Brrrm Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Pogledal. V njegovem vozniškem dovoljenju piše popolnoma suho: =< 25 kW =< 0,16 kW/kg nobenega in ali ali, torej oboje. Očitno imaš vozniško dovoljenje, izdano v katerem od prejšnjih obdobij. Ampak, vseeno. V obeh parametrih si preko meje, zato tisti ali in ali brez ne igrajo vloge.
Ganges Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Če bom dobil odločbo(sklepam da jo bom), bom glede na znesek premislil ali se mi sploh splača pisati kakšno pritožbo oz. zagovor. Če dobiš odločbo bo znesek najbrž velik. Enak kot, če sploh ne bi imel vozniškega dovoljenja. So pred leti ustavili sestro z avtomobilom in ji je vozniško dovoljenje poteklo za nekje 14 dni (vozi z očali in je pozabila, da ji poteče). Dobila pa je kazen, ki je enkaka kazni kot če bi peljala brez vozniškega dovoljenja. Mislim, da je bilo 90.000 SIT. No mogoče pa ti je želel dati le poduk in te malo prestrašiti. Kazni pa ne boš dobil. A si podpisal kakšen zapisnik? lp
snoopy Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Se pravi, ko je bil zakon 25kW ali 0,16kW/kg sem npr kupil motor ki sem ga želel voziti 2 leti. Nato pride ven zakon in motor ki sem ga kupil naenkrat ni več pravi zame oz. ga ne smem voziti ker, ne ustreza razmerju. :worship: :worship: Poklon vsem ki pošejo take zakone! :SS. :SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS.:SS. Banda, ki spreminja zakone vsakič ko ima probleme na WCju(beri DRISKO!!!!!!!!!).
Frips Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 (popravljeno) Če je včasih veljalo "ali" in ti to piše v vozniškem dovoljenju, potem za tebe zakon z "in" ne velja, ker si opravil izpit v prejšnjem režimu (za nazaj ti ne morejo vzet) PS.: aja je že Brrrm podobno napisal...sorry Popravljeno Maj 30, 2006. Popravil Frips
Jure Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Res je.. Ker potemtakem, bi moral tudi jaz vrniti A neomejeno, katerega sem ga dobil pri 19 po starem zakonu, pa še nisem 21, kakor zahteva nov zakon.
partyzan Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Izpit sem naredil lani oktobra in v vozniškem mi pod opombami piše: A 209. (<=25KW ALI <=0,16KW/KG) Spremljam to kategorijo že dve leti in je vedno bilo tako.
Brrrm Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 (za nazaj ti ne morejo vzet) To je res, ali naj bi vsaj bilo res. Vendar, grem stavit za zaboj piva, da če nekdo od tistih, ki imajo vozniško dovoljenje z ALI, to dovoljenje izgubi in si gre delati novega, da tistega ALIja v novem ne bo več. :devil:
Frips Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Hmmm o tem bi se tudi dalo debatirat, ker naj bi UE imela v bazi pravilne podatke za izdajo novega vozniškega dovoljenja, t.j. kopijo le-tega.
Brrrm Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 To je res. Vendar so se vmes spremenili obrazci vozniških dovoljenj in verjetno tudi program, ki izpolnjuje te obrazce. In če mašina v vozniško sama zapiše omejitev, zna biti :devil: z uveljavljanjem ALIja. No, sicer je pa to čisto ugibanje in morda celo omalovaževanje naše upravne oblasti. :devil: :devil:
Frips Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Mal off topic...sam v naši banana republiki je vse mogoče :grim :010
malakai Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Malakaj, tisti zakon velja že od prej, 9. marca 2006 je bilo objavljen le njegov čistopis. Vprašaj pri uradnem zastopniku za Kawasakije, kako je z omejevanjem moči. Če ga omejijo na 148 x 0,16 = 23,7 kW, na 23 kW na okroglo, si notri. Zadeva zgleda tako, če je komplet za omejevanje na voljo, da ga pač kupiš, oni ti ga vgradijo in ti izdajo nov homologacijski karton. Zadeva zna stati tam nekje reda velikosti 30000 tolarjev. Mogoce ves kdaj je prisel tale zakon ven, kjer je notri tisti IN ? Sem gledal, po nekih nemških straneh blokade za 25kw in jih nasel cel kup, za 23 kw pa samo za Suzuki DRZ400, bom magari se pozanimal pri Elisi če majo. Torej priblizno bi tole z blokado zgledal nakak tkole; pri Kawa servisu ti jo vgradijo in napisejo v homologacijski kartoncek, brez da bi se motor pelal na LPP? No mogoče pa ti je želel dati le poduk in te malo prestrašiti. Kazni pa ne boš dobil. A si podpisal kakšen zapisnik? lp Podpisal nisem ničesar, videl sem samo, da je policist izpolnil list A4 na obeh straneh, ki je izgledal kok nekaksen folmular. Ker je bilo zame to prvo tako srečanje s policistom, da sem dobil (morebitno) kakršno koli kazen s strani Policije, nimam pojma :unsure: Torej v primeru, da dobim odločbo, kateri sklepam, da je dodana se položnica, kolikšen znesek naj pribl. pričakujem? :cry: Banda, ki spreminja zakone vsakič ko ima probleme na WCju(beri DRISKO!!!!!!!!!). To delajo takrat, ko imajo tisto vrsto drisko, ki jim tudi noge v zarak zabrise med tem ko sedijo na školki ! =>in glede na vse spremembe tega zakona (A350 oz. 25kw .... ) imajo drisko ves cas :devil:
Brrrm Objavljeno Maj 30, 2006 Opozori Objavljeno Maj 30, 2006 Tu je že IN. V letu 2003 pa smo se še pogovarjali o ALI. Pričakuj vsoto 90000 tolarjev, kot je običajen davek za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
snoopy Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Tu je že IN. V letu 2003 pa smo se še pogovarjali o ALI. Pričakuj vsoto 90000 tolarjev, kot je običajen davek za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Dam kontra temu podatku... :fredy: Izpit sem naredil lani(poletje-jesen) pa mi v vozniškem piše 25kW ALI 0.16kg\kW
NSR_FReAK Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Mah, kar vam piše gor dol, Čisto vsem vam priporočam, da greste na pristojni organ, in starejša vozniška dovoljenja zamenjate za nova Evropska. So nama s prijateljem v AU težili, ker je on imel še ta staro. Baje da sedaj ko izdajajo v sloveniji evropske, da znajo tud tuji Palicaji gnjavit. Lp, FReAK.
GrCaR Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Torej priblizno bi tole z blokado zgledal nakak tkole; pri Kawa servisu ti jo vgradijo in napisejo v homologacijski kartoncek, brez da bi se motor pelal na LPP? Pri kawasaki servisu (če imaš kawasakija) ti vgradijo blokado in napišejo formular o strokovni vgradnji blokade. Pol ti vse paperje dajo (TUV certifikat blokade, formular o strokovni vgradnji blokade...) in pol se ti lepo odpeleš do Tehničnih pregledov, kjer jim daš tiste paperje in oni ti to vpišejo v homologacijski kartonček! Pol pa sam registreraš in se furaš ;)
Brrrm Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Torej, s pomočjo Snoopyja smo verjetno razvozljali vprašanje, kdaj in zakaj je slavni ALI izginil iz vozniških dovoljenj: ob uvedbi novih, evropskih, obrazcev vozniških dovoljenj. Iz ZVCP pa že malo prej.
Petzl Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Pri kawasaki servisu (če imaš kawasakija) ti vgradijo blokado in napišejo formular o strokovni vgradnji blokade. Pol ti vse paperje dajo (TUV certifikat blokade, formular o strokovni vgradnji blokade...) in pol se ti lepo odpeleš do Tehničnih pregledov, kjer jim daš tiste paperje in oni ti to vpišejo v homologacijski kartonček! Pol pa sam registreraš in se furaš ;) ok... se vse strinjam do tehnicnih pregledov...ne vem od kdaj tam vpisujejo v homologacijski kartoncek :? :? lan ko sm jest svojga blokiru se je blo treba kar lepo na lpp narocit... isto je to kot ce bi menju auspuh pa bi ti kr na tehnicnem vpisal... tko da se mots glede zadnje @nsr_freak: ne vem zakaj bi mogu to menjat :eek: itak te pa morjo pismeno obvestit ce mors nujno zamenjat, tko k so mojga fotra k je meu ene datume narobe vpisane in so stvar popravl na lastne stroske.
Thundercat Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 /offtopic na tehničnih pregledih nimajo pojma kaj delajo, razen ko je treba kaj zaračunat, takrat se ne zmotijo...primer moje prometno dovoljenje, ki je uraden dokument o vozilu...v njem piše: 1. da sem motor prvič registriral 2004, kar je za eno leto napaka, 1. sem ga registriral 2003.... 2. letos sem prvič delal tehnični (kupil novega 2003) in so mi za naslednji tehnični pregled napisali 2007, namesto 2008 (po zakonu vsake 2 leti oz. zdaj je že nov)... :BUA: /offtopic
Brrrm Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Še malo raziskovalnega novinarstva: v Pravilniku o vozniških dovoljenjih Ur.l.RS 80/2005, 29.08.2005 piše tudi tole: V. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 26. člen Obrazec št. 2 iz tega pravilnika se začne uporabljati najkasneje 1. 1. 2006. Do začetka izdajanja vozniških dovoljenj na obrazcih, določenih s tem pravilnikom, se uporabljajo obrazci vozniških dovoljenj, določeni s Pravilnikom o vozniških dovoljenjih (Uradni list RS, št. 117/02, 100/03 in 59/04). Do takrat se vpisi zdravstvenih omejitev, administrativnih omejitev, vpisi podkategorij in drugi vpisi opravijo na način, določen s Pravilnikom o vozniških dovoljenjih (Uradni list RS, št. 117/02, 100/03 in 59/04). Obrazec št. 1 iz tega pravilnika se začne uporabljati z dnem začetka uporabe obrazca št. 2 tega pravilnika, do takrat se uporablja obrazec št. 1 Pravilnika o vozniških dovoljenjih (Uradni list RS, št. 117/02, 100/03 in 59/04). Določbe 11. člena ter drugega odstavka 13. člena tega pravilnika se začnejo uporabljati z začetkom uporabe določb 140. člena zakona. In potem je misterija hitro konec, ker v prilogi zgornjega Pravilnika piše tudi tole: [attachmentid=71290] Na podlagi zgoraj napisanega so lahko, do verjetno, 31.12.2005 vpisovali po starem ALI, v novih obrazcih pa je že prednatisnjeno brez ALIja [attachmentid=71291] Tako, da tisti, ki ste dobili omejitev 25 kW po starem Pravilniku in tisti, ki ste dobili omejitev 25 kW po novem pravilniku, a na stare obrazce, imate zapisano ALI. Tisti, ki ste dobili nove obrazce vozniških dovoljenj, ALIja ne vidite več.
Petzl Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 skratka en kup komblikacij glede teh dveh besed... bolj kot to me zanima, kje najdes vse te zakone...a si pravnik?
Jure Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Greš na www.uradni-list.si, si vzameš malo časa in ponajdeš kar te zanima :)
GrCaR Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 ok... se vse strinjam do tehnicnih pregledov...ne vem od kdaj tam vpisujejo v homologacijski kartoncek :? :? lan ko sm jest svojga blokiru se je blo treba kar lepo na lpp narocit... isto je to kot ce bi menju auspuh pa bi ti kr na tehnicnem vpisal... tko da se mots glede zadnje tko so men na DKS-ju rekl, ko sem spraševal za blokado za 25kW. Pa so mi pol povedal ta postopek, tko kot sem ga napisov. Razn če so se oni kej zmotil :?
Brrrm Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Tako, kot je zapisal DeX, na Uradnem listu. Dobivam pa uradni list v papirni obliki v službi, da ga prelistam in preverim, kje me lahko država na področju varnega in zdravega dela, varstva okolja, požarnega varstva in podobnih nebodigatreba področjih, čaka v zasedi. In ti potem hitro v oči padejo kašne cvetke tudi iz drugih področij. Nisem pravnik. Je pa oče, pa tast in hči in wannabe njen mož tudi. Tako, da sem verjetno malo okužen s praidsom. Aja, pa ženina sestra je tudi pravnica. :)
snoopy Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Torej, s pomočjo Snoopyja smo verjetno razvozljali vprašanje, kdaj in zakaj je slavni ALI izginil iz vozniških dovoljenj: ob uvedbi novih, evropskih, obrazcev vozniških dovoljenj. Iz ZVCP pa že malo prej. Pa je treba vozniško dovoljenje menjat?Moje velja do l.2066(se mi zdi). Menjati ga ne mislim prej kot naslednje leto(ko dobim za neomejeno :OK: ).
Brrrm Objavljeno Maj 31, 2006 Opozori Objavljeno Maj 31, 2006 Ni treba menjati, če tega sam ne želiš, ali izgubiš.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se