Skoči na vsebino

Z motorjem v službo

Priporočene objave

Objavljeno

En lep pozdrav,

Zanima ma kdo od vas se več ali manj vsak dan z motorjem vozi v službo.

- kakšen motor

- kako daleč (v eno smer) in

- kaj od opreme imate na sebi

Do službe imam 45 km, zjutraj najhitreje po avtocesti in nazaj po lokalnih cestah. Opremljen sem z gore-tex jakno in hlačami s ščitniki, želvo, touring škornji, rokavice in čerlado. Da se dovolj lagodno počutim se spreoblečem v lažje hlače in superge, ki jih tovorim v ruzaku v zadnjem kufru...

Veliko varnih kilometrov,

Otto

Objavljeno (popravljeno)

Jaz imam do sihta 17km,vecinoma po naselju,oprema: celada,hrbtenicnik,cordura jakna,skornji,rokavice...

Letos sem bil bolj malokrat z motorjem v sluzbi-vreme je blo spomlad hudicevo nepredvidljivo.Aja,motor je pa SS gixxer 600.Lp,Tim

Popravljeno . Popravil timson
Objavljeno

Jest hodim bolj obcasno v sluzbo z motorjem. Mal mi je odvec s sabo nosit ruzak,pa cote za preoblect. Ker sem vedno v komplet opremi. Imam pa dobrih 30km v eno smer.

Objavljeno

ne vozim se ravno vsak dan, pa vseeno...

obutev: puma "dukati fashion linija" nizki čevlji, ki sem jih kupil ko sem imel dukatija.

hlače: draggin' jeans hlače v sivi barvi

spodnja majica: nevpadljiv bombažen T-shirt, brez besed, ki bi se začele na črko F :)

ščitnik hrbta: dainese

jakna: dainese usnjena jakna z vsemi ščitniki za vožnje do ljubljane, lokalne vožnje s tekstilnim bomber jacketom (komolčni in ramenski ščitniki), ki ga imam v pisarni.

rokavice: cloverjeve dolge rokavice, preko zapestja

čelada: nolan 43 air imam v pisarni v lj, za lokalne vožnje, do ljubljane in nazaj pridem s shoei xr1000

oprema, s katero grem brez problema skorajda na vsak sestanek, poslovno srečanje,...

v eno smer 65km (hrastnik-ljubljana in nazaj), načeloma grem raje po lokalnih cestah.

motor: vmax, dan vožnje v službo in nazaj točim gorivo :)

to je to...

Objavljeno

MOJEGA NAČINA RES NE PROPAGIRAM IN NE PRIPOROČAM:

Vozim se redno od konec marca do začetka novembra... - podeželjska cesta, tja in nazaj skupaj 24 km... Vreme me kaj posebej na moti. Tudi če kdaj uliva se večkrat odpeljem. Pomladi in jeseni oblečem motoristično jakno (spodaj tudi kravato, srajco...), čelado, preko hlač pa navlečem Lujzove protidežne hlače - ne prepihajo... MOTO hlač za v službo ne uporabljam, obujem pa bolj "kvazi" škornje. V službi imam komplet garderobo (čevlje, obleko), da se po potrebi preoblečem... :rolleyes:

...V toplih dneh sploh ne kompliciram... od zaščitne opreme uporabim samo čelado... Ne oblečem niti jakne, niti škornjev niti rokavic... okrog 8.00 je itak že dovolj toplo... Preko kratkih rokavov potegnem le usnjen brezrokavnik... tudi ledvični pas poleti ne uporabljam. Podkape ne uporabljam sploh nikoli - niti poleti niti pozimi... ne vem sploh zakaj sem jo enkrat kupil. :rolleyes:

... tudi poletne daljše touring izlete odvozim v sicer kavbojkah z všitimi gel ščitniki, kratkih rokavih in usnjenem lajblču - le da si takrat na komolce navlečem ščitnike od rolerjev... :rolleyes:

...za marsikoga morda precej svobodni in riskantni načini zaščite, ZATO JIH NIKOMER NE PRIPOROČAM! Sam se sicer zavedam reskiranja, a me še ni izučilo (niti s padcem niti prepihom) - upam da me ne bo nikoli... pač popizdevam, če mi je samo malo vroče...

Objavljeno

Z avtom v službo odpelješ službeno opremo (hlače, srajca, čevlji ipd). z motorjem grem v popolni bojni opremi, ker immam cca 55 km do službe in se v službi preoblečem. Ker rabim vsak dan drugo srajco, jo vozim s sabo v kufru oz ostalo po potrebi.

Objavljeno

Tudi sam se le občasno zapeljem v službo z motorjem, pač nekako nerodna zadeva-oprema ima pač določen vonj, pa če še tako skrbiš zanjo, brez pa vsaj v mojem primeru (30km v eno smer ne bi bilo fajn), pa čeprav se v službi preoblečem v "filter obleko". Je fajn, po drugi strani pa malce tako, tako. Je pa res, da imam le usnjen kombenizon, če bi imel dvojno opremo, bi šel mogoče večkrat(treba premislit hehe).

Objavljeno

Do pred enim mesecem vozil bandita vsak dan 100 km v obe smeri od aprila do novembra. Opremljen vremenskim razmeram primerno. Full Cordura z vsemi podlogami spomladi in jeseni, v toplih mesecih usnjena jakna in kavbojke, po potrebi (če je po službi v načrtu fura) tudi usnjene hlače. Hrbteničnik vedno, prav tako integralka in usnjene rokavice (pozimi el. ogrevane). Na usnje in corduro gore-tex škornji, sicer motoristični čevlji Oxtar. V službi imam za preobleč vsaj čevlje, sicer pa sem si doslej v kufru cunje vozil s seboj.

Odkar imam B-kinga se mi je malce zakompliciralo, ker nimam prtljage kam dat. Zdaj uporabljam nahrbtnik, ampak v glavnem ne vozim ničesar s seboj. No, če sem v usnju, vzamem kratke hlače. Kako bo jeseni, pa še sporočim. :hmm:

Objavljeno

Zdej se neki časa sploh nisem vozu z motorjem (en neregistriran, drug pa v fazi predelave) ampak se bo to kmal končal :yea1: -avta nimam tko da je motor moje ubistvu edino osebno prevozno sredstvo. Drugač je bla pa moj delovni konjiček bol ko ne Jawa 350 1988. Vozu na šiht, na faks, in povsod drugam. Pozimi, poleti. Nobenih problemov užigat tud pri minusu (motor ni bil v ogrevani garaži) pa tud drugač delala BP. Je pa mela svoje muhe-sam se človk navadi in ko jih spoznaš znajo bit prov zabavne hehehe.

Objavljeno

Če je vreme, torej da dež ne pada grem na siht vedno z motorjem cca. 10km. Na glavo dam čelado, tekstil jakno spodaj želvo, pa rokavice spodaj pa kavbojke pa superge :)

Lp, Blaž

Objavljeno

Do službe imam 15 km, najhitreje po obvoznici.

Opremljen v gore-tex jakno in hlačami s ščitniki ali usnje kombi., želvo, sport škornji, rokavice in čelado.

Da se dovolj lagodno počutim se spreoblečem v lažje hlače in natikače, ki jih imam v omari na sihtu.

V kufr pa vtaknem celado in rokavice, ko pridem na siht.

A bo tko uredu?

Objavljeno

Do službe je cca 15km.Oprema je čelada, tekstil jakna, ledvični, spodaj pa kavbojke in superge.

Objavljeno

Trenutno nič, ker so gume plešaste (ampak, popoldan grem k Širniku po nove)....drugače pa ja, se vozim, čez poletje, tam do 15.9......

Objavljeno
Trenutno nič, ker so gume plešaste (ampak, popoldan grem k Širniku po nove)....drugače pa ja, se vozim, čez poletje, tam do 15.9......

Tema je "z MOTORJEM v službo"!!! Pa kaj ti moraš res vedno falit al kaj? :P

Objavljeno

V službo se pelem malokrat, ker se mi ne da oblačit za tolk kratko pot. :whistle:

Dolžina: 5km

Motor: Honda CBR

Oprema: čelada, rokavice, želva, usnjena jakna.

Objavljeno (popravljeno)

Vozil sem se skoraj vsak dan, ko sem še bil zaposlen...

razdalja: 6km

Obleka: usnjena jakna, obvezno hrbteničnik, nolanova preklopna čelada, podkapa, usnjene rokavice, škornji, moto-kavbojke z zaščito na kolenih in kevlarjem, na šihtu pa sem se zgolj preobul.

Kadar pa sem imel dogovrjen sestanek na bolj oddaljenih lokacijah (15km ali več), pa cel v leder, obleko za preoblečt pa notebuka v kufer:)

Popravljeno . Popravil svarun13
Objavljeno

Če je vreme, se vozim v službo z motorjem (190 km obe smeri), popolna oprema, no poleti kavbojke Giali, škornji vedno motoristični, preoblečem se pa v službi, si prej z avtom "dostavim" stvari. Začnem se vozit, ko je zjutraj (ob 6h) dovolj toplo, da me z ogrevanimi ročkami ne zebe, končam pa tudi tam nekje.

Objavljeno
Tema je "z MOTORJEM v službo"!!! Pa kaj ti moraš res vedno falit al kaj? :P

KAJ PA NOVE GUME, HAAAA?

Objavljeno

Občasno 45km (trebnje-lb) vedno v popolni bojni opremi (usnjeni dvodelni).

Prehajam pa na textil saj se na enduri počutiš veliko bolje!! Omarica v službi pa omogoča preoblačenje :worship:

LP

Objavljeno

Z motorjem v službo?

Lani sem šel ene 3x v celem letu ,letos še niti enkrat...se mi ne da vlečt vse opreme nase ob 5-tih zjutraj,se spravti na moped naredit dobrih 120 km v eno smer.Po šihtu

pa se "kuhat" v vsej opremi na poti domov...če je pa kak oblak kje na nebu mi pa niti na misel ne pride ,da bi šel z mopedom na šiht. B)

Avto in klima=zakon O:-)

(čeprav v tisti faking gužvi v Laibachu ,bi mi moped včasih prav prišel)

Objavljeno (popravljeno)

Jaz grem z motorjem vsak dan, če le ni dežja. No, razen pozimi.

Samo ščitnik za hrbet, rokavice in čelada. In zaščita za levi čevelj :afro2: .

Mam pa 20 km v eno smer.

Popravljeno . Popravil dlicen
Objavljeno

Ene dvakrat sem pa letos res bil v službi z njim.Pet kilometrov na eno stran. Še segreje se ne v redu, si že tam. Potem pa še tisto preoblačenje vsega, razen gat... Se raje manjkrat peljem, pa takrat bolj z užitkom, kam dalj.

Objavljeno (popravljeno)

se mi ne splača če grem iz tazgornga u ta spodn štuk z motorjem :wacko:

Popravljeno . Popravil pajkica
  • Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

Jaz grem na šiht vedno ko je vreme z mopedom, sicer samo par kilometrov v vsako smer. Sploh je zakon po ljubljani ko je vse zabasano in greš samo mimo kolone :naughty:

Spodaj kavbojke + superge (ne bele :evilgrin: ), zgoraj vedno želva, jakna, rokavice, štunf na glavi in čelada...na šihtu zabrišem čelado in malenkosti v kufer, jakno in želfo pa pustim v pisarni...edino tiste dni ko je bilo 35 stopinj sem bil samo s čelado in se peljal na easy.

Pozimi se mi za tistih par km ne da preblačit...

Objavljeno

Grem, če je vreme vsaj malo spodobno (da niso zjutraj glih črni oblaki). Od pomladi do jeseni kolkr se da.

Vožnje je cca 15 km v eno stran, oprema pa (kar se motoristične opreme tiče) preklopna čelada, rokavice, ledvični in cordura jakna.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!