Skoči na vsebino

Najdražji crash v zgodovini motociklizma

Priporočene objave

Objavljeno

:arrow: Poglejte med motosvetove članke... 310 mio SIT? F$#" !!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Objavljeno

Jebiga, tko drago ne moreš minute preživeti tud u Burj Al Arabu u Dubaiu, čeprav je tam mal bolj fletno. No ja, zavarovalnicam se mora stvar kljub temu splčati, tko, da mislim, ni pene!

Objavljeno

Dobr jo je odnesu. Pr 200 km/h je padu, pa sam en zlom.

Objavljeno

Velika sreča za voznika, ja.

Ampak men ni jasno, kako je lohk tolk škode... Materiali sami ziher tolk ne stanejo, ko imaš pa enkrat načrt za dele, ga pa skupaj sešravfa sam še en, k se na to spozna. In če mu daš "samo" 10'000Ł, ga bo ziher z velikim veseljem skup sešravfal.

Objavljeno

kot reklama za mastercard:

zlomljen motor: 310 mio SIT

stroški zdravljenja: 150.000 SIT

stroški strgane obleke: 300.000 SIT

občutek, ko cel svet govori o tebi, kako si neroden in zajebeš svojega delodajalca za 310 milijonov: neprecenljivo

Objavljeno

Ma kakih 310mio SIT?????!!!!!!?!

Zavarovalnici bi najverjetneje radi zakasirali še kompleten razvoj motocikla.

Objavljeno

To je slabih 1,5mio evrov. Honda pa je letos namenila za razvoj motocikla več kt 100mio evrov, tko da mislim da je cena še dokaj realna.

Objavljeno

:shock: Moram priznati, da meni tudi ni jasno kako so prišli do te velikanske številke... in vse to še brez motorja :shock: :shock: :shock: !!!

• Ni mi všeč 2
Objavljeno

glede na to,da so ti stroji rocno delo....

Objavljeno

Itak, pa še rezernih delov ni. Zato je vsega, še tko škoda. Se nardi serjisko določeno štveilo motorjev za leto pa konc...

Drgače pa zračunite si - če bi razbili TOTALKA cel motor. Kolk bi vas prišla TOTALNA obnova. Ene 3x več kot da grete po novega :)

Objavljeno

:shock: Me pa resnično zanima kaj tolko stane ?

PS : a je ponovno urejanje zelenice zajeto v tej vsoti ? :lol:

Objavljeno

Ta ocena se mi zdi zelo bedasata (podobno, kot se pojavljajo cene posameznih delov bolidov F1). Pri takih produktih je glavnina vsega stroška razvoj (recimo) motocikla in uničenje enega izdelka predstavlja zanemarljivo vrednost, glede na (spet -recimo) letni strošek inžiniringa, ki se ukvarja z načtrovanjem takega (in vseh nikdar videnih - "falenih") motociklov. Teoretično vsak uničen motocikel zmanjša vrednost izdelka na kos - letni proračun = 250 mio$/50 izdelkov=5mio$/kos, 250mio$/100=2,5mio$/kos...v bistvu en motor gor ali dol, v globalu ne predstavlja nič, ker je sam osnovni razvoj in evolucija pobrala od skupnega zneska kakšnih 220mio$.

Objavljeno

Upam da se nam kaj takega nikoli ne zgodi, pa čeprav stanejo naši motorji skoraj polovico manj kot njihovi :lol: :lol: :lol:

Moj cel motor bo najbrž manj vreden kot njegove felne, brez gum seveda.

Objavljeno

eksotika stane....uporabljeni so verjetno kaki eksotični materiali, katerih tehnologija izdelave bi bilo za navadno cestno uporabo predraga.

Če pa imaš proračun skoraj neomejen pa si lahk privoščiš marsikaj

Objavljeno

... pogledal slike ... in prišel dop spoznanja, da je v prve 0.00179 sek, ko mu je kolo šele začelo blokirati šla vrednost mojega mopeda z vso dodatno opremo, zaščitno čelado, kombinezonom in obiskom pri fizioterapevtih ... :?

Objavljeno

OK cifra se mi res zdi pretirana ampak vseeno :shock: . je pa res da je pred par leti en novinar vozil ducatijev superbike (by Mr. Foggy 8) ) in je takrat rekel da je bil tisti motor vreden okoli 2 mio DEM ali danes mio evrov. honda je pac malo :wink: drazja

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Ma brezvezni so - kaj je njim 310 mio, k majo pa :shock: neomejen proračun. :shock:

Objavljeno

Velik denarja.

BTW: kombinizon ki ga imajo GP dirkači naj bi kostal cca. 10.000 EUR!!! (vir.Eurosport)

Objavljeno

:shock: :shock: :shock:

Objavljeno
Velik denarja.

BTW: kombinizon ki ga imajo GP dirkači naj bi kostal cca. 10.000 EUR!!! (vir.Eurosport)

a ima diamante namesto gumbov?

Andrej

Objavljeno

Pa zlat foršlus

Objavljeno
Velik denarja.

a ima diamante namesto gumbov?

Andrej

Nekaj casa sem gledal reportazo kaj vse za vraga majo v teh kombinezonih :D poleg zascite valda

Rossi, verjetno tudi ostali, ma celi racunalnik v tisti kamelji grbi. Poleg tega merijo utrip srca, temperaturo, pa kaj vem kaj vse. Po dirki in tudi vmes lahko ugotovijo kje je psihicni pritisk najvecji, v katerih ovinkih bolj cvika :D , kako to vpliva na psiho ko v ovinku zdrsne zadnja guma in podobno.

Materiali pa so tudi verjetno top-end

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!