Gladiac Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Pozdravljeni, Zanima me samo kateri imajo najnižje sedišče oz. pri katerih se to da nastaviti. S punco delava izpit in za začetek bi kupila motor, katerega bi lahko oba vozila. Najine višine sta 165 in 178 cm. Hvala
Skiny Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Glede na to, da ti nihče ne odgovori (kar je načeloma tudi logično, glede na zastavljeno vprašanje) samo namig: Malo bolj se potrudi z opisom: kaj približno sploh želiš, v kakšnem cenovnem razredu in za kakšen namen. V kategorijo enduro - touring spada tako 125ccm kitajska endura kot tudi 1800 ccm šestvaljna Honda Goldwing. skupna pa sta jima le število koles in zahtevan izpit kategorije A :whistle: LP, Skiny
Gladiac Objavljeno Marec 18, 2009 Avtor Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 Načeloma imam v mislih od 600 do 1000 ccm in nekje do 4000€. zanimajo me pa predvsem kateri motocikli enduro ali touring imajo nizko sedišče. Hvala za odgovore.
PURPLE Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 Na enduro lahko dokaj hitro pozabiš, če je ženska velika 165 in začetnica, nebom rekel da ne gre ampak sem že videl kako se je ženska podobne višine basala na Transalpko. Motor na stransko taco in potem komaj nogo čez :blink: , da ga je zajahala, kako se lovi na kakšnih semaforjih, speljuje v klanec, težko je ker noge hitro postanejo prekratke oz nimajo moči ko motor zlele malo v eno ali drugo stran. Endure so super kot ostali motorji, ampak tukaj je le potrebna "določena višina", zaradi višje oddaljenosti sedeža od tal, napram ostalim motorjem.
Skiny Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 Na enduro lahko dokaj hitro pozabiš, če je ženska velika 165 in začetnica... Se 100% podpišem pod tole, sploh če je v igri transalp ali še kaj višjega. Iz kategorije enduro mi glede na opisano pogojno pade na pamet samo BMW F650 GS (CS), ki ima za ta tip motorja res nizek sedež in tudi nizko težišče. Tipični "touring" oz. potovalni motorji navadno tudi nimajo pretirano nizkega sedeža, poleg tega je ta navadno še izdatne širine, kar spet pomeni nekoliko težje "lovljenje tal" voznikov s pomanjkanjem telesne višine. Zato predlagam obisk kakega salona z izdatno zalogo rabljenih in / ali novih motociklov in v živo sprobat, kaj pride v poštev. Na vajinem mestu za začetek ne bi zanemaril tudi kakega motocikla iz kategorije "naked" oz. njihovih poloblečenih derivatov, saj imajo pogosto relativno nizek sedež in ugodno pozicijo za krmilom, ki omogoča tudi daljšo vožnjo. Pa še nekaj: za začetnike (pa ne le ta te) ima tudi kak 650ccm V-twin več kot zadostno zalogo moči in navora, zato niti ni nujno treba že v startu pogledovati k litrskim mašinam... LP, Skiny
Gladiac Objavljeno Marec 18, 2009 Avtor Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 Trenutno me zelo privlači 600ccm fazer. Tko da mislim ob prvem denarju kupit to vendar pa že prej hodit po trgovinah in probavati višine. Najlepša hvala za vse odgovore in kakor izgleda se bom poslužil že preverjene metode tega foruma. Probej pa se odloč. :) Drugač pa njo zelo zanimajo čoperji in sem zanjo imel v mislih viragota 500ccm in zame verjetno z 750. :) Vendar če bom kupil fazerko jo bom verjetno kar obdržal. še enkrat hvala
Guest Brumer Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 (popravljeno) Trenutno me zelo privlači 600ccm fazer. Tko da mislim ob prvem denarju kupit to vendar pa že prej hodit po trgovinah in probavati višine. Najlepša hvala za vse odgovore in kakor izgleda se bom poslužil že preverjene metode tega foruma. Probej pa se odloč. :) Drugač pa njo zelo zanimajo čoperji in sem zanjo imel v mislih viragota 500ccm in zame verjetno z 750. :) Vendar če bom kupil fazerko jo bom verjetno kar obdržal. še enkrat hvala Še na en zelo vredu tudi cenovno si pozabil namreč Kawasaki ER-6-N ima ga moja žena zelo vredi motor višina sedeža je 78 cm in se da še motor dol spustit ca 2 cm in tudi sedež se da malo znižat namreč moja ima samo ca 159 cm in ga vozi brez problemov.Če te slučajno zanima se enkrat oglasi pri meni ga lahko probaš bi bil pa tudi naprodaj ker moja bi rada BMW-eja motor pa ima samo 7 K kil,ima veliko(vso) dodatno opremo star je 3 leta nikoli paden vse 1 A gume še prve garantirani kilometri. Gsm.040/702370. Ps:motor v ozadju je ta Kawasaki -nimam druge slike zato tale še z mojim BMW-ejem. Popravljeno Marec 18, 2009. Popravil Brumer
Sampei Objavljeno December 21, 2011 Opozori Objavljeno December 21, 2011 Pozdravljeni, iščem informacije, kje v Sloveniji bi lahko predelal sedež motorja, da bi bil bolj primeren za daljše vožnje. Ne zanimajo me tapetniki in obrtniki, ki bi znali preobleči sedež, ker z videzom sedeža ni nič narobe. Potrebujem nekoga z izkušnjami, takega, ki ve, kakšna naj bo prava oblika za voznika in sopotnika in kakšna pena bi bila najbolj primerna. Mimogrede, ima kdo slučajno izkušnje s tem sedežem? http://www.wunderlic...ar-G-650-GS.htm Hvala za pomoč, lep pozdrav!
MiNa Objavljeno December 21, 2011 Opozori Objavljeno December 21, 2011 Izgleda, da ti iščeš sedež za "staro" 650-ko enocilindraš. Za ta tip motorja se uporabniki nad udobnostjo niso posebej pritoževali kar se sedeža tiče. Povsem druga pesem pa je za novi model 650/800 twin po vseh forumih je veliko stokanja zaradi bolečih zadnjic. Meni je edini problem to, da imam tovarniško ponižan sedež, kar mi ne odgovarja preveč tako, da iščem neko varianto povišanega "normalnega" sedeža. Na samo udobnost nimam nekih pripomb.
MiDge Objavljeno December 21, 2011 Opozori Objavljeno December 21, 2011 Pozdravljeni, iščem informacije, kje v Sloveniji bi lahko predelal sedež motorja, da bi bil bolj primeren za daljše vožnje. Ne zanimajo me tapetniki in obrtniki, ki bi znali preobleči sedež, ker z videzom sedeža ni nič narobe. Potrebujem nekoga z izkušnjami, takega, ki ve, kakšna naj bo prava oblika za voznika in sopotnika in kakšna pena bi bila najbolj primerna. Mimogrede, ima kdo slučajno izkušnje s tem sedežem? http://www.wunderlic...ar-G-650-GS.htm Hvala za pomoč, lep pozdrav! TOLE: http://www.tc-motoshop.si/si/oprema/bagster/sedezi-bagster/suzuki-g2006.shtml išči Bagster v TC-ju.
dromomaniac Objavljeno December 21, 2011 Opozori Objavljeno December 21, 2011 (popravljeno) probaj kontaktirat tega Nizozemca http://www.rayz.nl/ baje obvlada.. Popravljeno December 21, 2011. Popravil jan999
FreeBird Objavljeno December 22, 2011 Opozori Objavljeno December 22, 2011 Pozdravljeni, iščem informacije, kje v Sloveniji bi lahko predelal sedež motorja, da bi bil bolj primeren za daljše vožnje. Ne zanimajo me tapetniki in obrtniki, ki bi znali preobleči sedež, ker z videzom sedeža ni nič narobe. Potrebujem nekoga z izkušnjami, takega, ki ve, kakšna naj bo prava oblika za voznika in sopotnika in kakšna pena bi bila najbolj primerna. Mimogrede, ima kdo slučajno izkušnje s tem sedežem? http://www.wunderlic...ar-G-650-GS.htm Hvala za pomoč, lep pozdrav! Na ready to race imajo mojstra, ki se okvarja z polnjenem sedeža z gelom, Meni ga je znižal in nafilal z gelom , precej ugodno. Sem zadovoljen. LP Boris sayo 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se