robberrt Objavljeno November 15, 2002 Opozori Objavljeno November 15, 2002 no men se je full zanimivo zdelo, ko sva z rockom gledala CBR in je malo klikalo, potem sem prisel domov in probal še pri svojem (ThunderCAt) in na mestu ko drzis sprednjo bremzo, je tudi malo klikalo, ampak malenkost, tako da ne vem a je to to lezaj, a se lahko to od bremz prenasa, ker ce pa ne drzim bremze ga pa ne morem tolk dol stisnt. Drugace se pa pri voznji nic ne slisi... A bi blo to smiselno zategn ali je bolš počakat pa če se bo klikanje stopnjevalo pol ukrepat?
Ice Objavljeno November 15, 2002 Opozori Objavljeno November 15, 2002 sprednji del MORA BITI RAZBREMENJEN.kontrolira se na zgoraj opisan nacin.ce samo stisnes sprednjo bremzo in porivas to pove originalno nic o stanju lezajev (ok,ce jih tako slisis so RES fqurcu).
stuhec Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 je ze kdo doma rihtal vilice, ce so bile malo skrivljene delajo drugace v redu
žiži Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Odvisno koliko so skrivljene! Če so toliko, da so malo "nabrane" (da je mali hribček), potem verjetno ne bo šlo. Tam se je material po domače povedano nagužval, na drugi strani pa raztegnil in če to poizkusiš poravnat... mislim da ne! Je pa to bolj laično mnenje, saj nisem strokovnajk na tem področju; mogoče je pametno vprašat koga, ki je že to počel. Nekoč sem imel vilice, ki so bile skrivljene, pa se meni ni zdele veliko, ko pa sem jih nesel na servis so se samo nasmehnili (pa ne zato, ker bi radi zaslužili z novimi)... Lp
Guest Brumer Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 je ze kdo doma rihtal vilice, ce so bile malo skrivljenedelajo drugace v redu Jaz sem to že parkrat rihtal in imam celo za ravnat na hidravljični preši narejeno orodje in mikrometer za izmerit,ko so poravnane OK. Verjetno ti bo predaleč v Nm probaj najti nekoga bližje tvojega doma,če prideš v Nm te stane samo benzin OK. :beer2:
Dolenc™ Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Brumer a maš kej za diske ravnat? :)
rebel Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 je ze kdo doma rihtal vilice, ce so bile malo skrivljenedelajo drugace v redu kakšen bolje opremljen lokalni mehanik bi ti lahko to zrihtal ... odvisno pa kakšne so vilice, kje in koliko so zvite ... teleskopske se da ravnat, USD pa je zelo zahtevno in redkim uspe .. znamke showe se sploh ne da spravit v delujoče stanje več....... če rabiš samo nove teleskope se niti ne splača .. ker je strošek cca 200€ za par ...in imaš 100% delujoč motor.... :alien1: predvsem pa varen, kar je največ vredno.. !!!
Guest Brumer Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Brumer a maš kej za diske ravnat? :) Imam za diske brusit,brusilko ki se namontira na suport stružnice. Ravnat se jih nesme in tudi neda saj so iz gusa.Če je disk res samo malo zvit se,da to izravnat z brušenjem,brušenje pa je omejeno saj določena debelina diska mora ostati zaradi varnosti.Če ni na disku napisana min.debljina diska se ga lahko pobrisi največ za 10% od originalne debljine novega diska.Enkrat se oglasi pri men,prinesi disk s seboj ali ga pri meni odviješ in pogledava kaj se da narediti OK. :worship:
gebre Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Brumer, koliko pa je to "malo" zvit, je to 1mm, 0,5 mm da se ne vržemo v atroške po nepotrebnem
Guest Brumer Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Brumer, koliko pa je to "malo" zvit, je to 1mm, 0,5 mm da se ne vržemo v atroške po nepotrebnem Saj si lahko sam izračunaš,če je disk Npr.debel 7 mm je 10% 0,7 mm OK.
triler Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 je ze kdo doma rihtal vilice, ce so bile malo skrivljenedelajo drugace v redu S tem se drugace ukvarje en gospod iz oklice Radomlj (Jure Lampe). Firma je pa JULA... ;)
Gallus Objavljeno September 18, 2007 Opozori Objavljeno September 18, 2007 ... pamet v glavo ... ... ravnat diske, ker so zviti je lahko tudi zelo drago ali celo usodno ... ... strošek novih diskov nasproti poškodbam ali smrti ... mislim da ni dileme ...
stuhec Objavljeno September 18, 2007 Opozori Objavljeno September 18, 2007 kolko sem gledal je 1 zvita, se da skor normalno pelat z motorjem je pa fazer-ju let 06
Dolenc™ Objavljeno September 18, 2007 Opozori Objavljeno September 18, 2007 Glede diskov mate prov, bolš kar zamenat, okej zdej pa nazaj na vilce :whistle: ...
gebre Objavljeno September 18, 2007 Opozori Objavljeno September 18, 2007 za diske naj ne bi bilo problemov, če je "zvitost" minimalna, saj se s časoma diski tudi obrabijo, se pravi, da debelina manjša kot orig.
stuhec Objavljeno September 19, 2007 Opozori Objavljeno September 19, 2007 za diske naj ne bi bilo problemov, če je "zvitost" minimalna, saj se s časoma diski tudi obrabijo, se pravi, da debelina manjša kot orig. tu naj se ne bi menli o diskih, sam vseeno, ne mores se vozit s skrivljenimi vilicami, saj trese ko bremzas al ne ?
mihnar Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 v kakšnem rangu pa se kaj gibljejo cene prednjih vilic? Tko okvirno, 500, 1000, 2000€...
žiži Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Samo teleskopi vilic (tisti del, ki pride vpet v križa) je cena 250 EUR za komplet (yamaha). Spodnji del je precej dražji. To so samo zgornje vilice, brez dodatkov, ki pridejo v notranjost (vzmet, obroči... ). Odvisno kje so vilice zvite (lahko so poškodovani tudi kateri deli v notranjosti). Ponavadi pa so tako zvite tam, kjer se vzmet konča (večja upodljivost stene cevi), če le ni bilo ustvarjene prevelike sile na vilice. Popravljeno September 24, 2007. Popravil žiži
gebre Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Odvisno, recimo samo cevi za showa vilice sta 200€ (par), potlej imaš še oba križa, in spodnji del (tauchror). Najboljše je res poklicat na kakšen servis, samo pazi, da te ne bo "fršlok" zadel :rolleyes: me je žiži mal prehitel :) Popravljeno September 24, 2007. Popravil gebre
mihnar Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 sej pričakujem prej 2000 kot 500 € nimam pojma, kolko so poškodovane (Transalp), niso zlomlejene, so pa kar precej zvite
rebel Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 v kakšnem rangu pa se kaj gibljejo cene prednjih vilic? Tko okvirno, 500, 1000, 2000€... imam cenik za cevi, showa in kayaba, piši pm če te konkretno zanima. usd vilice, samo cevi (zunanja in notranja), računaj okvirno 1000€ za par, s tem da se da dobiti notranje cevi od konkurence. zunanjie samo original!! za teleskopske se ponavadi kupuje samo notranje ki so cirka 115€ za eno cev.
trojan69 Objavljeno Februar 2, 2012 Opozori Objavljeno Februar 2, 2012 Kje bi pri nas dobil ventil za zračne vilice (zadeva, ki pride na vrhu vilic in je podobna ventilčku na gumi) - vijak je m8 korak se mi zdi da 0,75-moram še premerit. Primer: http://www.ebay.de/itm/Gabel-Ventile-Luftunterstutzung-Gabelventiele-Cross-/300593620640?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item45fcc6a6a0
sayo Objavljeno Februar 2, 2012 Opozori Objavljeno Februar 2, 2012 Kje bi pri nas dobil ventil za zračne vilice (zadeva, ki pride na vrhu vilic in je podobna ventilčku na gumi) - vijak je m8 korak se mi zdi da 0,75-moram še premerit. Primer: http://www.ebay.de/i...=item45fcc6a6a0 Probaj tukaj: http://www.mx-shop.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=352&category_id=82&keyword=zeta&option=com_virtuemart&Itemid=118
trojan69 Objavljeno Februar 2, 2012 Opozori Objavljeno Februar 2, 2012 Tale zadeva je za oodzračevanje-jaz rabim za napumpat zrak v vilice... Vseeno hvala
Kawl Objavljeno Februar 3, 2012 Opozori Objavljeno Februar 3, 2012 (popravljeno) Bom pogledal na šihtu če se najde kaj takega. Popravljeno Februar 3, 2012. Popravil Kawl
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se