D.J. Objavljeno Oktober 20, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 20, 2003 wiseco ima skor ziher tut kovane, zdržijo pa kar nekaj ur več kot litina v katalogih so oznake kovanih PRO in podobni izrazi, ter par 10€ višje cene sem pa imel priliko videt stolčen SRS kovan bat (in cilinder), kjer je bila uporabljena stara šplenta (varovalka) sornika zato svetujem vedno novo se pravi, bati razreda 28.000 sit so najverjetneje litina, ki pa vsaj na pogled zgledajo malo bolje kot originalni (kinder jajc look)
viktor Objavljeno November 12, 2003 Opozori Objavljeno November 12, 2003 :devil: Wiseco in JE dela samo kovane bate,kateri so kvalitetno 10x boljši od originalnih litih.le vedeti morate eno stvar,kovani bati rabijo večjo toleranco,zato so pri zagonu glasnejši in motor je VEDNO treba zagret na delovno temperaturo preden se lahko polno obremeni.kovani bati z višjo kompresijo so športni proizvod in so namenjeni za ''športne'' voznike,kateri vedno zagrejejo motor!!! :devil:
BlazS Objavljeno November 12, 2003 Opozori Objavljeno November 12, 2003 OK, se pravi, da je boljs ce dam not wiseco bat. Kaj pa glede mer? Sem gleda mal po spletnih trgovin, pa se da sam eno mero bata kupit(Bore x Stroke (mm): 66.4x72, Size (mm): 66.40, PRO-LITE, Nikasil Bore). Jaz mam original B bat trenutno not.
D.J. Objavljeno November 12, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 12, 2003 zmeri al pa dej zmerit svoj cilinder in daj noter kovan bat v mejah toleranc, nimaš kej zgrešit, če je viktorjeva trditev OK samo bati na slikci so za 4-T, za 2T je mogoče še vedno verjetnost, da dobiš wiseco litino??
RHonda Objavljeno Junij 23, 2011 Opozori Objavljeno Junij 23, 2011 Stara tema ko zemlja. Zanima me, če se v Sloveniji sploh kje da naročit bate (če bi jih slučajno rabil)? Do sedaj sem zasledil samo znamko WISECO (usa), ki jo zastopa podjetje na Ptuju, ti pa imajo v online katalogu samo produkte za motokros in peščico drugih motorjev. Kaj pa ART PISTONS (japonska firma), kje se to naroča ali da naročit, še online kataloga nimajo... Recimo za cbr600rr so štirje bati wiseco tam okol 400-500eur (v USA). To so kovani bati, away boljši od originalnih.
robopanik Objavljeno Junij 24, 2011 Opozori Objavljeno Junij 24, 2011 Ce kdo rabi eno predelavo za ttrca/xt ja naj mi javi...imam delov na pretek (vecinoma novi oz. z manj kot 1000km!)
RHonda Objavljeno Junij 24, 2011 Opozori Objavljeno Junij 24, 2011 Sicer sem pozabil omenit, da so tovrstni deli namenjeni več ali manj dirkanju (sploh kovani bati, da ne govorimo o utekanju motorja), mi je pa žal, da se na tem forumu o tem premalo ali pa sploh nič ne govori. Če ne drugega samo kot zanimivost. Je pa seveda to tuning na nekoliko višjem nivoju, kot samo menjava izpuha, vžigalne enote in 'dihtunge' glave. Primer: vgradnja lažjih, višjekompresijskih 'overbore' batov ter posledično močnejših in lažjih ojnic se konkretno pozna na vsakem motorju. Ceneje pa je seveda na enem cilindru, na nekem SS zna bit cena X4 in še precej več benny0104 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se