busa Objavljeno Oktober 21, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 21, 2002 Kar pa ne pomeni, da piva vseeno ne akceptiram! :wink: 8) :lol: Dogovorjeno :lol: busa
moped Objavljeno Oktober 21, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2002 Po moje bi bilo najbolje da Moped kandidira na volitvah, Kuscer pa gre s kolesom vred v Amsterdam ! :roll:
Chebi Objavljeno Oktober 21, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2002 Jest se tut kr neki vozm s kolesom, pa morm rečt da se na motorju počutm ful bolj ogorženga kot na kolesu.
.T. Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Naj se Kuščar kar za pravice kolesarjev bori, motoristi zarad njega sigurno ne bomo kaj prida izgubili. Ran preberi si njegovo nacelo z njegove spletne strani: VI. Dolgoročno podpiramo popolno izrinjanje osebnega avtomobila (in motorja) iz ožjega mestnega središča ter radikalno omejevanje v mestu nasploh. Vidis s takim kolesarji ne moremo skup shajat. Tadej
RAN Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Naj se Kuščar kar za pravice kolesarjev bori, motoristi zarad njega sigurno ne bomo kaj prida izgubili. Ran preberi si njegovo nacelo z njegove spletne strani: VI. Dolgoročno podpiramo popolno izrinjanje osebnega avtomobila (in motorja) iz ožjega mestnega središča ter radikalno omejevanje v mestu nasploh. Vidis s takim kolesarji ne moremo skup shajat. Tadej Tip je mal zatežen. :)
kekec III Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Naj se Kuščar kar za pravice kolesarjev bori, motoristi zarad njega sigurno ne bomo kaj prida izgubili. Ran preberi si njegovo nacelo z njegove spletne strani: VI. Dolgoročno podpiramo popolno izrinjanje osebnega avtomobila (in motorja) iz ožjega mestnega središča ter radikalno omejevanje v mestu nasploh. Vidis s takim kolesarji ne moremo skup shajat. Tadej Tip je mal zatežen. :) Mal ?
elbarto Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 zatežimo mu še mi. Jaz sem mu že. Dragi gospod Kusčer. Mene nekaj moti. In sicer to, da drugega kot koles v vašem idealnem mestu ne vidite; VI. Dolgoročno podpiramo popolno izrinjanje osebnega avtomobila (in motorja) iz ožjega mestnega središča ter radikalno omejevanje v mestu nasploh. Sam sem po duši najprej motorist, šele nato kaj drugega (smučar, radioamater, potapljač, jadralec, ribič...) Ocitno je, da bi radi prišli na prihajajočih volitvah na pozicijo, kjer bi lahko naredili še kaj več kot pisali pritožbe čez policiste, klicali policijo ker vidite na trgu parkirane motorje, ter pisali in pošiljali na kaj-vem-kakšne naslove predloge in pobude. Kar imate tudi lepo zapisano na vaši spletni strani, pod metodami doseganja ciljev in kar me še bolj moti kot to, da hočete v mestih videti samo kolesa in koleasrje. Takih, ki skrbijo samo za eno stran prebivalstva, na ostale pa pozabljajo imamo v naši politiki še preveč. Mi lahko razložite naslednje: II. Kolesar v Ljubljani mora imeti zagotovljeno pravico, da se s kolesom varno in neovirano pripelje do cilja. Aja? KO-LE-SAR ? Ja kaj pa je kolesar več kot motorist in avtomobilist, ali pa roleraš? Je kaj več? Se kolesar ne more peljati 30 in več km/h če se hoče (tu ne mislim 75 let starega koleasje ali kolesarko, ki s cekrom na bilanci komaj še vozi kolo) in s tem ogroža druge okoli sebe? Si upate takemu nastavit hrbet da vas zadene? Tudi motor malo obremenjuje okolje, dosti dosti manj kot avto, za katerega sem 100% prepričan, da ga tudi sami uporabljate. Če ste tako zelo "zeleni", zakaj potem ne uporabljate motorja namesto avta? To vsi motoristi počnemo od pomladi do jeseni, najbolj "eko" osveščeni pa še celo pozimi. Pa po vašem mišljenju se samo koleasrjem godi krivica, pa kolesarji so najbolj ranjljivi udeleženci pa oh in sploh. A se drugim ne godijo krivice? Kolikokrat so ga policaji tudi pri ne-koleasrjih mimo pihnili s svojimi dejanji? A motoristi pa nismo dovolj ranljivi? Ker uporabljamo opremo pa zgledamo (ampak samo zgledamo) kot vitezi v oklepih ali kaj? Vsako leto se jih ogromno poškoduje, dosti (preveč) jih tudi umre zaradi izsiljevanja prednosti avtomobilistov in traktoristov. Dosti dosti več kot kolesarjev čeprav nas je dosti dosti manj. In vi bi radi z svojimi ozkousmerjenimi idejami prišli navzgor po politični lestvici? Hmmmm....ta vaša zagriženost - kolesa, kolesarji, kolesarske steze, so kolesarko, so kolesarju,... me rahlo spominja na enega "malarja" iz Avstrije...je tudi imel neke čudne ideje...sicer z še bolj bolnimi ideali, pa mu je uspelo. Da bi vam, se ne boljim. Malo se zamislite sami nad sabo, lepo je da ščitite sebi enake na kolesih, samo da pa druge zaradi tega v "drek tiščite", se mi pa zdi kot kup 7 letnih otrok v vrtcu pri ugotavljanju vzgojiteljice kdo je brcnil žogo skozi okno. Predlagam vam tudi, da na svoji spletni strani uvedete rubriko, naslova se boste že samo spomnili, noter pa date to moje pismo kot prvega. Ker sem prepričan, da bi bila dobro obiskana (s tem bi lahko še bolj promovirali, kako ubogi in ogroženi, ter od celega sveta osovraženi ste kolesarji). Pa lep deževen pozdrav. Mimogrede, ste se odpravili danes po opravkih s kolesom?
HHV Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Ja dobr si napisal Elbarto. samo pa moraš nekaj vedet. S.K. je več ali manj ortodoksni kolesar. Pada dež, on pa pelerinco pa na cesto z biciklom. Ne vem sicer ali samo za medije, mislim pa da tudi sicer. Ok, tu mu vsa čast. Ostalo je pa več ali manj štala. Nisem pa vedel, da so tudi oni proti tistim paradajz kolesarskim stezam na pločnikih. Pravijo, da je nerodno, ker se jim pešci pod kolesi motajo. Ali bodo zdaj vzgajali kolesarje in avtomobiliste za sožitje na cesti? Dvomim. Lahko se pa motim. Škoda je, da nekdo z kar dobro idejo vse zapaca s tistim kontriranjem ostalim udeležencem, da nas meče v isti koš z avtomobilisti in da se gre špec kahlo na 3 M. LP HHV Motorist, šele potem piksnar, pešec in biciklist! :wink: :lol:
Einherjar Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Torej ga gremo tepst ali ne?? :)
RAN Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Ko sem mislil, da s svojin delovanjem tudi nam koristi, sem resno mislil. Ker kar bo on dosegel kot marginalc, avtomatsko druge marginalne skupine dobijo in če ničesar drugega, mal več posluha za tiste, ki niso ravno mainstream in to motoristi sigurno so. To je, kot bi se črnec v Ameriki za svoje pravice boril, če mu rata, tudi Kitajec profitira, čeprav se medsebojno ne marata. In zato je Kuščar dobrodošel, ker lomi okostenelo občinsko birokratsko strukturo. Ma ja, sej vem da mi ne verjamete, ampak mislim da je to tako. 8)
Lucky Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Ko sem mislil, da s svojin delovanjem tudi nam koristi, sem resno mislil. Ker kar bo on dosegel kot marginalc, avtomatsko druge marginalne skupine dobijo in če ničesar drugega, mal več posluha za tiste, ki niso ravno mainstream in to motoristi sigurno so. To je, kot bi se črnec v Ameriki za svoje pravice boril, če mu rata, tudi Kitajec profitira, čeprav se medsebojno ne marata. In zato je Kuščar dobrodošel, ker lomi okostenelo občinsko birokratsko strukturo. Ma ja, sej vem da mi ne verjamete, ampak mislim da je to tako. 8) Motoristi marginalci? Ne vem, no, tole je že mal prehudo. Kolesarska mreža je marginalna zaradi svojega načina dela, ne pa zaradi kolesarjev, ki jih zagovarja. Tvoja primerjava s črnci in kitajci ne drži pokonci, ker gre tukaj za skupno rasno nestrpnost, motorizmu in biciklizmu pa ni drugega skupnega kakor dve kolesi. Biciklov še birokracija zaenkrat ne jebe, ker jih ni treba registrirat. To, da je Kuščer ortodoksni kolesar pa 100% drži. Tip si je kupil hišo v Borovnici, pa se od tam še vedno ganja z biciklom v Ljubljano. Stil oblačenja ima povsem samosvoj, ampak ga do minusa celzija lahko vidiš v opankah, da si ob vremenskih neprilikah ne uničuje obutve. Koža na nogah se obnavlja, čevlji pač ne. :wink: :lol:
RAN Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Ko sem mislil, da s svojin delovanjem tudi nam koristi, sem resno mislil. Ker kar bo on dosegel kot marginalc, avtomatsko druge marginalne skupine dobijo in če ničesar drugega, mal več posluha za tiste, ki niso ravno mainstream in to motoristi sigurno so. To je, kot bi se črnec v Ameriki za svoje pravice boril, če mu rata, tudi Kitajec profitira, čeprav se medsebojno ne marata. In zato je Kuščar dobrodošel, ker lomi okostenelo občinsko birokratsko strukturo. Ma ja, sej vem da mi ne verjamete, ampak mislim da je to tako. 8) Motoristi marginalci? Ne vem, no, tole je že mal prehudo. Kolesarska mreža je marginalna zaradi svojega načina dela, ne pa zaradi kolesarjev, ki jih zagovarja. Tvoja primerjava s črnci in kitajci ne drži pokonci, ker gre tukaj za skupno rasno nestrpnost, motorizmu in biciklizmu pa ni drugega skupnega kakor dve kolesi. Biciklov še birokracija zaenkrat ne jebe, ker jih ni treba registrirat. To, da je Kuščer ortodoksni kolesar pa 100% drži. Tip si je kupil hišo v Borovnici, pa se od tam še vedno ganja z biciklom v Ljubljano. Stil oblačenja ima povsem samosvoj, ampak ga do minusa celzija lahko vidiš v opankah, da si ob vremenskih neprilikah ne uničuje obutve. Koža na nogah se obnavlja, čevlji pač ne. :wink: :lol: Ja in kaj pol. Je pač drugačen. Mislim, da je v Sloveniji še zmerom za enega Kuščarja prostora in ni potrebno da gojimo tako nestrpnost kot jo on. Pa ne moremo vsi enaki bit. Ker če ne, nas bodo sam še po enem "uspešnem" modelu klonirali pa bo. Tle se čudiš, ko pravim da smo marginalci. Ko smo pa na forumu razpredali, da nas v tej družbi noben ne šljivi niti dva posto, smo se pa vsi strinjali. Če se strinjaš ali ne, motoristi smo marginalci in temu primeren je odnos oblasti in občanov do nas. 8) :D Ne držim s Kuščarjem, trdim sam da je dobro, da tud Kuščarji obstajajo. Pa če to zastopiš ali pa ne.
moped Objavljeno Oktober 22, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2002 Jaz razumem in podpiram idejo za zaščito kolesarjev. Ne maram in ne morem pa podpirati Kuscarjevih metod špecanja, škodoželjnosti, in žlehtnobe do drugih udeležencev. Kajti pravi vzrok za ogroženost kolesarjev v LJ sigurno niso srečanja na 3M
.T. Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 Kajti pravi vzrok za ogroženost kolesarjev v LJ sigurno niso srečanja na 3M Pred dvema mesecema sem si kupil kolo in zacel kolesarit. Povem vam, da so v veliki vecini kolesarji sami krivi za svojo ogrozenost. Takih budal, kot so ljubljanski kolesarji ne srecas prav pogosto. Npr: - ponoco vozijo brez luci, so popolnoma nevidni; - po kolesarski stezi vozijo v napacno stran in ko ti taka kemikaza pripelje nasproti, se ti umaknje na svojo levo (normalno bi bilo na svojo desno) in sem se nekajkrat skoraj zaletel s kaksnim; - vozijo v enosmerne ulice; - vozijo se po prehodih za pesce; - ob robu ceste se vozijo po pasu, ki je namenjen za voznjo v nasprotno smer; - z veliko hitrostjo se vozijo po pes conah in med tem se gobcajo po mobitelu - in se in se Zdaj mi pa naj kdo razlozi, kako vidis ponoci neosvetljenega kolesarja, ki ti pripelje po enosmerni ulici po tvoji desni strani, kjer naj ga nebi pricakoval. Tadej Naj se gospod Kuscar najprej pobriga, da bodo tudi "njegovi" kolesarji spostovali prometne predpise.
FLAYO Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 A bo kdo ze napisal kje se da videt njegovo stran? Hvala. FLAYO
.T. Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 A bo kdo ze napisal kje se da videt njegovo stran? Hvala. FLAYO http://www.ljudmila.org/lkm/ Tadej
Lucky Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 Ja in kaj pol. Je pač drugačen. Mislim, da je v Sloveniji še zmerom za enega Kuščarja prostora in ni potrebno da gojimo tako nestrpnost kot jo on. Tega nisem napisal, da bi kakorkoli obsojal njegov izgled, saj tudi jaz nisem ravno pojem mainstreama. Hotel sem samo poudariti njegovo navezanost biciklizmu. Sem imel v življenju priložnost srečati veliko najrazličnejših ljudi, ki so se od mene razlikovali rasno, versko, idejno... pa sem se z njimi prav dobro razumel. Ampak do nestrpnežev imam pa odpor. In to Kuščer (prosil bi te, da vsaj njegov priimek uporabljaš tak kot je, da že s tem ne izražaš nespoštovanja) definitivno je. Tle se čudiš, ko pravim da smo marginalci. Ko smo pa na forumu razpredali, da nas v tej družbi noben ne šljivi niti dva posto, smo se pa vsi strinjali. Če se strinjaš ali ne, motoristi smo marginalci in temu primeren je odnos oblasti in občanov do nas. In kdo šlivi prodajalke Mercatorja, šoferje avtobusov, delavce tovarn na ivici preživetja? So potemtakem tudi oni marginalci? Ne posplošuj, ker ti definicija besede ni povsem jasna. A smo del družbe ali ne? Vsi hodimo v službe (šole), plačujemo davke, registracije... Marginalce je družba zavrnila in pozabila. Ko poštar sede na motor postane marginalec? Come on! 8) :D Ne držim s Kuščarjem, trdim sam da je dobro, da tud Kuščarji obstajajo. Pa če to zastopiš ali pa ne. Nikoli nisem trdil nasprotno, ampak naj se ukvarja s svojimi problemi, ne pa da nas rine v drek. Ali ga boš pri tem podpiral?
RAN Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 Lucky : Niti na kraj pameti mi ni padlo, da se lahko piše mal drugače. Pač sem površen. Hvala za opopzorilo. Brez veze da se midva tle prepucavava, ker sem opazil, da točno veš kaj sem hotel povedat. Ljudje se največkrat kregamo okrog oslove sence, ker določenih pojmov predhodno ne definiramo. Torej definirajva besedo marginalec potem pa na delo. V mojem pomenu je zgolj bila namesto obroben. Recimo v primerjavi z avtomobilisti smo motoristi marginalci. Že prej sem povedal, da se z določenimi dejanji Kuščerja ne strinjam. Kolesarska mreža je pa pozitivna zadeva in to je vse. 8)
elbarto Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 Piciklistom mail ne dela...poln inbox...tak da plazilše nažalost ni mojega maila dobil...phe...bo pa ga ziher. LP, El B.
elbarto Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 Še nekaj...plazilec se bori samo za ljubljanske picikliste, ostale ko jebe...al če jaz narobe vidim, me prosim popravite... II. Kolesar v Ljubljani mora imeti zagotovljeno pravico, da se s kolesom varno in neovirano pripelje do cilja. :shock: :shock: :shock: Razgledan človek???..my ass!
Ice Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 II. Kolesar v Ljubljani mora imeti zagotovljeno pravico, da se s kolesom varno in neovirano pripelje do cilja. fuck pedestrians,cars,motorbikes,trucks,buses....... pa da slucajno tip ne "pade" pod kaksen tramway :twisted:
Pervy Objavljeno Oktober 23, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2002 KUPIMO MU TAKI SEDEŽ, DA BO Z VESELJEM KOLESARIL! :twisted: :twisted:
suzuki Objavljeno Oktober 24, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2002 Torej ga gremo tepst ali ne?? :) Se ne splača - je že bil tepen... 13. septembra (v petek :wink: ) se je peljal po Zaloški. Na (rdeče pobarvani) kolesarki stezi pred njim je nekdo pustil parkiran avto. Ker so ravno pripeljali policaji mimo in niso nič ukrepali, jih je prehitel, zapeljal pred njih (s kolesom!!!), jih ustavil, ko sta izstopila jih je nadrl, zakaj ne opravljata svoje dolžnosti. Onadava sta rekla, da nista nič videla. Ni se hotel legitimirati ampak se je odpeljal, onadava pa lučko in za njim. Ko sta ga ustavila, se še vedno ni hotel legitimirati, saj ni nič naredil in ga samo sekirata, kar onadva naj se, pa sta ga uklenila, v marico in na postajo. V postopku je pridobil kvalitetno preklano ustnico in odkrhnjen prednji zob. Takole na hitro - podrobnosti (cel članek + slike) v (mislim da) 38. številki Mladine. Moje mnenje: kar seje, to žanje. freya in SharpNinja 2
Mačica Objavljeno Oktober 24, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2002 Podrobnosti (cel članek + slike) v 38. številki Mladine. Kje se da to dobit?
suzuki Objavljeno Oktober 24, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2002 Hola! Poskusi na www.mladina.si SharpNinja in freya 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se