene objave

soft prednja 211-ka?

Odgovor bi moral bit pod Casperjevim, višje gor, pa je urejevalnik po svoje postavil kot zadnji post.

Mišljeno in s strani Rude-ta izrečeno je bilo za Conti ki, jo je imel Casper. Če se ne motim Race Atack Slick. Casper ve natančno. Bi moral pobrskat med PM, pa urejevalnik ne pusti. Vsekakor umestna opomba.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah pa ta okorn urejevalnik.

Post bi moral stati pod zadnjim Casperjevim postom višje gor,

pa ga je urejevalnik postavil na dno, kot zadnji post.

Mišljeno je bilo, in s strani Rudeta napisano, za Conti Race Atack Slick in prednja soft. Če se motim, naj me Casper popravi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hoj, nč se ne motš je bla Conti race attack slick (soft), pa jo je velik hitreje pobral kot pa prejšnjo Gp Racer (soft)....

Bomo vidl kako se bo zdejšnja BT003 (medium) obnesla....

Ej, gsx750f, kdaj se kej dobimo za en čaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj ti si že kdaj obrnil gumo ?

Seveda sem obrnil gumo, vsako ponucam do meje sprejemljivosti, da ne bo kdo mislu da se po platnu vozim :P. S sprednjo se ne zajebavam kaj dost rad, ker če taprva spusti pol ni glih lepo, saj se zelo težko rešiš pred padcem. Zadnja pa ni tak problem,ker če imaš kaj občutka na gasu ni težko rešiti situacije. Spravil sem se obračati tudi sprednjo Kr106 soft pa se je obnašala čist isto kot normalno obrnjena (celo na grobniku). Obračal jih pa nebi če neb vedu za dejstvo, da radialno gumo lahko obračaš....NE SMEŠ pa je, če se voziš po cesti na deževen dan, zaradi odvajanja vode z gume zaradi smeri zarez(dezena)...potem dejansko vodo dovajaš na gumo namesto, da jo odvajaš.

Če se bo še kdo spravu na obračanje gum naj to dela na lastno odgovornost, da ne bo kej pol narobe, pa da je un pa un reku.... pol bo pa nesreča. Ker je veliko faktorjev katero gumo se sploh splača obrnit...poleg teh faktorjev pa še miljon različnih voznikov. Tko da po pamet :)

Lep dan še naprej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

saj mislil sem zato ja, ne zarad zarez

temveč guma je narejena tudi drugače da ima smer vrtenja, ne samo zarad zaraz

Sam pa mislim da obvladaš stvat, tak da fajn to

Kaj pa slick guma glede obračanja ? kako se obnaša

Sam sem vozil že obrnjeni BT003 (tako sprednjo kot zadnjo) ter zadnjo obrnjeno GP Racer Slick po Marofu. Gume so se obnašale OK. JIh pa nebi obračal za kakšen Grobnik ali Panonijo. Iz čistega psihološkega vidika...

Za na cesto pa nikakor nebi obračal gum.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj ti si že kdaj obrnil gumo ?

Obrnil z razlogom:

- še zadnji Marof v letu

- desne strani je še nekaj ostalo, ker je Marof vzel levo stran bolj

- za naslednje se še nisem odločil katere bodo

- ta hitri del gre v levo, dočim so desni mnogo počasnejši

akcij pa je narediti po pameti. Nisem hiter kot več njih tu na forumu pa vseeno nebi šel z obrnjeno na Grobnik (že bil) oz. na

Panonio (še ne bil).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam sem vozil že obrnjeni BT003 (tako sprednjo kot zadnjo) ter zadnjo obrnjeno GP Racer Slick po Marofu. Gume so se obnašale OK. JIh pa nebi obračal za kakšen Grobnik ali Panonijo. Iz čistega psihološkega vidika...

Za na cesto pa nikakor nebi obračal gum.

čisto dobro razmišljaš, bi rekel

glede Grobnikla in Panonije, ter ceste

se strinjam

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko Marofov pa zdrži zadnja D211?

Odvisno koliko ga goniš:)

Če se vozis samo po marofu in nič po cesti je najboljše imet slikse, dalj zdržijo od narezanih (s profilom) pa nej bo to kirakoli guma. Pa zadnjo gumo komot obračaš, če jo preveč obrabiš recimo samo po levi. Če men neb blo škoda dat za novo gumo bi si najraj KR 108 zadaj pa KR106 spredi kupoval. Tko moram pa rabljene gume kupvat da čez pridem, da denarnica ni hitro prazna. Je pa res da če hočeš čase izboljševat moraš potem čedalje boljše gume tudi kupovat. Jst se vozim okoli 1:15 in zaenkrat rabljene gume še kar dobro služijo svojemu namenu.

Na slick gumi piše v katero smer se mora vrteti, tako da jaz je ne bi obračal.

Greš enkrat na marof, enkrat na pannonio pa se ti lepo po obeh straneh ponuca enako.

Popravljeno . Popravil lmperator
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na slick gumi piše v katero smer se mora vrteti, tako da jaz je ne bi obračal.

Greš enkrat na marof, enkrat na pannonio pa se ti lepo po obeh straneh ponuca enako.

A na navadni pa ne piše v kiro smer se mora vrtet :whistle:.

Se pa strinjam, da je pametno Enkrat marof enkrat panonia....sam kurc k je Marof bližji:)

Tudi jst sm imel pomisleke glede obrnjene sprednje gume na grobniku, pa sm vseen šel sprobat par krogov in vidu da kr preklemano isto drži kt prov obrnjena.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na nekaterih letnih avtomobilskih gumah nič ne piše. Jo lahko obračaš kolker ti paše.

Brez zamere stari, ampak čist na vsaki gumi piše oz. je narisana puščica v katero smer se mora guma vrtet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Brez zamere stari, ampak čist na vsaki gumi piše oz. je narisana puščica v katero smer se mora guma vrtet.

Ja na zimskih. Na letnih nekatere gume nimajo puščice za smer vrtenja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na avtomobilskih ne..kar je kolega pred tabo tudi napisal..

sicer pa obračanje pnevmatik ni nič takega..niti na grobniku ne..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

res. če na mojih najdeš smer rotacije ti dam 1000€ worship.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bo držalo::nono:

Kar nekaj novejših nima več puščice temveč le Outside ter Inside in je torej vseeno v katero smer jo obrneš. Zunanji del profila je prilagojen večji obremenitvi na robu profil pa ni usmerjen. Karkasi je pa očitno vseeno v katero smer se vrti.

Profil pri letnih je usmerjen zaradi manjše glasnosti pri zimskih pa zaradi samočiščenja nabranega snega.

Zanimivost::naughty:

Sem imel na prejšnjem gorskem kolesu (7 let nazaj) na gumah sledeče: puščici v obe smeri vendar ob njih pripis front oz. rear.

Profil je bil očitno usmerjen. Zadnja odriva nazaj, prednja pa se upira prihajajočemu.

Na avto oz. moto gumah kaj takega še nisem zasledil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A na navadni pa ne piše v kiro smer se mora vrtet :whistle:.

Se pa strinjam, da je pametno Enkrat marof enkrat panonia....sam kurc k je Marof bližji:)

Tudi jst sm imel pomisleke glede obrnjene sprednje gume na grobniku, pa sm vseen šel sprobat par krogov in vidu da kr preklemano isto drži kt prov obrnjena.

LP

pa če bi preklemano bremzal v ovinku se ne bi nič guma spremenila ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa če bi preklemano bremzal v ovinku se ne bi nič guma spremenila ?

Zakaj bi se?

V ovinku nimaš kaj preklemano bremzat !:nono:

In zakaj ne?Seveda,če veš kaj delaš oziroma znaš

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimivost::naughty:

Sem imel na prejšnjem gorskem kolesu (7 let nazaj) na gumah sledeče: puščici v obe smeri vendar ob njih pripis front oz. rear.

Profil je bil očitno usmerjen. Zadnja odriva nazaj, prednja pa se upira prihajajočemu.

Na avto oz. moto gumah kaj takega še nisem zasledil.

Še ne? Kaj pa michelin pilot power???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še ne? Kaj pa michelin pilot power???

A zadnja gre lahko na prednje kolo in obratno na SS oz. ST :hmm::BUA:motociklu????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V ovinku nimaš kaj preklemano bremzat !:nono:

zakaj ne ?

pa če si v ovinku in prihaja še večji ovinek ti ne boš premzal ??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj ne ?

pa če si v ovinku in prihaja še večji ovinek ti ne boš premzal ??

Predvidevam, da te je želel spomniti, da se "premza" pred ovinkom, ker v kolikor zaviraš v ovinku, se motor začne dvigovat in potem greš po traviiii :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!