Skoči na vsebino

Relevantnost števca

Priporočene objave

Objavljeno

LP

Kje in kako izmeriti relevantnost števca oz realna meritev GPS in dejansko umerjena hitrost?

Izkušnja: 2 motorja- 2008 letnik in 1988 in GPS - 3 različne hitrosti na določenih mestih.... Komu verjeti oz. KAKO HUDIČA SPLOH potemtakem vozimo-ob tako različnih meritvah?

Pri 130 pač 10 ali 20 gor ali dol.....po mnenju raznoraznih strokovnjakov na tem področju....in tudi dejstvo, da imajo motorji nekaj procentov lahko odstopanj-kar se umerjevalnikov tiče-že razumem.....

kako pa je potem pri 50km/h?

Se pravi-JE GPS NAJTANČNEJŠA NAPRAVA za umerjeno realno hitrost?- oz.kam se obrniti za merjenje avtomobilov + motorjev ?

V končni fazi - v primeru javne objave na večih mestih in v medijih- to spoznanje lahko privede do večje tolerantnosti med vozniki oz. ZAKAJ SE TA STVAR NE POVDARJA?

Koliko je po zakonu lahko odstopanja na števcu digitalnega oz. analognega metra?

Na žalost sva z kolegom šele po 10ti skupnji vožnji prišla do tega zaključka.....IN HVALABOGU- po eni strani, da se vsaj ve, kje stojimo, oz.sedimo na svojih jeklenih konjičkih.... v primerjavi z drugimi prometnimi udeleženci....

PROSIM ZA UTEMELJEN ODGOVOR- prazne slame in natepavanje naj najde-prosim - mesto nekje drugje.....

Objavljeno

dosti točna metoda je merjenje časa med točkama na neki točno dočeni razdalji in seveda s konstantno hitrostjo.

Objavljeno

kupiš aprilio in več točno kolk se pelješ..

Objavljeno (popravljeno)
kupiš aprilio in več točno kolk se pelješ..

Se strinjam(ima res najmanjše odstopanje).

Popravljeno . Popravil EAST
Objavljeno

Na GPS se lahko zaneseš in je sigurno točen.Sicer pa vsak števec MORA kazat malo več to se zazihra fabrika sicer bi pri prekoračitvi hitrosti v primeru, da bi števec premalo kazal morali oni plačati tvojo kazen. Zato VSAK števec z originalnim prenosnim razmerjem(orig verižniki) in premerom gum kaže VEDNO ca 5-10% več.Sicer pa je res kot je že simosi omenil meritev med dvema točkama in to je najlažje na AC med tremi označenimi stebrički oštevilčeni z kilometri.Ko si pri označenem stebričku voziš Npr:120 Km/h pogledaš na uro ali pritisneš štoparico in po prevoženem kilometru spet pogledaš na uro ali ustaviš štoparico in če si to razdaljo prevozil točno v 30-tih sek. je števec točen. :whistle:

Objavljeno
Se strinjam(ima res najmanjše odstopanje).

Ali Ducatija.

Objavljeno
LP

Kje in kako izmeriti relevantnost števca oz realna meritev GPS in dejansko umerjena hitrost?

Izkušnja: 2 motorja- 2008 letnik in 1988 in GPS - 3 različne hitrosti na določenih mestih.... Komu verjeti oz. KAKO HUDIČA SPLOH potemtakem vozimo-ob tako različnih meritvah?

Pri 130 pač 10 ali 20 gor ali dol.....po mnenju raznoraznih strokovnjakov na tem področju....in tudi dejstvo, da imajo motorji nekaj procentov lahko odstopanj-kar se umerjevalnikov tiče-že razumem.....

kako pa je potem pri 50km/h?

Se pravi-JE GPS NAJTANČNEJŠA NAPRAVA za umerjeno realno hitrost?- oz.kam se obrniti za merjenje avtomobilov + motorjev ?

V končni fazi - v primeru javne objave na večih mestih in v medijih- to spoznanje lahko privede do večje tolerantnosti med vozniki oz. ZAKAJ SE TA STVAR NE POVDARJA?

Koliko je po zakonu lahko odstopanja na števcu digitalnega oz. analognega metra?

Na žalost sva z kolegom šele po 10ti skupnji vožnji prišla do tega zaključka.....IN HVALABOGU- po eni strani, da se vsaj ve, kje stojimo, oz.sedimo na svojih jeklenih konjičkih.... v primerjavi z drugimi prometnimi udeleženci....

PROSIM ZA UTEMELJEN ODGOVOR- prazne slame in natepavanje naj najde-prosim - mesto nekje drugje.....

Utemeljen odgovor je tak.

Števci kažejo tako, kot kažejo (torej, narobe!) zaradi več dejavnikov. Spreminja se obseg oboda kolesa, materiali se (minimalno, ali pa tudi ne) raztegujejo, morda so celo v štartu izdelani tako, da kažejo 'malo več'. Iz prav teh razlogov, verjamem, tudi policisti pri meritvah hitrosti tolerirajo do 10%.

Kot drugo - ti hočeš 'meriti motor'? Če hočeš meriti hitrost, montiraš GPS, in boš dobila zelo dobro povprečje hitrosti, na točno določenih odsekih pa bo meritev tudi 'dokaj' natančna. Absolutno natančna seveda ne more biti, ker je meritev z GPS-om diskretna, ne pa zvezna.

Števca ti zato, iz različnih razlogov, verjetno nikoli ne bo uspelo 'natančno umeriti'. No, če pogledaš navodila od motorja, morda kje v njem obstaja nastavitev za obseg kolesa, na katerem se meri hitrost - razen, če se to merjenje izvaja na kak drug način.

Pa še moj komentar - tudi zastavljeno vprašanje je podobno, oprosti mi, a res - kupu slame. ;)

Vprašanje je namreč podobno tistemu, kako natančno določiti liter vode ... če jo daš namreč v zmrzovalnik, bo tiste zmrznjene vode kar naenkrat bistveno več, kot liter ...

Objavljeno
Sploh, če je 80 ccm + frizura pol je sigurn v nulooooo! :headbang:

upam da ni slučajn to name letel.. ker jst nism reku da men šteuc točn kaže ... in me to niti ne zanima.

vse kar sm naredu je le to da sm se nasmehnu vsemu do sedaj napisanemu.. tko da ne bit preveč pametn. P.S preveč se zaletavaš u zid pa ti že škoduje

Objavljeno (popravljeno)
Utemeljen odgovor je tak.

Števci kažejo tako, kot kažejo (torej, narobe!) zaradi več dejavnikov. Spreminja se obseg oboda kolesa, materiali se (minimalno, ali pa tudi ne) raztegujejo, morda so celo v štartu izdelani tako, da kažejo 'malo več'. Iz prav teh razlogov, verjamem, tudi policisti pri meritvah hitrosti tolerirajo do 10%.

Kot drugo - ti hočeš 'meriti motor'? Če hočeš meriti hitrost, montiraš GPS, in boš dobila zelo dobro povprečje hitrosti, na točno določenih odsekih pa bo meritev tudi 'dokaj' natančna. Absolutno natančna seveda ne more biti, ker je meritev z GPS-om diskretna, ne pa zvezna.

Števca ti zato, iz različnih razlogov, verjetno nikoli ne bo uspelo 'natančno umeriti'. No, če pogledaš navodila od motorja, morda kje v njem obstaja nastavitev za obseg kolesa, na katerem se meri hitrost - razen, če se to merjenje izvaja na kak drug način.

Pa še moj komentar - tudi zastavljeno vprašanje je podobno, oprosti mi, a res - kupu slame. ;)

Vprašanje je namreč podobno tistemu, kako natančno določiti liter vode ... če jo daš namreč v zmrzovalnik, bo tiste zmrznjene vode kar naenkrat bistveno več, kot liter ...

Hvala za izčrpen odgovor.

glede nejasnosti se opravičiuem- šlo naj bi za umeritev enoslednega vozila (je bolj jasno?)

- glede zadnjega komentarja pa rajši nebi komentirala, lahko pa povem da imam tehten in presneto utemeljen razlog za postavitev vprašanja.....sicer pa.....ni pomembno.....ne da se mi prerekat na ms-niti nimam časa za to.... želela sem samo info oz.možne odgovore na vprašanje.....

Hvala

LP

Popravljeno . Popravil mačka27
Objavljeno
upam da ni slučajn to name letel.. ker jst nism reku da men šteuc točn kaže ... in me to niti ne zanima.

vse kar sm naredu je le to da sm se nasmehnu vsemu do sedaj napisanemu.. tko da ne bit preveč pametn. P.S preveč se zaletavaš u zid pa ti že škoduje

Tvoj nasmeh sem razumel kot pritrditev na prejšnji post glede točnosti števca, kar se tiče zaletavanja pa zelo pazi, da se sam nezaletiš namreč jaz se dosedaj še nisem.

Ps. kdor drugmu jamo koplje sam vanjo pade,če še neveš. Sicer pa sva zaključila najino komuniciranje.

Objavljeno (popravljeno)
Sicer pa sva zaključila najino komuniciranje.

Brumer ne zamerit vendar si ko malo dete!Ti lahko vsakemu vse,tebi pa nihče ne sme niti krivega prsta pokazat in že se jeziš in...

Tebi je pač bmw zakon,drugemu aprilia,tretjemu yamaha...men pa v vsakem segmentu neki!

Moje mnenje,da je GPS točen.A se moraš malo dalj časa peljati z enako hitrostjo,da kaže pravilno!

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Jaz sem menjal zobnike in posledično je števc precej lagal. Kupil speedohealer in ga umeril po GPS.

P.S. Sedaj upam, da se lahko peljem tudi zraven Aprilie :)

Objavljeno

GPS je kar taprava stvar, pod pogojem, da ne pospešuješ/zaviraš preveč.

Tipično računa GPS hitrost vsako sekundo, vendar pa ne kaže zadnje izmerjene hitrosti temveč jo povpreči

z nekaj zadnjimi vzorci. Za večino vozil je to ok, se ti pa lahko na motorju zgodi, če hitro ustavljaš

in potem ko že stojiš na mestu, GPS še vedno kaže hitrost 10 ali 20km/h in nato počasi pade na 0...

LP. nduro

Objavljeno

brzinomeri na/v vozilih lahko kazejo prevec (kot napisal brumer ca. do max.10%), manj ne smejo.

ce se montirajo druge ali drugacne gume, zobniki in podobno oz. se spremenijo tovarniski parametri za prevec lahko pride do odstopanj pri prikazovanju. v koliksni meri bo vedel kdo drugi ali pogooglaj.

Objavljeno

izmeriš z nekom ki ga poznaš da vozi tovornjak...

Tovornjak ima tahograf in tisto je točna zadeva...ker mora vsake toliko časa na servis, kjer ga stestirajo ali točno kaže...

(baje)

lep pozdrav

Objavljeno

Z enakomerno (a večjo od dovoljene) hitrostjo se zapelješ mimo policijskega radarja (laserja) in gledaš na merilnik.

Odstopanje izračunaš po prejemu računa ...

:evilgrin:

Objavljeno
Z enakomerno (a večjo od dovoljene) hitrostjo se zapelješ mimo policijskega radarja (laserja) in gledaš na merilnik.

Odstopanje izračunaš po prejemu računa ...

:evilgrin:

haha :yea1:

Objavljeno

Mačka-pomoje se malo po nepotrebnem obremenjuješ.

Števci so tako narejeni, da kažejo več, kar pomeni, da se lahko v naselju pelješ skoraj 60 pa te policaj ne bo izmeril kot prehitrega. To lahko preveriš tudi s kolesarskim števcem, ki je zelo točen. Zmeriš točen obseg kolesa pa imaš točen števec...

Druga stvar pa je še to-v ovinku se pelješ po manjšemu obodu kolesa in ti števec kaže, da se pelješ hitreje kot se v resnici. Razlika ni zanemarljiva! Tako sva s kolegom v enem dnevu po mojem števcu prevozila 750km, po njegovem pa 770km. Stvar je v tem, da njemu mogoče števec kaže malo več pa ovinke malo bolj navzven jemlje in tako nastane nezanemarljiva razlika.

Objavljeno (popravljeno)

Po moje pa je dovolj natančen "kolesarski" števec, kjer izmeriš obod kolesa in meriš obrate na kolesu. Ne vem kako hitro še lahko merijo, za preverjanje pa so gotovo dovolj točni (mislim, da proizvajalci teh števcev nimajo interesa kazati 10% več)

Obod kolesa meriš tako, da se pelješ en ali več obratov prednjega kolesa, saj se guma malce podaja in obseg ni enak kot pri neobremenjenem kolesu.

Pardon: prepozno opazil gornji post

Popravljeno . Popravil Darko3g
  • 2 tedne pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!