Skoči na vsebino

25KW in policaji!

Priporočene objave

Objavljeno

Kupujem cagivo/aprilio, oba imata okoli 25Kw, izpit pa imam samo do 11KW, zdaj me pa zanima, če policaji težijo in dajajo kazni za teh par 20 konjev preveč :?:

Objavljeno

Če te dobijo ponavadi dajejo... :wink:

brrrmm...brrrmm...brrrrrrrmmm.....uuuu kak lepo poje, kaj si ti nor...

brrrm, je to res :?: :idea: :o :shock: :roll: :wink: :lol:

Objavljeno

Kazen je enaka kot če sploh nimaš izpita... če se prav spomnim 90.000 + 3 pike. (-3 pike... kakorkol že)

Potrpi do konca 2h let od vpisa v vd, pa kej večjega nabavi... sicer pa kej z blokado na 11kW, ki se jo da odstranit/dodat pred/po tehničnem.

LP

Objavljeno

S policajci še ni takih težav kot z zavarovalnico. Če padeš znajo oni zganjat cirkus glede zavarovalnine. :?

Objavljeno

NAJBOLJ pomembno je na kakega policaja naletis, so taki ki ti bojo takoj 90k kazni dali pa se pike in so taki ki to razumejo in bojo rekli, vozi po pameti in zganjaj cirkusov! Imel sem enak primer in sem imel sreco ker sem naletel na policista motorista (no ja poznansto tud steje) ;)

Objavljeno
NAJBOLJ pomembno je na kakega policaja naletis, so taki ki ti bojo takoj 90k kazni dali pa se pike in so taki ki to razumejo in bojo rekli, vozi po pameti in zganjaj cirkusov! Imel sem enak primer in sem imel sreco ker sem naletel na policista motorista (no ja poznansto tud steje) ;)

Policaj o tem ne odloča ... on da predlog sodniku in ti se potem bockaš s sodnikom, kolk in za kolk časa in...

Objavljeno

Ne ga srat z zakonom že tako prehitro pride do pizdarije.

Objavljeno

važno da v papirjih piše 11kw

Objavljeno

Hej! Mene pa zanima, če imaš na 125 kit in ostalo predelavo, se da to na tehničnem kako urediti (zapret motor)?? Ali kako je stem? :?

Objavljeno

Pjebi...ne bote verjeli! mene so lani dobili brez izpita, ko sem se pelal z legendarnim stirjakom ( APN6S :) ). In? Dali so predlog k sodniku za prekrske. In? Po pol leta sm dobil osebno pismo na dom v katerem je bila poloznica 90.000SIT zaradi voznje brez ispita in 10.000 SIT sodnih stroskov. Poslal sem ugovor, da kot dijak nimam denarja ter da ni bla moja stirka. Zopet pol leta tisine in potem zobet osebno pismo v katerem je bla poloznica za 10.000 SIT.

In potem se se vprasas, ali komplicirajo ce se vozis s 25kw izpit pa imas za 11kw?

Celada brez vizirja je kot kapa brez cofka ;)

• 3 let pozneje...
Objavljeno

Zivijo !

Imam tudi sam problem, ki sodi v tole temo. Pa bom kr celo zgodbico povedal kako in zakaj;

V soboto sva se z kolegom peljala skozi ride proti Postojni, na vrhu naju ustavi policaj motorist, mu pokazem dokumente in ugotovi da, nimam ustreznega izpita za motor s katerim sem bil.Namrec izpit imam z omejitvijo do 25kw ali 0.16 kw/kg. Bil sem pa z zzr250, kateri ima v prometi napisano 26kw oz. razmerje 0.176 (148 kg).Policaj mi napise soknika :eek: , in mi kaže bukvico z zakonom, da vozim motor, kateri ima 1kw prevec. Na lep in prijazen način mu povem, da sem se pred nakupom omenjenega motorja pozanimal pri parih polisistih in pri večih lastnikih kako je tem 1 kw in vsi so dejali, da s tem ni problem.Policist se ni dal motiti pri pisanju sodnika,zato sem dobil tudi prepoved nadaljne voznje :BUA: .

Lažje bi razumel, če bi imel npr. prevec 30kw ali neregistriran motor ali kaj podobnega, ne pa 1 kw prevec.

Policaj mi je dejal naj v roku 3 mesecev pricakujem odločbo.

Zanima me ali je imel že kdo podobno izkušnjo zaradi 1kw prevec?

Kakrsnikoli nasvet bi bil zelo dobrodosel...

Objavljeno

Malakai,

nasveta ti ne morem dati saj si, pravno gledano, v krivem in je policaj imel popolnoma prav, da ti je napisal kazen. Če se boš privlekel do sodnika, se lahko zagovarjaš, da bi bilo, v tem primeru in pri tako minimalni razliki, nesmiselno omejevati moč motorja na 25kW.

Dodal bi pa še to - o ridah smo že veliko pisali. Da se folk buni, da so že bile nesreče v čudnih okoliščinah pa da morajo policisti skoz gor viset itn. Policistom verjetno tudi dopizdi cel dan mularijo na ridah vahtat in je potem težko pričakovati, da bo svojo diskrecijsko pravico uporabil v tvojo korist.

V temi o kačjih ridah imaš lepo napisano, da so policisti skoz gor in da občasno ustavljajo, kar pomeni, da je treba imeti motorin poštiman po predpisih.

Objavljeno

Ni do 25 kW ali 0,16 kW/kg,

temveč

do 25 kW in do 0,16 kW/kg.

Torej nisi mimo le za en kW,

temveč tudi za razmerje.

Tu, mislim, da ne bo milosti

in gledanja skozi prste zaradi

zgolj enega kilovata.

Tudi, če ti kilovate "zaokrožijo" na 25,

si specifično premočan

25/148 = 0,169 kW/kg,

kar je več, kot 0,160 kW/kg.

Objavljeno

Nepismena šalterska uradniška moč, pač, ki ti je zapisala neumnost v vozniško dovoljenje, ali pa imaš še kakšnega starega, ker nekaj časa je valjala dikcija z ali.

Meni v Uradnem listu Republike Slovenije v številki 25 z dne, 9. marca 2006 na strani 2617 v Zakonu o varnosti cestnega prometa, uradno prečiščeno besedilo ( ZVCP-1-UPB3),

v razpredelnici v členu 149 piše

25 kW in 0,16 kW/kg.

In smiselno enako je zapisano v 3. alineji taistega 149. člena taistega uradno prečiščenega besedila taistega zakona.

Objavljeno

Men piše v prometni ALI.

Če je v prometni ALI, je prav, če je v vozniškem ALI, ni prav.

Namreč - v prometnem je razmerje med močjo motocikla in njegovo maso bolj kot ne konstanta, v vozniškem dovoljenju pa naj bi bila navedena zakonsko določena postavka, ki ima vezni člen "IN".

Objavljeno

V prometnem dovoljenju nima kaj pisati ALI.

Tam je za motocikle posebna rubrika Q:

Razmerje moč/masa (kW/kg):_________________

in tam je vpisan samo količnik med močjo v kilovatih in maso motocikla v kilogramih,

izračunan na tri decimalna mesta natančno.

Števec dobiš v rubriki P2, imenovalec pa v rubriki G.

Nobenega Alija, Alibabe ali aligatorja.

:P

Objavljeno

Malakai,

nasveta ti ne morem dati saj si, pravno gledano, v krivem in je policaj imel popolnoma prav, da ti je napisal kazen. Če se boš privlekel do sodnika, se lahko zagovarjaš, da bi bilo, v tem primeru in pri tako minimalni razliki, nesmiselno omejevati moč motorja na 25kW.

Če bom dobil odločbo(sklepam da jo bom), bom glede na znesek premislil ali se mi sploh splača pisati kakšno pritožbo oz. zagovor.

Dodal bi pa še to - o ridah smo že veliko pisali. Da se folk buni, da so že bile nesreče v čudnih okoliščinah pa da morajo policisti skoz gor viset itn. Policistom verjetno tudi dopizdi cel dan mularijo na ridah vahtat in je potem težko pričakovati, da bo svojo diskrecijsko pravico uporabil v tvojo korist.

V temi o kačjih ridah imaš lepo napisano, da so policisti skoz gor in da občasno ustavljajo, kar pomeni, da je treba imeti motorin poštiman po predpisih.

Z kolegom nisva naganjala motorjev do onemoglosti,nasprotno pazljivo sva peljala, saj mi je kolega preden sva štartala povedal, da je bila par ur nesreča na vrhu rid, zaradi katere je bilo olje na cesti.

Men piše v prometni ALI.

Meni piše v vozniski ALI, v prometni pa je samo napisano razmerje kw/kg.

Nepismena šalterska uradniška moč, pač, ki ti je zapisala neumnost v vozniško dovoljenje, ali pa imaš še kakšnega starega, ker nekaj časa je valjala dikcija z ali.

Meni v Uradnem listu Republike Slovenije v številki 25 z dne, 9. marca 2006 na strani 2617 v Zakonu o varnosti cestnega prometa, uradno prečiščeno besedilo ( ZVCP-1-UPB3),

v razpredelnici v členu 149 piše

25 kW in 0,16 kW/kg.

In smiselno enako je zapisano v 3. alineji taistega 149. člena taistega uradno prečiščenega besedila taistega zakona.

Brrrm, hvala za hiter in jedernat odgovor. Vendar imam po napisanem vprasanje, in sicer; Gledal sem, da se za kawasaki zzr 250 dobi blokade, ki omeji moč iz serijskih 26 kw na 25 kw. Samo potem tega motorja po 3.marcu 2006 tudi ne smem vec voziti, če imam izpit z zgoraj omenjeno omejitvijo :hmm: :cry: :BUA:

Objavljeno

Z kolegom nisva naganjala motorjev do onemoglosti,nasprotno pazljivo sva peljala, saj mi je kolega preden sva štartala povedal, da je bila par ur nesreča na vrhu rid, zaradi katere je bilo olje na cesti.

Nisem niti približno pomišljal kako si peljal, ti pa o tem nisi pisal. Hotel sem samo povedati, da so policisti verjetno bolj negativno nastrojeni do vsakega motorista pa če se ta sedaj po ridah samo normalno pelje proti morju ali nazaj.

Pa srečno s tem primerom. Upam, da te ne bodo hudo kaznili, če te sploh bodo.

Objavljeno

Nisem niti približno pomišljal kako si peljal, ti pa o tem nisi pisal. Hotel sem samo povedati, da so policisti verjetno bolj negativno nastrojeni do vsakega motorista pa če se ta sedaj po ridah samo normalno pelje proti morju ali nazaj.

Pa srečno s tem primerom. Upam, da te ne bodo hudo kaznili, če te sploh bodo.

Fritz mogoče sem napisal z malo čudnimi besedami(se vedno malo slabe volje zaradi srečanja s policajam), vendar se popolnoma strinjam s teboj, da policaji na tej lokaciji bolj "oštri" do motoristov, kar je pa po mojem mnenju posledica nekaterih kamikaz,ki se hočejo dokazati pred drugimi, ko pa zagledajo liziko, pa trči ko miči :nono: ,in s tem pokazajo svoj debilnost :slap:

Upam, da modelatorji spregledajo tale post za malenkostni off tipic .)

lp

Objavljeno

Malakaj,

tisti zakon velja že od prej,

9. marca 2006 je bilo objavljen le njegov čistopis.

Vprašaj pri uradnem zastopniku za Kawasakije,

kako je z omejevanjem moči.

Če ga omejijo na

148 x 0,16 = 23,7 kW,

na 23 kW na okroglo, si notri.

Zadeva zgleda tako,

če je komplet za omejevanje na voljo,

da ga pač kupiš, oni ti ga vgradijo

in ti izdajo nov homologacijski karton.

Zadeva zna stati tam nekje reda velikosti 30000 tolarjev.

Objavljeno

Kdaj so ti v vozniško vpisali omejitev 25kW ali do 0,16 kW/kg?

Ker, nekaj časa je veljalo tako,

potem pa se je ob eni spremembi zakona

tisti ali kar naenkrat spremenil v in.

Zdi se mi da takrat,

ko so odpravili neposredni prehod iz 125 ccm na neomejeno

po dveh letih staža na 125 ccm.

Bom zjutraj preveril pri najmlajšem sinu,

kaj ima on vpisano v vozniškem dovoljenju,

sedaj ga zaradi tega ne bom budil.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!